Šta je novo?

Veš mašine

I mašina je očekivala da se zaštitni šrafovi skinu pre upotrebe :)

Ja sam rekao mojima da skinu njih bole uvo , a ove Union ves masine nigde se ne zna koje zaduzen za garanciju navodno Avtera www.avtera.rs/src/main.php oni su mi i poslali ves masinu narucenu sa Bazara. Imam online racun poslat na mejl istampacu da imam sa strane.

Moje iskustvo sa Samsung WW90T554. Cena je bila "jaka" (90K) ali uz popust i bodove sa kartice izašla nas je oko 65K. Prvo što me je iznenadilo je tišina iste, vrata od kupatila otvorena dok veš mašina radi i moram da mutiram tv da bih uopšte shvatio da li radi ili ne. Pored svih onih silnih programa već je naučila šta najviše koristimo pa odmah po uključenju nudi iste (imamo je oko mesec dana). Pri prvom paljenju smo prošli setovanje kao i prijavu na Sasmung nalog i WiFI kao i prvi update. :ROFLMAO: Jedna od boljih varijanti je da kroz aplikaciju na telefonu možeš sve slikovito da odabereš i postaviš ali ne možeš da je uključiš, mora ručno. Sama se isključuje na kraju i radi i pranje i omekšivač sve odjednom (nema naknadnog dodavanja). Jedna od boljih stvari je bila kad se na TVu (takođe Samsung) pojavila notifikacija da je veš mašina završila svoje. Garancija je 5 god + 20 god na inverter. Kupljena je jer su svi ostali proizvođači/marke imale samo 2 god garancije. Ako nekoga nešto interesuje slobodno pitaj te.
Sve preporuke za Samsung, mada sam bio skeptičan kada smo je kupovali.
Za preko 6 godina bio je samo jedan problem par meseci pred istek petogodišnje garancije. Nakon poziva na koji se javila "teta" rekao bih iz Slovenije,
Već sutra je došao serviser, pogledao i rekao da mora da poruči deo. Nakon dva dana se javio i zamenio isti. Tako da sam i podrškom jako zadovoljan.

Molim vas za pomoc ko da zna resenje. Ukljucio sam masinu EW6TN4261 i ispod mi se stvara voda ne preterano ali napravi baru. Suvo crevo dovoda suvo crevo odvoda. Znate li sta je?? Masinu sam kupio pre 2 dana i ovo se desilo vec na 2 pranja

Ako su creva suva, onda najbolje pozvati servis.

Može da curi iz dozera napolje ili crevo ne naleže na dozer kako treba. Proveriti ostala creva, kadu i spoj sa vratima.
Ali prvo skinuti filter i pogledati. Onda servis, tj. reklamacija dolazi u obzir pošto je mašina nova.

Ja bih odmah zvao servis jer je mašina u garanciji, a ti ako te baš zanima gde curi isprati u kom delu pranja mašina curi. Kada prima vodu, kada ispušta vodu ili curi non stop tokom pranja i u kom delu poda je ta barica. Kada to otkriješ znaćeš od čega da kreneš,

Proveriću danas da vidim da nije neka glupost.Gornje punjenje je masina tako da isključujem dozer i sa nje se ne sliva što znači ne pušta na poklopcu gore. FIlter pumpe, creva proveriću koliko mogu. S obzirom da sam uzeo u Gigatronu jel njih kontaktiram ili direktno ovlašćeni servis?

Gigatron, moraju zavesti reklamaciju, jer ako ideš preko servisa nemaš rokove. Tražiš novu mašinu, ne želiš popravku.

I moja stara Gorenje je tiha, nije baš od onih 40+, ali ima jedno ~20, ponekad uđem u kupatilo da proverim da nije riknula.

Ljudi, u potrazi sam za novom ves masinom. Do sada sam koristio Electrolux i stvarno nikad ni jedan problem za 13 godina koliko je koristim. Budzet je oko 60.000din. Bitno mi je da ima kratko pranje, mada kapiram da to danas svaka ima i da lepo dozira detrdzent pa omeksivac pred kraj pranja. I naravno da traje :D

@el_patron Koliko sam ja uspeo da vidim za kratki program neće biti problem ali za samo doziranje to nisam našao ni na mnogo skupljim. Moja Samsung to nema a bila je je za 50% više od navedene cifre. Možda nisam dobro gledao.
Ne znam da li sam do sad napisao ali prodavci su me ubeđivali da od jeftinijih uzimam Beko a da izbegavam Gorenje. Nazovem Gorenje da proverim koliko bi koštala zamena amortizera i devojka/gospođa u Call Centru je rekla da ne veruje da mogu majstori da dođu jer imaju toliko posla da ne mogu da sve da iservisiraju ( u pitanju je upravo Gorenje i navedeni Beko). Nazove mene majstor i kažem šta je (mašina lupa kad centrifugira) i krene majstor da me ubeđuje da nije amortizer/i već ležaj i da mogu da dođu pre posla u 7h da mi to srede. Zahvalio im se i sam sredio amortizere i poslao je na selo da radi tamo. Pazite šta pazarite jer iako vam uvaže garanciju pitanje je do kad će te čekati zamenu mašine ili dela.

Prodavce nikada ne slusam jer oni pricaju sta im je u interesu da prodaju. Verovatno imaju bonuse od toga. Zabole njih dal ces ti biti zadovoljan proizvodom ili ne. Nije kao da ljudi dolaze kasnije i caste ih ili im se makar zahvale sto su im pomogli u izboru.

@el_patron Koliko sam ja uspeo da vidim za kratki program neće biti problem ali za samo doziranje to nisam našao ni na mnogo skupljim. Moja Samsung to nema a bila je je za 50% više od navedene cifre. Možda nisam dobro gledao.
Ne znam da li sam do sad napisao ali prodavci su me ubeđivali da od jeftinijih uzimam Beko a da izbegavam Gorenje.
Prodavci malo seru.Secam se pre par godina usao sam u Tehnomaniju i neki ljudi hteli da kupe Gorenje masinu i onda dodje im prodavac i preporucuje im Teslu pod izgovorom nije vise to Gorenje nije to vise slovenacko Gorenje i medjutim videli su Hisense masinu i oni ih pitaju cija je to marka prodavac kaze nemacka :ROFLMAO:.

Ma naravno da seru. Negde procitah da je Tesla zapravo Midea.

Tesla nije midea...
Ovde sve genericke brendove pokusavaju da prodaju na foru da je to midea

Pa ko onda pravi ako nije Midea?Midea pravi Tesla belu tehniku,klime i televizore Tcl?Mene zanima sta se desilo sa Tcl belom tehnikom zasto vise nema u ponudi masina za pranje,frizidera Tcl?Uvozio ih je Roaming electronics u cijem je vlasnistvu Tehnomanija.

Ko će ga znati, jedino naručioc zna šta je poručio tome i služe ti brendovi.

Čak i kada naruče jednu dobru turu od jednog proizvodjaca ne znači da neće sledeću turu kada se razradi posao naručiti 30 ili 50eur jeftinije od istog ili drugog proizvodjaca spakovani u isto kućište.

Čist biznis.

Pozdrav , ima li neko iskustva sa veš mašinom BEKO WUV 8612 XSW ?

Poslednja izmena:

Da li biste savetovali ovako nesto? Montaza bez busenja, montirao bih Bosch seriju 8 susaru preko Miele masine.

Kod mene je već 10,5 godina mašina za sušenje preko mašine za pranje veša i sve radi kao prvog dana a nisu se pomerile za milimetar - jedino što su ove Bosch i postavljen je baš za njih namenjen adapter u koji se sušara perfektno ugnezdila plus je ubušen u mašinu za sušenje...

Za to što nije potrebna montaža i bušenje već ne znam kako bi funkcionisalo.

Porucio sam na kraju ovaj model preko KP, ipak mi je sigurnije da uzmem nesto sto se prodaje sirom EU i ima dosta recenzija.

Sve se to svodi na isti princip.
Verovatno najboja opcija u smislu dimenzija je originalni Miele vezni deo. Ali košta oko 10k kod nas...

Sve se to svodi na isti princip.
Verovatno najboja opcija u smislu dimenzija je originalni Miele vezni deo. Ali košta oko 10k kod nas...
I ovaj sto sam narucio kosta tu negde ali nema busenja, univerzalan je i ima ugradjenu policu. Miele sa policom je bio preko 200e kad sam gledao..

Ne mogu da tvrdim (da čitam sad uputstva), mislim da kod Boscha postoji neko kačenje sa zadnje strane na veš mašini da bi se ta spojnica pričvrstila.

@ivanbass1 taj "vezni deo" je tu samo zbog te police inače je potpuno nepotreban.
Ali kontam da se tebi baš zbog te police i dopada.

Kod mene je beko sušara na candy mašini. Povezivanje izvršeno duplex trakom. I tako već sve radi 5 godina

Nazad
Vrh Dno