Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

VTC se kopa i na coinotronu, cisto informacija jer je to pouzdan i posten pool...

6950 / 126 khs

{
"pools": [
{
"url" : "stratum+tcp://vtc.give-me-coins.com:3337",
"user": "xxxx",
"pass": "xxxx"
}
],
"auto-fan": true,
"gpu-fan": "40-80",
"temp-cutoff": "90",
"temp-overheat": "85",
"temp-target": "75",
"vectors": "1",
"worksize": "256",
"lookup-gap": "0",
"thread-concurrency": "8000",
"intensity" : "12",
"api-listen": true,
"api-port": "4028",
"api-allow": "W:127.0.0.1",
"gpu-dyninterval": "7",
"gpu-platform": "0",
"gpu-threads": "2",
"gpu-engine": "830",
"gpu-memclock": "1350",
"gpu-powertune": "20",
"log": "5",
"no-pool-disable": true,
"no-submit-stale": true,
"queue": "0",
"scan-time": "1",
"expiry": "30",
"scrypt": true,
"shares": "0",
"kernel-path": "/usr/local/bin"
}

za sada je nisam natjerao da daje vise...

sa vecim intenzitetom daje vise ali baca HW. isto je i sa povecanjem TCa. MC moze biti manji ali onda imam pad kh/s.

ako nekom podje za rukom da je bolje podesi, neka podjeli....

nemoj na g2 da je teraš. idi kao za običan scrypt samo sa manjim tc i možda malo manjim I

probao sam i GT 1 sa manjim TC ali rezultat nije bolji. probao sam i GT 1 sa vecim intenzitetom ali onda imam HW... cini mi se da je za ovu kartu s ovim biosom ovo njen max.

ma nije max nego je ovo najveće zlo od algoritma koje postoji što se podešavanja tiče. nema razloga da nemaš polovinu scrypt hashratea osim ako izgubiš živce i batališ sve.

recimo treba da ubodeš kombinaciju TC i I. jedan tc radi lepo na I 18 a na 13 baca hw greške. dok neki drugi lepo radi na 13 a baca HW greške na 18.
126 khs ti je smešno, ne isplati ti se uopšte bilo šta da kopaš tako.

evo ga na 210 khs

{
"pools": [
{
"url" : "stratum+tcp://vtc.give-me-coins.com:3337",
"user": "x",
"pass": "x"
}
],
"auto-fan": true,
"gpu-fan": "40-80",
"temp-cutoff": "90",
"temp-overheat": "85",
"temp-target": "75",
"vectors": "1",
"worksize": "256",
"lookup-gap": "2",
"thread-concurrency": "8000",
"shaders" : "1408",
"intensity" : "18",
"api-listen": true,
"api-port": "4028",
"api-allow": "W:127.0.0.1",
"gpu-dyninterval": "7",
"gpu-platform": "0",
"gpu-threads": "1",
"gpu-engine": "830",
"gpu-memclock": "1350",
"gpu-powertune": "20",
"log": "5",
"no-pool-disable": true,
"no-submit-stale": true,
"queue": "0",
"scan-time": "1",
"expiry": "30",
"scrypt": true,
"shares": "0",
"kernel-path": "/usr/local/bin"
}

Pozdrav i jedno kratko pitanje : Da li VTC stedi nesto struje prilikom kopanja

samo onoliko koliko uspijes spustiti voltazu.
generalno, ima novcica koji stede vise, ako je to ono sto pitas.

izvini, nisam dobro formulisao pitanje...mislio sam, da li vise stedi struju pri kopanju ( bez obzira na spustanje volataze ) u odnosu na kopanje LTC-a...

nisam mjerio da bi ti mogao dati egzaktan podatak, ali mislim da je rijec o istoj ili neznatno vecoj potrosnji.
u odnosu na LTC, ista oprema ce praviti cc 50% manje kh/s i temperature opreme ce biti iste ili neznatno vece.

u svakom slucaju u odnosu na LTC rijec je o nesto zahtjevnijem novcicu kada je kopanje u pitanju a sve na racun ASIC resistant koncepta u vidu N adaptivnog faktora koji ovaj novcic cini primaljivim onima koji vide snagu u istinski decentralizovanoj valuti.

Poslednja izmena:
zahvaljujem na iscrpnom odgovoru, i zelim NAM SVIMA ( nama koji kopamo sa grafickim karticama ) uspesno kopanje, dobru cenu , i da to potraje sto duze ,dok se ovi PROKLETI ASICI nisu previse NAMNOZILI

Pa neće biti da nema uštede struje, nije ništa epohalno kao dark, ali troši oko 10-15% manje struje :)

Sudeći po temperaturama i sa obzirom da je sam kod nešto teži za obradu, ja ne bih rekao da štedi. U tom ubeđenju živim. Jedino neko sa meračem da nam proveri, ako je voljan.

Super! :)

Fala na javljanju.

Jesi li nastimao za 7950ke ili...?
ako jesi daj config. sinoc nisam uspio natjerati 3x7950 da rade...
Ipak me zezalo nesto a zurio sam na posao. Isto sa vise karti nije hteo, bavao mi hw a da nisam ni video. Video sam tek posle posta. Nastelovao sam nesto posle ali mi je bacalo dosta manje nego inace. Veceras cu to da sredim ako stignem.

Ipak me zezalo nesto a zurio sam na posao. Isto sa vise karti nije hteo, bavao mi hw a da nisam ni video. Video sam tek posle posta. Nastelovao sam nesto posle ali mi je bacalo dosta manje nego inace. Veceras cu to da sredim ako stignem.

i ja probao da pustim i u glavnom uspe do nekle e sad na rigu sa 4X7950 mi se desava da tokom startovanja uvek ali uvek dve karte nebitno koje po redu u rigu ali dve ostanu ugasene a dve rade normalno , sticem da je problem u ram memoriji i da nece da moze vert da se kopa na rigu sa 4X7950 sa 4gb ram-a

jeste fali rama. ono što možeš je da:

- restartuješ win pre pokretanja minera
- pokreneš cgminer sa manjim intenzitetom pa ga u njemu povećaš kad krene da radi

i ja probao da pustim i u glavnom uspe do nekle e sad na rigu sa 4X7950 mi se desava da tokom startovanja uvek ali uvek dve karte nebitno koje po redu u rigu ali dve ostanu ugasene a dve rade normalno , sticem da je problem u ram memoriji i da nece da moze vert da se kopa na rigu sa 4X7950 sa 4gb ram-a
Moj rigovi imaju 6GB za 3 karte i 8GB za 4 karte ali kod mene je drugaciji problem. Mada cudi me jer mi reaper radi ja visokom TC-u dok ovo nece tamo gde je vise karti.

Vrh Dno