Šta je novo?

VB - MSHFlexGrid

zormar

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2007
Poena
301
Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovu temu, ali posto ne mogu da nadjem podforum VB pitanje postavljam ovde.
Radi se o sledecem:
Napravio sam jednu formu u VB koja je preko ADO kontrole povezana s bazom u Accessu, na formi u VB imam MSHFlexGrid.
Na koji nacin mogu da dobijem sumu celija u pojedinacnim kolonama (imam ih 5) u MSHFlexGridu, koje imaju istu brojcanu vrednost, i da ta suma bude prikazana u zasebnoj labeli na Form1?

Ne moze...

...da se ostvari konekcija MSFLEXGRID sa ADO. Za ovo ces morati koristit kontrolu DAtaGrid.

MSHFlexGrid

Verovatno nisi dobro video sta sam napisao. Vezu sam ostvario preko MSHFlexGrida.
Zahvaljujem ti ako mozes da mi odgovoris na pitanje .

Ovo gore je reseno, ali sada imam novi problem.
U MSHFlexGridu imam kolonu "RB" u kojoj se r/b ponavljaju od 1 do 20. Tu su jos Kolona1...do Kolona5. U tim kolonama su upisani brojevi od 1 do 50.
Izvrsim filtriranje po odredjenom broju iz tih 5 kolona, i u koloni "RB" ostanu samo r/b u kojima je odredjeni zapis.
Sada mi je potrebno da saberem sve celije koje sadrze odredjeni zapis, ali pod istim r/b. U zbiru treba da mi pokaze koliko zapisa ima pod nekim r/b, ili 0 ako nema zapisa ( broja za koji je izvrseno filtriranje) pod tim r/b.
Na Form1 imam 20 labela u koje su upisani r/b od 1 do 20. Ispod svake su druge labele u koje se upisuje zbir za svaki r/b.
Unapred zahvaljujem na odgovoru.

Vrh Dno