drfedja je napisao(la):
8RDA+ 1.1 moze da izvuce preko 230 Mhz FSB. Sve rade preko 200 Mhz osim ako nisu neispravne. Cak sa novim BIOS-om 0305 zvanicno podrzava 400 Mhz Athlon EV6 FSB
Hmmm reci mi molim te na koliko testiranih primeraka baziras taj zakljucak da radi na 230 (hehe ma cak i na 200

) I koja je Revizija Northbridga?
Tvoj ceo komentar jedostavno Nije tacan, 8RDA+ zvanicno podrzava samo 166
http://www.epox.com/html/motherboard.asp?product=EP-8RDAplus&lang=1
(kao i sve ostale ploce) tako da Nije Neispravna ako neradi na 200 (ko sto dobar deo njih neradi) i niko nemoze da je zameni za drugu kao "neispravnu" jer nece da radi na 200. Imam iskustva sa neloliko komada sve 1.1 i samo jedva pola njih su radile na i preko 200 mhz (nazalost moja nije), a sto se tice novih Bartona na 200, to su gluposti da ih podrzava, mozda je Epox ubacio ID za njih u bios ali ih Ne podrzava niti ce kad budu izasli jer onda bi morali da zamene sve ove ploce sto nerade na 200.
A i nemoj mi reci da svi ljudi koji su lemili svoju plocu da bi samo stigli do 200, mogli samo jednostavno da je zamene kao neispravnu

kako se toga nisu setili nego odma poceli da leme

sta vise neki cak i kupili lemilicu i pribor samo zbog toga.
Neznam da imas ovu plocu ili ne ako je imas onda te razumem sto je stitis jer takva je ljucka priroda (moje je najbolje!!! i te gluposti) a ako je nemas stvarno neznam zasto siris gluposti. I nemoj niko da me shvati pogresno stvarno nepokusavam da pljujem po Epoxu imam ovu plocu, stvarno sam zadovoljan njom, neradi na 200 al sta da radim nije smak sveta, jednostavno pokusavam da iznesem Cinjenice a ne neke glasine i gluposti.
Dodatak: moguce da to sto pricas o 230mhz je ploca sa novom revizijom Severnog mosta A1/C1 koja izgleda postize vece magistrale ali to neznaci da sve ove hiljade ploca 1.1 sa A3 revizijom isto idu na 200. Stavise po meni je uzas sto nisu digli reviziju na 1.2 kao Abit da ljudi barem znaju sta kupuju, da nemoraju da skidaju hladnjak (sto vecina prodavnica nebi dopustilo), ali znam da nova revizija NBa nije dovoljan razlog za dizanje revizije Ploce.