krele90
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.12.2010
- Poena
- 210
Ispao mi je jednom prilikom dok je bio povezan za laptop i solidno se udario, e sad ne secam se da li je odma prestao sa radom ali sledeci put kad sam ga prikljucio nista, cuje se cudan zvuk ali se uopste ne prikazuje drive(slovo) mada ga sistem vidi. Izguglam da je 99% zaglavljena glava na disku, pogledam par klipova kako se to radi. I sta cu ajde da ga otvorim i ono stvarno zaglavljena glava uzmem i namestim pazljivo koliko mogu u roku od 10 sek mozda i manje brzo zatvorim da ne udje prasina, sklopim sve i ono radi, odma ga redovno prepozna izbaci drive. Proverim na quick scan sve u redu nema ostecenja. Krenem da prebacujem podatke i primetim da ima delova koje ne moze da ocita i kopira. Malo sam tako na preskok izprebacivao jedan mali deo stvari. I sad kljucna greska koju sam napravio. Odradim jos jedan scan fix i analize i ajde kad sam tu da ga defragmatiram i tu je hdd bukvalbo zabo
vrtelo se jedno 15 min i nista meni dosadi da cekam i kazem stop... Zablokira mi se sve i ne mogu vise da pristupim hardu sve sam unistio, pokusavao sam svasta i jedva nekako proradi ali radi toliko usporeno i kilavo da ne mogu nista sa njim niti da prolazim kroz foldere niti da kopiram... Pretpostavljam da se glava potpuno ostetila usled defragmentacije ako je to moguce a izgleda da jeste, e sad pitanje da li ima neko ideju sta bi mogao jos da pokusam? Ili neko da mi preporuci neki servis za spasavanje podataka? Svaka pomoc dobrodošla