Šta je novo?

Veš mašine

Da li je bolje uzeti

LG Mašina za pranje veša F2WR509SWW​

Haier Mašina za pranje veša HW80-B14959TU1-S​

Haier Mašina za pranje veša HW70-B12929-S​

Hisense Mašina za pranje veša WF3S9045BW3​

Otkud tolika razlika u ceni?
Razumem 1-2k ali 11k ?
Jeidno ako je popust ali kontam da oni ni na popustima ne daju za manje od onog posto je oni nabavljaju... znaci da je realno nabavna cena barem 15-20% manja one po kojoj je prodaju?

Razumem 1-2k ali 11k ?
Jeidno ako je popust ali kontam da oni ni na popustima ne daju za manje od onog posto je oni nabavljaju... znaci da je realno nabavna cena barem 15-20% manja one po kojoj je prodaju?
Ne znam, ali evo linka

Bazar i Ekupi su po 60 000, a ima i na drugim sajtovima za 63000, najskuplja je u Tehnomaniji :D

Razumem 1-2k ali 11k ?
Neki prodavci nemaju prodavnicu, prodavce, lager... A sve su to troškovi, već robu poručuju direktno od dobavljača uz malo manju maržu

Dvoumim se između ove dve mašine
BOSCH Serija 6 WGG242Z3BY oko 56.000 din
Haier HW80-B14959TU1-S Oko 60.000 din
Koja je bolja?
Kolika je garancija za Bosh 2+3 ili ne za Haier je valjda 7 godina.

Dvoumim se između ove dve mašine
BOSCH Serija 6 WGG242Z3BY oko 56.000 din
Haier HW80-B14959TU1-S Oko 60.000 din
Koja je bolja?
Kolika je garancija za Bosh 2+3 ili ne za Haier je valjda 7 godina.
Trebalo bi da je bolja Bosch, pogotovo sto je serija 6 znaci pravi se u Nemackoj, nego gde si je nasao za 56 000?

Moze preporuka za neku jednostavniju ves masinu, dubina 45-47, standardno frontalno punjenje?
Za kuci pre par godina uzeh Beko WUE7736XO i odlicno radi posao i glupo mi je prenositi je u stan, ostavio bih je kuci a voleo bih neku slicnu njoj naci i za stan.

Deklaracija
Naziv i vrsta robeBOSCH Serija 6 WGG242Z3BY Mašina za pranje veša Mašine za pranje veša
ModelWGG242Z3BY
UvoznikBSH KUCNI APARATI DOO
Zemlja poreklaTurska

Moja nova veš mašina (Boško od milja zvan-a) ima opciju pranja "za uklanjanje mrlja" (od krvi, vina, trave i od masnoće).
1. Da li koristiti opciju uklanjanja mrlja od masnoće za pranje kuhinjskih krpa?
2. Kako podesiti mašinu za pranje kuhinjskih krpa?
3. Da li staviti na pamuk, 90C, pranje i pretpranje uključiti?
4. Da li staviti onaj prašak iz DM ili Maxija za izbeljivanje (oxi nesto) uz praškasti deterdžent u pregradu za glavno pranje ili samo staviti oxi "nesto" u komoru za pranje, a deterđent u komoru za pretpranje? Kako bi ste vi sipali praškove za pranje?
5. Da li staviti po pola deterdžent i izbeljivač ili neki drugi odnos?
6. Kako krpa nema puno, recimo 2kg, kolika je to potrebna količina praška (Persil i DM oxi "nešto") ako ukljucim vise vode i pojacano ispiranje?

Definitivno mi stara mašina nije nikad dobro oprala masne kuhinjske krpe a probavao sam vise puta, pa ne bi da me i Boško izneveri.
Majka uvek krpe pere u nekom najvećem loncu, stavi deterdzent i ukljuci da prokuvaj pa da onda kuvaju 10-15min na tihoj vatri, a kad se prohladi na ruke trljala i ispira.
Kaze da ne moze mašina dobro da opere, sto je bilo tacno, uvek su krpe bile žućkaste, sivkaste, mrljave nekako kad sam probavao mašinom da ih operem.

Krpe uvek peremo na programu 90 C. Ne koristimo programe za uklanjanje fleka kada peremo krpe.
Prašak odokativnom metodom

Krpe uvek peremo na programu 90 C. Ne koristimo programe za uklanjanje fleka kada peremo krpe.
Prašak odokativnom metodom
U vezi tog famoznog programa za uklanjanje fleka, mislim da je to marketinski trik. Uz pomoc koje tehnologije to radi, molio bih da mi to neko objasni kada se zna da pojedine mrlje od krvi, crvenog vina itd. ako se odmah ne operu tesko posle. Sto rece @maxy jedino na 90° i to je to pa kako ga opere.

Količina vode, temperatura vode, dužina natapanja i način okretanja bubnja. Naravno, fleka treba se tretira nekim sredstvom i može da se pere samo mala količina veša.
Ako mašina ima DD motor onda su mogućnosti još veće.

Bilo koja serija je kod Boša rastegljiv pojam. Made in Germany nije što je nekada bilo

Nazad
Vrh Dno