Šta je novo?

Veš mašine

Skineš Hon aplikaciju sa goole play i pratiš uputstvo. Treba da prebaciš mašinu na daljinsko upravljanje uz pomoć selektora programa i u nekom momentu da skeniraš QR kod koji se nalazi iznad vrata. Pratiš ono što ti aplikacija traži...
Ne mogu da je nadjem na AppStore. Pod kojim imenom je tamo?

Pa da, nije available na US apple store...

Mali je to uzorak, na kolicinu prodatih. Desi se i Miele / Bosch / AEG da crkne odmah, sve se to pravi na milione i primerak od 1% ili ispod ako imaju pokvarenih oni smatraju uspehom. Sad sto se nama desi, pa zapadne i bude ono crklo bas kad kupis, pa tebi bude 100%, ali u konacnom rezultatu to je mali procenat. Mogu da kazem podatak na 100 prodatih da ja znam, do sada, a rok je 5 godina, crknutih je citavih 5 masina.

Da ne pricam na visem nivou koliko je prodato.
Hvala na komentaru, ohrabrujuć je, s obzirom da planiram kupovinu LG sušilice a naredne godine i mašine za pranje.

da li treba da se postavi šta između veš mašine i mašine za sušenje veša ako su jedna iznad druge

Moram da postavim pitanje: da li u slučaju da kupim dodatno osiguranje prilikom kupovine uređaja, mogu da računam da će mi u slučaju mehaničkog ili nekog drugog oštećenja koje nije obuhvaćeno garancijom, to osiguranje omogućiti besplatnu opravku/zamenu dela? Mislim, ako mi ne daj bože pukne kaljeno staklo na vratima veš mašine/sušilice ili staklena ploča na šporetu?
I ako da, koliko takvo osiguranje može da košta?

Nisi zadovoljan sa njom ? Ja trebam tek da kupim kombinovanu ali su mi rekli da je lg među najboljima
Pisao sam, lupalo je od starta nešto, servis jednom došao, pričvrstio neku elektroniku malo bolje, sledeći put kad sam zvao samo su napisali nalog za vraćanje, nema leka.
Još jedan slučaj je bio na forumu identičan.
Tako da neka svako gleda šta će sa svojih 80k din. I neka uračuna živce.

Iste su, samo dizajn i cena.
Ja bih pre išao na model WED135WPS, skuplji je za par hiljada dinara (~113k). Taj model ima inox kazan, kod druga dva modela (WCA, WSA) mislim da je plastični.
Takođe, deklarisana je na 8kg, dok druge dve na 7kg. Ima i bolju zaštitu od vode (WPS sistem).

Poslednja izmena:
Pisao sam, lupalo je od starta nešto, servis jednom došao, pričvrstio neku elektroniku malo bolje, sledeći put kad sam zvao samo su napisali nalog za vraćanje, nema leka.
Jesi li promijenio za neku drugu marku ? LG definitivno otpada

Ljudi moji da tako svi dozive "probleme" sa aparatima ne bi niko bio zadovoljan ni sa jednom markom. Pa meni je prolupala beko posle 6 meseci, pocela da klepece kao crkveno zvono kad centrifugira u disbalansu. Zvali servis došli promenili 3. pomoćni amortizer, zamenjen sa novijom revizijom. U pitanju je bila fabrička greška, loše dizajniran nosač amortizera što se naslanjao na šasiju mašine. Eno je mašina ne čuje se radi ko doxa već godinu ipo dana..

Na Miele mašinama W1 je znao da se odšrafi nosač bubnja na jednom kraku npr pa se bubanj polu raspadne, dobije ogroman luft. Problem je bio što je falilo threadlocka na šrafovima. To sam video par komada da se desilo. U svakoj seriji proizvodnje nekog proizvođača desi se faličan model pa šta sad. Ti kako si pre pisao i objašnjavao probleme koje si imao sa tom LG, zvučalo je kao da su problemi bog zna kakvi bili a ne klepetanje i to još servis skroz korektno postupio. Šta bi tek bilo da si ti tražio povrat a oni odbili??

Jesi li promijenio za neku drugu marku ? LG definitivno otpada
Odustali smo od 2u1 i uzeli Bosch za pranje. Nebo i zemlja.
A ovo šta kaže kolega za klepetanje, u pitanju je bio raspad sistema a ne klepetanje koje možda nekome smeta a nekome ne. Bukvalno nije smela da se uključi mašina na sušenje jer onda mora centrifuga na 1200 ili 1400 rpm. Ako je fabrička greška za koju se zna onda ne sme da bude u prodaji uopšte, a ne da se igra neko sa mojim živcima, novcima i vremenom.

Odustali smo od 2u1 i uzeli Bosch za pranje. Nebo i zemlja.
A ovo šta kaže kolega za klepetanje, u pitanju je bio raspad sistema a ne klepetanje koje možda nekome smeta a nekome ne. Bukvalno nije smela da se uključi mašina na sušenje jer onda mora centrifuga na 1200 ili 1400 rpm. Ako je fabrička greška za koju se zna onda ne sme da bude u prodaji uopšte, a ne da se igra neko sa mojim živcima, novcima i vremenom.
Snimao ovo za potrebe servisera. Kako je kod tebe bilo? Ja zvao servis, dosli u roku od 3 dana i za 15min obavili posao.

Svakako mislim da previse ocekujes jer fabricke greske se iskljucuju iz prodaje iskljucivo ako predstavljaju opasnost po korisnike tih uređaja, kao na primer sto je Indesit/Hotpoint uradio recall na određene mašine u UK zbog problema sa zapaljivanjem bimetalne bravice itd. Klepetanje nece nikome nauditi, mozda zivcima da ali zivotu ne. Dok je pozar naravno drugi par opanaka. Kazem opet dobro se i servis poneo sa tim..

Samo Bosch i ne mislis.
Aha...
Ni Boš nije imun na ovo, jer sam imao problem sa njim.

Boš sad na našem tržištu (zvanični servis) ima drugi problem, a to je da obezbedi rezervne delove i potrošni materijal po fer i pristupačnim cenama.
Ono što oni rade ovde je zakonom zabranjeno u EU...

Kako očekujem previše kad su sami deklarisali neke max dB tokom rada, kad ne smem da uključim mašinu jer ne samo da ću ja da poludim od nje već i komšiluk ne može da spava?
Da je bila dobra mašina ne bi joj pisali DOA u nalogu za povraćaj. Da sam hteo da radim QC za mašine onda bih se zaposlio tamo.

Aha...
Ni Boš nije imun na ovo, jer sam imao problem sa njim.

Boš sad na našem tržištu (zvanični servis) ima drugi problem, a to je da obezbedi rezervne delove i potrošni materijal po fer i pristupačnim cenama.
Ono što oni rade ovde je zakonom zabranjeno u EU...
Možeš li da mi objasniš o čemu je reč, zanima me.

Imam dosta Boš uređaja, nabavljao sam delove i dodatnu opremu preko ovlašćenog servisa. Znam da su skupi, posebno izlazak servisera. Ali mi je delovalo da ima još nešto u ovom komentaru (zabranjeno u EU).

Preciznije, delovi i potrošni materijal su nenormalno skupi.

Proivođač je dužan da nakon garantnog roka u EU obezbedi dostupnost rezervnih delova po fer ceni. Cena gornjeg grejača za rernu od 10600 nije ni fer ni poštena. Cena sijalice za rernu od 1600 dinara nije ni fer ni poštena.
Inače za one koji ne znaju, Candy i Boš koriste isti grejač kod nekih rerni, s tim a je onaj za Candy 5x jeftiniji.

Potrosio bih oko 300e na ves masinu.
Bilo bi dobro da se dobije 5 godina garancije i da ne bude previse skupa jer cu je koristiti max 7-8 puta mesecno.
Planirao sam da uzmem Beko masinu ali vidim da pranje traje oko 2 sata.
Preporucite mi ves masinu koja kosta oko 35 hiljada (mogao bih da dodam jos par hiljada), prima 7kg vesa, ima odlozeni start (nije neophodno) i ima invertni prosmart motor.
Unapred hvala na pomoci.

Potrosio bih oko 300e na ves masinu.
Bilo bi dobro da se dobije 5 godina garancije i da ne bude previse skupa jer cu je koristiti max 7-8 puta mesecno.
Planirao sam da uzmem Beko masinu ali vidim da pranje traje oko 2 sata.
Preporucite mi ves masinu koja kosta oko 35 hiljada (mogao bih da dodam jos par hiljada), prima 7kg vesa, ima odlozeni start (nije neophodno) i ima invertni prosmart motor.
Unapred hvala na pomoci.

Pq koliko bi da traje pranje?

Prethodna Gorenje ves masina je sareni ves prala oko 90 minuta a beli dva sata.

Gorenje Wnei74/84bs ili Beko B3WFU modeli.Gorenje koliko vesa stavis toliko ce i prati.

Znam da mogu da se izaberu programi ali 2-3 sata mi zvuci previse za pranje vesa.
Preporucili su mi wue7722xwo ali ona kosta preko 40000 dinara.
Sta mislite o ves masinama sa spiska?

wu7611d xaw
wte8511xo
wue6411 xww
wtv 7522 xcv
wte 8511 xo

Na gorenje imaš dugme da program od tri sata skratiš na oko 2 sata. A imaš i kraće programe samo neznam koliko dobro tj. koliko prljav veš ćeš prati.

Znam da mogu da se izaberu programi ali 2-3 sata mi zvuci previse za pranje vesa.
Preporucili su mi wue7722xwo ali ona kosta preko 40000 dinara.
Sta mislite o ves masinama sa spiska?

wu7611d xaw
wte8511xo
wue6411 xww
wtv 7522 xcv
wte 8511 xo
Od tih mozda 7522,ali ona ima samo 1000 obrtaja.ispod 1200 ne treba gledati.Ove gore navedene Gorenje WNEI i Beko B3EFU imas i u slim varijanti.

Nazad
Vrh Dno