Šta je novo?

Veliki problem sa grafom, hitno, sta da radim????

johnny_rasta

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2007
Poena
319
Imam konfiguraciju iz "Moja Masina". Imam problem sto stalno blokiraju igre. Stane slika, posle nekoliko sekundi i zvuk, i nista ne pomaze sem dugme za restart na kucistu. Imao sam napajanje neko od 300w(koje i stoji u mojoj masini), i neko mi rece da je slabo za nju. Uzeo sam Codegen od 480, pravo kvalitetno napajanje. I dalje problem.

Instalirao sam drajvere 169.21, i directx9.0c, ne znam vise sta joj je. Sta jos moze da bude. molim vas, vi serviseri, ili bilo ko, sta bi uradili, da je popravite. Inace, ona je imala odavno taj problem, onda je menjana(u garanciji je) i nova pravi isti problem..

mozda se pregrejava...koja je temperatura? mozda ti baguje nesto drugo,pusti prvo orthos da vidis jel sve ok sa procom i memorijommskini program i pusti CPU/Memory Stress,pusti ga da radi neko vreme,ako komp ne zabode onda se najverovatnije graficka pregrejava,stavi neki vent da duva na nju.

Ja bihna tvom mestu VRLO posumljao na memoriju!
Proveri memoriju!

mozda se pregrejava...koja je temperatura? mozda ti baguje nesto drugo,pusti prvo orthos da vidis jel sve ok sa procom i memorijommskini program i pusti CPU/Memory Stress,pusti ga da radi neko vreme,ako komp ne zabode onda se najverovatnije graficka pregrejava,stavi neki vent da duva na nju.

Ma, brate, ne pregreva se ona, 54 ctepeni je normalno. Inace, ima pasivan hladjnak...nekad se i penje temperatura...ali ne preterano...ne znam sta da kazem...

Ja bihna tvom mestu VRLO posumljao na memoriju!
Proveri memoriju!

E, brate, problem je i krenuo da se pojavljuje otkad sam dodao 512 rama...

Naime, ja sam imao na maticnoj dva modula od po 256 rama. Ostao mi je jos jedan slot, i ja u njega stavim 512. Znao sam samo da je ddr1, i ddr1 kupio i ubacio.

i znam da mi cpu-z izabacuje da nisu isti proizvodjaci modula od 512(novog) i stare ram memorije...

Onda smo verovarno lociral problem.
Istestiraj slotove i memorije i resices problem! 2x512MB bi ti bilo ok(ali iste ili bar istih karakteristika)

Onda smo verovarno lociral problem.
Istestiraj slotove i memorije i resices problem! 2x512MB bi ti bilo ok(ali iste ili bar istih karakteristika)

A da probam sa izvadjenim modulom od 512? pa da javim ako ima problema?
znaci samo sa 2x256?

ako radi, kupim jos jedan isti od 512, i ubacim sa ovim "izbacenim" zajedno...

a 2x256 izbacim iz funkcije?

Ne, nego probaj 256x2 da izvadis i ostavio samo 512, testiraj sve to i ako sljaka, kupi jos jedan modul od 512 i stavi ih tamo gde su ti bila 2x256...

Pa covek rece da ce to i da uradi :D

Ne care, nego je on hteo da ovaj novi modul izvadi(od 512), a da proba sa stara 2x256, pa da javi dal radi... A zasto bi probao stare kad vec planira jos jedan od 512... Sto je ukupno 2x512... I'l sam ja lud ili nesto nije u redu... :d

I drugi put prvo procitaj sta je napisano... ;) Aj pozdrav... :p

"A da probam sa izvadjenim modulom od 512? pa da javim ako ima problema?
znaci samo sa 2x256? "

Da, ovde nesto nije u redu :) Sa izvadjenim modulom, ili sa 2x256!? :D

Ok, momci, uneo sam pometnju dzabe.

Izvadio sam 2x256, i pokrenuo racunar sa 512.

Upalio igru, malo duze igrao(citaj: 10ak minuta) i zablokira opet. Da probam sa sa ova dva manja modula?

Mada, gde je tu sva logika, pitam ja vas, kad sam juce stavio staru graficku(fx5500), i ona je radila savrseno, nije joj smetala nespojiva ram memorija. Kako to?

evo probao i samo 256 ram, i dalje isto, i 2x256 isto...

da nije monitor u pitanju mozda...? sta jos da pomislim? nema resenja...

Izvadi lepo graficku (8800gt) i idi sa njom kod nekoga kome radi stabilno kompjuter. Ubacite tvoju graficku i ako blokira i njegova mashina onda je problem do graficke.

Poslednja izmena:
Izvadi lepo graficku (8800gt) i idi sa njom kod nekoga kome radi stabilno kompjuter. Ubacite tvoju graficku i ako blokira i njegova mashina onda je problem do graficke.

Da, mozes i to da probas...

Probaj samo onaj modul od 512 stavis u neki drugi slot(imas ih ili 3 ili 4)...

Nego.. covek, koju ti grafu imas u ""moja masina" ti stoji 7600, ato ti je verovatno stari komp...??? BAs si konfuzan... :p:d

Moguce i da je napajanje iako je "480W" nije to neko "opasno" napajanje...

Probaj sve kombinacije koje smo ti predlozili...

Jeste da se ubacujem ali mislim da treba da probas (ako vec nisi) da reinstaliras Win pa lepo stavis poslednje drivere za tu karticu. Mislim da je moguce da je problem i do Wina ili drivera a vidim da to jos niko nije pomenuo. Vidim da si menjao grafu, ja licno kad god menjam hardwere reinstaliram Win jer je moguce da stari driveri ostanu i prave probleme.

off : samo da razjasnimo nesto tebi je nik 8800gt a imas graf 7600gs agp ili...

Moguce da baguje graf sa novim drajverima ako je 7600gs , vrati na neke starije pa probaj
ako si mem eliminisao (mada ovo sto prijavljujes bas lici na mem) , probaj graf kod nekoga
vidi i da ocistis kulere mozda se nesto pregreva...
ako je radila sa 300w no name sa novim napajanjem od 480 w treba jos bolje

Poslednja izmena:
off : samo da razjasnimo nesto tebi je nik 8800gt a imas graf 7600gs agp ili...

Moguce da baguje graf sa novim drajverima ako je 7600gs , vrati na neke starije pa probaj
ako si mem eliminisao (mada ovo sto prijavljujes bas lici na mem) , probaj graf kod nekoga
vidi i da ocistis kulere mozda se nesto pregreva...
ako je radila sa 300w no name sa novim napajanjem od 480 w treba jos bolje

Ja imam 7600gs, ovo je samo zelja. Sto vas to buni, kad sam stavio u prvom postu lepo...

Probaj drivere sa sajta proizvodjaca kartice.

Probao sam i sa memorijom, i sa winom, i sa jacim napajanjem. Kartica kod druga radi savresno...

Da nije mozda do biosa, moguce, kako se flesuje bios..

Nemoj to da radis, ja licno sam 100% siguran da nije do BIOS-a.
Jesi probao sa driverima sa sajta proizvodjaca (ne sa nVidiinim driverima)?
I jel ti blokira bas u svim igrama ili samo u nekim, kojim?
Ta kartica koliko mi se cini ima power konektor pa proveri da li je prikljucen. Agp ne moze da isporuci dovoljno struje pa je postavljen taj power konektor.

Zamrzavanje je cini mi se najgori moguci kvar koji postoji jer moze da zamrzava zbog svake komponente...
Mozda ti pomogne,ja sam potpuno isti slucaj imao i sve sam pokusao kao i ti...nikada ni ne bih otkrio kvar da mi se slucajno to nije desilo u biosu...naravno da je onda bilo jasno da je procesor krivac i tako je i bilo...retko ko od nas provede u biosu vise od 5 minuta a meni su se zamrzavanja desavala bas na 15-ak minuta kao i tebi...
Udji i bios 15-ak minuta pa pomeraj gore-dole,nemas sta da izgubis...

Nemoj to da radis, ja licno sam 100% siguran da nije do BIOS-a.
Jesi probao sa driverima sa sajta proizvodjaca (ne sa nVidiinim driverima)?
I jel ti blokira bas u svim igrama ili samo u nekim, kojim?
Ta kartica koliko mi se cini ima power konektor pa proveri da li je prikljucen. Agp ne moze da isporuci dovoljno struje pa je postavljen taj power konektor.

Pa prozivodjac karte je msi, da skinem sa njihovog sajta?

I blokira u svim igrama, cak i u Luxoru. Dok u windowsu ne, kao i na bench testovima(3dmark, aquamark...)...znaci sam igre...
Dodatno napajanje je prikljuceno...

@yugo

A ovo za bios, pokusacu...

Zamrzavanje je cini mi se najgori moguci kvar koji postoji jer moze da zamrzava zbog svake komponente...
Mozda ti pomogne,ja sam potpuno isti slucaj imao i sve sam pokusao kao i ti...nikada ni ne bih otkrio kvar da mi se slucajno to nije desilo u biosu...naravno da je onda bilo jasno da je procesor krivac i tako je i bilo...retko ko od nas provede u biosu vise od 5 minuta a meni su se zamrzavanja desavala bas na 15-ak minuta kao i tebi...
Udji i bios 15-ak minuta pa pomeraj gore-dole,nemas sta da izgubis...

Moguce! Ali njemu sve ok radi sa drugom karticom (5200 cini mi se).
8800gt:
Da skini sa sajta MSI-a, pa probaj ponovo.

Poslednja izmena:
Promeni u BIOS-u sa AGP8x na AGP4x pa probaj da li ce i dalje da zakucava.

Care,PRVO reinstall windowsa,nesto me tera na misljenje da je to nova karta(a da si imao staru i da nisi skinuo drivere,a ko zna sta jos).

Znaci

1) novi WindoWs
2)SVEZI driveri

U slucaju da je ta kartica u racunaru vec ko zna koliko,moguce da umire,ali opet..........goldmem ili bilo koji test za memoriju pa proveri.Moguce da BIOS postavlja lose latencije za memoriju pa je to problem.

Ali hajde me poslusaj,napravi sebi nov win pa probaj,u 80% slucajeva je to resilo stvari.

Of kors i drivere sve nove.

a reci ti nama da li ti je kolkovana karta?

Ako ti nije u garanciji mozes samo :smash: da uradis,

ta graficka je krshina kakve nema.

Nemoj pogresno da me shvatis i saslusaj pricu:

Neki klinci hteli da uzmu novu dosta snaznu graficku, i ja odem do neke radnje i nadjem im po 135 eura ovo sto ti imas u AGP verziji, uzmem i novo napajanje ne secam se koje firme ali dobro(~50e), i radilo super.

Posle dva dana zove me moj kum koji isto hoce da uzme nesto novo jer ga nervira sto mu ne ide lepo NFS Carbon na fx5500le, i odemo mi i uzmemo istu tu karticu samo u drugoj radnji samo po 140 eura jer u onoj prvoj radnji nisu imali vise.

Za nedelju dana javljaju mi se oni klinci, kazu smrzava se i pocinje slika da se menja u neke hijeroglife.

Kod mog kuma pocela da se smrzava makar kad.

JEDVA sam ih zamenio za Asusove kartice istih chipova, ne znam ni ja kojom srecom, jer su izgleda uzeli Asusove od istog uvoznika.

Slican kiks sam imao i sa MSI 6600GT (185eu), jedva priznali garanciju.

Znaci, MSI nema vise sanse da ce biti u mojim rukama!

Prijateljski savet iz iskustva:
Menjaj to za Asus,Gygabyte,Gainward.

Vrh Dno