Šta je novo?

Verat i kinezi uvode WiMax

oce oce veruj mi.
Znaci ove godine Beograd provereno ako ne Verat onda sigurno neko drugi Beotel, MediaWorks itd...mada ja pre mislim da ce ovi mnogo manji ISP-ovi da to puste.

zjeeee, ljudi se jos uvek loze na to... Ni GPRS ne radi kako treba jos uvek, a sumnjam da ce ikada i raditi, a vi bi ste wimax na mobilne uredjaje, a malo vam je wifi, a ni to nemate...a hot spotova kolko oces, pristup jeftin. Neka, nek imamo i to cudo, treba nam ubilo se.

Sale99 je napisao(la):

Sve je napisao i nista nije napisao napravio je jedan rezime situacije koja se znala( makar su znali oni koji prate tu temu). Tako da je najbolje cekati i dok nepocnu da se reklamiraju i potpisuju ugovore sa fizicki licima treba samo posmatrati sta se radi po tom pitanju. Moja procena je da WiMax nece stici kod nas pre 2009. ja ocekujem da ce biti pristupacan korisniku interneta tek 2011. Nemojte da mi lupate Q i nazivate pesimistom, plz.

Poslednja izmena:
ne nego cemo da ti lupamo Q i govorimo da si u pravu. e pa neces ga majci :)

cinjenica je da je bas verat pokrenuo broadband revoluciju u Beogradu, davajuci wireless velike brzine za relativno male pare, znam jer sam se povezivao wirelessom 2 godine na njihovu pristupnu tacku na savskom trgu, a zatim sam presao na njhov adsl, koji je takodje bio najjeftiniji na pocetku. hteli mi to da priznamo ili ne, verat u zadnjih par godina postavlja standarde za broadband pristup internetu, i prilicno sam siguran da cemo taj wimax videti vec ove godine, a ti mozes da budes pesimista koliko hoces :)

E Da ali ja sam cuo da je Peconi prodao Verat nekim Rumunima.....pa sad da li ce promeniti i politiku firme to ne znam (ovo mi je rekao jedan decko koji radi kod njih u podrsci) :)))

vidim i da su svi korisnici verat usluga extra zadovoljni tim posatavljenim standardima :p

ja i dalje tvrdim da taj wimax nikom zivom ne treba, bar ne za pare kolko ce kostati, a znamo svi kolko kostaju nove tehnologije. Eno, mobtel je uzeo G3 tehnologiju i opremu pre godinu i po dana i jos ga nema u ponudi kao usluga. Zast ? pa mozda zato sto su ocenili da korisnici nisu spremni da plate za to, u engleskoj je 5 minuta video call-a oko 30 funti. Ajde Sale99 reci koliko mislis da ce kostati wimax, tj koliko ce kostati kilobajt ?

pa mislim dace kilobajt kostati jeftinije nego sad preko ADSL-a 100% ili barem isto. Zato sto ih nece kostati transport do korisnika (mislim mesecno ih nece kostati).

busotina je napisao(la):
pa mislim dace kilobajt kostati jeftinije nego sad preko ADSL-a 100% ili barem isto. Zato sto ih nece kostati transport do korisnika (mislim mesecno ih nece kostati).

Smesniju stvar odavno nisam procitao. I mobilna telefonija je jeftinija od fiksne zbog manje cene infrastrukture? Ah da, samo sto nije.

Ево код мене има експериментално то чудо - чисто да упоредите цене и понуђени проток ( иако је Швајцарска прескупа за интернет у односу на окружење ). Мада неће ваљда ни наши да претерују кад крене доле у Србији.

Све цене су у швајцарцима ( 59 дин/1 франак )

http://www.swisswifi.net/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=74&lang=Fran%E7ais

Poslednja izmena:
pa to bas i nije nesto skupo, 5900 din godisnje za 200/200 flat, sta je to za vas svajcarce, pa tolko vas kosta jedan izlazak u grad

PS. kod nas za te pare nemozes ni 4 meseca ADSL-a da uzmes sa 256/64 protokom

Poslednja izmena:
CyberGasty je napisao(la):
Ево код мене има експериментално то чудо - чисто да упоредите цене и понуђени проток ( иако је Швајцарска прескупа за интернет у односу на окружење ). Мада неће ваљда ни наши да претерују кад крене доле у Србији.

Све цене су у швајцарцима ( 59 дин/1 франак )

http://www.swisswifi.net/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=74&lang=Fran%E7ais

Mislim, razbolim se kad vidim koje su cene preko
:D Pa da moze neko da mi ponudi U Srbiji mesecno za 60 franaka ili 600 franaka godisnje 4000/4000, jos danas bih to uzeo.....

a pazi to im i nije bas povoljno (sobzirom na cene u zemljama u okruzenju) :wall:

Ма људи, знам да је тешко, али је моја опаска била на окружење - Француска и Немачка, где су цене ниже и већи је избор.
Немојте, сад у кукњаву. :)

pa moramo kad smo ovde :(

Jasno.
Ali ono sto se cuje u kuloarima znaci da se WiMax prica u nasim krajevima odlaze na neodredjeno vreme. Dok novi vlasnici potpuno ne udju u posed i odluce koje ce planove da sprovedu u delo. A to moze potrajati.

Nazad
Vrh Dno