Šta je novo?

Vas omiljeni program za pregled slika?

Troublemaker

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
645
Moja oprema  
Monitor
ASUS ProArt PA278CGV
Miš & tastatura
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse & Logitech MX Keys Mini
Laptop
Lenovo ThinkBook 15 Gen 2
Tablet
Lenovo Yoga Pad Pro (Yoga Tab 13)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy Z Fold 5
Pametni uređaji
Mi Air Purifier 3H
Steam
https://steamcommunity.com/id/acabre
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji program koristite za pregled slika? ACDSee je odavno postao preglomazan pa bih uzeo neku zamenu i zeleo bih da cujem vase preporuke.

IrfanView a od skoro koristim XnView i bash sam zadovoljan (thx to JOBAH😉)

ACDSee 2.4

Evo bash sam skinuo ACDSee 7 i imam u planu da ga probam danas. Za ACDSee 7 drug mi je rekao da je brzi od starijih vrezija(5 i 6, sa serijom 3.2 i starijim ne moze ni jedan da se poredi) i po screenshotu koji sam video na netu ima jako lep interface. InfranView nisam koristio pa me interesuju mishljenja onih koji ga vec koriste!
Pozdrav

Jos jedan glas za XnView.

BTW, izasla je nova verzija (1.74)

- ACDSee 3.0
- IrfanView 3.80 (kao plagin za Lister u Total Commanderu)

ACDSee 5.0

mada, razmisljam da umesto njega koristim odlicni (i besplatni) FastStone Image Viewer (1.5MB 🙂 )
http://www.faststoneserver.com/FSViewerDetail.htm

FSViewerScreenShot.jpg

Poslednja izmena:
Evo ja danas preshao sa ACDSee-a 3.1 na 7.0 Standard, i mogu reci da je razlika u brzini neprimetna, ako nije i ista. Stvarno me je iznenadio, za razliku od prethodnih verzija (4, 5 i 6) koje su bile veoma trome (barem na mom kompu)...

Chini mi se da je ACDSee ver7. dobar, za razliku od prethodnika..

acdsee ima neku osakacenu lite ili tako neka vrezija, koja bi trebalo da je jako brza (tj kao te stare 3.1...)
inace ja sam presao na ifran u skladu sa upotrebom besplatnih programa...

Original ACDSee (for Pentax) v.5.1.0.0001 😀
Ide prilicno sporo (startovanje i ucitavanje slika). Koji mi preporucujete? Verzija 3.1 je super al mi uvek posle nekog vremena odlepi i izbacuje neke errore tipa acdsee.exe has performed... ili tako nesto. 🙁

Troublemaker je napisao(la):
Koji program koristite za pregled slika? ACDSee je odavno postao preglomazan pa bih uzeo neku zamenu i zeleo bih da cujem vase preporuke.
ACDSee je kvalitetan program (probaj verziju 7.0), i ja ne bih tako lako odustao od njega zbog toga sto je on "preglomazan". Mada i ne znam na sta tacno mislis kada kazes "pregolomazan", verovatno na brzinu startovanja (mada ja licno, nemam problem sa tim). Ako si bas resio da ga zamenis, probaj IrfanView, u ostalom uvek mozes da drzis oba, pa uporedjuj.

Jel ima Xnview browser? IrfanView nema, to vec znam.

Windows Picture & Fax Viewer :d

(nemam vremena za gledanje slika :d)

Irfanview, samo jos kad bi imao ugradjen browser...

Xnview definitivno prije enego IrfanView. Irfan nema fino upotpunjen browser i preglenik slika kao XnView, a to stvarno zna da nervira kada pregledas dosta slika.

Ja koristin XnView u zdravlju i veselju već duže vremena, topla preporuka :wave:

XnView , jos jedan glas. Irfan me nervira sto lepi slike uz levu ivicu.

A XnView ima li mozda opcije za editovanje i obradu slika kao ACDSee?

za korisnike XN-a: da li se i vama cini da preview slike u browseru (kada je podeseno da "fituje" velike slike) nije bas sjajan? Ivice budu iskrzane i slicno tome... Kod ACDSee-a (bilo koja verzija) taj preview je skoro identican originalnoj slici... To mi jedino smeta kod XNa (a mnoogo mi se svidja sto mogu da koristim Phoenity skin 🙂 )

XnView.
Laksi za koriscenje od ACDSee, radi na srpskom(Sto i nije neka prednost), a i BESPLATAN JE.

ZoNi je napisao(la):
za korisnike XN-a: da li se i vama cini da preview slike u browseru (kada je podeseno da "fituje" velike slike) nije bas sjajan? Ivice budu iskrzane i slicno tome... Kod ACDSee-a (bilo koja verzija) taj preview je skoro identican originalnoj slici... To mi jedino smeta kod XNa (a mnoogo mi se svidja sto mogu da koristim Phoenity skin 🙂 )

Ne da je los, nego katastrofa 😡
Zato sam i odustao od Xn-a

Lukija je napisao(la):
XnView , jos jedan glas. Irfan me nervira sto lepi slike uz levu ivicu.

...ali zato ima odlican Resize i ubedljivo najbolji batch processing...

Probao sam xnview, ne obiluje extra opcijama, ali je dosta brz....Za "na brzinu" je odlichan, ali ipak ACDSee je kvalitetniji...za razliku od ver5, sad se "uchitava" samo jedan proces, a ne dva..

Probao sam istu sliku, uvecanu na 300%, da uporedim na Xnview, ACDSee7 i PhotoShop CS.
Vishe nego ochigledno je da je kvalitet slike bio najbolji kod ACDSee7, a kod preostala dva skoro identichan...
E sad da li ACDSee radi neki postprocessing, ne znam...Software je bio podeshen po default parametrima ( posle instalacije ).

.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno