Šta je novo?

Venice overclocking

Lukija je napisao(la):
2700MHz je prava mera, kompromis izmedju performansi i temeratrure i buke. Probaj da ispoliras malo cooler i stavis pastu i stavis malo bolju ventilaciju u kucistu.

P.S. Probaj OCCT na 2700MHz, zivo me interesuje. Dovoljno je 30 minuta.

Sigurno nece icu vise od 2700Mhz u svakodnevnom koriscenju,ali me bas kopka da ima sanse da se potera na 3000Mhz makar da odradim bar jedan 3Dmark

Nisam bas vican za poliranje kulera,pastu nemam,a sto se tice ventilacije zabroavio sam da kazem da mi je ploca jos uvek na radnom stolu,jer se nisam odlucio koje kuciste da kupim.

Cim zavrsim ovaj fpu SM test na long (60minuta) pusticu i OCCT

rushko je napisao(la):
slazhem se sa tobom, teshko da je infineon krsh, moji moduli od 256MB voze se 'ladno na 2-2-2-11, ako se neko secha testa memorija iz nekog od proslogodishnjih Digital!-a ljudi koji su je testirali imalisu samo rechi hvale za istu. Sorry malo je off topic ali morao sam ;)

Pogresio sam u izrazu "krs" ,hteo sam da kazem da memorija ne moze da isprati ostatak sistema.Please da ne skrecemo temu,otvoricu poseban thread ovih dana,gde bih voleo da mi date preporuku za NE SKUPU memoriju koja bi mogla se fino uklopi i ovu konfiguraciju.

Do tada Venice i zeljenih 3000Mhz pa onda :bottle: :smoke:

Danas mi je dosao u ruke jedan LBBLE 0517BPBW i rezultati su poput Kalibrinih.
1.45v i 104% Spec.VID idu do 320 MHz / HT 3 / mem.133MHz. Stabilan rad je na 314MHz, a za svaki dan ce ostati na 9x300 i 1.425 i 104% Spec.VID. U ovoj varijanti je HT magistrala x4 ili 1200MHz. Hladjenje je CM Vortex Dream 7 i na 2700MHz ga drzi na 32 stepena bez opterecenja. Ploca je Ultra-D, memorija Infineon PC3200, PSU Chief 420W. Sado&Mazo test nema niti jednu primedbu, pa cu pokusati sa snizavanjem voltaze na 1.4.
Meni veoma interesantno je da je Venice-a nemoguce spucati u meri da se masina ne probudi. Isao sam do nekih 355MHz i cudo nikako da ucuti i ukljuci alarm. Sve ostale voltaze su na default-u i kada budem imao vise vremena, pokusacu da se priblizim magicnoj cifri :Klanjanje

Poslednja izmena:
Moso je napisao(la):
U velikoj sam dilemi koji cooler da uzmem za Venice i dvoumim se izmedju Thermalright XP-90c i Coolermaster Hyper 6. Thermalright je duplo skuplji a po testovima sa neta hladi za manje od jednog stepena bolje od Hyper 6-ice.
Koji od ova dva mi preporucujete za maksimalni moguci overclock i koliko bolji rezultat u Mhz. ocekivati sa Thermalrightom u odnosu na Hyper 6 ?
Uzgred, koji je po vama najbolji vazdusni cooler koji se moze kupiti?

JA danas nameravam da uzmem (ako bude bilo sve ok) Venice+Vanessa-L koja bi ga trebala drzati hladnim. Samo ti za Vanessu treba malo sire kuciste. Kosta oko 50evra.

@jorgovan
Trenutno je najbolja kombinacija hladjenja vazduhom koja se moze kupiti u svetu Thermalright XP-90C + Vantec Tornado 92mm

XP-90C mogu kupiti u Becu ali Vantec Tornada nema nigde u celoj Austriji...
Moze li neko preporuciti neki 92mm fan sa iznad 100m3 protoka a da se moze kupiti kod nas???

I ovo bi zavrsilo posao :smoke:

Prilozi

• VtTornado.jpg
    VtTornado.jpg
    71 KB · Pregleda: 114
@Paradigma
Slazem se da bi zavrsio posao i Hyper 6 sa Vantec Tornadom od 80mm i da je razlika izmedju XP-90C i Hyper 6 (kada oba rade sa Tornadom) na nominalnom taktu procesora samo oko 1 stepen u korist XP-90C ali situacija se drasticno menja u korist XP-90C kada se procesor overclockuje i kada se podizanjem napona poveca potrosnja na preko 150w. U tom slucaju razlika u korist XP-90C u odnosu na Hyper 6 je cak 6 stepeni.
Evo rezultata sa sajta www.hartware.de kada se winchester potera na 2.7 pri 1.75v sa sobnom temperaturom od 25c i koriscenjem fanova sa minimalnom bukom od 20db i brojem okretaja od samo 900. Naravno, uz Tornado bi te temperature bile daleko nize ali i ovo pokazuje odnos snaga u ekstremnim uslovima:

Messungen mit Athlon 64 @ 2.7 GHz und nur mit Silent-Lüftern
VCore 1,75V ca. 157W WVL :

Thermalright XP-90 C Papst 92mm 5V Load 100% = 69,0°C
Cooler Master Hyper 6 CM 20db 80mm 5V Load 100% = 75,0°C

Ko hoce tiho hladjenje taj ima BOX i neoverklokuje procesor. Ovi drugi ukljucujuci mene ne haju za buku kada zele performanse. Malo je glupo imati Hyper 6 ili XP-90C i drzati ih na malom broju obrtaja. To su bakarni kuleri koji vole protok vazduha. Bolje je ici na XP-90 ili Hyper 6+ (oba su AL) ako se zele nizi obrtaji.

@Paradigma
Naravno da se slazem sa tobom ja sam samo naveo primer iz kog se vidi da od XP-90C trenutno nema boljeg air coolera na svetu koji se moze kupiti bilo da se poredi na malom broju obrtaja bilo sa Tornadom.
I meni kao i tebi buka nije problem i iz svog Venice-a zelim izvuci i poslednji megaherc nego imam problem sto nigde ne mogu naci Vantec Tornado fan a XP-90C dolazi bez fana.
Gde si ti kupio taj Tornado na slici i koja je njegova alternativa (ako uopste postoji) ?

@Lukija
Primetio sam da Venice nije u stanju da komunicira sa memorijom na 300 Mhz, barem ne sa Corsair-ovim TCCD-om. Cini mi se da su kontroler dosta "olabavili" - protok je manji, a memoriju je prakticno nemoguce nasvirati na 300 Mhz. Opsirnije u textu, a ako te mrzi da cekas na mail.

Poz

Paradigma je napisao(la):
Ko hoce tiho hladjenje taj ima BOX i neoverklokuje procesor. Ovi drugi ukljucujuci mene ne haju za buku kada zele performanse.

A ko hoce tiho hladjenje i tisinu, on se cima za vodeno :d

genijalcin@23 je napisao(la):
@Lukija
Primetio sam da Venice nije u stanju da komunicira sa memorijom na 300 Mhz, barem ne sa Corsair-ovim TCCD-om. Cini mi se da su kontroler dosta "olabavili" - protok je manji, a memoriju je prakticno nemoguce nasvirati na 300 Mhz. Opsirnije u textu, a ako te mrzi da cekas na mail.

Poz

Ne znam da li na MSI imas menjanje Tref parametra? Negovo menjanje je cudo. Kada stavim da je 2048 imam veci protok ali i manju stabilnost. Ako stavim na default onda je manje. Sudeci po A64Info :d, default je 1296 cycles. Probaj i 3.0-4-4-10 , to bi trebalo da bude stabilno. Mada, i koji ce mi, nadam se uskoro Venice-u, planiram da drzim 2600MHz (289x9, memclk 200), sta ce mi vise.

3500 venice LBBLE 0512DPAW + DFI NF4 + 2x 512mb kingmax HARDCORE ,BIOS 510-2
dram frequency 1:1,HT4,CPU VID 1.42v+104% Spec.VID ,mnozilac 10,
100% stabilnost na 267-270FSB tj.2700MHZ (prime,S&M,OCCT sve prolazi)
setovanja memorije:1:1-enable CPC-2.5-3-6-3-7-14-5-3-2-5-3120-
bank interleave disabled-skew-enabled-0-7-4-7-5-256-16-7-disabled
VENICE isao do 287 FSB sa ovim setovanjima (2870MHZ) ali nije stabilan...
Molim vase predloge za memoriju ili neko ko ima bolju memoriju radi probe.
kontakt na pm

BH5 cip i to je sve sto ti treba;)
Znaci neka Twinmos serija ili OCZ ili G-skill.

pozz

sa CORSAIROM XMS 3500C2 BH-5 cip (setovanja 2-2-6-2) ide do 260 fsb 100% stabilnost,mnozioc 10 znaci 2600 MHZ ,
moze uz 3.6v na 275fsb ali nestabilno ,ima li neko ideju za dalje

nikolas61 je napisao(la):
sa CORSAIROM XMS 3500C2 BH-5 cip (setovanja 2-2-6-2) ide do 260 fsb 100% stabilnost,mnozioc 10 znaci 2600 MHZ ,

A zasto ne probs asinhrono da vidis koliko moze procesor da izgura?

Koliko se realne dobija u performansama ako na Venicee 2700Mhz (9*300Mhz) memorija u jednom slucaju radi na 193Mhz(setovana na 133Mhz) ili u drugom sinhrono 3000Mhz(setovana na 200Mhz)?

E pa ****** nemoze i jare i pare :D ,olabavi bre te tajminge,koju si jos memoriju vido da oce 2-2-2-5 na 270,280mhz.

pozz

Lukija je napisao(la):

Nisam ocekivao ovakve rezultate,tj tek sad mi je nejasno zasto veliki broj ljudi kupuje skupe mmemorije?!?!(koje u varijanti 2*512MB znaju da budu i 100-150evra skuplje od solidnih PQI ili vrlo dobrih jeftinijih Kingmaxa)

Taman sam mislio da postavim thread o memorijama za overklokovani A64 sistem,ali me je ovaj test naveo da skoro sigurno pazarim 2*512Mb PQI DDR 400 koji se klokuju do solidnih 230Mhz uz latencije 2.5-3-3-7.Jel dovoljno dobar izbor za 40ak evra po modulu?

Poslednja izmena:
Ovo je vest. Ja sam se bas nervirao sa svojim modulima koji nece da prebace 220 2.5-3-3-7, i vec sam se spremao za karticu i ebay.

Placebo je napisao(la):
Ovo je vest. Ja sam se bas nervirao sa svojim modulima koji nece da prebace 220 2.5-3-3-7, i vec sam se spremao za karticu i ebay.

Moduli su ti ispod nivoa koji si zadao sa plocom i procesorom. Izbor bi trebao da potrazis medju hardcore, BH-5 ili TCCD modulima.

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
Moduli su ti ispod nivoa koji si zadao sa plocom i procesorom. Izbor bi trebao da potrazis medju hardcore, BH-5 ili TCCD modulima.

Paradigma jesi li pogledao onaj test?Stvarno mi je nejasna racunica po kojoj se vama isplati preci na te vrhunske memorije,kada su dobici u real koriscenju kompa od 1-10%?!

Jesi li probao asinhrono? Ovaj rezultat lepo zvuci kada je sve 1:1, ali daj nam svima osvetlaj obraz sa 3GHz :)
Moja 3000-ka je izgleda cula onu "tako blizu, a tako daleko" i nece preko 320, pa duduktivnom metodom ponovo dolazimo do baksuznog broja 13 koji je toliko potreban u ovom slucaju :D

Calibra 4WD je napisao(la):
Paradigma jesi li pogledao onaj test?Stvarno mi je nejasna racunica po kojoj se vama isplati preci na te vrhunske memorije,kada su dobici u real koriscenju kompa od 1-10%?!

Bojane ti kao da zivis u saksiji. Covek izracio 145e za plocu, a sada ce da se grbavi za memoriju i posluzice se opravdanjem poput ovog tvog? Pusti ti tu pricu 'grozdje je jos kiselo'.

Poslednja izmena:
Calibra 4WD je napisao(la):
A zasto ne probs asinhrono da vidis koliko moze procesor da izgura?
Izvini Boki, postavih isto pitanje, a promaklo mi tvoje identicno :sceptic:

mihailo je napisao(la):
Jesi li probao asinhrono? Ovaj rezultat lepo zvuci kada je sve 1:1, ali daj nam svima osvetlaj obraz sa 3GHz :)

Polako sinko, jos niko u svetu nije odradio testove sa Venice 3Ghz na vazduhu i dajte neke screenove vi koji ovde prijaviste 2.9Ghz...

Moso, ne vidim zasto bi sumnjao u ovde iznesene rezultate. Takodje, verujem da ce se ovih dana pojaviti primerak koji ce probiti barijeru na vazduhu. Meni je nazalost nocas umro HDD i sa njim svi podaci u zadnjih 10 dana, ali evo popodnevnog rada u Win-u na 316, tj. 2844. Na ovoj frekvenciji nema potencijala za igranje i ne prolazi S&M CPU(FPU) test bez 1.6v sto je previse za svaki dan na vazduhu.
Naziv thread-a bih promenio u Venice LOTO, jer je izvesno da ce neko ubosti sedmicu, tj. primerak za primer :)

Prilozi

• Venice 316.GIF
    Venice 316.GIF
    15.7 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
@mihailo
Ne sumnjam ja prijatelju u tvoje rezultate, nisi dobro shvatio moj post.
Poenta mog posta je ta da na svim stranim forumima ljudi kace screenove sa ostvarenim rezultatima (cpu-z, super pi, prime...) a ovaj thread sam pokrenuo pod nazivom Venice overclocking pa je red da i kod nas bude sto vise screenova sa rezultatima.
Moju masinu jos nisam kompletirao, chieftec big tower mi neotpakovan ceka na montazu ploce i procesora a ne montira mi se jer sledece nedelje bi trebao da mi stigne XP-90C pa bih onda morao sve iz pocetka. Cim budem sklopio masinu kako treba, eto mene sa screenovima i ostvarenim rezultatima.
P.S. Ne bih da prejudiciram stvari ali mislim da moj primerak ima potencijala za tih 3Ghz

je li neko probao sa Corsair XMS PC 4400 C25
da li bi ona mogla asinhrono sa 3000+

Nazad
Vrh Dno