Šta je novo?

Veš mašine

Može mala pomoć ljudi koji se razumeju u belu tehniku 😁 preporuka za veš mašinu (bez sušenja), sa inverter motorom, do 40000 rsd. Trenutno imam Gorenje wa 60065 (dobio je sa stanom kad sam ga uzimao) i na izdisaju je. Hvala unapred.

Ja sam uzeo ovu

Whirlpool veš mašina FFB 7238 BV EE​

za ~38 000 sa ugradnjom mada je ugradnja spojiti dva creva 😂 imaju i model od 8kg za blizu 40 hiljada. Sto se prvih par pranja tice zadovoljan sam, cak su i stvari nakon pranja relativno suve kakve su znale natopljene biti sa gorenjem.

Ja sam uzeo ovu

Whirlpool veš mašina FFB 7238 BV EE​

za ~38 000 sa ugradnjom mada je ugradnja spojiti dva creva 😂 imaju i model od 8kg za blizu 40 hiljada. Sto se prvih par pranja tice zadovoljan sam, cak su i stvari nakon pranja relativno suve kakve su znale natopljene biti sa gorenjem.
Hvala na preporuci, deluje ok. Ići ću da je pogledam 👍

Jedna napomena za to da su stvari suvlje kada se izvade iz mašine. To je naravno posledica veće brzine centrifuge, naša mašina radi centrifugu do 1400rpm, ali je na toj brzini koristimo samo za peškire, jer stvari nakon te centrifuge budu baš jako pogužvane. Na 1000-1200 budu malo vlažnije, ali ih je mnogo lakše ispeglati nakon pranja.

Gledam za babu neku ves masinu. Ima li neko ove VOX ves masine od 1200 rpm 7-8kg ?

Najveća brzina ne mora da se koristi. Za iole osetljiviju robu, ili ako ne želimo da se previše izgužva, mi smanjimo centifugu.

Istina, mi još maltene sve što se nosi i pere svakodnevno - majice, gaće i sl. sušimo u mašini. Počeo sam da izbacujem majice u dobrom stanju, jer ne mogu da dočekam da se "istroše" dovoljno pa da kupujem nove, sistem 3 stvari lete napolje, da bih imao mesta za 3 nove.

Vunu, i osetljive stvari peremo na nižoj brzini, naravno, ali sve što trpi maksimalnu centrifugu se pere tako.

Istina, mi još maltene sve što se nosi i pere svakodnevno - majice, gaće i sl. sušimo u mašini. Počeo sam da izbacujem majice u dobrom stanju, jer ne mogu da dočekam da se "istroše" dovoljno pa da kupujem nove, sistem 3 stvari lete napolje, da bih imao mesta za 3 nove.
Sve što je izašlo iz mašine za pranje ide u sušilicu (sem patika, dok ne kupim adapter).

Ovu beko sto imam i indesit na 1200 rpm nikada nista mi se nije ostetilo ...

Ima li ko da kaže neku lepu reč o Candy mašinama? Oni jedini na tržištu bukvalno dominiraju sa kratkim programima, širok opseg 14'/29'/30'/39'/44'/59 minuta, maksimalno prilagodljivi i sa temperaturnim opcijama i sa jačinom centrifuge. Na sve to imaju i ove standardne mamutske programe od 2,5-3+ sati. Keva ima takvu Candy već 4 godine i oduševljena kako radi, a ja po netu čitam uglavnom loša iskustva. Kontrola kvaliteta im je izgleda loša i kocka je kakva mašina se dobije, ok primerak ili raspad neki. Meni bi model RO4 1274DWME/1-S došao kao idealan izbor na papiru, ali me praksa plaši. Ako neko ima neku Candy nek podeli iskustvo. Šteta što većina drugih brendova mašina uopšte nema te kratke/brze programe ili eventualno imaju jedan od 15/30 minuta.

Ima li ko da kaže neku lepu reč o Candy mašinama? Oni jedini na tržištu bukvalno dominiraju sa kratkim programima, širok opseg 14'/29'/30'/39'/44'/59 minuta, maksimalno prilagodljivi i sa temperaturnim opcijama i sa jačinom centrifuge. Na sve to imaju i ove standardne mamutske programe od 2,5-3+ sati. Keva ima takvu Candy već 4 godine i oduševljena kako radi, a ja po netu čitam uglavnom loša iskustva. Kontrola kvaliteta im je izgleda loša i kocka je kakva mašina se dobije, ok primerak ili raspad neki. Meni bi model RO4 1274DWME/1-S došao kao idealan izbor na papiru, ali me praksa plaši. Ako neko ima neku Candy nek podeli iskustvo. Šteta što većina drugih brendova mašina uopšte nema te kratke/brze programe ili eventualno imaju jedan od 15/30 minuta.
Mi imamo kuci dve Candy, sa obe problemi.
Jedna je stara 3,4 god i iz obicne je serije.
Druga je stara malo jace od godinu dana, iz nove Rapido serije.
Imao sam preko druga OK cenu i pokajao se.
Za slicne pare je bio Whirlpool nlr koji je imao super kritike, ali ja se popalio na te brze programe, wifi, slikas ves da sam odredi optimalno pranje...
Gomila budalastina i losa masina generalno

Imam i ja Candy kombinovanu sa inverter motorom. Nikad vise candy

Vunu, i osetljive stvari peremo na nižoj brzini, naravno, ali sve što trpi maksimalnu centrifugu se pere tako.
a ja evo me trenutno sedim na poslu u majici iz 1999. godine :ROFLMAO:

Ne uzimaj je. Jedina prednost je sto ima brze programe.

Postoje police da ih mašina ne tumba. Mada opet, proizvođači patika ne savetuju da se patike suše toplim vazduhom, da ne popusti lepak. Ne savetuju čak ni ispod radijatora da se suše.

Prilozi

• Lifestyle-shot-high.jpg
    Lifestyle-shot-high.jpg
    167.4 KB · Pregleda: 32
Ne bi preporucio da susis patike u susari, eventualno ako imaš sa TP tu su mnogo niže temperature a mislim da samo uz njih i idu ti drzaci

@Roy Jones Jr.
Kakav crni candy, ako hoćeš kratke programe uzmi indesit

Ne bi preporucio da susis patike u susari, eventualno ako imaš sa TP tu su mnogo niže temperature a mislim da samo uz njih i idu ti drzaci

@Roy Jones Jr.
Kakav crni candy, ako hoćeš kratke programe uzmi indesit
Šta je TP?

Neću sušiti, ali me sad interesuje. Iak osam prvobitno pitao za adapter misleći da je namenjen za pranje (kako se patike ne bi oštetile).
Ne znam jel tako nesto postoji?
I jel treba koristiti centrifuge pri pranju patika (ako treba, na koji broj obrtaja)?

Šta je TP?

Neću sušiti, ali me sad interesuje. Iak osam prvobitno pitao za adapter misleći da je namenjen za pranje (kako se patike ne bi oštetile).
Ne znam jel tako nesto postoji?
I jel treba koristiti centrifuge pri pranju patika (ako treba, na koji broj obrtaja)?
Toplotna pumpa. Ako može bez posledica da osuši perjani jastuk ili jorgan i vuneni džemper, sigurno neće patike upropastiti. Barem ne u nekom normalnom periodu eksploatacije.
Što se pranja tiče, patike stavljam na sportski program, na 40, stim što centrifugu spustim sa default 1200 na 1000 ili 800.
Posle obavezno self clean program.

TP je toplotna pumpa, ona greje na oko 40 stepeni, dok klasicna greje na 70-80 stepeni...
ima i programa za delikatnije stvari ali nema potrebe da probam, patike i onako ne peres da bi odmah obuo.

patike perem na 20 stepeni, ali mislim da retko koja masina ima program od 20 stepeni, tako da bi ja izabrao program "rucno pranje" ili neki sa sto nizom temperaturom jer ce deterdzent svakako odlicno oprati patike i u hladnoj vodi. Dobra je fora i jedan peskir da se ubaci sa patikama, pertle bi trebalo sto vise opustiti da se opere lepo ispod a da ne pogubite pertle u masini.

Centrifuga sto jaca, patike se ne tumbaju u masini vec se rasporede po obodu.

Prati patike u veš mašini mi je isto kao prati dečju nošu u mašini za sudove. Isuviše su prljave da bi se prale tamo gde se pere donji ves, peskiri i sl. Ne kazem da ne može, ali nekako mi gadno..

Radno odelo, staza, farmerke, razne krpe, odelo za psa...peres u posebnoj masini?

Radno odelo, staze, farmerke, krpe i sl. moze, ali patike.. Svuda gazim sa patikama, pa posle to u masinu, ne ide mi. Psa nemam, ali svakako stvari od zivotinja ne verujem da bih prao u masini.
Inace, kad god sam prao patike iznutra, gore je smrdelo posle.

Vrh Dno