Šta je novo?

Veliki problem sa grafom, hitno, sta da radim????

Posetite i forum PC Berze i postavite pitanje šta tamo misle o MSI kartama, pa ćete dobiti prave odgovore...

konfuzan si covece

Mnogo si konfuzan.
Napisi lepo po redu sta i kako si radio.
Rekao si da je problem poceo da se pojavljuje od kad si ubacio novih 512MB RAM-a.
To znaci da je ranije sve dobro radio u kombinaciji sa 2x256MB?
A sada vise nece?

Te 7600gs sa pasivnim hladjenjem zaista imaju problema sa pregrevanjem.
Otvori kuciste, probaj da stavis veliki 80mm ventilator da duva pravo u taj veliki hladnjak od kartice, recimo:

1. Povadis sve PCI kartice, uzmes dva mala sokica 0,25l stavis ih na dno kucista tacno ispod graficke na odgovarajucem rastojanju i polozis ventilator tako da duva na gore. :)

2. Platis mladjem burazeru da drzi ventilator jedno pola sata :whip:

Problem je resen, tako sto sam u biosu iskljucio opciju "AGP 8x support, i posle mi je iz windowsa pokazivalo 4x.(pomocu cpu-z, na kartici motherbord)

Al, imam jos jedno pitanje, moja karta treba da ima ddr2 mem. na 800mhz?
Ovde tako i pokazuje(iz display properties, pa na ovo njeno, VGA clock, to ide uz drajvere njene):

Ali, Gpu-Z, i ATI Tool kazu drugacije, sta je sad ovo:

Zasto bi mi stojala na 400mhz, ako moze da radi brze?

Pogledaj iz Riva Tunera (hw monitoring). Sigurno radi na 800.
btw.. znaci forsiranje AGP4x je sigurno resilo problem? Mozda bi flashovanje BIOS-a omogucilo da radi u 8x modu, ali razlika izmedju 4x i 8x prakticno ne postoji. U stvari, postoji... na 8x je brzi transfer podataka ali ti to neces osetiti u realnom radu.

Ne razumem tvoju zabludu?!
Pa i ATiTool i CPU-z ti pokazuju da ti kartica radi na 800MHz. Tih 400x2, a zasto je to tako morace da ti objasne neki malo vise upuceni. Grubo receno x2 ti je mnozioc memorije.

To je OK, imas 512MB video RAM-a koji radi na 400MHz daje DDR-800.
GPU-Z prijavljuje i memorijski protok od 12,8 GB/s sto odgovara DDR-800.

Zar 7600gs ima 18 pixel shadera i 12 ROP-ova ?! To nesto nije u redu definitivno.

To je OK, imas 512MB video RAM-a koji radi na 400MHz daje DDR-800.
GPU-Z prijavljuje i memorijski protok od 12,8 GB/s sto odgovara DDR-800.

Zar 7600gs ima 18 pixel shadera i 12 ROP-ova ?! To nesto nije u redu definitivno.

Sta nije u redu, jel dobro to, ili lose..?

Juce sam kupio ovu NX7600GS. Trebao sam da procitam malo neke stvari pre kupovine. Nema veze, sutra cu da je skrcam sa cekicem.:smash:

Malo je besmisleno overavati MSI brend na osnovu par primeraka ja sam licno imao MSI 6600 GT koja je radila bez problema, onda sam uzeo MSI 7900 GTO koju je imalo ili ima puno ljudi sa foruma i verujem da su bili prezadovoljni kao sto sam i ja bio a takodje ima dosta njih sa MSI 8800 GT koje rade bez problema.
A realno za svakog proizvodjaca grafckih karti mogu da nabrojim par serija sa kojim su imali nekih - manjih ili vecih problema

Imao sam isti problem kao ti kolega, ali promenom u biosu na agp 4X sam resio slucaj. Necu da je skrcam, nego cu lepo da joj stavim ventilatorcic da joj bude ugodno i da se nemuci. Inace stalno stoji na 57 stepeni Cel, e sad koja je optimalna temperatura ove kartice neznam.
Pozdrav.

Imao sam isti problem kao ti kolega, ali promenom u biosu na agp 4X sam resio slucaj. Necu da je skrcam, nego cu lepo da joj stavim ventilatorcic da joj bude ugodno i da se nemuci. Inace stalno stoji na 57 stepeni Cel, e sad koja je optimalna temperatura ove kartice neznam.
Pozdrav.

Ufff, ne znam. Ali meni kad izadjem iz neke igre, bude i preko 80, inace, ovako je obavezno preko 60...

Ljudi idu PCIe zbog x16 a glupa 7600 insistira na x4. Hm. Jel bilo tih problema sa 7900 serijom zanima me.

Pasivno hladjene grafe komotno idu preko 80 stepeni, sto je po meni previse. Ja sam sebi stavio dodatni ventilator, i spustio temperaturu za 30-ak stepeni :) Preporucujem svima isto. Dodatna pogodnost je sto posle moze da se overklokuje mnogo opustenije, bez opasnosti spaljivanja. Kad jezgro krene da pravi artefakte, a temperatura stoji i dalje ispod 50, znaci da je iz njega izvucen maksimum na tom naponu.

Verovatno je malim dizanjem napona i boljom pastom moguce izvuci 7600gt clock. Steta sto je memorija prespora, ali i za to ima leka. Postoje dva Gainward modela 7600gs sa memorijama od 2.0ns i 1.6ns, koje je ponekad moguce overiti vishe nego pravi 7600gt.

Vrh Dno