Šta je novo?

Vasa iskustva....

• Začetnik teme Začetnik teme chowa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
imam win 2000 i mislio sam prijeci na XP, medjutim svasta sam cuo, nece raditi ovo, ono, itd, pa vas molim ako ste pokusali ili imate XP da me posavjetujete

Samo slushaj te priche i nishta necesh nauchiti, nekima XP sasvim lepo radi, lepo instaliraj pa probaj, ajd

Win2ksp3 i zasada nema potrebe za XP, shto ne znachi da je XP losh...

ako te zanimaju takve stvari, reci koje programe koristis, da bi, eventualno, ljudi mogli da odgovore.

Sto se mojih iskustava tice, nista do sada nije potpuno odbilo saradnju. Dosta ranijih igara mozda pravi problem, igara starijih od recimo 5 godina, ali sve sam ih sredio jednostavnim ukljucivanjem "compatibility" opcije.

Ako se secam dobro, ljudi se zale da Corel 10 nece da radi. Vreme je da me neko dopuni...

ZoNi je napisao(la):
ja sam sa 2000 presao na XP bez ikakvih problema...

reci nam koju konfiguraciju imas, koji su ti programi STVARNO neophodni i zasta koristis kompjuter - od tih odgovora sve zavisi!
pravo da ti kazem ucim se , interesujeme sve osim igrica i ostalih stvari za gubljenje vremena, a konfiguracija je AMD XP 1800 , 256 ddr, 40 G HDD

Dacu ti ja original ako hoces meni lepo radi, i ja sam ga skoro stavio na masinu 😀

chowa je napisao(la):
pravo da ti kazem ucim se , interesujeme sve osim igrica i ostalih stvari za gubljenje vremena, a konfiguracija je AMD XP 1800 , 256 ddr, 40 G HDD

Ma nema potrebe onda da prelazis na XP. To ce ti biti bas gubljenje vremena 🙂

XP je malo vise "user-frendly" ali zauzima vise RAM-a i meni dosta progama generalno malo sporije radi (photoshop i 3dmax recimo).

chowa je napisao(la):

za razliku od Omnika, ja bih ti u tom slucaju bez razmisljanja predlozio XP... zasto bi instalirao bilo sta drugo, kad ce XP na tvojom PCu raditi savrseno!? (ja imam Cel633, 256MB sdram, 20GB, i WinXP+SP1 radi primetno brze nego Win2000+SP2, koji sam imao ranije!)

Kompromis izmedju dve sukobljene strane bi bio dualboot... 😀😀

Miroslav je napisao(la):
Ako se secam dobro, ljudi se zale da Corel 10 nece da radi. Vreme je da me neko dopuni...
Ma sljaka desetka na XP-u samo zvoni, i to na mom duronu 750MHz, 128 MB SDRAM-a ....

Eto cak i na ovom mom krsu XP lepo radi, stvarno sam prezadovoljan ...

chowa je napisao(la):
imam win 2000 i mislio sam prijeci na XP, medjutim svasta sam cuo, nece raditi ovo, ono, itd, pa vas molim ako ste pokusali ili imate XP da me posavjetujete
Po meni, osnovno pitanje je zasto bi (uopste) preinstalirao svoj racunar (os). Da li aktelni (w2k) ne radi dobro. Da li si spreman da zbog eksperimentisanja (koje je nuzno kad se covek upoznaje sa nekim os-om), eventualno izgubis funkcionalnost kakvu mozda imas sa postojecim os-om.

Ako nemas problema sa w2k, sto da se zezas bez veze, osim ako to volis da radis i ako neces lako izgubiti zivce zato sto ti nesto mozda nece biti po volji.

Inace, meni je super XP. Sve sto mi treba, radi mi ok. A da nesto nece ili ne moze da radi, to nije osobina samo XP-a, vec svakog OS-a koji postoji. Zavisi o cemu se radi. Meni recimo nikako nije `tela da radi dos-igra iz `89. BlockOut na wXP-u, al` samo na zato sto sam imao staru matrox mystique graf. kartu, i koristio w2k drajvere (jedine moguce za ovu kartu pod xp-om). Sa Voodoo 3 kartom i najnovijim drajverima, nema uopste problema (razbija 3d sve u 16🙂. A radi mi i "prince of persia".

S druge strane, (u striktno poslovnom okruzenju) prelazak na novi OS je vrlo ozbiljna stvar. Velike firme (npr. philips) daju svojim zapolenima(korisnicima) i po koji mesec da rade na aplikacijama na kojima uobicajeno rade, ali pod novim os-om - pre nego se odluci na konacan prelaz. Jer, kompleksnost racunarskih komponenti, OS-a, korisnickih programa, i zahteva samih korisnika stvara toliko (mogucih) kombinacija da je prakticno nemoguce da neko nece imati nekakav problem, pod odredjenim uslovima.

Posto kazes da se ucis, cini mi se da si vec odlucio sta ces da uradis. Pa, srecno. Potrudi se da dok si jos na w2k skines eventualno novije i za XP pisane drajvere od tvog hardvera. Verovatno ce nesto moci da radi i sa drajverima iz w2k, al` je ipak sigurnije ako za isti hw postoje i drajveri za koje je precizirano da su i za wXP. Uz korektne sve drajvere, i ne previse egzoticne (citaj 16bit) programe, vrlo je verovatno da ces biti prilicno zadovoljan.

Ista konfiguracija kao tvoja AMD 1800, 256DDR, kod mene na racunaru pod XP-om radi odlicno...

hvala svima u vezi XP insalirao sam ga i strava je. puno pozdrava iz Republike Srpske

Bombonica od OS. Ne bi trebalo da imas problema 🙂

Nazad
Vrh Dno