Šta je novo?

Venice overclocking

Moso

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2002
Poena
619
Evo i mene posle neprospavane noci i celodnevne torture sklapanja
i podizanja dve masine sa prvim rezultatima. Prvo bih se zahvalio svom prijatelju Meaculpi koji je svo vreme bio sa mnom i mnogo mi pomogao. Kao sto sam i pretpostavljaoovo je prava zverina od procesora a njegovi pravi dometi ce uslediti u narednim nedeljama kada iz Beca stigne Thermalright X-90 jer sve sto smo danas uradili je sa netaknutim boxcoolerom tj. sa zvakom koja sa njim dolazi.

Dakle, oznake procesora su ADA3000DAA4BP LBBLE 0517DPMW a postignut je rezultat od 2906 Mhz pri 1.584v
Vise nismo ni smeli da probamo sa box coolerom.

Slike iz CpuZ kao i txt i html fajlovi su dole a nazalost na toj masini jos uvek nemam modem tako da cu validaciju uraditi kasnije kada kompletiram masinu.

Prilozi

• 2906a.jpg
    2906a.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 304
  • 2906.txt
    30.9 KB · Pregleda: 143
  • 2906html.rar
    1.3 KB · Pregleda: 87
  • 2880a.jpg
    2880a.jpg
    91.2 KB · Pregleda: 231
Zaista, odliČni rezultati. Nešto mi se ne daje ovaj Winchester 3500+ ispod cene da bih prešao na 3000+ koji će moći 200 MHz više (i pitanje da li bi mogao stabilno, pošto moj može na 2.7 stabilno)... Šta bi vi uradili_?

@byMax
Veceras kada smo pravili rezultat Meaculpa je zurio tako da je sve ovo odradjeno na brzinu i nismo imali vremena da radimo neke testove a i nerealno je ocekivati sa box coolerom stabilne testove pri 2906mhz. Ipak, za to kratko vreme smo malo radili u Corelu i pokretali par aplikacija (jos nisam instalirao sve programe) i sve je radilo stabilno tj. masina nije pukla.
Da li ti se isplati da menjas ? Tu ces odluku morati sam da doneses ali koliko sam gledao na netu, nisu svi primerci Venica toliko dobri overklokeri tako da moze da ti se desi i da ne dostignes rezultat koji imas sa winchesterom.
Zaista teska odluka i jedino ti je resenje da ides na provereno tj. probas neki primerak Venica pa ako sa njim dobijes bolji rezultat od Winchestera onda odluci.
Pozdrav!

Moso jeste ga koristili u DFI LAn party ploci?
Ja imam isti primerak procesora ali jos uvek nisam otisao na 2700Mhz,doduse zbog Ga ploce,nadam se da cu sa onim Beta Biosom ici i ja preko 300MHZ FSB.

Za sada maximalnih 2620Mhz imam na default naponu od 1.4V,to mi govori da je procesor sposoban za jos nekih 10-ak % overkloka

Calibra 4WD je napisao(la):
Moso jeste ga koristili u DFI LAn party ploci?
Ja imam isti primerak procesora ali jos uvek nisam otisao na 2700Mhz,doduse zbog Ga ploce,nadam se da cu sa onim Beta Biosom ici i ja preko 300MHZ FSB.

Za sada maximalnih 2620Mhz imam na default naponu od 1.4V,to mi govori da je procesor sposoban za jos nekih 10-ak % overkloka
Da u DFI ploci. Toliko je dobra da si stalno pod utiskom da ce raditi pod bilo kojim setovanjima. Stvarno je ovaj tip iz Abita odradio posao za DFI.
Poz.

Zaboravih da dodam, posto smo poslusali Lukijin savet za podizanje voltaze na ploci, poterali smo ga na 335*9, sto mu dodje nesto preko 3gigica, ali samo dok nije poceo da cita AIWU sa CD-a. Tu je puko. Stvarno je cudo od CPU-a.
2 byMAX: ja tu nista nebi dir'o... :D
Poz.

Znate li mozda kako se ponasa sa memorijom, tj kakav je mem. kontroler. Ja ne mogu da naguram na Winchesteru memoriju na 300MHz. Memtest prolazi ali GM ne. Imam utisak da je do mog primerka Winchestera (zloglasni CBBID, 3 nedelja). Ploca je, naravno, DFI.

@Lukija
Juce smo bili u frci sa vremenom pa smo probali sa Meaculpinom TwinMos memorijom ali nas je pre svega interesovao clock procesora ali smo njegov twinmos sa veritech cipovima uspeli da poteramo na 250mhz sa cl 2.5
Definitivno ovaj primerak procesora ima potencijala da ode na 3000mhz na vazduhu sto je, mislim, san svakog vlasnika Venica. Kao sto rece Meaculpa probali smo ga na 3050mhz pri 1.54v i masina se budi ali nece da cita AIWU sa CD-a.
Ono sto me posebno raduje kod kombinacije DFI + Venice je i to da ni jednom nismo posegli za resetom biosa, jednostavno na koliko god da smo ga poterali masina se budi.
Sada cekam bolju memoriju i termalright cooler pa da probamo da dostignemo tu magicnu granicu od 3000mhz on air i uradimo testove kako treba.

Hvala ljudi... Menjacu tek kad nesto bude islo na 3000 MHz na vazduk... Ovako je samo cimanje. Ionako igram u rezolucijama koje nisu CPU bound i ne bih mnogo dobio sa 100-ak MHz.

Moso je napisao(la):
Ono sto me posebno raduje kod kombinacije DFI + Venice je i to da ni jednom nismo posegli za resetom biosa, jednostavno na koliko god da smo ga poterali masina se budi.

OT: Ja sam morao bar 2 puta a evo i zasto: ucitao sam CMOS reloaded iz praznog preseta. Naime tada setuje HTT na 456 (max) i sve ostalo na max. Samo me docekalo zloslutno beeeeeeep.

Jos uvek nismo fleshovali bios tako da je sve odradjeno sa biosom koji je dosao uz plocu i stvarno moram pohvaliti DFI. Jedina moja primedba u vezi sa ovom plocom se odnosi na nacin podesavanja frekvencije memorije tj. delioce koji su upotrebljeni tako da moras uzeti digitron u ruke ako zelis da se igras sa memorijom. Zar nisu mogli da postave opciju jednostavnog podizanje frekvencije memorije u koracima od po 1mhz ? Ovde kao da su se sluzili logikom "zasto jednostavno kad moze komplikovano" . Sem ove male zamerke, po meni je ploca prava "zver"...

Za koliko para moze da se nadje doticna DFI ploca?

145

hehe, kakav bre crni digitron!
Ja sam apsolvirao sve tehnikalij overklokovanja na toj ploci i upravo ta fleksibilnost po pitanju setovanja svih o/c parametara, od kojih je setovanje memorije kljucno, jeste ono sto ovu plocu cini potpuno superiornom u odnosu na bilo koju s939 plocu trenutno
Lukijin A64 Cacl je nezamenljiv alat za sve one koji bi da klokuju na ovoj ploci!
Sto se tice oc memare, pa moje iskustvo sa Corsom 4400C25 i San Diegom je da nikako ne mogu da izvucem stabilnih 300, a verujte probao sam gomilu biosa i iztweakovao memoriju maksimalno, pridrzavajuci se nekoliko najboljih (i obaveznih!!!) uputstava sa Neta. No, smirio sam se... ;) sve je to stvar ega. 10x280 MHz je istot ako lepo... nije 300 okruglo, ali je barem 2800 MHz okruglo ;)
:wave:

Nedjo je napisao(la):
Ja sam apsolvirao sve tehnikalij overklokovanja na toj ploci i upravo ta fleksibilnost po pitanju setovanja svih o/c parametara, od kojih je setovanje memorije kljucno, jeste ono sto ovu plocu cini potpuno superiornom u odnosu na bilo koju s939 plocu trenutno

I MSI K8N Neo4 modeli podrzavaju nestandardne mem. delioce, a bogami i GAK8NF-9 ih podrzava (ako se koristi BETA f5 bios).

Evo, ja na K8N SLI Platinum drzim Venice na 2.8 Ghz za svaki dan...Nista bolji mi nije DFI, a pritom kosta koliko i ova (SLI) ploca. :D

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
I MSI K8N Neo4 modeli podrzavaju nestandardne mem. delioce, a bogami i GAK8NF-9 ih podrzava (ako se koristi BETA f5 bios).

Evo, ja na K8N SLI Platinum drzim Venice na 2.8 Ghz za svaki dan...Nista bolji mi nije DFI, a pritom kosta koliko i ova (SLI) ploca. :D
mojne odmah da kormiralis tredu u pravcu jos jednog "versus" fajta! Covek radi OC na DFI-u i sad o njemu raspravljamo! To sto na GA ploci moras da radis prilicno voodooiranja da dobijes nesto sto na DFI-u imas po defaultu i apsolutno provereno je posebna tema...
;)
A da kostaju isto, vala ne kostju (opet mu ga dajes malo po preterivanju, bez razloga):
http://www.pakom.co.yu/wwwpakom/cenovnici/CenovnikHTML.aspx?kat=1

177€ nije isto sto i 145€
A tos to svaki DFI Ultra moze da radi bez problema kao SLI je posebna prica...
ALi kao sto rekoh, 'ajde da se koncentrisemo na overklokovanje Venicea ;)

Nedjo je napisao(la):
No, smirio sam se... ;) sve je to stvar ega. 10x280 MHz je istot ako lepo... nije 300 okruglo, ali je barem 2800 MHz okruglo ;)
:wave:

Ista prica! Evo vec 1.5 mesec koliko imam masinu ne odustajem da izguram 300MHz stabilno (memtest ne racunam kao ozbiljan, on mi prolazi). Stavih 3-4-4-10 na 2.7V ali GoldMemory prijavljuje greske, memtest cuti. Nadam se da ce Venice doneti neko poboljsanje sto se tice mem. kontrolera. (moguce da me on koci). E da, Tref=2048 donosi kod mene (znaci na TCCD) oko +100 MB/s. I jos nesto, hladnjaci na memoriju su vuci da ne mogu da drzim prst. Bakar je cudo.

Poslednja izmena:
@Nedjo & @Lukija
Hvala puno na A64 kalkulatoru vrlo lepa i korisna stvar.
To da treba kalkulator je bila metafora jer stvarno treba malo vremena za proracun frekvencije memorije sa svim parametrima koji su sa A64 u igri...

Evo i mene na 2700Mhz defult voltaza.Uspeo sam novim biosom za mog Gigabyte-a-thanks to Genijalcina23.

Moze jos sigurno,sad cu da se poigram malo vise,ovih 2700Mhz je bilo iz prve

Evo i mene na 2700Mhz defult voltaza.Uspeo sam novim biosom za mog Gigabyte-a-thanks to Genijalcina23.

Moze jos sigurno,sad cu da se poigram malo vise,ovih 2700Mhz je bilo iz prve
Ako izgura 24h prime, onda je to to!

Poenta je da ste se, Nedjo, ti i Del sa CAR-om nalozili na taj DFI+ a on em sto je kasno stigao na Kosovo, em ne nudi nista vise od ekstremnih napona (preko 1.6, koliko nudi i MSI, je opasno i držati Venice na duge staze, zar ne?). Meni radi na 290 ova moja ploca (iz potpisa), i to bez nekog overklokerskog znanja, bez nekog mega primerka winchestera (ej, pa kupio sam ga pre 6 meseci!), bez nekog mega hlađenja... 2700 MHz, vazduh.

Nedjo je napisao(la):
Ako izgura 24h prime, onda je to to!

Idemo jos :d

Prolazi i 300000n! i 3D Mark 2003 na 9*315=2835 na naponu od 1.5v :banana: uz smesnu temperturu od 34c idle 45opterecen,sve to sa box kulerom.

ALi imam druga 2 problema

1.manji i vezan za overklok-svi rezultati su mi sa HTT mnoziocem 2.5,cim predjem na 3 nece da butuje ni na 295Mhz.Jel moguce da ne moze da izdrzi veci HTT od 900Mhz?!!?

2.Veci i nevezan za overklok-preksinoc sam reinstalirao win Xp sp1 i stavio Sp2 i sve radi kao sat sem tastature?!?!
Win ju je prepoznao i instalirao ali kad sam prvi put restartovao tastatura nije htela da radi,tj u device manageru stoji zuti uzvicnik i pise da ima problema prilikom startovanja uradjaja.
Ako tamo pritisnem uninstal i resetujem Win tastatura proradi sve do sledecg reseta kada se pojavi ista greska.Probao sam i sa drugom novom opet isto(obe su PS2).U Biosu uvek radi normalno.
Skinuo sam i drajvere za moju Genius E19 tastaturu ali nije ni to pomoglo.Jel ima neko ideju?

Blagodeti BETA bios-a? Vrati stari za svaki slucaj.

P.S.Jel moze to da prodje S&M FPU test i S&M memory test na 2700MHz?

Lukija je napisao(la):
Blagodeti BETA bios-a? Vrati stari za svaki slucaj.

P.S.Jel moze to da prodje S&M FPU test i S&M memory test na 2700MHz?

Daj mi linkove,nisam ni cuo za te programe,nov sam ja prilicno u overklokerskim vodama

byMaX je napisao(la):
Poenta je da ste se, Nedjo, ti i Del sa CAR-om nalozili na taj DFI+ a on em sto je kasno stigao na Kosovo, em ne nudi nista vise od ekstremnih napona (preko 1.6, koliko nudi i MSI, je opasno i držati Venice na duge staze, zar ne?). Meni radi na 290 ova moja ploca (iz potpisa), i to bez nekog overklokerskog znanja, bez nekog mega primerka winchestera (ej, pa kupio sam ga pre 6 meseci!), bez nekog mega hlađenja... 2700 MHz, vazduh.
Poenta je da nema nF4 ULTRE koja omogucava to sto omogucava DFI LP Ultra!

Daj mi linkove,nisam ni cuo za te programe,nov sam ja prilicno u overklokerskim vodama

http://testmem.nm.ru/snm.htm#09

verzija 1.7.0 (160), pusti za pocetak L2 cache test (osetljiv), FPU test (takodje) a u podesavanjima stavi 100% load. Zatim pusti test za RAM (long), traje oko 1.5h na 2.4GHz i sa 1GB RAM-a.

Idemo jos :d

1.manji i vezan za overklok-svi rezultati su mi sa HTT mnoziocem 2.5,cim predjem na 3 nece da butuje ni na 295Mhz.Jel moguce da ne moze da izdrzi veci HTT od 900Mhz?!!?

Moguce je da ne moze da predje granicu od 900 Mhz, pogotovo sa toliko nasviranim CPU clock-om.

2.Veci i nevezan za overklok-preksinoc sam reinstalirao win Xp sp1 i stavio Sp2 i sve radi kao sat sem tastature?!?!
Win ju je prepoznao i instalirao ali kad sam prvi put restartovao tastatura nije htela da radi,tj u device manageru stoji zuti uzvicnik i pise da ima problema prilikom startovanja uradjaja.
Ako tamo pritisnem uninstal i resetujem Win tastatura proradi sve do sledecg reseta kada se pojavi ista greska.Probao sam i sa drugom novom opet isto(obe su PS2).U Biosu uvek radi normalno.
Skinuo sam i drajvere za moju Genius E19 tastaturu ali nije ni to pomoglo.Jel ima neko ideju?

Pronadji u BIOSu opcije Support USB keyboard i Support USM mouse ili tako nesto, nisam siguran da se tako zovu, niti gde se nalaze. Probaj da obe opcije iskljucis i mislim da bi trebalo da proradi kako treba.

Nazad
Vrh Dno