Šta je novo?

Vas "STABLE" OC SB-a

Da, ali sa kvalitetnim hladjenjem

i mene momorija zeza na 1866 i 2133...Moze da radi,ali uz latency 10 i 11 na 1.65v...Na amd-u mi je memara radila na 1600 7-8-7-24,a na SB-u samo 8-8-8-24...

Kad smo vec kod toga mozda bi bila dobro da se otvori nova tema o tome , ja imam 2x2G mushkin derdevila 2000 i 2x2G geila 2133 i nema sanse da prorade stabilno na 2133 a mem nisu lose na P55 su radile bez greske ispada da je bolje uzeti 2x4G ove jeftine exceleram ili patriot i voziti ih na 1600 nego bacati pare za neke skuplje

Kod mene je Asusov auto OC postavio na 4.5G. Ukljucen HT.

Koji napon treba za tih 1800MHz za iGPU? Je l probao neko da klokuje to?
Je l postoji neki program koji bi mi rekao na koliko radi iGPU?

imam kloknut i5 2500k na 4,4 za sad stabilno al nece komp da mi se digne iz standbuy-a a kad ga stavim na def onda sve radi.
jel ima neko slicnih problema ili resenja za ovo? Ako nije pitanje postavljeno u pravoj temi i pravom podforumu molim admina da prebaci ;)

imam kloknut i5 2500k na 4,4 za sad stabilno al nece komp da mi se digne iz standbuy-a a kad ga stavim na def onda sve radi.
jel ima neko slicnih problema ili resenja za ovo? Ako nije pitanje postavljeno u pravoj temi i pravom podforumu molim admina da prebaci ;)

internal PPL voltage na DISABLE i sve radi kao podmazano...

hvala :)

Dali mozda znate zasto se bios tako dugo dize? imam asus p67 plocu b3 revizija

Treba biti jako oprezan sa sleep modom kada se procesor overklokuje , naime kod drugara je procesor crkao sa internal PLL enable kada je otisao u sleep mod nije se vratio....Isto tako kod drugoga kolege iz tima nije hteo da se probudi uopste pa smo pomislili da je crkao ali je uspeo menjanjem ploce da ga nekako vrati u zivot ( vec se i on bio pozdravio sa procesorom). Taman smo se bili naostrili da intel obavestimo o mogucem problemu da je i ovaj drugi CPU skiknuo. Generalno ima problema prilikom budjenja OC procesora iz sleep moda kada je overklokovan (internal pll enable).....

Malo da ozivim topic. Ploca, cpu i kuler kupljen od clana ovog foruma. On je ovu kombinaciju vozio na 4.5GHz, 1.325V, Prime95 stable.
Medjutim sa novim Prime95 ista ova kombinacija ne prolazi ni sa 1.37V?
Stabilan je na 4.3GHz, 1.3V (Prime95 28h).

To znači da je dobro prepržio cpu pa je jadnik od 24h prime ili linxa degradirao. Ja garantujem i bez toliko primea da moj 1100T radi stabilno na 1.428V na 4GHz na mojoj ploči i na 4100Mhz 19x215.73 na 1.476V takođe bez problema. Besmisleno je držati toliko na primeu bez dobrog, veoma dobrog hladjenja. A i i5 3570k na 4.6Ghz drži
Ali to je bilo samo za probu inače držim ga na 4.4Ghz 1.225V. Radi bez problema.

To znači da je dobro prepržio cpu pa je jadnik od 24h prime ili linxa degradirao. Ja garantujem i bez toliko primea da moj 1100T radi stabilno na 1.428V na 4GHz na mojoj ploči i na 4100Mhz 19x215.73 na 1.476V takođe bez problema. Besmisleno je držati toliko na primeu bez dobrog, veoma dobrog hladjenja. A i i5 3570k na 4.6Ghz drži
Ali to je bilo samo za probu inače držim ga na 4.4Ghz 1.225V. Radi bez problema.
Bice da 8350 o.c na formuli IV nije podoban za garancije na SB o.c temi..... :lupko:
Sry......Mali off ,bilo je jace od mene...:wave:

z8hqgc.png

Evo i ja malo da przim.. bez HT :p

inace na 4.8 oko 1.39v ..sta ce mi vise.

Poslednja izmena:
Tom logikom ti ne treba ni tih 4.8 al ajde ... Kod OC nije poenta dal ti je dovoljno ili nije, poenta je da se uvek izvlaci apsolutni maksimum a da cip ne izgori. A to umeju samo OC guru-i kao demios, *******i i jos po neko na forumu (u Srbiji)

Tom logikom ti ne treba ni tih 4.8 al ajde ... Kod OC nije poenta dal ti je dovoljno ili nije, poenta je da se uvek izvlaci apsolutni maksimum a da cip ne izgori. A to umeju samo OC guru-i kao demios, *******i i jos po neko na forumu (u Srbiji)

Jeste, u pravu si. Na kraju kraja ti je to i mala lutrija zato sto svaki ima drugi bining. Pitanje degradacije je veoma tesko
odgovoriti. U svakom slucaju se moze reci da skracujemo procesoru zivot.

Mnogi hardkor overklokeri ce ti ici do 1,45v neki cak do 1,5v kod SB. Neki cipovi na 1.5v ce duze ziveti nego neki sa 1,45v
i obrnuto.

ili si mislio na takmicenje sa maksimalnim multiplikatorom pa koliko moze da izgura?! :)

Ma mnogo je to 4.8 .....

Posteno da ti kazem kada sam procitao 4.8 malos i me podenuo pa odo na 4.9 i malo da se igram far cry i cod , sto je mnogo mnogo je , ja mislim da na 4.4-4.5 je najbolje .
http://s29.postimg.org/75054v1hz/Capture.jpg

Poslednja izmena:
I ja mislim to.. dobro ti klokuje. Jedino gde se primecuje malo vise tih
400-500mhz je kod multi-gpu sistema ili ako koristisch downsampling mada
to vise jede graficku nego cpu..

Citajuci neke testove p onetu resio sam da vidim do koje granice moze da se menja radni takt . Trenutno apu 4.8GHz , ram 1866 cl8, sve stabilono pa da vidim dokle moze da ide.Takav mi primerak zapao sta da radim kopka me malo.
A sto rece za grafiku , pa u pravu si , mada ja trenutno koristim samo integrisanu , a i tu je bas primenta razlika kada se igra recimo na 4GHz i 4.7Ghz. Sve je mnogo brze.

Da aku so na APU interne grafike onda je veca razlike..
Mislim da mozes, teoretski "ladno" na 5.2/5.3 i vise da ga clokujes ali ce ti trebati
!mnogo! vise od 1.5v..! :( ( pricam o AMDu, da nemisle neregistrovani surferi da pricam o sandy bridge ) :)

Sve u svemu je AMD uradio svoj domaci zadatak i poboljsao svoj produkt gledajuci na ranije generacije
i uporedjeno sa intelom sto se tice arhitekture, sposobnosti da overklokujes i performanse.

Koliko sam ja video ljudi neidu vise od 1.5v sa tim cipom. Mislim da si sa 4800/4900mhz
vec na plafonu zdrave zone ako ga dobro hladis.

Pa mozda vredi i to probati sa naponom , jer za sada napon nisam dirao sa fabrickih 1.45 v. Na 4800/4900 stabilno radi na prosecnih cpu 35 C. Na 5000GHz puca sistem . Probacu ovih dana da malo podignem napon do 1.5 v, sad me zivo zanima dokle modu da stignem. Zanimljivo da ovaj cip radi na ramu 1866 , a probao sam moze i na 2133MHz , a iz amd-a kazu da mu je kontorler 1866.
Dal bi sa podizanjem napona i ram otiso na 2400MHz.

Neisplati se vise da ga dizes ako hoces da si na sigurnoj strani.
Pitas dal se sa dizanjem napona (vcore??) dize i ram? Ako to pitas to nebi trebalo
da bude tako, ako si mislio pitanje u smislu dale se dize ram sa taktom cipa:
Koliko ja znam bi to trebalo da bude nevezano ako ga dizes samo sa multiplikatorom.

Nedoznajem se dovoljno dobro sa tvojom platformom. Koloko ja znam je kod rama tako
da ako dizes baseclock sa kojim se mnozi multiplikator onda naravno dizes i konacni
takt.

Aj da vratim ovo u SB vode: Zasto mi varira BCLK od 99.98-100.01? Ima li kakvo podesavanje u BIOSu da ga zakuca?

Aj da vratim ovo u SB vode: Zasto mi varira BCLK od 99.98-100.01? Ima li kakvo podesavanje u BIOSu da ga zakuca?

Pa valjda ako ga manuelno stavis na 100 ..kod mene isto uvek skace tako da sam stavio na 101 tako da
mi uvek pokazuje pun multiplikator a ne 4799 :D

Malo da skace je normalno.

Stavljeno je na manual vec. Mislim da ima neko podesavanje u sklopu BIOSa, samo ne mogu na net da ga nadjem.

Vrh Dno