Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

1000rpm bez prepreka (mrezica, grilova) za 12ice je neki prag cujnosti sa 1m kod dobro odradjenih ventilatora, a podaci za decibele uvek treba uzimati sa rezervom.
Takodje, onako jeftino odradjen Xilence (ja imam obican) na 1400 rpm se bas cuje, iako je jedno vreme vazio za "necujan" ovde na forumu. Xilence ventovi samo najbolji od najjeftinijih...

EDIT: Ja bih licno bio odusevljen kad bih mogao da nadjem kvalitetniji 2-ball (ili 3-ball?) bearing 120x120x38mm fan na oko 1000rpm...

imash chieftec 120x120x38mm za nekih 6 eura on se vrti na 2500 prbacish ga na 5v i dobijesh priblizno 1000 :)

xaver
Vidim da dobro poznajes Xilence(mozda si njihov PR-manager).:D
Kakva je razlika izmedju:
COOL Xilence COO-XPF120.R, 120mm ventilator za kuciste 338.69
COOL Xilence COO-XPF120.TBL 120x120x25mm 532.22
COOL Xilence COO-XPF120TR, 120mm ventilator za kuciste 532.22
Da li je u pitanju samo svetlo(red, blue) ili ima razlike u radu?
Hvala
Pozz

Poslednja izmena:
od tog nazubljenog Xilence je bolji barem 30% a ako se cuje 0.5Dba vise.
Ja sam pre neki dan stavio 3 Xilence 12cm u kuciste i uzeo i njihove gumene srafove i ne cujem nista a duva u pm.
...

Imam i ja koji... i gume sam imao, i dacu ti savet, nemoj cesto da ih skidas i montiras, meni su posle 4-5 staljanja pukle, a bio sam izuzetno strpljiv i nezan. Ali upijaju vibracije bas dobro... opet za te pare i toliko trajanja nisu isplative. :)

A sto ce tice buke Xilenca, i ja bih rekao da se cuju fino, ali i duvaju prosecno, za te pare ne moze bolje i mislim da imje cena najjaci atribut.

imash chieftec 120x120x38mm za nekih 6 eura on se vrti na 2500 prbacish ga na 5v i dobijesh priblizno 1000 :)

Jesi li probao ili samo nagadjas? :)

Vec sam pazario dva Xilencea i jedan Coolink i nikako nisam zadovoljan. Ne bih podneo da bacim pare jos i na taj Chifefec. Nesto mi je sumnjivo da li ce se on uopste pokrenuti na 5V? Na 7V sam siguran da bi mogao, ali nemam ideju koliko bi "duvao". Da li zna neko koliko lagera ide u te Chieftece?

ma nisam nikakav Xilenceove PR.
pre mesec dana sam iznarucivao brdo ventilatora dok nisam nasao ono sto mi odgovara.

Tvoje pitanje je dobro...mene je to zenulo, narucio sam brdo xilence "redwing" ventilatora oslanjajuci se na ono sto pise na sajtu i na kutiji.

evo ovako:

COO-XPF120.R - redwing sa crvenim perajima
COO-XPF120 - ca crnim perajima
Vrte se na 1250-1300rpm i u principu su sasvim ok ali nisu 68cfm kao sto pise na sajtu (nisu definitivno).
Meni na kutiji za crni pise 68cfm a na kutiji za crveni pise 44cfm)
Bilo kako bilo uporedjivao sam ga sa Coolermaster 12cm silent SU1 ventilatorima (deklarisano 1200rpm/46cfm/20dba) i ovi xilence su bolji (po meni) ili isti
recimo da je razlika taman toliko koliko je Xilence brzi .. znaci za nekih ~150rpm

COOL Xilence COO-XPF120.TBL (TBL=transparent blue led), su po dizajnu sasvim drugaciji od ova dva prethodna. Vrte se 1300rpm (hwmonitor pokazuje 1290-1308rpm) i duvaju mnogo jace nego oni obicni
Nivo buke je opet isti kao i Coolermaster Su1 (20dba).
COO-XPF120TR bi trebalo da su isti samo crveni

Znaci taj transparentni je po meni barem 30% jaci od obicnog
Skinuo sam Coolermster vent sa 212 coolera (onaj tihi na 2000rpm) i ovaj Xilence transparent duva tu negde ... isto ili jace...zato sam skinuo taj coolermaster i stavio dva xilencea napred i nazad.

Jurio sam neki vent koji duva jace od tog Coolermastera (realno se vrteo na 1100rpm), pa sam hteo prvo Coolink SwIF 1202B (~1600rpm) ali koliko sam procitao taj je bucan, i nista drugo osim Xilencea nisam mogao da nadjem a da je 20-21dba.

Znam da je Dba relativna stvar ali pretopstavljam da kad negde pise 21dba a negde 32dba da to ne moze nikako da bude isto pa makar lagali i jedni i drugi.

Ja sam prvo nakupovao te obicne xilence (7-8 komada) i jedan taj providan misleci da su isti ali kad sam video da su ovi mnogo jaci onda sam sve obicne rasprodao (ostavio samo po 1 za svaku masinu da izduvava iz kucista) i kupio ove transparentne

E sad ***, neko tvrdi da su xilence bucni, ja ne mogu da kazem da ne cujem masinu, imam 7 ventilatora + jedan sa graficke i cujem blagi huk, jedva primetan...meni je to ok.

Tacno je da je xilence bolji od najjevtinijih ali meni je on bolji i od nekih skupljih, bolji od Coolink-a SwiF 1202B, bolji od Coolermaster 12cm Silent...nisam imao prilike da probam Scythe, Noctu-u sam merkao pa odustao.

Ja u kucistu imam Quad overklokovan na 4-4.2ghz i to cudo greje dosta, NB na ploci se greje, sad sam uzeo neku 8800GT i to se cudo greje i nisam siguran da neka 12-ca od 40cfm moze da izvuce sav topao vazduh dovoljno brzo.
Izes tisinu ako nema ucinka.

Ko hoce da nivo buke drzi ispod 20-18db treba bas da se izuje od love, a i ne znam sta ovde u tom smislu moze da se kupi (osim Noctu-e).

Inace coolermaster je lansirao nove ventilatore koji su veoma tihi, verovatno tisi i od Noctue:
file1216620305670.jpg

1200rpm/46CFM/15dba/Air pressure 0.86 mmH2O

file1208843464434.jpg

2000rpm/70CFM/19dba/Air pressure 2.94 mmH2O

file1208503892557.jpg

2000rpm/90CFM/19dba/Air pressure 3.04 mm H2O

Poslednja izmena:
a ove decibele su merili na 5m razdaljine...

Very nice :) Zna li neko da li ih slucajno ima kod nas (novi CM ventovi)?

a ove decibele su merili na 5m razdaljine...

Bas tako. Ima ovih CoolerMaster na 2000RPM i 19 decibela. Nije nego :smash:

Ja sam kupio Coolink 1202 sa potenciometrom i navodno je na 900rpm 14 decibela. Smanjim ja na tih 900rpm i tacno se cuo konstantan zvuk motora ili lagera, nisam siguran.

Imam i Xilence 12icu komplet crnu i ona se cuje koliko i hladi. Fer i posteno. Samo mi onako u ruci deluje bedno - rotor nesto krchi kad ga pritisnem ka bazi, plastiku ko da je sekla masina iz 2. svetskog i onaj komicno kratak kablic.

Samo se nadam da ce ponovo biti Noctua fanova. Da ih uopste nije bilo kod nas svi bi kukali kako niko ne uvozi dobre stvari kod nas i palili bi se na rezultate sa review-a. A kad ih ima po OK ceni, onda se traze jeftinije solucije i noctua je preskupa. Meni jeste skupa, ali volim tisinu i jasno mi je da to mora da se plati.

A kriterijumi se svakako razlikuju. Neko sedi 2m od kucista od celika koje stoji do poda u nekom stolu, a meni je npr na 20cm od glave dok ovo kucam :type:.

Poslednja izmena:
Djolez ima neke mnogo dobre scytche fanove... Oko 1500 22db, a CFM se ne secam...

Preskupi su ventilatori, reda 20€ devetke, 25€ dvansetice... :S:

A kriterijumi se svakako razlikuju. Neko sedi 2m od kucista od celika koje stoji do poda u nekom stolu, a meni je npr na 20cm od glave dok ovo kucam :type:.

Kod mene isto.
Najboji fan kod nas što sam našao je CM, 12-ica koja ide uz "4 in 3" adapter za CM Stacker.
Ceo taj adapter je koštao kao Noctua, tada nije bilo Noctue, evo kod mene su 2 komada, vrte se na 12V jedan preko memorije, drugi preko (pasivne) grafičke i veruj mi ne čuju se.
Sve čujem, i iz napajanja, i CPU fan i male 8-ice koje hlade MOSFET i HDD-ove ali kad sve njih pogasiš ovaj CM se ne čuje.
Gde ima da se kupi nemam pojma, mogu da ga slikam (oznaku) pa kopajte po domaćem "tržištu"?

EDIT: Evo slicke :)

Poslednja izmena:
imao sam te stvaro se ne chuju ali im ja protok po meni uzasan no dobro ne moze i jare i pare :)

Ova noctua mi radi na zalmanovom razdelniku (low speed) prelazi preko TRUE-a, proc radi na 30, a kuciste ne cujem!

stigli su mi scythe s-flex D :)

800rpm, 33.5cfm, 8.7dB (za dB sumnjam ali videcemo)

lichno

meni je stigao true :) prezadovoljan sam 10c razlike izmadju true i bivsheg hyper uc-a i to sa xilence red wing imam neke kineze na 1600 pa cu ih izmodovati i staviti dobicu josh barem 3 4c a mozda i vishe:):banana:

Taj slipstream 1900 je lud, jeste da proizvodi dosta buke ali zato duva za sve pare.:smoke:
@Dekara Gde taj tehnik ima prodavnicu?

Hvala.:wave:

stavio sam samo jedan ventilator za pocetak :)

evo kako izgledaju temperature

3GHz zalman 7700cu @ 950rpm
2j0cd5d.png

3.2GHz tr ultra extreme + scythe s-flex D @ 840rpm
2wqem9x.jpg

Danas mi je stigao CM 212.
Jedino što mogu da kažem da svako ko da 35€ za ovo ***** nije normalan!

Nazad
Vrh Dno