1000rpm bez prepreka (mrezica, grilova) za 12ice je neki prag cujnosti sa 1m kod dobro odradjenih ventilatora, a podaci za decibele uvek treba uzimati sa rezervom.
Takodje, onako jeftino odradjen Xilence (ja imam obican) na 1400 rpm se bas cuje, iako je jedno vreme vazio za "necujan" ovde na forumu. Xilence ventovi samo najbolji od najjeftinijih...
EDIT: Ja bih licno bio odusevljen kad bih mogao da nadjem kvalitetniji 2-ball (ili 3-ball?) bearing 120x120x38mm fan na oko 1000rpm...
od tog nazubljenog Xilence je bolji barem 30% a ako se cuje 0.5Dba vise.
Ja sam pre neki dan stavio 3 Xilence 12cm u kuciste i uzeo i njihove gumene srafove i ne cujem nista a duva u pm.
...
imash chieftec 120x120x38mm za nekih 6 eura on se vrti na 2500 prbacish ga na 5v i dobijesh priblizno 1000![]()
Very niceZna li neko da li ih slucajno ima kod nas (novi CM ventovi)?
a ove decibele su merili na 5m razdaljine...
A kriterijumi se svakako razlikuju. Neko sedi 2m od kucista od celika koje stoji do poda u nekom stolu, a meni je npr na 20cm od glave dok ovo kucam :type:.
stigli su mi scythe s-flex D
800rpm, 33.5cfm, 8.7dB (za dB sumnjam ali videcemo)
Bas tako. Ima ovih CoolerMaster na 2000RPM i 19 decibela. Nije nego :smash:
Ja sam kupio Coolink 1202 sa potenciometrom i navodno je na 900rpm 14 decibela. Smanjim ja na tih 900rpm i tacno se cuo konstantan zvuk motora ili lagera, nisam siguran.
A kako ti funkcionise potenciometar, jel radi ok?
:dDanas mi je stigao CM 212.
Jedino što mogu da kažem da svako ko da 35€ za ovo ***** nije normalan!
Danas mi je stigao CM 212.
Jedino što mogu da kažem da svako ko da 35€ za ovo ***** nije normalan!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari