Šta je novo?

Venice 3000+ restart!

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Komponente su :

DFI NF4 Ultra Infinity, Venice 3000+ (2340Mhz), memorija 3x256 Kingston VR :S: , Asus EN7800GT i Chieftec 360W.

Sistem je prosao 3d mark 2005, SuperPi, i jos neke testove bez problema.
I restartovao se dok sam citao nesto po forumu ovde.

Na sta da sumnjam?

:wave:

Poslednja izmena:
Rale45 je napisao(la):
Komponente su :

DFI NF4 Ultra Infinity, Venice 3000+ (2340Mhz), memorija 3x256 Kingston VR :S: , Asus EN7800GT i Chieftec 360W.

Na sta da sumnjam?

Testiraj mem. sa gold memory i memtestom.Tek onda si relativno siguran da nije mem.Onda ti ostaje venice na doticnom kloku(probaj HTT na x3 u Biosu),ili napajanje.Tesko da je grafika(bar ne ova koju ti imas:) ).
Poz

A i napajanje ti malko slabo :)

hmm zanimljivo meni venice radi na identichnom clocku - 2340mhz(9*260). ne znam koji ti je ovo ram i na kolko moze da radi al kod mene je ram na 260mhz(znachi radi sinhrono). proveri na koliko tebi radi memorija. meni je isto tako bagovao na 270+

Izvinjavam se na ovako glupoj upadici...
Restartovanje stabilnih sistema dok su na internetu moze da prouzrokuje WebStar kablovski modem (ukoliko ides preko SBB-a).....

Lupao sam glavom jedno 15 dana dok nisam provalio,a inace masina je bila extra stabilna...

Znaci,ako imas taj kablovski modem,trazi i update-uj drivere...

Svaka cast tom napajanju kad gura sav taj hardware. Neznam da li je do njega problem, ali bih ti ipak savetovao da menjas to za neki jaci model.

I ja imam isti problem! Masina je super-stabilna, svaka komponenta prolazi svoj test satima i danima, nema virusa i spajvera, ali jednostavno ponekad se ugasi ili izbaci BSOD... Jedini problem je sto sam ja modem spojio na switch pa onda na LAN iz switch-a (zato sto nas par ide na net preko njega...)

E sad, sta tu moze biti problem? :) Switch gasi masinu? (ovo mi je palo na pamet jednom kad se i meni i sestri u istoj sekundi ugasio komp, cak ni Webstar nije bio prikopcan?)

eto sta su ti overclock-eri, sve zivo od komponenti sto se da overclock-ovati (CPU,MEM,Graficka) ispitujete danima a niko ne posumnja na HDD :)

pogledajte i sobu Storage, puno puta je pisano kako neravnomeran napon (sto je cest side-effect clock-ovanja) utice na rad HDD-a :)

S'tim da apsolutno nista nije clockovano sad...

ivanbo2003 je napisao(la):
Testiraj mem. sa gold memory i memtestom.Tek onda si relativno siguran da nije mem. ili napajanje.Tesko da je grafika(bar ne ova koju ti imas:) ).
Poz
i ja najvise sumanjam na memoriju.
hvala svima na savetima :)

Ako nije memorija onda je to softverski problem. Nema potrebe za ht 3x meni radi ht 5x na 300mhz :D na istoj ploci. Sto se tice napajanja meni sve lepo radi sa codegenom od 400w tako da i primedbe za napajanje tesko da stoje.

Skoro sam siguran da je do memorije.
Jedva da moze da predje 200Mhz. trenutno mi radi na 207, a procesor na 2485.
S&M test i prime rade lepo na command rate 1T, ali 3dmark 2001 i 2003 pucaju, tako da sam stavio command rate 2T, i sad je (da kucnem u drvo :) ) sve stabilno.

Ima li neko neku preporuku za memoriju koja bi mogla da izdrzi bar 220Mhz sa command rate 1T na 2485Mhz, a da nije jedna od onih koje kostaju 70 evra po 256 modulu :)) ?

pozdrav :wave:

tebi moze da bude i problem shto imash 3 mem modula a ocesh 1t command rate. inache evo ti recimo kingmax hardcore za ~70 eura 2*256mb

Infineon sa BE-5 cipovima je ubedljivo najbolji Value RAM, ali ubedljivo najvise i kosta. Na 2.7v przi CAS2 (3-3-5)1T@400MHz, odnosno 220 MHz CAS3@440MHz 1T. Iste cipove pojedini "sklapaci" memorija stavljaju na Extreme, Turbo i slicne edicije PC3200 mem.

Rale45 je napisao(la):
Komponente su :

Na sta da sumnjam?

3x256MB ? Ajde probaj masinu sa 2x256MB pa reci kako radi. Za tih 3x256 stavi command rate na 2T i iskljuci memory interleaving.

Rale45 je napisao(la):

Moguce da je do memorije , ali nemoj se zaletati , ove testove koje je prosao nisu naivni,testiraj svoju sa memtest sa UBCD , ili skini samo memtest, ako prodje njega nije ti do memorije 100%

A i 360W sa 7800GT deluje malo slabasno...

Imas Kingmax Hard Core DDR500 512mb za ~70evrica(6098din), sto je najbolja kupovina u odnosu cena kvalitet. Svaki modul za koji znam je isao do 270MHz opusteno a preko toga retko koji. Mislim da je tvoj problem u tome sto hoces da ti 3x256mb radi na 1T a i napajanje moze biti sumljivo.

off topic
Ako bih birao izmedju GEIL i KINGTON , uvek biram ovo GEIL.
sa kingstonom nikad nisi siguran...izvikana memorija :D :D

macman je napisao(la):
off topic
Ako bih birao izmedju GEIL i KINGTON , uvek biram ovo GEIL.
sa kingstonom nikad nisi siguran...izvikana memorija :D :D
Jesi prob'o HyperX :D

ja imam jedan modul od 512, radi na 260 sinhrono sa plocom , memorija je no name, i radi na 1t na 260 savrseno stabilno, latencije su 3.3.3.8, samo da sam bio pametan i kupio jos jednu kad je bilo:(

Ako ti to nesto znaci ja mislim da je do procesora, jer se meni isto desava. Na tri DFI ploce puca nasumice nije bitno da li se igras ili si na internetu ili je jednostavno ostavljen sam da radi, stavim drugi venice ili winchester sve radi kako treba. Primetio sam da je u poredjenju sa drugim procesorima daje manji skor u sandri. Tako da se nesto cudno dogadja. Ali definitivno, ako nemas plavi ekran procesor na reklamaciju ili probaj stavi neki drugi pa proveri... Moj definitivno ide na reklamaciju.

Vrh Dno