Ser_Zile
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.06.2002
- Poena
- 679
ili zavisi i od ploce koju imasanimaN je napisao(la):Sve je kako ti uleti!
ili zavisi i od ploce koju imasanimaN je napisao(la):Sve je kako ti uleti!
ja sam terao moj na 9*330 ali nije stabilan. Probao sam 9*300 na 1.55v, 1.7v chipset, 2.8v memorija, htt 3x, i radi podigne win sve sljaka, terao sam ga i na 9*330 ali onda trokira u win posle 5-6 minuta nekad i pri ulasku u win, rekao sam vec da me kolje memorija pa ne mogu viseJerry[NS] je napisao(la):Da li to Lukija i animaN imaju malo bolje primerke E6 revizije tj da li ce uspeti da izvuku 9x300 videcemo u narednim epizodama.
Pa trebalo bi onda na 2.7 da radi na 1.6? Jel znas bar tacnu oznaku procesora?
u mnogome zavisi od ploce, losi kondenzatori i lose napajanje, nista od overkloka, mada bih i ja da menjam napajanje da stavim lc 550w umesto ovih 350 jer nije 24-pin napajanje a lepo u uputstvu pise ko hoce da o/c mora da ima 24-pin naoajanje za stabilniji rad pri o/cSer_Zile je napisao(la):ili zavisi i od ploce koju imas![]()
Lukija je napisao(la):Evo i ja da se upisem, uzeh danas 3000+, E6. Probao sam samo kratko na brzaka S&M, za sada radi na 2.4GHz na 1.4V (podesavanje u BIOSu), 2.5GHz na 1.45V i 2.6GHz na 1.525V (289MHzx9, memorija na 289MHz). Ne greje se preterano, max koji sam uspeo da izvucem je 52 sa box coolerom pod S&M. Ostaje jos detaljno da se testira.
naravno!Ser_Zile je napisao(la):ili zavisi i od ploce koju imas![]()
DjoleNS je napisao(la):Bash mi nije jasno kako vama svima nece... Pa ja moj potero na 9x300 dodushe nestabilno, gubio mi se zvuk u win-u?!?
Preko 300 nece bios, ali iz win-a u clockgenu oce... Kako to?? Na 2600mhz ako se dobro secam sam ga testirao i nije pucao... -memorija Kingmax HC ddr500... Jedino mi nije jasno kako nju ne mogu da poteram preko 250mhz, nece preko pa to ti je... Mozda i negde greshim, josh sam zelen...
Ali evo shta meni nije jasno u svemu tome:
KAKO TO da pokazuje isti il jedva primetno bolji score u vecim frekvencijama kada ga benchmarkujem u 3dmarku05 ili igricama??? Chemu onda sav taj OC?
I tako sam ga ja spustio na 250x9= 2250mhz sinhrono sa 250mhz mem, necu da ga silim...
A shto se tiche podgrejavanja i to mi je chudno... Jedva da se vishe i zagreje, mozda svega 5-7 stepeni ode gore... Znachi ne prelazi 52C'...
ivanbo2003 je napisao(la):Edit:
Lukija,odlican primerak procesora!
Karta ti jeste bottleneckDjoleNS je napisao(la):Ma jok... Pricham o 40-50% kloku.... Znachi sa 1.8 na 2.6 npr.... Score ne poraste ni 100 poena... Karta mi nije bottleneck.... 6600gt extreme... Hmm zar ne bi moralo ipak vishe??
Najvishe se menja kada kloknem grafichku... Sa procesorom i memorijom NISHTA, stoji ne mrda! Probacu sa superPI pa javljam!
3d mark 03 05 zavise mnogo vishe od GPU-a,podizanjem frekvence CPU-a necesh dobiti nishta tachnije jako malo!Probaj da izmerish framerate u FarCry-u u njemu se oseti razlika kao i u 3dmark 06! 6600GT je dobar produkt ali je nazalost u srednjoj klasi grafichkih karata!To shto mi zivimo u zalosnoj Srbiji to je najveci problem jer je ovde josh uvek 9600xt pojamDjoleNS je napisao(la):Ma jok... Pricham o 40-50% kloku.... Znachi sa 1.8 na 2.6 npr.... Score ne poraste ni 100 poena... Karta mi nije bottleneck.... 6600gt extreme... Hmm zar ne bi moralo ipak vishe??
Najvishe se menja kada kloknem grafichku... Sa procesorom i memorijom NISHTA, stoji ne mrda! Probacu sa superPI pa javljam!
Super su 6800GS modeli,12 pajpova i klokuje se ko lude ,maltene svaka ide preko 5500 markova u 05 kad se naklokuje!Ja shekam tu kartu u ViVo izvedbi!DjoleNS je napisao(la):OK OK... Evo priznajem.... Karta mi JESTE bottleneck!![]()
Znachi i 6800gs mu dodje isto kao flashirana samo ova nije flasha od "rose" nego vishe kao "voda" voda a? A jedino 7800gtx mu dodje neshto kao bokal?
E pa za bokal ce malo da se pricheka... A na "voda" vodu prelazim u najskorije vreme... One gigabytove 6600gs su prilichno primamljiva ponuda... 200eu... Ste videli?
Ufff... offtopic... :S:
Lukija je napisao(la):Pa onako, uz neki bolji cooler, 2.6GHz za svaki dan da ne predje 50*C u S&M. Ima rezerve do 1.65V, verovatno moze da se iscedi jos 50-ak MHz. Medjutim, malo me razocarao mem. kontroler koji je primetno neefikasniji nego na Winchesteru - ista ploca, ista podesavanja i iste brzine, Winchester daje preko 7400MB/s, Venice 7100MB/s. Takodje me zeza i PQI koji ima masivne hladnjake koji se i masivno GREJU, znaci prst ne mogu da drzim na njemu (na 283MHz i na 2.7V). Stoga sam povecao divider (10), spustio voltazu na 2.6V (+0.3V) i drzim je na 255MHz, sto daje oko 6840MB/s u Sandri.
ivanbo2003 je napisao(la):Jel imas mogucnost da u kucistu ugradis neki vent. da duva preko memorije?Imam ja PQI(obican) 1x512MB koji moze do 228Mhz pri 2.8V i greje se bash puno kad pustim nesto zahtevno,pa se razmisljam da budzim nesto preko njega.Prst mogu da drzim ali nekih 5 sec max.A jos sam stavio TT heatspreader,koji pomaze,ali jos mi je to "pretoplo" za moj ukus.
Pozdrav! :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari