Šta je novo?

Venice E6 3000+

Da li to Lukija i animaN imaju malo bolje primerke E6 revizije tj da li ce uspeti da izvuku 9x300 videcemo u narednim epizodama. :)
Pa trebalo bi onda na 2.7 da radi na 1.6? Jel znas bar tacnu oznaku procesora?

Jerry[NS] je napisao(la):
Da li to Lukija i animaN imaju malo bolje primerke E6 revizije tj da li ce uspeti da izvuku 9x300 videcemo u narednim epizodama. :)
Pa trebalo bi onda na 2.7 da radi na 1.6? Jel znas bar tacnu oznaku procesora?
ja sam terao moj na 9*330 ali nije stabilan. Probao sam 9*300 na 1.55v, 1.7v chipset, 2.8v memorija, htt 3x, i radi podigne win sve sljaka, terao sam ga i na 9*330 ali onda trokira u win posle 5-6 minuta nekad i pri ulasku u win, rekao sam vec da me kolje memorija pa ne mogu vise

Ser_Zile je napisao(la):
ili zavisi i od ploce koju imas ;)
u mnogome zavisi od ploce, losi kondenzatori i lose napajanje, nista od overkloka, mada bih i ja da menjam napajanje da stavim lc 550w umesto ovih 350 jer nije 24-pin napajanje a lepo u uputstvu pise ko hoce da o/c mora da ima 24-pin naoajanje za stabilniji rad pri o/c

Lukija je napisao(la):
Evo i ja da se upisem, uzeh danas 3000+, E6. Probao sam samo kratko na brzaka S&M, za sada radi na 2.4GHz na 1.4V (podesavanje u BIOSu), 2.5GHz na 1.45V i 2.6GHz na 1.525V (289MHzx9, memorija na 289MHz). Ne greje se preterano, max koji sam uspeo da izvucem je 52 sa box coolerom pod S&M. Ostaje jos detaljno da se testira.

Koja je memorija u pitanju?Pitam posto imam crucial ballistix i planiram da predjem na venice pa cisto informativno da znam sta da ocekujem sa mojom memorijom...videh na anand tech-u da moze ballistix na dfi nf4-ki do 290mhz 1T :D

Evo malo da iznesem utiske posle ozbiljnijeg testiranja. 9x289 prolazi ali na 1.4 * 1.13 = 1.582V , memorija prolazi bez problema memtest86+ ali u GM pukne pa sam stavio 180 divider i radi na 260. Inace memorija je PQI Turbo sa TCCD chipovima. Tu joj je i plafon oko 290MHz. Sada ga drzim na 283x9 (~2.55GHz) na 1.525V, memorija na 283MHz.

Bash mi nije jasno kako vama svima nece... Pa ja moj potero na 9x300 dodushe nestabilno, gubio mi se zvuk u win-u?!?
Preko 300 nece bios, ali iz win-a u clockgenu oce... Kako to?? Na 2600mhz ako se dobro secam sam ga testirao i nije pucao... -memorija Kingmax HC ddr500... Jedino mi nije jasno kako nju ne mogu da poteram preko 250mhz, nece preko pa to ti je... Mozda i negde greshim, josh sam zelen... :)

Ali evo shta meni nije jasno u svemu tome:
KAKO TO da pokazuje isti il jedva primetno bolji score u vecim frekvencijama kada ga benchmarkujem u 3dmarku05 ili igricama??? Chemu onda sav taj OC?
I tako sam ga ja spustio na 250x9= 2250mhz sinhrono sa 250mhz mem, necu da ga silim...
A shto se tiche podgrejavanja i to mi je chudno... Jedva da se vishe i zagreje, mozda svega 5-7 stepeni ode gore... Znachi ne prelazi 52C'...

DjoleNS je napisao(la):
Bash mi nije jasno kako vama svima nece... Pa ja moj potero na 9x300 dodushe nestabilno, gubio mi se zvuk u win-u?!?
Preko 300 nece bios, ali iz win-a u clockgenu oce... Kako to?? Na 2600mhz ako se dobro secam sam ga testirao i nije pucao... -memorija Kingmax HC ddr500... Jedino mi nije jasno kako nju ne mogu da poteram preko 250mhz, nece preko pa to ti je... Mozda i negde greshim, josh sam zelen...

Ali evo shta meni nije jasno u svemu tome:
KAKO TO da pokazuje isti il jedva primetno bolji score u vecim frekvencijama kada ga benchmarkujem u 3dmarku05 ili igricama??? Chemu onda sav taj OC?
I tako sam ga ja spustio na 250x9= 2250mhz sinhrono sa 250mhz mem, necu da ga silim...
A shto se tiche podgrejavanja i to mi je chudno... Jedva da se vishe i zagreje, mozda svega 5-7 stepeni ode gore... Znachi ne prelazi 52C'...

Bottleneck-uje te video karta verovatno.A koliki perform. gain ocekujes?
Trebalo bi da gledas u odnosu na neki prethodni OC(koliko veci u % OC toliko veci perf. gain u nekom cpu benchu).Igre generalno zavise od vid.karte tako da nisu bash najbolji izbor za test cpu-a).Izolujes cpu tako sto pustis nesto tipa superPi...

Edit:
Lukija,odlican primerak procesora!

Poslednja izmena od urednika:
@DjoleNS pa i neces dobiti nesto preterano veci skor u 3dmarku 05 ako Cpu klokujes sa 2.3 na 2.5,mozda 100 poena.Zato sto nijedna igra nije pravljena da bude toliko zahtevna kao 3dmark 05,trebalo bi u igrama da dobijes nesto veci fps,e sad koliko ti to znaci to je do tebe.

Ma jok... Pricham o 40-50% kloku.... Znachi sa 1.8 na 2.6 npr.... Score ne poraste ni 100 poena... Karta mi nije bottleneck.... 6600gt extreme... Hmm zar ne bi moralo ipak vishe??
Najvishe se menja kada kloknem grafichku... Sa procesorom i memorijom NISHTA, stoji ne mrda! Probacu sa superPI pa javljam!

Djole,razloge zasto je situacija takva kakva je ,napisao sam ti u prethodnom postu.I sam si rekao da skor poraste osetnije tek kad OC-ujes graficku kartu.Sve danasnje igre su izuzetno zahtevne,a i tvoj 6600GT extreme(ma koliko god bio dobra kupovina) te ogranicava,veruj mi.
Ogranicavala bi te i 6800U u Fear-u recimo(u vecoj rez. sa AA i AF ukljucenim na vece vrednosti).Primer gde bas cpu ogranicava frame rate je recimo FarCry u "nizim" rezolucijama(sa dosta razlicitih high end modela fps je zakucan na nekoj vrednosti).

ivanbo2003 je napisao(la):
Edit:
Lukija,odlican primerak procesora!

Pa onako, uz neki bolji cooler, 2.6GHz za svaki dan da ne predje 50*C u S&M. Ima rezerve do 1.65V, verovatno moze da se iscedi jos 50-ak MHz. Medjutim, malo me razocarao mem. kontroler koji je primetno neefikasniji nego na Winchesteru - ista ploca, ista podesavanja i iste brzine, Winchester daje preko 7400MB/s, Venice 7100MB/s. Takodje me zeza i PQI koji ima masivne hladnjake koji se i masivno GREJU, znaci prst ne mogu da drzim na njemu (na 283MHz i na 2.7V). Stoga sam povecao divider (10), spustio voltazu na 2.6V (+0.3V) i drzim je na 255MHz, sto daje oko 6840MB/s u Sandri.

DjoleNS je napisao(la):
Ma jok... Pricham o 40-50% kloku.... Znachi sa 1.8 na 2.6 npr.... Score ne poraste ni 100 poena... Karta mi nije bottleneck.... 6600gt extreme... Hmm zar ne bi moralo ipak vishe??
Najvishe se menja kada kloknem grafichku... Sa procesorom i memorijom NISHTA, stoji ne mrda! Probacu sa superPI pa javljam!
Karta ti jeste bottleneck

OK OK... Evo priznajem.... Karta mi JESTE bottleneck! :D
Znachi i 6800gs mu dodje isto kao flashirana samo ova nije flasha od "rose" nego vishe kao "voda" voda a? A jedino 7800gtx mu dodje neshto kao bokal? ;)
E pa za bokal ce malo da se pricheka... A na "voda" vodu prelazim u najskorije vreme... One gigabytove 6600gs su prilichno primamljiva ponuda... 200eu... Ste videli?

Ufff... offtopic... :S:

Sta video, probo, cool:)
Sad krecem da majstorisem sa Veniceom.

DjoleNS je napisao(la):
3d mark 03 05 zavise mnogo vishe od GPU-a,podizanjem frekvence CPU-a necesh dobiti nishta tachnije jako malo!Probaj da izmerish framerate u FarCry-u u njemu se oseti razlika kao i u 3dmark 06! 6600GT je dobar produkt ali je nazalost u srednjoj klasi grafichkih karata!To shto mi zivimo u zalosnoj Srbiji to je najveci problem jer je ovde josh uvek 9600xt pojam :D za mnoge,ali bice bolje :)
Poz

DjoleNS je napisao(la):
OK OK... Evo priznajem.... Karta mi JESTE bottleneck! :D
Znachi i 6800gs mu dodje isto kao flashirana samo ova nije flasha od "rose" nego vishe kao "voda" voda a? A jedino 7800gtx mu dodje neshto kao bokal? ;)
E pa za bokal ce malo da se pricheka... A na "voda" vodu prelazim u najskorije vreme... One gigabytove 6600gs su prilichno primamljiva ponuda... 200eu... Ste videli?

Ufff... offtopic... :S:
Super su 6800GS modeli,12 pajpova i klokuje se ko lude ,maltene svaka ide preko 5500 markova u 05 kad se naklokuje!Ja shekam tu kartu u ViVo izvedbi!

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Pa onako, uz neki bolji cooler, 2.6GHz za svaki dan da ne predje 50*C u S&M. Ima rezerve do 1.65V, verovatno moze da se iscedi jos 50-ak MHz. Medjutim, malo me razocarao mem. kontroler koji je primetno neefikasniji nego na Winchesteru - ista ploca, ista podesavanja i iste brzine, Winchester daje preko 7400MB/s, Venice 7100MB/s. Takodje me zeza i PQI koji ima masivne hladnjake koji se i masivno GREJU, znaci prst ne mogu da drzim na njemu (na 283MHz i na 2.7V). Stoga sam povecao divider (10), spustio voltazu na 2.6V (+0.3V) i drzim je na 255MHz, sto daje oko 6840MB/s u Sandri.

Jel imas mogucnost da u kucistu ugradis neki vent. da duva preko memorije?Imam ja PQI(obican) 1x512MB koji moze do 228Mhz pri 2.8V i greje se bash puno kad pustim nesto zahtevno,pa se razmisljam da budzim nesto preko njega.Prst mogu da drzim ali nekih 5 sec max.A jos sam stavio TT heatspreader,koji pomaze,ali jos mi je to "pretoplo" za moj ukus.

Pozdrav! :wave:

@Animan

Svaka cast na trudu i rezultatima,nekako mi je promakao ovaj tvoj thread!
Pozdrav!

ivanbo2003 je napisao(la):
Jel imas mogucnost da u kucistu ugradis neki vent. da duva preko memorije?Imam ja PQI(obican) 1x512MB koji moze do 228Mhz pri 2.8V i greje se bash puno kad pustim nesto zahtevno,pa se razmisljam da budzim nesto preko njega.Prst mogu da drzim ali nekih 5 sec max.A jos sam stavio TT heatspreader,koji pomaze,ali jos mi je to "pretoplo" za moj ukus.
Pozdrav! :wave:

Definitivno cu nesto morati da uradim jer sam veceras polomio nokte skidajuci hladjake. Isti su zalepljeni za cipove sa 2 lepljive trake izmedju kojih ima neko platno (?!). Cini mi se da je nihova uloga samo podizanje cene i shminka. Imam jednu 8icu viska pa cu pokusati nesto da izmajmunisem.

Da znas da hocu samo da nadjem nosace za ventilator.

venice 3000+ mi radi na 2508Mhz ekstra stabilno...komp nije zabo ni jenom od jula...ladan ko spricer....znachi mislim da kad sam god proveravao temepraturu nije bila preko 47 48.a i to retko...u winu 29C...e sad sto se tiche marka 03 posle cloka sam dobio 300 poena...sa 8k na 8300....a posle novih drivera za graficku na 8500...

E pa onda ok... Znachi ipak brzina procesora ipak nije toliko neshto shto daje osetnu razliku u performansama kompa, tj bar u nekoj nameni koju ja trenutno imam... To oko klokovanja sve mu vishe dodje kao neki hobi iz strasti ili takmicharski prestiz, shta naravno nije loshe, ali samim tim i nije za svakog... :)
E sad jedno pitanje... Kolka je neka normalna najveca temp koju bi ovaj procesor smeo da ostvaruje u radu za svaki dan? tj bolje kolko stepeni bi smeo najvishe u stres testovima da se digne? Imam BOX kuler... :trust:

meni je E3 revizija (2.7GHz/1.6V) radila i na nesto preko 60C :d
BOX kuler, a zaboravio da sam limitirao broj obrtaja ventilatora na 20-30% i posle jedno sat-sat i po vidim zab'o render, reko koji mu je, reset, u BIOS kad ono 60C :d :d

sto se ubrzanja od kloka tiche, naravno da se oseti i u igrama, pusti ti 3dmarkove...

Vrh Dno