Šta je novo?

Veš mašine

Ako mislis na onaj program od 60 i 15 minuta oni samo jednom ispiraju. Kvalitet je solidan bolji je nego kao kod Candy/Hoover i sl.

Ne mislim sveobuhvatno, pune i kratke programe. Imas sve na YT
Candy je dno dna ponude ne treba uopste razmatrati ni u najvecem ludilu.

Da puni traju 3 sata osim Mix i Lako Odrzavanje (mislim na Koncar).

LG je sigurno bolji brend od beka,
ali opet zavisi i koji Lg i koji beko.

Vijati Bosh na snizenju 30%+ i nema greske

Ili na 60% sniženju.

Doduše bez vrata ili motora, ali 60%...

30% susilica,40% veš mašina

Prilozi

• IMG20211007060217.jpg
    IMG20211007060217.jpg
    288.3 KB · Pregleda: 84
Polovne? Ovo su stari modeli.

Ako u tom prostoru ima i drugih mašina koje rade ne treba ti nikakva grejalica
Jedino što bi ja tu svakako išao na klasičnu sušaru sa grejačem a ne tp zbog efikasnosti na niskoj temperaturi

Sušaru je svuda bolje držati nego u kupatilu ja sam jedno vreme držao i u spavaćoj sobi 😋
Klasična mašina za sušenje uništava veš brže. Imali i zamenili je ovom sa tp.
Ne mislim sveobuhvatno, pune i kratke programe. Imas sve na YT
Candy je dno dna ponude ne treba uopste razmatrati ni u najvecem ludilu.

Kako čujem srozali su kvalitet načisto. Pre 11 godina smo kupili Candy u tom momentu jedan od jačih modela u bivšem Merkuru, bila je rađena za EU tržište. Dušu smo joj uzeli. Menjan grejač, četkice na motoru i guma. S obzirom koliko smo je drndali i koliko je još uvek eksploatišemo, vredi svaki dinar.

Polovne? Ovo su stari modeli.
on ti je slikao svoje masine vrv. polovne su jer ih koristi. stari modeli su jer - pa kad su kod njega neko vreme vec...

inace je za ocekivati da stari model bude snizen, nece ti sniziti nesto sto je tek izaslo. ali koliko je zapravo problem sto je neki model star? sta je to toliko losije bilo pre 2 godine nego sad? pre 2 godine ljudi nisu kupovali masine i prali su na ruke?

Ne pratim cene u Srbiji, ali ovde posebno skuplja tehnika redovno ide na sniženja. Ko pravi plan zamene pre nego što mu crkne mašina maltene uvek, ili uz koju nedelju čekanja može da ulovi nešto na dobrom popustu.

1633593235607.png

Nisam baš pratio redovno. Mi smo imali običnu sa grejačima i pravila je haos sa garderobom koja nije pamučna. A i pamuk je malo brže stradao. Sa druge strane, odlično je grejala tokom zime :)
Ova koju smo kupili posle sa TP umereno haba stvari.

on ti je slikao svoje masine vrv. polovne su jer ih koristi. stari modeli su jer - pa kad su kod njega neko vreme vec...

inace je za ocekivati da stari model bude snizen, nece ti sniziti nesto sto je tek izaslo. ali koliko je zapravo problem sto je neki model star? sta je to toliko losije bilo pre 2 godine nego sad? pre 2 godine ljudi nisu kupovali masine i prali su na ruke?
Nije problem to, nego ja nisam video nigde 30 i 40% na Bosch sem fantomskih popusta thm sa 220.000 na 105.000, a regularna cena 99.000 inace. Ako bude popust bude 10%. Zato pitam jesu li polovne i stari modeli, jer nisam video dugo vremena 8kg sa samocistecim kondezatorom. Vecinom su sa 9kg.

Koliko je stvarno funkcionalno to samociscenje kod sušara?
Koliko kod Boša, koliko kod drugih sušara?

Moje mašine

Nije problem to, nego ja nisam video nigde 30 i 40% na Bosch sem fantomskih popusta thm sa 220.000 na 105.000, a regularna cena 99.000 inace. Ako bude popust bude 10%. Zato pitam jesu li polovne i stari modeli, jer nisam video dugo vremena 8kg sa samocistecim kondezatorom. Vecinom su sa 9kg.
od tih fantomskih popusta (al si im lepo ime dao, svaka cast) mi se dize kosa na glavi. u srbiji malo teze, ali inace treba da se prste popusti. ja bih zakonom uredio da svaki prodavac mora da ima grafik kako se kretala cena od kako je proizvod usao na trziste, do danas. ovo sto je mitar pokazao. i to ne samo na sajtovima koji se bave pracenjem cena, vec na sajtu prodavca.

Popust gubi svaki smisao kad pre toga napumpaju cene. Ništa neobično da u radnji A uređaj sa 40% popusta košta više nego u radnji B bez popusta.
Kod nas jedino Miele uređaji koštaju na svakom prodajnom mestu isto, i u isto vreme su popusti na poneke modele. A ti popusti su uglavnom do nekih 15% i to je to.

Eto pogledaj klip iznad, odlicno opisuje probleme o kojima pisem od pocetka teme.
Sve to super radi dok je novo, a posle par godina TP izgleda kao ova gore i gore od nje.
Čuo sam da je problem kod ovih koje imaju funkciju samočišćenja. Moja nema tu funkciju. Mada nije isključeno da može doći do ovog problema i kod moje.

Kupio bih veš mašinu, na staroj je otišao lager, jednom sam menjao, nije potrajalo ni godinu dana. Rešio sam da ovaj put, kupim neku kvalitetniju, da potraje malo duže. Budžet mi je do 500€. Meni pažnju privukla, LG Mašina za pranje veša F4WN408S0. E sad me zanima, da'l ima neka druga u ovom rangu, za manje pare, da je približna sa kvalitetom kao LG. Unapred hvala
Kupio bih veš mašinu, na staroj je otišao lager, jednom sam menjao, nije potrajalo ni godinu dana. Rešio sam da ovaj put, kupim neku kvalitetniju, da potraje malo duže. Budžet mi je do 500€. Meni pažnju privukla, LG Mašina za pranje veša F4WN408S0. E sad me zanima, da'l ima neka druga u ovom rangu, za manje pare, da je približna sa kvalitetom kao LG. Unapred hvala

Isprati celu temu od početka. Teško je generalizovati, mnogi imaju modele koji su ispali odlični, ali imaju i failove. Posle nekog vremena nema tih nekih modela koji jesu/nisu ispali dobri. Nema greške sa Miele npr. ali to je daleko van budžeta. Srednji budžeti, najteže je izabrati. Sa LG verovatno nećeš pogrešiti.
Isprati celu temu od početka. Teško je generalizovati, mnogi imaju modele koji su ispali odlični, ali imaju i failove. Posle nekog vremena nema tih nekih modela koji jesu/nisu ispali dobri. Nema greške sa Miele npr. ali to je daleko van budžeta. Srednji budžeti, najteže je izabrati. Sa LG verovatno nećeš pogrešiti.

:p

:p
Hvala

Svaka sa toplotnom pumpom ima isti problem pre ili kasnije ...
Cak i kod kombinovanih se kondenzatorski deo zaprlja pa mora da se skine i cisti
Jedino ove obicne kondenzatorske relativno lakse za ciscenje

Nije uopste
Serija 6 bosch

5 godina stara i za bacanje

Kolege, može pomoć?

Da li konfiguracija rasporeda mašina za sušenje i veš sa rendera u nastavku posta šteti istima zbog protoka vazduha ili nečeg drugog?
Prostor iznad bi se iskoristio za odlaganje pa je ideja nadovezivanje i estetika.

Ukoliko bi na bilo koji način ugrozilo dugotrajnost/rad ili bilo šta kod bilo koje od mašina da se nađe neki drugi način.
U obzir dolazi samo "mašina-na-mašinu" pristup, sušara svakako gore. Da li pomaže da se ostave veći razmaci sa strana ili predlažete da ipak ništa ne ide ni sa strana mašina?

U snimku koji je kolega okačio autor pominje da je sušara bila u ormaru (nije mogla da diše). Možda je bila zatvorenija konfiguracija od ove, ali svakako sam tu da saslušam predloge.

Hvala puno svima!

1.jpg2.jpg

Nemas ti puno izbora u ovako malom kupatilu, ali:

nemoj da taj orman ima vrata, i pozadi iza i sa strane masine ostavi prostor jer masini za susenje treba vazduh i bice sve u redu.

I ljudi, ozbiljno racunajte da susarama treba periodicno ciscenje, u ovom ormanu ce to biti jako tesko.

Svako kupi novu masinu i hvali se ovde kako mu sve super radi i niko ne razmislja o narednim godinama koriscenja.
nece ona da se pokvari ali nakupi toliko prasine da postaje nefunkcionalna, a sama se nece ocistiti.

Nazad
Vrh Dno