Šta je novo?

vasi utisci o kbc net-u ?

lelekom

Cenjen
Učlanjen(a)
17.02.2010
Poruke
856
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
svako misljenje,bilo pozitivno bilo negativno je dobro doslo :)
 
Ne znam kakvi su sad, bio sam do pre 3 godine njihov korisnik i kad sam prešao na Telekom preporodio sam se.
Dovoljno je reći da sam tad znao sve brojeve telefona njihove tehničke podrške napamet.
 
Najbolji su ako nemas nikakvu drugu mogucnost za internet :d.

Presao sam pre godinu dana sa KBC wirelessa na SBB i od tada imam internet.:type:

Na KBC-u je bio los ping, zatim neotvaranje internet stranica, cesti prekidi, ogranicavanje torenata...znaci wireless im je za izbegavanje.

(ovo je moje iskustvo na KBC wireless mrezi na 5GHz i na repetitorima u mom okruzenju)
 
Poslednja izmena:
Ista situacija kao i korisnik beogradpc. Bukvalno od reči do reči.
 
Drug u Kaludjerici imam njihov wireless, 4/512, i ping mu retko kad prelazi 10ms, mada ima prekide s vremena na vreme.
 
Tihomir je okej tu i tamo.
Bakuta je simpaticna.
Bio sam kod njih pre par godina, Tihomir ode u pozoriste sa ribom i nema tehnicke podrske dok se on ne vrati.
Radnike menjaju stalno. AP su im pucali. Mala firma puna krokodila. Preporucio bih KBC samo najvecem neprijatelju.
Gori od njih je jedino bio Pancevacki 3dnet.
 
U mom kraju su osvanuli flajeri za kbc net.. nude wireless net i kablovski net. E sad.. zanima me kakav je to kablovski net i koju infrastrukturu koriste. Konkretno, za moju zgradu su rekli da nema mogucnosti jer postoji nadgradnja, tj nemaju izlaz na krov. Da li oni misle da gore okace wifi antenu i router pa da sprovedu ethrnet po zgradi? Ako je to u pitanju onda nisam zainteresovan.
Ako neko zna neki datalj o njihovoj kablovskoj infrastrukturi neka napise koju rec.
 
Evo ja sam pod Avalom i u dometu sam sa njihovim repetitorom na Kumodrazu vec od proleca. Vrlo sam zadovoljan sa njima i preporucio ih nekolicini komsija koji su takodje vrlo zadovoljni. U stvari ovako profesionalnu ekipu nisam video u mnogo slucaveja kod nas. Kada sam ih prvi put pozvao, dosli su tacno na vreme kada su rekli vec sutradan postavili antenu na krovnu terasu, razvukli UTP kabl dokle je trebalo, aktivirali sve i otisli a da ni kafu nisu popili.
Posto mi je internet potreban vise za upload uzeo sam 8/2 service i izuzev jednog prekida i 2-3 usporenja ( izgleda da im je neko sabotirao repetitor ) uvek su i down i upload brzi od specifikacije. Uskoro cu da uzmem jos jedan service da ubrzam upload jer za sada ne moze brze.
Sve u svemu i ako je cena malo visa negu kablovski ili ADSL, kako nemam mogucnosti za njih ovo je super.
 
Poslednja izmena:
banana provajder,oduvek bio :) ako im pobegne vecina srecnih korisnika,imacete stabilan protok :)
 
^+1

Dok sam bio kod njih, generalno nisam bio zadovoljan uslugom. Imao sam svakakvih problema, bio sam na početku 2.4Ghz ere, te na tranziciji 2.4>5GHz ere, te tokom 5GHz ere... i u životu se nisam toliko penjao na krov da okrećem antenu na razne bazne stanice, kao što sam to kod njih radio. Poenta je da u nekom kraju radi ok, u nekom loše. U mom kraju npr mrežu nisu mogli da srede pa sigurno godinu dana. Ne znam da li se sad situacija popravila, jer nisam kod njih već preko godinu dana.

@yooyo

Pisao sam ovde o tome.
 
Poslednja izmena:
Ma da... nestabilno je to. ADSL mi se smucio, pa razmatram alternative, ali za sada u Mirijevu nema dobre alternative.
 
Sto ti se adsl smucio ?
 
Preskupo za ono sto nudi i nestabilan je. Konkretno u mom slucaju kvalitet link varira od 8000/800 pa do 12000/1100 kbit. Ukoliko bih uzeo iptv, onda bi mi skinuli max brzinu za bandwidth iptv-a, a sve zajedno kosta preskupo za to sto dobijem.
 
SBB je odlican, ali ga nema u Mirijevu.
 
Evo malo mog iskustva: 6 godina sam kod njih. Prvo na 2.4ghz pa onda i sa 5ghz opremom. Na 2.4 je bilo katastrofa, tek sa 5ghz je malo bolja situacija, naravno daleko od idealne. Gadjam repetitor udaljen 50m od mene, sa opasnom opremom na 5ghz tako da mogu da kazem da su uslovi savrseni za ovaj vid interneta. Iskustva? Ne tako dobra, cim padne sneg, magla, kisa, kvalitet interneta i same brzine opadaju pa i nestaju. Iskustva sa tehnickom podrskom, aj da kazemo da su oni ok. Baba? Dileja. Par puta promasila paket, par puta nije ni ukljucila iako sam isao direktno kod nje u radnju.

Sve u svemu kvalitet usluge i brzine koje nude za te cene su blagi uzas. Kod njih samo ako bas nemas druge opcije. Ja bih pre uzeo najgori adsl da imam uslova, ali nemam tako da moram kod njih. Fact: kabl je kabl. Takodje, skoro sam hteo da iskoristim neku akciju tipa uplatis godinu dana dobijes jos godinu dana neta za dz, ali posto sam ranije uzimao neke kartice preko njih, mrtvi ladni kazu: a pa ne moze to tako, morate da vratite kartice pa tek onda moze ovo. Tada sam shvatio da mi ne pada na pamet da se zarobljavam jos 2 godine kod njih. Cim puste u rad ovu optiku ili sta su vec instalirali po Kotezu, prelazim na to i ne vracam se.

Edit: Nemoj da te zavaraju da nude taj njihov kablovski internet. To sto oni nude je isto klasican wireless net, s tim sto ti imaju na krovu bezicni AP/Ruter kojim gadjaju centralne baze, a tebi samo spuste kabl od rutera do stana. Dakle isto s.... drugo pakovanje. Zaobidji ih.
 
Poslednja izmena:
Kod mene na poslu bedno radi kbc net....zali boze sto se placa.
 
Pa koriste to sto nemamo alternativu pa moramo da se drzimo njih. Svako ko ima monopol u necemu, zabole ga za kvalitet usluge koju daje. Al polako, i to ce se resiti. Predvidjam da ce firma propasti i nestati u narednih 5-10godina jer trenutno su odrzivi samo jer u mnogim delovima grada ne postoji bilo koji drugi vid interneta pa to koriste. Cim budu prosli prvi opticki kablovi ili neki adsl/kablovska, automatski prestaju da postoje tu.
 
Ja koristim njihov kablovski net par meseci (imaju na vrhu zgrade bezicni AP/Ruter i dalje do stanova provode kabl). Lokacija je Mirijevo. Za sada nemam nikakvih primedbi, sve radi kako je ugovoreno. Nakon mog poziva došli su u roku od 2 dana i sproveli kabl.
Koristio sam ADSL Klik 4 (drao me je Telekom) i plaćao 2100 din mesečno. Sada kod KBC imam 6/1 paket za 990 din mesečno i mislim da je sasvim korektna ponuda. Sviđa mi se što su fleksibilni i ne uslovljavaju kao npr. SBB da se uz jedan paket uzme i neki drugi, da mora ugovorna obaveza i slične gluposti.
Ovde i nemam preterano veliki izbor net provajdera; KDS je još uvek u 90-tim godinama prošlog veka, Telekom mi se smučio u svakom pogledu, SBB je bio dao nekakvu ponudu sa gomilom uslova i za samu instalaciju mreže u zgradi pa od toga ništa nije bilo.
 
Ja sam kod njih na 5GhZ već skoro godinu dana. Ja sm ispod Avale i hvatam njihow relej na Kumodražu, to je jedno 4 KM. Paket je 8/2 i vrlo vrlo retko spadne nešto ispod. Za svo vreme je bilo samo 2 ili 3 prekida i to nikad više nego 15ak minuta. Kada sam zvao tom prilikom rekli su mi da je bilo nestalo struje. Prvi put su me impresionrali kada sam ih zvao da provere mogućnost. Došli su sutradan, pola sata kasnije nego što su rekli i grdno se izvinjavali. Za pola sata je sve bilo namešteno (imao sam već cevku sa još 2 WiFi antene) i otišli, ni kafu popili nisu. Od tada nekoliko puta nisam imao da platim na vreme (kasnila penzija ) i kada sam ih zvao i rekao o čemu se radi produžili su mi servis na nedelju dana. Takođe sam kasnije dobio VIPov 3G modem sa 2GB pretplate koju produžavaju stalno i 4 mobilne kartice sa po 1000 minuta razgovora između njih i nešto vremena i poruka za druge mreže. Sad čujem da uvode IPTV i dobiću godinu dana probe besplatno za testiranje. Sad cena za moj paket nije baš mala (2650 din ) ali ovo mi je za sada jedina mogućnost za internet jer ADSL ne mogu zbog telefonske centrale a ovi *****i ovde što drže kablovsku nisu hteli da mi dovuku kabl 100 metara od puta iaoko imam bandere za telefon i struju a kablovski internet je više u prekidu nego što radi. Takođe imam podatak da će uskoro da prilično ubrzaju net za istu cenu. Bandwith je dobar, torenti luduju a ping je obično 2 - 3 do servera. Nikad signal nije značajno padao ni prošle zime sa onoliko snega.
Sve zajedno je po principu "kako sam se nadala, dobro sam se udala " Do ovoga sam se kačio na komšijin HG520c ADSL sa jedno 500 metara pa mi ovo sad izgleda ko raketla.
 
Imaš li neke konkretnije podatke o tom povećanju brzine?
 
Imaš li neke konkretnije podatke o tom povećanju brzine?
Ne još, to su mi rekli preko telefona kada sam ih pitao za nešto drugo. Mene više interesuje IPTV a za to će morati da povećaaju brzine ionako.
 
Nazad
Vrh Dno