Šta je novo?

Veš mašine

Cao svima, crkla masina roditeljima. U pitanju je beko, stara oko 7 god. Nisu bili zadovoljni sa njom od početka, strasno je lupala, sta sve nisu probali i dzabe. Vec se kvarila, sad je izgleda grejac u pitanju. Vrv moze da se popravi, ali oni bi da menjaju. Neka preporuka, oko 300 e ili jeftinije, vidim sad dosta akcija oko crnog petka ...Hvala.

Što bi rekli, sjaši qrta da uzjaše Murta. Za te pare, možda Gorenje wnei

A budžet Samsung treba da bude top kvalitet?

Hteo sam reći koliko para, toliko i muzike.

Izv. ne kapiram, sta si hteo reći?
Hteo je reći da Samsung, Bosch, LG, Haier, Gorenje - šta god da kupiš za 300 evra ne možeš da očekuješ neko čudo i performanse i podjednako ćeš se zlopatiti sa bilo kojim entry modelom od bilo kog proizvođača.

Niko ti ne kaže ni da treba da daš preko 200k dinara ali po meni definitivno nikad ne treba ići na najjeftiniji model bilo kog proizvođača - bolje se još malo strpeti pa uzeti nešto malo kvalitetnije... Opet, tvoj izbor i nemoj ovo pogrešno da shvatiš...

Hteo je reći da Samsung, Bosch, LG, Haier, Gorenje - šta god da kupiš za 300 evra ne možeš da očekuješ neko čudo i performanse i podjednako ćeš se zlopatiti sa bilo kojim entry modelom od bilo kog proizvođača.

Niko ti ne kaže ni da treba da daš preko 200k dinara ali po meni definitivno nikad ne treba ići na najjeftiniji model bilo kog proizvođača - bolje se još malo strpeti pa uzeti nešto malo kvalitetnije... Opet, tvoj izbor i nemoj ovo pogrešno da shvatiš...
Pa ja i ne trazim cudo. Roditelji imaju 70 god, sami su i masina pere par puta nedeljno. Pitao sam za neku konkretnu i solidnu koja ce im zavrsavati posao. Kao ovu npr sto je predlozio Aleksa, ona je oko 300e, mada msm da je prevelika za njih. Valjda se moze naci ok varijanta za 300-350 e.

OK...

Sam kažeš da sa prethodnom nisu bili zadovoljni od starta, da je lupala, kvarila se više puta - ja sam samo napisao ono kako bi smanjili šansu za takav scenario i sa novom ali opet kažem, tvoj izbor...

Mišljenja za ovu Haier mašinu?

HW80-B14959TU1-S?​

Prilozi

• 11107.jpeg
    11107.jpeg
    41.7 KB · Pregleda: 32
Za sad pozitivna

OK...

Sam kažeš da sa prethodnom nisu bili zadovoljni od starta, da je lupala, kvarila se više puta - ja sam samo napisao ono kako bi smanjili šansu za takav scenario i sa novom ali opet kažem, tvoj izbor...
Slazem se ali samo donekle sa tim koloko para toliko muzike. Znam nekoliko njih koji su imali slicnu pa i jeftiniju masinu nego moji, marke beko, pa su zadovoljni. Zapao im vrv los primerak ili serija. Dakle po tebi nema nista ok a da je ispod 500 e npr, ili mozda ima?

Sigurno da može da se nađe nešto što OK vrši osnovnu funkciju za koju je namenjeno ali je veća i verovatnoća da se zalomi neki faličan primerak jer je na tim entry modelima i kontrola kvaliteta slabija. Tako je bar bilo ranije

Slazem se ali samo donekle sa tim koloko para toliko muzike. Znam nekoliko njih koji su imali slicnu pa i jeftiniju masinu nego moji, marke beko, pa su zadovoljni. Zapao im vrv los primerak ili serija. Dakle po tebi nema nista ok a da je ispod 500 e npr, ili mozda ima?
Realno nema. Očajna završna obrada i kvalitet materijala, slabija kontrola kvaliteta i uvek lutrija šta ćeš dobiti. Ok, nije problem jer imaš garanciju, ali nemam više volje da se jurim sa servisima... Uz to neke neželjene karakteristike su tu od početka i jesu "normalne" za uređaje te klase, pa recimo neke omekšivaš uvuku u bubanj kada ne treba, neke cvrče i cijuču, kod nekih se voda zadržava u gumi pa se posle mašina oseti...

Увек гледаш запремину бубња, а не килажу.

Ma Gorenje 400 ili eventualno ako se para ima 600, od 8-9kg sa 5g garanicije i prace...
A to sto na njoj pise da je za 8 ili 9kg, pa moze se prati u njoj i 2-3kg, a svaka opcija koja ubrzava pranje ili neki programi ionako smanjuju kilazu koja je preporucena za ubaciti u masinu...

Ma Gorenje 400 ili eventualno ako se para ima 600, od 8-9kg sa 5g garanicije i prace...
A to sto na njoj pise da je za 8 ili 9kg, pa moze se prati u njoj i 2-3kg, a svaka opcija koja ubrzava pranje ili neki programi ionako smanjuju kilazu koja je preporucena za ubaciti u masinu...
Hvala, imas li neki konkretan model da mi preporucis? Ovako nesto ili?

Prilozi

• Screenshot_2025-11-18-12-32-37-67_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    Screenshot_2025-11-18-12-32-37-67_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 26
Pa kako to da vidim, msm zapreminu? Uzgred sad mi cale kaze da bi dali do 50.000 (naterao ga ja) mada je i to vrv malo ili ipak moze da se nadje nesto da valja.
Мораш негде да ископаш из техничке документације. Већи бубњеви имају запремину ако се добро сећам 60+ литара. Није битно и да је већа, али треба видети који модели скраћују програм када нису пуне у потпуности. Свакако се веш боље опере када машина није потпуно пуна.

Mi imamo wnei94bs, koja je slicna ovoj predlozenoj tebi, zadovoljni njome. Zapremina bubnja 64l, ili 9kg kako pisu. Peremo i jednu stvar samo, nije problem.
Mi imamo wnei94bs, koja je slicna ovoj predlozenoj tebi, zadovoljni njome. Zapremina bubnja 64l, ili 9kg kako pisu. Peremo i jednu stvar samo, nije problem.
Da, nek traje 5 godinakolika je garancija za taj novac, puna kapa.

Eto toj od 7 kg verovatno nista ne fali.
Cena je bas dobra.
Zapremina bubnje joj je 54 litra.
Evo ovde pogledaj spec: https://rs.gorenje.com/proizvodi/pr...63142-WPNEI74A1SWIFI-GOR/p/000000000000744025

Ja sam skoro razmisljao uzeti Gorenje ili Samsung kad se pojavi sa garancijom od 5g i uzeo sam Boška (BOSCH WGG244Z5BY) za 67.000 kad se pojavila u garanciji od 5g.
Imao sam (i jos imam, ne uspevam prodati jos uvek) Samsung od 6kg koji mi je radio 14,5g problem pravio samo kad se napuni kamencem filter.
Bitno je da ima 5g garanciju i u tom periodu ako sta crkne nek peru kod tebe ves i posteljinu dok se ne propravi... ;)

Eto toj od 7 kg verovatno nista ne fali.
Cena je bas dobra.
Zapremina bubnje joj je 54 litra.
Evo ovde pogledaj spec: https://rs.gorenje.com/proizvodi/pr...63142-WPNEI74A1SWIFI-GOR/p/000000000000744025

Ja sam skoro razmisljao uzeti Gorenje ili Samsung kad se pojavi sa garancijom od 5g i uzeo sam Boška (BOSCH WGG244Z5BY) za 67.000 kad se pojavila u garanciji od 5g.
Imao sam (i jos imam, ne uspevam prodati jos uvek) Samsung od 6kg koji mi je radio 14,5g problem pravio samo kad se napuni kamencem filter.
Bitno je da ima 5g garanciju i u tom periodu ako sta crkne nek peru kod tebe ves i posteljinu dok se ne propravi... ;)
Hvala. Ima neka samsung na Gig od 6kg, bas je dobra cena (gigamax), ali bojim se da nije premala i to oko garancije, kazes da je za samsung 2 god jel?

Prosle nedelje sam kupio Gorenje wpnei94a1swifi 9kg 54 L, za 37.000, i odmah je prodao rodjaku, trebala mu, nisam je ni probao. Sad sam narucio Electrolux ew6f2482e 8kg 53 L, za 47.000, treba tek da stigne. Da li sam se zaj.... ne znam, al eto..

Hvala. Ima neka samsung na Gig od 6kg, bas je dobra cena (gigamax), ali bojim se da nije premala i to oko garancije, kazes da je za samsung 2 god jel?
Kod Samsunga je vrlo retko 2+3 godine garancija ali bude, ponekad.
Ja ne bi uzimao nista od veš mašina bez 5g garancije, izuzev da mi neko pokloni.
U moj Samsung od 6kg, dubine 40cm je stajalo 2-3 čaršafa, jestucnica 1-2, gaća 2-5, 2-3 majice, 1-3 peškira, nečeg više nečeg manje, kako god na štrik duzine oko 10-11m ukupno sve je stajalo da se suši.
Za dvoje je taman 6kg ALI uvek moze da iskrsne da treba neko ćebe ili nesto drugo krupno a lagano da se opere, a ne moze da stane u malu masinu.
Ponovicu, mašina od 8-9kg moze da pere i 1/2kg veša, a kako su postale "pametnije" one sa manje vesa u sebi skrate vreme pranja.

Vrh Dno