Šta je novo?

Veš mašine

Gorenje i Beko servisi vaze za solidne, cak kazu da Gorenje ima najbolji servis, mreza i brzina, samo su rezervni delovi malo skuplji

Imam pitanje. Majstori za ves masine kazu da su bosch serije 6 i serije 8 odlicne masine.
E sad video sam da serija 6 ima za 60 do 70 hiljada a serija 8 za 120 do 140 hiljada. Da li treba dati duplo para za seriju 8.

I drugo ptanje ima li za 60 do 70 hiljada drugi proizvodjac koga bi preporucili da je za malo manje ili iste pare bolji od bosch serije 6.
Lg od 8kg i 1400 obrtaja je dobra za taj cenovni rang pored Bosch.Aeg serija 6000,Haier i Whirlpool sa dd motorom.Bosch i Lg su najbolje.Bolje uzeti Miele nego Bosch serija 8.

Koliko se razumem to je to, inverter je motor. Imaš 10 god garanciju za njega kada se regneš preko neta.

Mane su nepotrebno dugi programi za sušenje, produžavanje vremena koje mašina odredi, gužvanje garderobe pri sušenju, ručno čišćenje dipkica i dlačica nakon sušenja... Za pranje u principu kida.

Skini oma i softver za nju i poveži je sa wifi i imaćeš brdo drugih programa i opcija.

Nek te služi odlično.
Hall, koliko to dugo traju programi za sušenje na Haier, planiramo nju da uzmemo na ekstra akciji je HWD90-B14959U1, 77.000 din. Na mašini 2 u 1 (Lg 9/6) koju vraćamo posle dva meseca korišćenja zbog peha sa lagerima, sušila je peškire za 1h 50 min, a tanje stvari kraće. Rekli su iz servisa da je to dobra mašina, ali eto dešava se. Ipak 100.000, a kao traktor zvučala... a da je lepo opran veš, nema zamerke, niti je guma mirisala posle sušenja... Nisam pametna, help...

Hall, koliko to dugo traju programi za sušenje na Haier, planiramo nju da uzmemo na ekstra akciji je HWD90-B14959U1, 77.000 din. Na mašini 2 u 1 (Lg 9/6) koju vraćamo posle dva meseca korišćenja zbog peha sa lagerima, sušila je peškire za 1h 50 min, a tanje stvari kraće. Rekli su iz servisa da je to dobra mašina, ali eto dešava se. Ipak 100.000, a kao traktor zvučala... a da je lepo opran veš, nema zamerke, niti je guma mirisala posle sušenja... Nisam pametna, help...

Uzmite boš kombinovanu najbolja za ulozeno dobijeno al krecu od 120 000 pa navise.

Ovo je super cena inače. Recimo da pranje i sušenje nema ispod 4h. U proseku obe radnje traju 4.30h. Samo sušenje nema ispod 2.30h od ta tri moda što suši.

Kada sam rekao dugo sušenje mislio sam da nekad nepotrebno dugo traje jer je već osušen veš, a program i dalje traje i što je najgore ne može da se prekine.

Ja imam haier 9/6kg kombinovani model malo vise od mesec dana. Zadovoljan sam vrlo za, sada. Kao jedine mane mogu da navedem dugi period sušenja, gužvanje odeće pri sušenju i te sitne dlačice koje ostavlja oko gume posle sušenja koje mora ručno i detaljno da se obriše svaki put. Što se pranja tiče, čista petica.
@hall, kada masina zavrsi ciklus susenja i izvadite ves, zatvorite je i ponovo ukljucite pa tockicem izaberite bilo koji program (ona po default-u stoji na eco 40-60°) pa istovremenim pritiskom na dva dugmeta Extra Rinse i Dry level (otprilike do 5 sekundi) i trebalo bi da vam se na displeju prikaze SFCL (Self clean) a zatim i vreme trajanja u minutima (08:00). Pokrenite program na Play/Pause dugme i masina ce odraditi kratkotrajni program samociscenja predvidjen za uklanjanje ostataka pamuka i necistoca nakon susenja. Nadam se da sam pomogla!
p.s. ja imam manji, slim model HWD80 nesto duze od mesec dana i prezadovoljna sam, samo me malo nervira neozbiljnost pristupa tehnickoj dokumentaciji - sto stampanom uputstvu sto aplikaciji. Moj trećak bi to bolje objasnio!
Pozdrav

Imam masinu beko wue 7536xa. Ne mogu da otvorim poklopac od filtera za pumpu. Prije sam ga otvarao lagano, samo se pritisne na onu stranu sto ima ono udubljenje, ali sad kad upirem tu kao da ne ide do kraja, nego da ga nesto blokira. Kako mogu da otvorim to?

Ljudi, neka preporuka za ves masinu 7-8kg do 50 000.
Pere se jednom, max 3 puta u 2 nedelje.
Neke masine koje su mi zapale za oko su:
GORENJE WNEI74AS
Hisense WFQA7014EVJM

pre ova Gorenje,
ima jos uvek malko problema sa Hisense ves masinama,ali i to je sve manje...

Zar nije to isto? Isti uređaji sa različitim nalepnicama.

Nije.Neki Gorenjevi uredjaji se prodaju pod imenom Hisense.Neki Hajsensovi uredjaji se prodaju pod imenom Gorenje.Sto se masina tice mislim da su slicne,ali je Gorenje malo bolja.

Zna li neko da linimamo servis za Haier masine? Uzeh krajem leta ovu najvecu kombinovanu Haier hwd120, pa me inace zanima ima li ko to zvanicno odrzava ili ofrlje? I zna li neko kako da izvalim da li ima toplotnu pumpu ili ne? Nisam se nesto preterano informisao i bavio time.

Колико ја знам нема комбинованих машина са топлотном пумпом.

Ne znam koji tacan model,ali su jako skupe.Prodaju samo taj jedan model Electrolux u Tehnomediji.Oni i uvoze njihove aparate,ali ih slabo ima u prodaji kod nas.

Kombinovana masina sa TP?

To je tek komplikovano, ne kapiram takav koncept i kako su to sve napakovali u masinu zaves.
Pre ce biti da je pogresno deklarisano.

Stvarno piše da ima toplotnu pumpu.

Zdravo svima!
Evo da javim utiske za Gorenje WNPI82BS. U pitanju je inverter motor, tiha je ali u centrifugi na 1200 obrtaja tuče unutra (dakle ne pomera se mašina) i ume da pocepa majice. U servisu mi rekoše da je do kvaliteta veša, a za lupanje da kao veš nije lepo stavljen... Ne znam da li da ih ipak zovem da dođu da provere da nije nešto drugo u pitanju?

Kvalitet veša??? Možda boja nije bila adekvatna???😂😂😂
Da li više lupa belo ili obojeno rublje???😂

Ovlašćeni Gorenje servis - zvanični. Ali to je bila e-mail prepiska. Rekli su mi da otvorim nalog putem telefona pa da ih pozovem da dođu ali ja rekoh bolje da ovde priupitam, da ne dodju pa da kažu, daj 30 evra za izlazak na teren. :D :D :D
Mašina je kupljena u novembru prošle godine tj. 2022.

Mašina lupa jer je loše izrade ili se nešto otkačilo i sl. Nema veze sa kvalitetom veša niti sa načinom ubacivanja veša.
Sa druge strane, svaka mašina će verovatno lupati ako se stavi recimo jedna jakna, jer nema kako da se rasporedi. Ali i u toj situaciji zavisi kako je mašina napravljena, jer neće sve lupati u istoj meri.
Njih moraš da pitaš oko cene izlaska servisa. Mašina je u garanciji, ali opet proveri da li naplaćuju izlazak ukoliko ustanove da nema kvara.
Pošto su ti poslali onakav (sramni) odgovor, pretpostavljam da su dobro upoznati sa kvalitetom mašine, pa izmišljaju razne nebuloze.

Računam da je korisnik probao mašinu i sa vešom bez stvari koje bi mogle lupati (rajsferšlusi, patike, pertle... kao i da mašina nije poluprazna i da su neki odevni predmeti u vrećicama kao pertle, brushalteri...). Meni se desilo lupkanje na prazno, pa se ispostavilo da je sitan kamenčić iz ko zna čega ispao.
Ako je tako, onda je sigurno nešto do same mašine i ja bih pozvao servis

Izlazak bilo kog majstora/servisa je pre dve godine bio 500 dinara, tako da se bih poslušao savet @desp i pitao koliko košta izlazak, ali i koliko košta dijagnostika (pre 2 godine za klima uređaj bila 1.500 dinara).

Nazad
Vrh Dno