Šta je novo?

Veš mašine

Ja trenutno imam neku Candy koja se puni odozgo i nisu se baš proslavili. Kupljena je pre 10ak godina i još uvek relativno ok radi ali je nekoliko puta servisirana, razne stvari su menjane, itd...

7/4 Miele je oko 200k.

Поздрав свима.
Купила сам пре месец дана Candy машину. Ок пере, али ми је чудно што се омекшивач уопште не осети. Евентуално мало прашак, али ништа специјално. Свега сипам до max, чак сам пробала и преко тога, али иста ситуација. Већ имам искуство са Candy машином и на претходној је овај омекшивач немогуће лепо мирисао. Не знам уопште у чему је проблем.
Можда је мало глупо питање, али ако ико има икакво искуство, савет, била бих јако захвална :)

Ako predjes Max crtu onda je do toga. Nemoj da sipas mnogo praska jer nije do njega problem.

Ako predjes Max crtu onda je do toga. Nemoj da sipas mnogo praska jer nije do njega problem.
Нисам у почетку прелазила max црту. Исто ми се ништа није осећало, па сам намерно сипала преко те црте, да проверим хоће ли се више осећати. Кад оно ништа, иста ситуација. Баш не знам у чему може бити проблем. Нова машина :-/

Sta je pre bio max a sta sada?

Zbog cega su menjani pumpa i grejac? Zbog ove greske ili zbog problema sa grejacem i pumpom?
Evo da se javim da nije presostat. Nov org Gorenje kupljen i isti problem.
Pratio sam mašinu i kad treba da dođe do prvog izbacivanja vode ona izbaci tu grešku sa 11 blinkova.

Ja imam problem, kupili smo novu Candy kombinovanu mašinu, isprobali smo je sa 1000 obrtaja, ali to se toliko čuje da to nije normalno, da li i ostali imaju problema sa tim?

Evo linka ako moze neko da posluša.

Inače je bila napunjena 2/3, iznivelisana, ne mrda nigde, a bubanj kao da hoće da iskoči, a najjači zvuk se čuje sa desne strane mašine.

Servis je rekao da je ovo sve okej.

Kao "strucno" lice defekata ovo ne treba ovako da bude
Kupio sam beko kombinovanu bio i imala je isti simptom, tresla se pri centrifugi bilo malo napunjena ili puno, kuciste je vribriralo kao da je od zelea ...
Ubedjivali su me svi da je normalno jer je plici model (50cm) te ovo te ono a mene je mrzelo da reklamiram odmah
Medjutim pri jednom pranju je nesto puklo u bubunju i onda je pocelo i da cangara nesto
Tada sam zvao servis i ustanovili su da je masina fabricki bila naprsla u osnovi neki nosaci
Dobio sam zamenu i ova druga je perfektna, nivelisana za 10s i ultra stabilna kao drugi porizvod u odnosu na prvu

Ovo je bitka koju ces tesko dobiti tako, jer servis je jako rastegljiv sta nije ok po njima
Moj ti je savet da gledas da je zamenis nekako pod nekim drugim izgovorom
Ili da nadjes neki problem koji bi prihvatili, ako treba pokvari nesto sam i onda ces dobiti zamenu jer imas pravo da trazis zamenu u prvih 6m ako dodje do kvara nekog.

Servis kao da me odbija da izadje na teren, kuliraju me samo tako.

Uglavnom imam 14 dana zakonskog roka da je vratim, pa ću videti sa prodavnicom šta ćemo da radimo.

Jedino kad ne vibrira to je kada je prazan bubanj totalno, ako je malo ili više napunjen, to su vibracije koje čuje i komšija dole, i čovek misli da će da eksplodira. Na 1400 nisam smeo ni da je uključim.

Kupljena je pre 5 dana, tako da mogu da je vratim ili da tražim zamenu.

Sta je pre bio max a sta sada?
Раније сам и прашак и омекшивач сипала до цртице max, па сам после прекорачила цртицу. Само да проверим како ће се осећати веш, међутим, у оба случаја исто - прашак једва нешто да се осећа, а омекшивач уопште.

Servis kao da me odbija da izadje na teren, kuliraju me samo tako.

Uglavnom imam 14 dana zakonskog roka da je vratim, pa ću videti sa prodavnicom šta ćemo da radimo.

Jedino kad ne vibrira to je kada je prazan bubanj totalno, ako je malo ili više napunjen, to su vibracije koje čuje i komšija dole, i čovek misli da će da eksplodira. Na 1400 nisam smeo ni da je uključim.

Kupljena je pre 5 dana, tako da mogu da je vratim ili da tražim zamenu.
Tako je i kod mene bilo
Vrati jer fabricki ima gresku koja je prosla kontrolu kvaliteta

@Bojka
  • Omeksivac treba da udje u bubanj taman kad pocinju ispiranja. Naspi i proveri da li je jos uvek tu do tog momenta. Ako nije mozda prskalice od susedne pregrade poplave i onu od omeksivaca, pa ovaj udje prerano u bubanj i ispere se
  • Mozda su ti ukljuceni programi sa povecanim brojem ispiranja ili vode
  • Da li sipas omeksivac u pravu pregradu? Pogledaj uputstvo

Mozda su ti ukljuceni programi sa povecanim brojem ispiranja ili vode
Nema to veze nego je takva masina.
Раније сам и прашак и омекшивач сипала до цртице max, па сам после прекорачила цртицу. Само да проверим како ће се осећати веш, међутим, у оба случаја исто - прашак једва нешто да се осећа, а омекшивач уопште.
Peobaj da dodas omeksivac na zadnjem ispiranju.

Najveća greška za Candy je što ih uopšte i dalje proizvode. Koliko samo žalbi...

Ja ne znam kako oni vise postoje zbog loseg kvaliteta. Nekad je bio medju najboljim brendovima. Sda je obican kinez.

Ljudi kupuju ono što im je povoljno. Miele su nedostupne za običan svet a ovo ostalo... Šta reći, Kinezi prave i Gorenje a izgleda i LG. LG bi mi bio favorit za narednu zamenu, sad priželjkujem da mi ova stara, koja i nije nešto, traje večno. Bojim se da će sve veći i veći krš dospevati do korisnika.

Nažalost mi smo zbog preporuke uzeli Candy, ali videćemo da je zamenimo možda za drugi brend, samo što smo ograničeni budžetom pa nam je i to problem

@Bojka
  • Omeksivac treba da udje u bubanj taman kad pocinju ispiranja. Naspi i proveri da li je jos uvek tu do tog momenta. Ako nije mozda prskalice od susedne pregrade poplave i onu od omeksivaca, pa ovaj udje prerano u bubanj i ispere se
  • Mozda su ti ukljuceni programi sa povecanim brojem ispiranja ili vode
  • Da li sipas omeksivac u pravu pregradu? Pogledaj uputstvo
Како да проверим да ли је омекшивач ту баш до испирања? Нисам претерано вешта са машинама :p Од програма сам до сада једино користила оне брзе и за бели веш. А што се тиче упутства, уопште нисам задовољна. Пуно ту информација фали.
Nema to veze nego je takva masina.

Peobaj da dodas omeksivac na zadnjem ispiranju.
Зар је могуће да може бити оваква машина?! Какво разочарање. Ако на новој машини морам да пазим и додајем омекшивач на последњем испирању, онда ћу одмах да је продам.

Probaj prvo da dodas na zadnjem ispiranju. Ako nece da mirise kada dodas na zadnjem ispiranju onda je problem do masine.
Могу да покушам, баш да видим да ли је до тога.
Писала сам на овом форуму, чисто да видим да ли неко има сличан проблем. Нисам знала да је Candy постао толико лош. Не бих га ни узимала. Пресудио је мали простор, због ког сам узела машину са горњим пуњењем.

Ko ti je preporucio Candy? Ako su prodavci oni samo preporucuju na sta imaju procenat.
Kuma moja nam preporucila, ima stariji samo model već 5 godina, i odlično je služi. Verovatno je imala sreće.

To su sigurno oni GrandO Vita modeli. Oni su bolji nego ovi sada.

Ljudi kupuju ono što im je povoljno. Miele su nedostupne za običan svet a ovo ostalo... Šta reći, Kinezi prave i Gorenje a izgleda i LG. LG bi mi bio favorit za narednu zamenu, sad priželjkujem da mi ova stara, koja i nije nešto, traje večno. Bojim se da će sve veći i veći krš dospevati do korisnika.
Kupuju se telefoni od 1000€ koji se manjaju na dve godine a puno im je da daju 800€ za Miele, koji će da im radi narednih 20god.

Kupuju se telefoni od 1000€ koji se manjaju na dve godine a puno im je da daju 800€ za Miele, koji će da im radi narednih 20god.
da, kupuju neki. Ali ne svi..cak i ovde gde ima bas dosta entuzijasta sto voli skup i kvalitetan hardver...

Ali malo generalizujes... Mnogo vise koristi telefono od 100e nego ove od 1000e.... DA ima tipa mladih samaca ljudi sa platom od 1500e i bez obaveza....Ali je i mnogo porodicnih ljudi gde imaju po dve plate od 500e a od toga zive sa jos dvoje dece i sl...
Da ko redovno kupuje mob i tv od 1000e+ i komp od 2000e svake 3 godine..taj verovatno kupi i Miele... Ali ne mora, moze biti da je entuzijasta jedva izdvaja ove skupe pare za mob komp i TV jer mu to znaci...Ali mu ne znaci bas premium masina od 800e :)

Evo ja nisam ni od jedne gore opisane klase, imam mob od 100e ali i jako skup desktop racunar jer mi to znaci (za zabavu ne za posao), i recimo nikako ne bih dao velike pare za ves masinu jer perem dve masine nedeljno... i radije bih iz higijenskih razloga menjao jeftinu Beko masinu svake 3-4 godine, nego koristio jednu kvalitetnu 20 godina jer ono apsolutno nikad i nista nisam radio za odrzavanje bele tehnike :D

Tako da uzmi da nas ima svakvih... A ovi od 1000e mob su ovde max 5-10% na forumu...a van foruma max 3% populacije :)

Candy/Hoover su imali više dokumentovanih slučaja eksplozije veš mašina, kada se bubanj "otvori" tokom brze centrifuge. Najviše ugroženi su bili modeli sklapani negde do 2010.
Izgleda da nisu mnogo bolji ni današnji modeli; i dalje se na netu može naići na poneku katastrofu sa njima.
Izbegavati ih u svakom slučaju, nebitno koliko koštaju.

Poslednja izmena:
Ja imam problem, kupili smo novu Candy kombinovanu mašinu, isprobali smo je sa 1000 obrtaja, ali to se toliko čuje da to nije normalno, da li i ostali imaju problema sa tim?

Evo linka ako moze neko da posluša.

Inače je bila napunjena 2/3, iznivelisana, ne mrda nigde, a bubanj kao da hoće da iskoči, a najjači zvuk se čuje sa desne strane mašine.

Servis je rekao da je ovo sve okej.

Da li ste izvadili osigurače za učvrćenje bubnja pre prvog puštanja mašne u rad?!?

Поздрав свима.
Купила сам пре месец дана Candy машину. Ок пере, али ми је чудно што се омекшивач уопште не осети. Евентуално мало прашак, али ништа специјално. Свега сипам до max, чак сам пробала и преко тога, али иста ситуација. Већ имам искуство са Candy машином и на претходној је овај омекшивач немогуће лепо мирисао. Не знам уопште у чему је проблем.
Можда је мало глупо питање, али ако ико има икакво искуство, савет, била бих јако захвална :)

Omekšivač bi mašina trebalo da ubacuje u bubanj sa poslednjim ispiranjem.

Prati šta i kako mašina radi. Kod svakog uzimanja vode, malo odškrini fioku za doziranje, i vidi koji pregradak ispira vodom. To sme da se uradi, samo ne izvlači fioku previše.
Poslednje ispiranje bi trebalo da ubacuje vodu kroz pregradak za omekšivač. Isprati da li tako radi. Moguće je da nekom greškom povuče omekšivač pre poslednjeg ispiranja.

...i pročitaj pažljivo uputstvo za upotrebu. Možda piše nešto korisno za korišćenje omekšivača.

Poslednja izmena:
Vrh Dno