Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

ja sam se izbotovao juce i danas kada sam pokusavao da namestim , sve nesto u prekidima sam radio i na kraju sada namestih ko iz pi**e !
Evo ga 280x asus baca 346 khs ! I sto ne kopate na coinotronu nego na tamo nekim sblkz pulovima

edit
corava koka , ne valja opet ima HW

Poslednja izmena:
Istina.
Evo moj .bat od 270 možda pomogne, ja često od vas sa 270X maznem podešavanja za neki start pa odatle tražim - isti čip. A scrypt-n je osetljiviji na klokove ko što mi rekoše i rekoh; kod mene pale nešto niži kako ne bi bilo HW error-a.

timeout /t 3
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
vertminer --scrypt-vert -o stratum+tcp://amsterdam.eu.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u XXX.YYY -p YYY -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u XXX.YYY -p YYY --gpu-platform 0 -d 0 -w 256 -I 18 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799 --lookup-gap 2

Sve to na 1000/1250. Za 270X kontam da mogu viši taktovi od tih, ali niži od onih za regularni scrypt. E sad. štos je u onih 70% od vrednosti TC-a za scrypt. Ja sam išao u koracima od po 64 i tražio. Proporcijom našao prvo 70%, a onda bacio pogled na .bin koji napravi miner pri prvom pokretanju, pa gore-dole išao u koracima po 64 od tih vrednosti i onda kad "osetim" da je to "tu negde" smanjim za +/- 1, 2...

Dakle, zezancija je deminutiv za taj proces. :d

i koliko bacaju one sada sa tim setovanjima , ja sam dobio oko 215

ja sam se izbotovao juce i danas kada sam pokusavao da namestim , sve nesto u prekidima sam radio i na kraju sada namestih ko iz pi**e !
Evo ga 280x asus baca 346 khs ! I sto ne kopate na coinotronu nego na tamo nekim sblkz pulovima

edit
corava koka , ne valja opet ima HW

corava nego sta :p do sada se nisam javljao samo sam brizljivo citao i primenjivao tudja iskustva i do ovog verta je davalo rezultate , medjutim , za mene vert je tvrda vocka ne da se kod mene. mozda je do verzije minera , mozda ima nekih sitnih bagova videcemo sta donosi sutra ...

Sa oko 205 Kh/s sam se "smirio"... Išao sam i dotle, ali sam spustio malo klokove, sa 1060/1460 na 1050/1250. Inače daje na tim prvim 452 stabilno sa 3.7.2. i 459 sa 3.7.3 (onim Kalroth).

Ali još jednom kažem, dok sam došao do toga... malo je stvari oko kompa bilo veća zeza od podešavanja vertminer-a. U paklu treba oformiti krug sa kojim će mučiti grešnike time!

@macman

0.5.2 je bagovit, imao je neke probleme upravo sa time da frlja HW samo tako... Čak i sa štelovanjem! 0.5.3 skini, ako nisi. I prati ovo što je deklaracija iskopao, ono moje.

Poslednja izmena:
0.5.3 koristim i ja , znaci safire 270 ke sam podesio sve po ps radi 215 prosek , temperature mozda i malo nize nego na LTC a podesavanja su: w 256 -I 18 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1040 --gpu-memclock 1500 --auto-fan --temp-target 75 --temp-overheat 85

sada jos kada bi asus 280x namestio de bi mi bio kraj , kada baci dobar hash baca HW sve bez hv daje tipa 30 do 50 khs

a sta vi kopate na scrypt-N pa da se kaze "gde bi mi bio kraj" :D da nije mozda vertcoin isplativiji od LTC? nije koliko ja znam..

0.5.3 koristim i ja , znaci safire 270 ke sam podesio sve po ps radi 215 prosek , temperature mozda i malo nize nego na LTC a podesavanja su: w 256 -I 18 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1040 --gpu-memclock 1500 --auto-fan --temp-target 75 --temp-overheat 85

sada jos kada bi asus 280x namestio de bi mi bio kraj , kada baci dobar hash baca HW sve bez hv daje tipa 30 do 50 khs
Ne zaboravite da scrypt-N "jede" RAM memoriju....takodje ako su ti zajedno 270+280 neće ti raditi u istom miner-u jer imaju različit -g...

a sta vi kopate na scrypt-N pa da se kaze "gde bi mi bio kraj" :D da nije mozda vertcoin isplativiji od LTC? nije koliko ja znam..

uh kako sto stvari i pravo zlato da kopamo ne bi bilo isplativo danas a kamo li ltc . ko je ubrao kajmak .. omastio se

u ove vode sam usao relativno kasno, mozda samo da ugasim svetlo zatvorim vrata kada ova ludnica sa minerima prodje , danas su najnize cene a ja danas kopam 200 dinara dnevno a trosim struje za 250 he he he ehhhhhh.

mozda je vertcoin stvarno nasa buducnost, a mozda samo gubimo vreme videcemo kako neko rece na jesen , a dotle berzu da NE gledamo

ne idu zajedno safirke sa asusom !
@ Roger_Waters ne znam sta si ti mislio kada si me iscitirao , ja sam mislio jos i asusa da namestim i da se manem muke , ali ne ide.

Ne bih se ja uzdao u VTC kao budućnost. Sve je sa njime OK, ali koliko znam pojedini ASIC-i mogu da riljaju scrypt-n. Tako da... odgovora o budućnosti nema. Osim, ako izneto nije istina, u tom slučaju je ozbiljan igrač.

Istina.
Evo moj .bat od 270 možda pomogne, ja često od vas sa 270X maznem podešavanja za neki start pa odatle tražim - isti čip. A scrypt-n je osetljiviji na klokove ko što mi rekoše i rekoh; kod mene pale nešto niži kako ne bi bilo HW error-a.

timeout /t 3
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
vertminer --scrypt-vert -o stratum+tcp://amsterdam.eu.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u XXX.YYY -p YYY -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u XXX.YYY -p YYY --gpu-platform 0 -d 0 -w 256 -I 18 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799 --lookup-gap 2

Sve to na 1000/1250. Za 270X kontam da mogu viši taktovi od tih, ali niži od onih za regularni scrypt. E sad. štos je u onih 70% od vrednosti TC-a za scrypt. Ja sam išao u koracima od po 64 i tražio. Proporcijom našao prvo 70%, a onda bacio pogled na .bin koji napravi miner pri prvom pokretanju, pa gore-dole išao u koracima po 64 od tih vrednosti i onda kad "osetim" da je to "tu negde" smanjim za +/- 1, 2...

Dakle, zezancija je deminutiv za taj proces. :d

Imam istu ovu karticu R9 270x ali ne mogu nikako da je pokrenem da kopa Vertcoin ili bilo koji drugi Scrypt-N ako mozes postavi podesen miner pa da samo zamenim parametre

Ne bih se ja uzdao u VTC kao budućnost. Sve je sa njime OK, ali koliko znam pojedini ASIC-i mogu da riljaju scrypt-n. Tako da... odgovora o budućnosti nema. Osim, ako izneto nije istina, u tom slučaju je ozbiljan igrač.

odakle ovaj info?

Pominju starije kolege rudari. Neko iz "ekipe" koja stalno diskutuje o ASIC-ima. Juče-prekjuče je poslednji put bilo pomenuto... E sad ja sam još prvi put na pomen toga malo tražio i kanda je istina. Probaj po netu da baciš pogled, ima toga...

@ Detector
Isto matori. Meni, barem...

Hi Guys
This is interesting but by no means alarming, I have just spoken with the rest of the team and here are our thoughts.
Vertcoin has never claimed its impossible for ASIC’s to mine Nfactor it does however make it more difficult, with that said Vertcoin has said that it will do everything in it’s powers to remain ASIC resistant.
We have a number of measures in our arsenal to stop these ASIC’s in their tracks, could they spend a year and invest millions to mine Vertcoin? the answer is probably yes, in response would we change Vertcoin to make the time and investment worthless? most definitely yes.
We could hard fork now and make these claims redundant but we think that its best to keep our cards to our chest and keep them second guessing, this isn’t bravado this is protecting all of our investments and helping to maximise our strategy that continues to be keeping vert coin ASIC resistant.
Paul talks on this matter in his recent interview with David Seaman so check it out.
Keep holding on to your nuggets and enjoy the ride.
Best
Webbs for Team Vertcoin

a inače... asic za scrypt koji još nije ni izašao će navodno moći da kopa i scryptN... i kao primer daju vertcoin i YAC :D u terms of use im je do skoro umesto blissdevices stajalo cointerra, isporuka šatro novembar 2014... nema šta firma definitivno uliva poverenje :beat:

@ Vojkan

Dakle, smatraš da će biti ASIC-resistant? Bar na osnovu ovoga što tema kaže...

Ja ne znam šta da mislim. Onomad kad sam tražio po netu, na svašta sam naleteo. Reddit vidim ima i nove postove od tad, na tu temu VTC-a...

pa developeri jasno kažu da ako neki asic bude mogao da kopa vertcoin ide hardfork. koliko je to dobro, i nije baš, ali to im je stav.

i ne vidim zašto bi neko uopšte pravio asic za scrypt N? vertcoin vredi jedan dolar (+ developeri imaju taj stav koji imaju), ostali coini vrede još manje. ko je lud da ulaže xxx $ u razvoj tako nečeg. jedino ako su izmene takve da mogu da ih naprave "usput" dok razvijaju scrypt asic, ali blissdevices :d mi baš i ne uliva poverenje da imaju taj kapacitet. i ostaje ono pitanje oko memorije, sa svakim povećanjem N factora treba ti duplo više memorije nego do tad.

sve u svemu, priče za malu decu

Da, ima smisla i to što si rekao.

A na ovo sa memorijom sam zaboravio. I to može biti recimo jedan od činilaca koji će uticati na lošu prihvaćenost istog u budućnosti - ljudi vole komfor; rudari su ljudi - dakle, i njima je cimanje da o tome vode računa. Prosto, nisam pametan. Da li štekati i njega? Aj, probaću...

DRK mi deluje još najozbiljnije u celoj ovog gunguli. A ni BC se ne drži loše. Ovi ostali X11 novčići za koje sam prvi mislio da je u njima neka budućnost, ispadoše njonje, bez obzira na zajednicu. HVC se do sinoć držao, ali danas pade žešće... HIC lagano i neometano pada.

Asus 280x 1070-1500 ~ 380khs voltaza 1056
-v 1 -I 13 -w 256 -g 2 --lookup-gap 2 --gpu-powertune -20 --gpu-engine 1070 --gpu-memclock 1500 --thread-concurrency 8193 --no-submit-stale
na vtcpool.co.uk

U kom univerzumu važi ovo? :D

I da li je to za vertminer ili modifikovani cgminer? Jer vert nema --no-submit-stale komandu.
Uglavnom, ja sam sa 280X izvuko 307 sa 1100/1000.

Trebalo bi oko 350 da dobijaš. Proveri malo taktove

ajmo lagano
kolko izvlacite sa :
280X ??
7950 ??
5850 ??

da znaju ljudi koja im je ciljana cifra ....

evo ja sad cackam sa 1X7950 i pocinjem da e nerviram
1000/1250 ~260Kh/s sa ovim vertminerom 0.5.2
"intensity" : "13",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt-vert",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "8192",
"shaders" : "1792",
"gpu-engine" : "0-0",
"gpu-memclock" : "0",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "30",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "5",
"scrypt-vert" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}
ako krenem da povecavam intensity odmah dobijam HW, preko 8192 mi puca vertminer tako da je izgleda skakljivo podesavanje ovog coina... ako neko ima neka pouzdana, testirana podesavanja mogo bi da podeli, svi cemo biti zahvalni ... :)

Poslednja izmena:
Probaj --temp-target 70 --auto-fan --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1000 --gpu-reorder -v 1 -I 13 -g 1 -l 2 --shaders 2048
I nemoj podizati intezitet iznad 13.

Obriši sve .bin i .conf fajlove iz vertminer direktorije prvo.

Nazad
Vrh Dno