Šta je novo?

Velike temperature u kucistu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Taim

Zapažen
Učlanjen(a)
21.10.2022
Poena
11
Pozdrav imam isto ovakvo Falcon kuciste sa ovog linka dole samo bez napajanja sam ga kupio

Kad igram Gta 5 kuciste se bas ugreje a cpu i gpu predje 80 stepeni a kada skinem staklenu stranicu onda temperature cpu i gpu ne prelaze 65 stepeni.
U kuciste imam 3 ventilatora od napred koja ubacuju vazduh i 1 pozadi koji izbacuje.
Koristim ryzen 7 2700x sa prism stock kulerom i rx 580 8gb asus gaming.
Ako je problem kuciste da li imate neki dobar predlog kucista da bude jeftino i neki dobar kuler za cpu.

Pogledaj kućište koje je otvoreno i gore tu ubaciš još jedan venilator i trebalo bi da je ok...mada 80 nije tako strašno.

Pogledaj kućište koje je otvoreno i gore tu ubaciš još jedan venilator i trebalo bi da je ok...mada 80 nije tako strašno.
Pa to je problem gore nemam podrsku za ventilatore hteo sam da uzmem vodeno hladjenje pa zato zelim da vidim da uzmem neko kuciste do 7 - 8k

Pa to sam ti ireako ako uzimaš novo kućište uzmi ono koje ima otvore i na gore :)...ali i 80 stepeni je ok pošto je koliko se sećam makismalna temperatura za 2700x 85 stepeni.

Po meni temp 80 nije uopste ok, problem je sto je napred na kucistu staklo i dzaba ti imas ta 3 ventilatora. Ili malo izbusi staklo poput ovih nzxt sto su flow napravili, izbusili onu glupu plastikestinu napred, ili skini staklo (ili uzmi kuciste koje ima napred mesh).

Ako je radna maksimalna temperatura 85, a on ima 80 onda je ok...druga je stvar da li se oseća lagodno što je blizu gornje granice.

Predlog sa bušenjem stakla možda može da prođe ali problem je što se staklo teško buši a da se dobiju rupe lepog oblika...može da bude skulplja dara nego mera...mislim da je bolje ako je moguće da uzme kršteno kućište sa već ugrađenim rupama napred i gore :)...

To je neka kopija one gluposti od Aquariusa.

Ti ventovi napred ne rade jer su pribijeni previše, pa možeš da uradiš ovo kao što je čovek uradio na linku ispod. Pomoći će i biće bolje temperature, ali samo kućište je loše napravljeno pa nema kompletnog rešenja.

Pa to je problem gore nemam podrsku za ventilatore hteo sam da uzmem vodeno hladjenje pa zato zelim da vidim da uzmem neko kuciste do 7 - 8k
Neće ti ni vodeno hlađenje pomoći u tom tvom kućištu jer nema odakle da crpi vazduh. Sva ta jeftina kućišta su za kancelarijske mašine za koje nije potrebno preterano hlađenje. Da sam na tvom mestu ja bih uzeo OVO ili OVO . Možda nijsu lepa, ali uklapaju ti se u budžet, spreda imaju mrežu sa filterom tako da unutra može da se provetri, postoje otvori pozadi i na vrhu za outtake ventilatore ili neko jeftino 240 AIO...
Za nekih 50-ak evra ne možeš da očekuješ dobro, funkcionalno i kvalitetno kućište.

MS Industrial Titan Pro II, nije skupo, nije mnogo ružno a ima dobar air-flow, i 4x vent. dodju uz kućište ja mislim.

@Taim FSP CMT212G za 7430 din je bolja i jeftinija opcija od Titan Pro 2

image6239942c5d4da.png

Eventualno MSI mag forge 100M (samo jednobojni RGB obican). ili GAMEMAX Brufen C1. Al opet FSP je najbolja opcija (ima najbolje ventilatore).
mohztpfkujvrwxgcdlib

image6331705250557.png
1598002255727491.jpg

Poslednja izmena:
Ja taj teferič od FSP-a ne bih dzaba, i staklo(pleksi) napred, pa takvo kućište ima čovjek, i opet kvalitet ventilatora....Jedino ovo GAMEMAX može proći.

i staklo(pleksi) napred,
A, moja greska, ipak je ovo sa G oznakom sa celom stranom napred, nije ispravni model. Obicno koje ima mesh dolazi sa samo jednim ventilatorom nazalost. A druge verzije nisu dostupne u domacim firmama.

MSI je najbolja opcija.

Poslednja izmena:
Upravu si, mrežica je napred.

Upravu si, mrežica je napred.
Nije ipak, nisam bio u pravu, barem za G oznaku. Odnosno nije dovoljno jasno, posto FSP unosi konfuziju sa oznakama 212A, 212B, 212G za kuciste, ... Samo uz licno da se proveri u At*m-u ili da posalju sliku otvorenog pakovanja na mail pre kupovinu.

Poslednja izmena:
MS Armor V715 i 3-4 Akrtikove 12-ce (mada može i svih 5) za budžet varijantu.
Ako keš ne predstavlja problem, NZXT H7 Flow. Mada i ovde treba ubaciti neke čestite ventilatore, pošto ovi što dolaze uz kućište nisu nešto posebno i ima ih samo dva.
Naravno, tom 2700X treba obezbediti i čestit kuler, jer kakvo god da je kućište sa iole boljim kulerom neće gurati do 85 stepeni.

Ja sam prošle godine kupio V715 za 4300 (a prodao ga za 4500). Sad mu je cena 50+ evra. 3500 je 5 komada F12 PWM PST.
Za oko 10000 to, slažem se, više nije budžet varijata, ali po meni svakako treba uzeti u obzir.
Mada, za manje para, postoji:
doteranija verzija V715. A ima i aRGB. ;)

To LC-Power kućište odlično izgleda.

Nije ipak, nisam bio u pravu, barem za G oznaku. Odnosno nije dovoljno jasno, posto FSP unosi konfuziju sa oznakama 212A, 212B, 212G za kuciste, ... Samo uz licno da se proveri u At*m-u ili da posalju sliku otvorenog pakovanja na mail pre kupovinu.
A bas je jednostavno :)
CMT212 mesh+ 1 ventilator nazad
CMT212A mesh+1 ventilator nazad + 3 ventilatora front
CMT212G front staklo ( nije plastika ) + 1 ventilator nazad + 3 ventilatora front
A druge verzije nisu dostupne u domacim firmama.
Imaju trenutno sve 3 verzije

A najjace je ovo kad neko otvori temu i nestane, ili pregleda kao neulogovan i nista ne kaze, a mi se raspredemo o komponentama da i zaboravimo ko je i sta trazio. 😀

A ima i ovo. tj bice u naredna 2-3 dana kod Cacana, i trebalo bi da bude ok cena

A ima i ovo. tj bice u naredna 2-3 dana kod Cacana, i trebalo bi da bude ok cena
Prilično je kratko...290mm max za grafičku? Srećno sa high end grafikama, pogotovo ako postoji AIO napred.

Ja sam prošle godine kupio V715 za 4300 (a prodao ga za 4500). Sad mu je cena 50+ evra. 3500 je 5 komada F12 PWM PST.
Za oko 10000 to, slažem se, više nije budžet varijata, ali po meni svakako treba uzeti u obzir.
Mada, za manje para, postoji:
doteranija verzija V715. A ima i aRGB. ;)
Razmisljam to kuciste da uzmem i jedno vodeno hladjenje Enermax liqmax iii 240 sta mislis da li bi stalo u kuciste na primer gore da ga stavim da li nece da smeta maticna ploca B450 Aorus Elite ili da ga stavim napred i da pomerim ta 2 ventosa gore da izbacuju vazduh

Ako su mesta za montiranje ventilatora/hladnjaka vodenog hlađenja pomerena ka levom bočnom panelu (a jesu), mislim da ne bi trebalo da imaš problema sa montiranjem radijatora od 240mm.

Ima zenske, ima sve
cqvkrqfbjhbcpljfnuje.jpg

ANTEC-Gaming-ku%C4%87i%C5%A1te-NX410-White-25.jpg

Antec NX400 oko 9000rsd

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno