Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

Ma jok, kad bude isplativ lako će i ASIC da se napravi.
Problem je što nije ni GPU friendly :D.

Nece bas tako lako... problem je RAM.... a njega bi u slucaju nekog ASICa od npr. 100MHs trebalo pravo malo brdo ;)
To znaci da bi takav uredjaj kostao pravo malo bogatstvo I bio bi pravi izazov konstruisati ga a da ne bude veci od kombija :D

Ne brini nista, ako bude isplativ istog trenutka krenuce projektovanje asic-a. Resice se i memorija i sve, sigurno ima vecih strucnjaka i od tebe i od mene ;)

Naravno, gde ima volje ima i načina.
Više bitno je šta će isplivati posle BTC-a i LTC-a. Po meni Vertcoin ima potencijal, pored Darkcoin-a i Blackcoin-a.

Ne brini nista, ako bude isplativ istog trenutka krenuce projektovanje asic-a. Resice se i memorija i sve, sigurno ima vecih strucnjaka i od tebe i od mene ;)

citao sam sta kazu strucnjaci... a ponesto I sam kontam.

uglavom, nema od ASICa nista. uvijek cemo biti korak ispred njih tako da se nikada nece isplatiti...

I ja sa mojim safirkama 270 na 1000/1250 imam oko 205kh/s sa vertminer 0.5.3...jel mozes da pokazes .conf ili .bat fajl od tog zuikkis sgminer-a? Hvala

Izvoli:

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://stratum.simplevert.com:3343",
"user" : "Vwt2TQvQYuuyLLmf26BLogdWoRXfYRLLQ8.m1",
"pass" : "drkadrka"
}

]
,
"kernel" : "psw",
"nfactor" : "11",
"rawintensity" : "5120",
"vectors" : "1",
"gpu-threads" : "2",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "0",
"shaders" : "1280",
"thread-concurrency" : "5119",
"gpu-engine" : "1050",
"gpu-memclock" : "1250",
"auto-fan" : true,
"gpu-fan" : "30-65",
"temp-target" : "65",
"temp-overheat" : "85",
"temp-cutoff" : "90",
"expiry" : "20",
"log" : "5",
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"kernel-path" : "/usr/local/bin",
"api-allow" : "W:127.0.0.1",
"api-listen" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"tcp-keepalive" : "30",
"no-pool-disable" : true,
"shares" : "0",
"no-submit-stale" : true
}

To ti je onaj isti koji je ostavio boooki ovde, samo sam taktove promenio. Nije mi jasno zašto svoju 270X drži na onim čini mi se scrypt frekvencijama kada VRAM ne zahteva tako mnogo.

@ boooki

Komentar za taktove? Čisto radoznalosti radi. :) I kako ti sgminer prijavljuje diff?

Inače imam 2 HW errora za nekih 12 sati... Kontam, ne smeta...
Kupovati po ovoj ceni ili je ovo samo skok kojih je i ranije bilo? ŠTa mislite, ima li naznaka pumpanja?

Poslednja izmena:
i ja se pitam isto! Zao mi je što nisam ranije počeo da kopam vtc. Nisam imam puno vremena da podešavam i ***.
edit : na criptsiju pre pola sata 465 , sada 550 nesto btc-a u igri sa vtc. Na tel sam pa ne pratim najbolje

Poslednja izmena:
Ljudi, treba mi pomoć oko 7950 i r9 270. Kopam sa guiminerom, ali sa 7950 dobijam samo 251 (tc 12850, i18 g1 ) a sa 270 dobijam samo 170khash (tc 8000, i18 g1).
Kažem samo, zato što sa 7850 dobijam 190 khash, pa kontam da sa 7950 i 270 moram dobijati osetno više, tipa 300 i 230-240 khash...

ja sam uspeo da podesim 4x powercolor 7850 gpu 950 mhz mem 1200 ima 4GB memorije ; i 13 , TC 5608 daju po 133 Kh/s temperature (najvrelija) do 61C stabilno i bez HW (0)

nisam bas zadovoljan al eto ... kako si uspeo da nadesis 7850 da daju toliko ?

Izvoli:

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://stratum.simplevert.com:3343",
"user" : "Vwt2TQvQYuuyLLmf26BLogdWoRXfYRLLQ8.m1",
"pass" : "drkadrka"
}

]
,
"kernel" : "psw",
"nfactor" : "11",
"rawintensity" : "5120",
"vectors" : "1",
"gpu-threads" : "2",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "0",
"shaders" : "1280",
"thread-concurrency" : "5119",
"gpu-engine" : "1050",
"gpu-memclock" : "1250",
"auto-fan" : true,
"gpu-fan" : "30-65",
"temp-target" : "65",
"temp-overheat" : "85",
"temp-cutoff" : "90",
"expiry" : "20",
"log" : "5",
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"kernel-path" : "/usr/local/bin",
"api-allow" : "W:127.0.0.1",
"api-listen" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"tcp-keepalive" : "30",
"no-pool-disable" : true,
"shares" : "0",
"no-submit-stale" : true
}

To ti je onaj isti koji je ostavio boooki ovde, samo sam taktove promenio. Nije mi jasno zašto svoju 270X drži na onim čini mi se scrypt frekvencijama kada VRAM ne zahteva tako mnogo.

@ boooki

Komentar za taktove? Čisto radoznalosti radi. :) I kako ti sgminer prijavljuje diff?

Inače imam 2 HW errora za nekih 12 sati... Kontam, ne smeta...
Kupovati po ovoj ceni ili je ovo samo skok kojih je i ranije bilo? ŠTa mislite, ima li naznaka pumpanja?

Ja sa 950/1250 imam 210KHs.
TC promeni na 6336 i neces imati HW errora.
Diff mi prijavljuje 17.5M.

@fr0wn3r

Znaš kako, meni je bitno da vidim avg 245 Kh i WU ~ 225-230 posle 3 dana, probam i vidim koje vrednosti mi daju najbolje rezultate. Smanjenje kloka vodi smanjenju Kh i u slučaju Verta, bar je u mom slučaju tako. Probaj tc 6143 deluje mi kao zlatna sredina. Meni identične 270x u desktop kompu i u rigu imaju (neznatno) različita podešavanja i napone, pretpostavljam da ima uticaj i ploča, ovo, ono...
I kod mene je taj ludački dif, nisam se udubljivao zašto je to tako dokle god je sve u redu na poolu, ako te zanima više kreni odavde https://github.com/sgminer-dev/sgminer/issues/16

ja sam uspeo da podesim 4x powercolor 7850 gpu 950 mhz mem 1200 ima 4GB memorije ; i 13 , TC 5608 daju po 133 Kh/s temperature (najvrelija) do 61C stabilno i bez HW (0)

nisam bas zadovoljan al eto ... kako si uspeo da nadesis 7850 da daju toliko ?

Tc 8000
i18
g1
1150/1250...samo baci share u proseku na tri minuta...dok ostale karte ne rade tako...daće mi vojkan neki njegov majner, pa ću videti...

Eh dobar je ovaj vert za sada protiv asica, ali izgleda da je i 2-3 puta komplikovaniji za podešavanje od LTC-a na početku....Koliko sam shvatio ako ima dovoljno ram-a (6-8giga?!), onda nema nekih problema?

Tako nekako... Malo je teži za namestiti, ali zato pročitaj poslednje dve-tri strane i isprati postove korisnika boooki i frenkyshka pa namesti preko sgminer-a da se manje mučiš.

@ boooki, frenkyshka

Momci rade oba predložena TC-a, za sada nema HW error, ne daje ništa više niti manje na klokovima koje sam i do sada probao. Skrasio sam se na 233 Kh/s sa 1050/1250 i na 1060/1460 ako hoću 235 - pola od scrypt.
WU je tu negde, varira... ali ne znam što? Ako imate ideja. Bude između 220-230 kad startuje. Ali padne i veći deo vremena provede na 189-192, takne i 200... Retko, retko skoči na prve vrednosti.

Fala vam na pomoći! :)

Poslednja izmena:
Zasluge idu boookiju ja sam samo prekopirao njegov miner i conf i malo modifikovao klokove i TC.

Zbunjuje me sto mi na GIVEMECOINS stoji:
Shares submitted
Pool: 1,188,110
You: 6,932 (0.28%)
Valid Lifetime: 55719
Invalid Lifetime: 6241 (11.2%)

Dok u mineru imam regularnih od 0.5-1.2% rejected.

Ja sam pokušao sve predloženo, i nisam uspeo da dobijem dobre rezultate sgminer-om, na rigu sa 4 x 280x. Vratio sam se na vertminer, na klokovima 1010/1500 i naponima 1037 imam stabilnih 330 KH/s. Karte su 66-72C, ventovi uglavnom ispod 1000rpm, iz zida ceo rig vuče 890w. Mislim da ću ostati na ovome.

Ni meni baš taj deo nije najjasniji. R mi je nula, ali postoji mali broj odbijenih gore u mineru, pored prihvaćenih. Pool isto potvrđuje da je efikasnost oko 99,1% što i nije loše... Ali nije mi najjasnije.

Ja sam pokušao sve predloženo, i nisam uspeo da dobijem dobre rezultate sgminer-om, na rigu sa 4 x 280x. Vratio sam se na vertminer, na klokovima 1010/1500 i naponima 1037 imam stabilnih 330 KH/s. Karte su 66-72C, ventovi uglavnom ispod 1000rpm, iz zida ceo rig vuče 890w. Mislim da ću ostati na ovome.

Zato je sgminer bolji, jer na kolokovima 1000/1500 ja imam 355KHs.
Jedino sto mi pada na pamet jeste da probas sgminer sa 950/1250 da vidis koliko ti daju, trebalo bi oko 330 ali ces imati jos manju potrosnju i zagrevanje.
Mislim da je do napona jer ti su karte dosta undervoltovane, moje su na 1.131v

Ajde porobaću prvo ručnim podešavanjem napona, valjda je rezultat isti. Hvala!

Probao sam sgminer koji je boooki preporucio ovde, ali me nervira sto ne prikazuje diff kako treba.

Odmah ispod tog posta je resenje, Vojkanov predlog za THEKEV VERTMINER. Napisao je i podesavanja za jos neke kartice.

Posto sve radim iz .bat po navici, potrebno je odraditi rename vertminer.conf za startovanje preko .bat
Ili modifikujte .conf, svejedno.

3 x 270x, Win7 64bit, 4GB RAM, 240 khs po kartici, 1080/1250

del *.bin
vertminer.exe --scrypt-vert --auto-fan --temp-target 70 --temp-overheat 80 --temp-cutoff 85 -g 2 -w 256 --rawintensity 5120 --thread-concurrency 6336 --gpu-engine 1080 --gpu-memclock 1250 --lookup-gap 2 --queue 0 --failover-only -o stratum+tcp://POOL1 -u XX -p x -o stratum+tcp://POOL2 -u XX -p x

Videcu kasnije kako stoje stvari sto se stabilnosti i HW tice, ali za sada sat vremena radi bez problema.

Monocle to the moon!

Šta misliš, pošto propustih, da istresem siću, imam par komada? Ili će novi talas... Čini mi se da je klasičan pump i da će dole lagano.

Šta misliš, pošto propustih, da istresem siću, imam par komada? Ili će novi talas... Čini mi se da je klasičan pump i da će dole lagano.
Ici ce jos MON gore i to ja mislim moze bez problema do .003 sad je dobro dopuniti se,ali nema sansi da se ulogujem,katastrofa koliko koci poloniex.

Kako sam ovo propustio a oci mi ispadose gledajuci po berzama :D

@coa032 da ne pretjerujes malo?

Poslednja izmena:
Kako sam ovo propustio a oci mi ispadose gledajuci po berzama :D

@coa032 da ne pretjerujes malo?
Sto bih preterivao,pogledaj samo koliko je iskopano novcica ~230k... neka dodje do .003 to je ~300k$ market cap (a prakticno i nema nekog otpora,trebalo bi im 10-15 btc-a da ga dotle napumpaju)...a pogledaj kakve gluposti od novcica pumpaju mnogo vise...doduse ja sam kupio po ceni od .0002 prvih par sati cim je izasao na poloniex tako da mi je svejedno. :)

Nije da se hvalim,ali 12.05.2014., 10:10:
MON dodat na poloniexu...bolje kupujte dok traje popust. :)

Poslednja izmena:
WU je tu negde, varira... ali ne znam što? Ako imate ideja. Bude između 220-230 kad startuje. Ali padne i veći deo vremena provede na 189-192, takne i 200... Retko, retko skoči na prve vrednosti.

Vidi, idealna situacija je da WU ne pada ispod 90% avg Kh, a još idealnije je da je 100% :D I ja bih išao sa tim nižim klokovima, 233 je lepa cifra, a i WU nije tako loš. Probaj sa različitim naponima vezano za WU, u mom slučaju se pokazalo da treba ići sa što nižim naponima (ali i ne preterivati), i kao što si i sam uvideo treba da prođe neko vreme da se WU koliko toliko stabilizuje.

Sto bih preterivao,pogledaj samo koliko je iskopano novcica ~230k... neka dodje do .003 to je ~300k$ market cap (a prakticno i nema nekog otpora,trebalo bi im 10-15 btc-a da ga dotle napumpaju)...a pogledaj kakve gluposti od novcica pumpaju mnogo vise...doduse ja sam kupio po ceni od .0002 prvih par sati cim je izasao na poloniex tako da mi je svejedno. :)

Nije da se hvalim,ali 12.05.2014., 10:10:

Daj boze da dodje do te cifre smorilo me vise da budem bag holder :D

Inace 3x270 pimp os rig sa 2GB rama 219 kh/s

Nazad
Vrh Dno