Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Suma sumarum, i V2 i Gladiator će da hlade približno isto postojeće cpu-ove. Ono gde bi Gladiator potencijalno bio u prednosti je (kada bi ga podržavao) Nehalem i7, koji ima veću površinu heatspread-era jer bi tada sva 4 headpipe-a nalegla na isti... Za C2D ili C2Q, i V2 i Gladiator će biti manje više isti.

Poslednja izmena:
Evo ja sam uzeo taj OCZ Gladiator i stvarno ekstra hladi u idlle 20c a u full loadu neprelazi 50c procesor e8400 klok 4050MHz.
Cena coolera je 37 eura.

Pa i jeste tu negde temperatura u sobi jer soba gde mi stoji komp se nikako negreje bas cu staviti termometar u nju pa da vidim koja je sobna temperatura.

Izmerio sam sobnu temperaturu trenutno je 12c i dalje u idle pokazuje 20c do 21c.

Ne nezivim u toj sobi zivim u drugoj u kojoj je 20c odmah pored.
Znaci u ovoj gde je 12c samo stoji komp jer nemogu da spavam od ventilatora.

Po cemu zakljuci da je los uopste nije los i to 50c jedino everest pokazuje svi ostali programi manje pokazuju naprimer realtemp pokazuje 45c a onaj program sto dodje uz DFI plocu pokazuje 40c to su sve temperature u full loadu pod Orthosom.

Cooler kosta 37 evra bar sam ga ja toliko platio i skuplji je od vendete2 za nekih 9evra a ima jedan heatpipe vise.

Po tome sto mu je delta idle-load 30C ili si dao idle temp iz realtemp-a a load iz everest-a? U slucaju da su obe temperature iz everesta, onda sa senzorima nesto nije u redu jer bi realtemp prikazivao 15C sto je nemoguce. Za postizanje maximalne temperature koristi LinX.

Idlle u everestu prikazuje 38c a u realtempu 33c a to 20c prikazuje Smartguardian program kao i u biosu.

to citas cpu temp ili temperature jezgara?
sta ti pokazuje core temp?

Poslednja izmena:
Everest i realtemp oni ocitavaju temperaturu jezgara a ovaj smartguardian ocitava temperaturu cpu mada u biosu pokazuje isto 21c.
Uglavnom nijedan program neocitava pouzdano temperaturu, a na dodir cooler je hladan kad malo duze radi orthos bude mlak toliko da jedva osetis toplotu.

Pa to je vec logicno, nemoj zbunjivati ljude oko sebe :d 33C idle, a ako je 45C load onda je jako dobar cooler. Je li najnoviji realtemp u pitanju?
Ajde lepo skini LinX, ostavi ga jedno 10ak minuta, pored njega stavi realtemp i cpu-z, pa okaci sliku ovde.

Daj mi link za taj program pa cu danas popodne odraditi jedan mali test ovog coolera.

Kod:
http://www.fileden.com/files/2008/12/29/2243633/LinX.7z

Hvala za link skino sam program cim uradim test kacim rezultate a mogli bi ste i vi da uradite test radi usporedbe temperaturu cu meriti sa RealTemp 2.70 TJMAX 95.

Evo slika pa sami procenite dal valja ili nevalja ovaj cooler
TEST2.jpg

a ovo je sa ORTHOSOM
test.jpg

a koja je sobna temp. ? ne mozesh tako da zakljuchujesh da li je dobar ili ne,mogu ja da otvorim prozor i da kazem da je dobar vent mnogo ;) :wave:

@najj: Kad koristis Orthos za nabijanje temperature procesora, bolje koristi SmallFTTs jer vise optereti procesor.

A sta kaze Smartguardian pod Orthosom? Zanima me jer kod mene doda 7-9c...

@micri sobna temperatura je 12c i rekao sam da sami procenite dali valja cooler ili nevalja.
@mitarus smartguard pokazuje manju temperaturu od 5 do 10 stepeni.
Znam to za Orthos nije mnogo veca temperatura kad ga tako podesim za neka 3c.

Znam da ovo nije bas validan test ali nemam puno vremena cim budem mogao odradicu to kako treba.

Zaboravih napomenuti da kliknes ono dugme All pored 'memory to use' :D
Eto, sa LinX-om temp je 53C na 12C sobnoj. Kontaj oko 65C kada u sobi bude 22C, mada se procesor realno nikada nece toliko opteretiti.
RealTemp sada jedini pravilno ocitava temp. Coretemp doda 5C.

@mcrazy nije problem da ponovim test ali bolje da ga uradim u drugoj sobi gde ima grejanje da bi bilo realnije.

Moze i tako.
OFF: Neverovatno kako je koristan ovaj LinX, ustedi gomilu vremena, za 5 min se vec vidi maximalna temperatura, a i bolje mi se pokazao od prime-a i orthosa, ako je sistem nestabilan, pukne u okviru 15ak min. Dok sa prime-om to moze potrajati i sat vremena, a orthos-om i nesto vise.

Moze i tako.
OFF: Neverovatno kako je koristan ovaj LinX, ustedi gomilu vremena, za 5 min se vec vidi maximalna temperatura, a i bolje mi se pokazao od prime-a i orthosa, ako je sistem nestabilan, pukne u okviru 15ak min. Dok sa prime-om to moze potrajati i sat vremena, a orthos-om i nesto vise.

Daj jedan tvoj screen sa linX,real temp,CpuZ ...izgleda svi koji imaju Inferno nemaju obicaj da ostave screen :d

Evo malo realnijeg testa testirano na sobnoj temperaturi 21c:D

test4.jpg

Nije problem
Evo, priblizno ista frekvencija i maximalni napon po intelu :d 1.36V
Senzor na jezgri levo je neispravan, tj pomera se tek nakon sto temp predje nekih 45C, tako da je idle temp 38C.
Sobna temperatura je 24C. IFX nije lapovan (ali ce uskoro biti :D na drugom mi je skinulo nekih 6-7C)
Da se razumemo, ja nikada ne bih dao 60e za njega, srecom nasao sam 2 komada za 80e i uzeo. Jeste da su bili bez onog dodatnog backplate coolera, ali koliko sam video, nista ne pomaze. Trenutno je na njemu okacen jedan 140mm cooler master ventilator (sa strane, jer nije mogao stati u sredinu)
fgh.jpg

Nazad
Vrh Dno