Šta je novo?

Vasa prva igra ikada?

Manic Miner, Spectrum naravno. :)

Jet pac na spectrumu,jer sam ga dobio na kaseti uz njega,USER ASTROLOG ME PODSETIO NA TO VREME,a na 386-tici sam cepao tetris 90` ili oko 90` godine mozda i godinu ranije dok nisam nabavio cga emulator sa kojim sam na hercules monohromatskoj grafici i zelenom ili narandzstom monitoru picio neku igru sa voznjom auta kroz brda ,ferari korveta i sl. pa te murija vijala.Nesecam se imena igre.

Bio je neki stari autobus na neku autobusku stanicu. Neki ljudi koji su isli od grada do grada. U Baru su i ostali dan danas. I u njemu automati, fliperi, stoni fudbal i naravno dzuboks. Sve je radilo na novcice od 100 italijanskih lira. Bio je daleko od moje zgrade i nisam cesto isao tamo. Sjecam se Feniksa i neke formule. Cinjelo mi se da je to cudo. Eh! Sada vise nista tako ne moze da me odusevi.

Space invanders na automatu :).. Bio sam jaaaaako mali ali secam se ko da je juce bilo :).. Taj automat je bio jedan od prvih u gradu i ja kad sam to video - ono napucavas svemirce!!! Pa bio sam toliko mali i toliko sam se odusevio i ishaluzio da kad sam izgubio sve zivote uposte nisam ni provalio :).. Ono ide demo a ja i dalje napucavam svemirce ko da se nista nije desilo - samo ponekad provalim da brodic dole ne ide bas uvek kako ja hocu :).. Na kraju me kasirka sto prodaje zetone sklonila od aparata - kao - mali pa to ne igras ti - sta si se primio :banana: .. Tad jos nisam ni krenuo u osnovnu a izlazak commodore-a je jos bio daleko..

Kako sam se samo ja tad spalio :).. Na space-invanders!!! Sta li bi mi se desilo sa mozgom da sad imam te godine i da moja prva igra bude doom 3 na high-details + neki 46 incni lcd HDTV + neki nabudzeni 5.1 surraund :)! Verovatno bi mi explodirala glava :)..

Poslednja izmena:
prvi kontak i igra su bili već spominjani tenis u jednoj Ljubljanskoj pivnici, početkom '76.

nego ne mogu da verujem da niko nije spomenuo igru Sokoban koja je bila prilično raširena na 286, 386 računarima kao i one dve igrice baš iz DOS-a očitavale su se u editoru, zmijče koje raste kako skupljate brojeve i dve gorile koje se gadjaju bananama...

D/ART je napisao(la):
nego ne mogu da verujem da niko nije spomenuo igru Sokoban koja je bila prilično raširena na 286, 386 računarima kao i one dve igrice baš iz DOS-a očitavale su se u editoru, zmijče koje raste kako skupljate brojeve i dve gorile koje se gadjaju bananama...

To je bilo u QBasicu, koliko se secam ides open pa F5....

bojsa je napisao(la):
To je bilo u QBasicu, koliko se secam ides open pa F5....
bilo, bilo je jako davno...
tih dana su se mnogi od članova rodili...

QBasic pa F5 ...
odlično se sećaš!

Poslednja izmena:
Igra Penetrator na zx-u

Outrun na c64 i pa kasnije na 286-ici Secret of the monkey island, itd.

Ne secam se tacno prve igre suvise je davno bilo, ali mi je ostalo u secanju Elite i Gunship naravno rec je ZX Spectrumu. Te dve igre su bile graficki dozivljaj mada to sad izgleda smesno ko je igrao u ono vreme zna na cega mislim...

D/ART je napisao(la):
bilo, bilo je jako davno...
tih dana su se mnogi od članova rodili...
Mozda cak i JA :D

Poslednja izmena:
Na C-64... računam 1986. godina, River Raid, aviončić koji se provlači kroz neke kanjončine. Igrao sam više nogama nego džojstikom. Na PC 1993. sam počeo od Gorilas (dolazio uz DOS-ov qbasic) i Blockout. Sad mi je žao što se nisam u tim godinama izigrao kao čovek :)

mozda neka 1984... Sinclair ZX81 i "formula" koju je cale prekucao iz nekog casopisa! toga se sacam ko da je juche bilo, mozda se te stvari i najbolje secam iz tog perioda zivota (5 godina :D)

... je napisao(la):
kod buraza na C64 - neka "pucačina", ne sećam se imena... uglavnom odvijala se na divljem zapadu, di sam bio neki šerif ili nešto sl. i jurio bad guys-e...
Gunsmoke

M_M je napisao(la):
Godina 1982-ga (davno to bese, tek podjoh u skolu), tata kupio ZX81 i igrao sah koji staje u 1KB (da, da, 1024 bajta) memorije!!!!!
pa zar je moguce smestiti sah u 1024bajta? kolika je bila duzina instrukcije na ZX81 :d

C64: BlueMax neko avionche
Aparat: hm.. dosta toga, Operation wolf u grckoj kad sam video, sa onom pucaljkom za malo da umrem od srece...

Hehe, josh jedan od onih threadova koje niko ne cita... al ajde, mozda posluze nekom analiticaru

meni je twinsen uzeo mrak :)
Little Big Adventure 2 - Twinsens Odisey

kolko je to bila dobra igra :) a tek kolko sam se zaludeo - non stop sam je igrao... i dalje mi krenu suze na oci kad se setim... a onda na kraju scena kad nisam verovao da sam stigao do kraja igrice... eeee

:wave: ostaj zbogom dragi moj twinsene :wave:

Kod ćaleta na poslu na nekom prastarom PC-u sa VGA grafikom sam igrao Prince of Persia, čiji zvuk je išao preko PC speakera :D

Kasnije na svom C64, prva igra je bila čini mi se Outrun...

1. Final Fight (automati)
2. Goblins, Gods, Ruff'n'Tumble (A500+)

Ista ta igra samo sto sam je ja igrao na Amstradu,negde 87'.Dakle sa 8 godina:D .Ima li kakve razlike u te dve verzije?

Bila je razlika u grafici, Amstrad je ipak novija generacija ;) Igrao sam i amiginu verziju koja je bila superextra sharena i highres u odnosu na spectrumovu gde je lik bio sastavljen od jedno 10ak kvadratica :D

pacer.
možda da si pokušao na playstationu :D

Evo izashao remake Ghosts and goblinsa na PSPu, izmeshali su 2D i 3D i chini mi se da je bash do j*j*, treba da probam ovih dana.

Poslednja izmena:
Uh... prve igre sam igrao na automatima... negde '91. '92. nemam pojma kako se zovu, znam da su bile tabačine. Posle toga sam ,,gulio'' konzole. A prve igre na PC-u sam igrao kod rođaka. Među prvima su bile Wolfenstein 3D i Alone In the Dark 3... kako smo se samo primali na to... Kasnije sam kupio komp i prva igra koju sam instalirao bila je Gabriel Knight 3... eh, lepa vremena su to bila :)

secam se nitenda daleke 87,88 znaci otkidali smo ja i ortak na mario bross... predivna vremena

prince of persia 1.....386 je bio u pitanju.....godine se ni ne secam.....

kuva11.JPG

na

sys_AtariVCS.jpg

znao sam silverglideru da si atariSTa u dusi :d

Sacuvaj boze. Akao sam to kod ortaka, dok nisam dosao u situaciju da tajnim kanalima dovucem commodore iz Nemacke. Cak je i taj ortak nakon Atarija 130XE i ko zna cega jos digao ruke i presao na nasu stranu :d

xe,xe,xe... "vašu stranu" - relativna stvar ... znaš i sam da je tim koji je napravio Atari XE/XL seriju kasnije napravio Amigu, a tim koji je napravio Commodore 64 kasnije napravio Atari ST... ,)
Atari XE/XL >> Commodore Amiga500
Commodore 64 >> AtariST

Vrh Dno