Šta je novo?

Vegas studio 5 ?

Immortalis

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
619
pre svega , pozdrav svima , nov sam na forumu. Interesuje me zna li ko odakle mogu da skinem tutoriale za vegas studio 5. :wall:

Meni isto to treba..Vegas 5, neki tutorijali za retarde, korak po korak, beginers guide i sl :D

Skinite help fajl sa sajta i pratite uputstva. Sve je lepo objasnjeno. Imaju i par pdf. tutorijala na sajtu u vezi novih opcija. Ako vam posle toga nesto ne bude jasno, batalite montazu u Vegasu i predjite na Pinnacle :)

ma snashao sam se , ali neke stvari nemogu sam da provalim. Evo sam skidam sa eMule-a neke u pdf formatu , valjda ce biti od neke pomoci. Ako neko zna odakle mogu da ko covek skinem ili procitam tutoriale nek javne.

sad sam vec sve provalio , jedino mi treba pomoc oko codeca koji da izaberem. Pravim counter strike film. Da li je neko od vas to radio , i koji mi preporucuje filter da izaberem. Film sam zavrshio , samo josh da ga renderujem.

Cemu sluzi microsoft framenet 1.1 koji je obavezan za instalaciju prilikom upotrebe vegasa. Imam w2k sp4, a ne instalira mi se jos i to.

@ Immortalis Pa najbolje ti je da uzmes neki od WMV (Windows Media Video) formata, jer se citaju na svakoj novijoj masini, recimo izaberes WMV 9 type u save as type a onda u zavisnosti od toga da li je film za net, ili za CD/Flash memoriju biras i Template. Za modem, sta mora, 56 il i100 kbps a ako ides na CD, i da se reprodukuje sa CDa onda idi slobodno na 512 kbps a mozes i na 1 ili 3 kbps (Ako ti treba 640 x 480 ili Pal rez.) ako je film kraci.

@epp Za mrezni rendering... Mnogo dobra opcija, obzirom da Vegas prvi donosi pravu podrsku za HD Windows Media 10 Codec, koji je vrlo bitan napolju... a za HD treba mocna masina ili manja render farma.

probao sam vishe opcija , na kraju sam podesio na 700 kb/s . I nehsto mi se nesvidja kvalitet. I imam problem sa tamnocom . Film izadje suvishe mracan. Na nekim scenama se nishta nevidi

pa imas filtere, kao Levels, pa se malo poigraj. Ne moze Vegas sam da ti zamraci fajlove ?!?

Vrh Dno