Šta je novo?

Vas omiljeni program za pregled slika?

xn je brz ?!
pa treba mu bar pola sekunde dok mi prebaci na sledecu sliku (page down ili scroll misem)

acdsee skoro trenutno to radi

Evo probah i ja ACDSee 7, kao shto sam i gore rekao, i jako sam zadovoljan. Brz, lep interface, odlichan kvalitet slike, moguc resize i podeshavanja svetlosti (brightness)...
Sve u svemu, po meni najbolji program za pregle silka (a i obradu u dobrom istih u nekom mahu) 😀

Ne znam ko ima tako mali hard da mu je 20Mb preglomazno 😉
Pa drajveri za grafichke su i veci 🙂

operic je napisao(la):
xn je brz ?!
pa treba mu bar pola sekunde dok mi prebaci na sledecu sliku (page down ili scroll misem)

acdsee skoro trenutno to radi

A da li ACDSee cashira slike "unapred"?

@Septimus: nisam siguran, ali na mom starom kompu(Duron750, Matsonic plocha, 256SDRam, GF2MX....) dok ni ne otpustim taster (na tastaturi) tj. Space bar, dolazi sledeca slika. Mislim da je na mom starom kompu cak brzi i od Windows Fax Viewer ili vec kako se zove.

XNView ima opciju da "omeksa" sliku kada se radi zoom in i zoom out i time se poboljsava kvalitet ali je na zalost uradjeno sporo. Ja drzim samo za reduce, tj kada je slika manja od 100%.

Proverio sam: u "browse" modu ACDSee brze prebacuje na novu sliku, dok Xnview neshto sporije....U "full" modu, razlika nema, ili je neprimetna.

@lukija: u pravu si, slika je sada mnogo bolja, ali mu treba "vechnost". ACDSee to odlichno radi...

Inache, vidim da i xnview ima cache :

Prilozi

• Image1.webp
    Image1.webp
    27.4 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Ne znam ko ima tako mali hard da mu je 20Mb preglomazno 😉
Pa drajveri za grafichke su i veci 🙂

Ako cemo tako i 1GB nije nesto ako imas HDD od 120GB 🙂 Poenta je sta od tih 20MB prosecan korisnik stvarno koristi. Meni treba samo pregled slike uz eventualni paste clipboard/resize/crop i nista vise.

Septimus je napisao(la):
A da li ACDSee cashira slike "unapred"?
Ovaj pa znas ako bi ste malo istrazivali program pre davanja bahatih komentara shvatili bi ste da XnView cashira slike, ali je dragi moji prijatelji, ta opcija iskljucena i treba je MANUELNO ukljuciti, ako se secate znacenja te reci., 😡

Ochigledno si omashio semantichki. Prvo dobro prochitaj shta je sve napisano, onda komentarishi.

Pozdrav

U pravu si.Omasio sam quote ali ce se ponovo neki naci u poruci :wall:

AcdSee 2.4

Još jedan glas za verziju AcdSee–ja (2.4) koja NE pušta filmove i veoma je brza (najbrža)

Acd SEE 7.0🙂

msav je napisao(la):
Još jedan glas za verziju AcdSee–ja (2.4) koja NE pušta filmove i veoma je brza (najbrža)

Ni 7-ica ne mora da pušta filmove :smoke:

7-ica (PowerPack) je OK. Barem ne moram da drzim PS na rachunaru zbog sitnica...

probao sam sedmicu ali posle formata diska (ne zbog toga naravno), vratio sam se na peticu, mislim da je brza...a manje bagovita sigurno.
resize ne radi na vise od 5000px...po neki put nece da mi pusti thumbnails...a i po task mengaru trosi vise.
jedino je histogram super fora, sve ostalo isto.

inace XNview je super, imao sam ga na poslu i na XPu se vukao, kao i slow view...ali na 98ici je picio ko lud.

ACDSee 5 sa podešenim izgledom kao 3.1. Koristim ga čisto kao preglednik slika i potpuno sam zadovoljan, a za sve ostalo Photo Shop 7.

Nisam video da neko pominje Compu pic, program je fantastican. U najmanju ruku 10 puta je brzi pri otvaranju fotografija (od 1 i vise Mb).
ACD see sam ranije koristio. Posle je pocelo da me smara katastrofalno sporo otvaranje slika rezolucije 4000x3000 i na kraju sam nabavio Compu pic.
Ovaj prosto leti a interfejs mu se moze podesiti da bude kao i ACD see.
A tek sto ima slide show i kakve efekte tu ima...
Nikada vise ne bih pokrenuo ACD see.

Ma ACDSee 7 je brz, shta vam je ljudi. Na mojoj staroj mashini je mnogo brzi od 5ice i 6ice. Na novim mashinama i nema neke razlike. Ja koristim ACDSee 7 i jako mi se svidja, i preporuchijem svima koji vec nisu ga probali da to urade!
Pozdrav!

Kod mene je ACDSee 4.0. Imao sam i 6.0 PowerPack, ali je bio osetno spor (PIII@540+380Mb). Da li da na ovoj masini uopste probavam sedmicu?

ACDSee 3.0

@mitrowsky: Mislim da najbolje ce da ti rade verzije i 3ce serije (3.2 npr). A ako ti nije problem da nabavish 7icu, probaj je, ipak vredi i onda utvrdi shta je bolje za tvoju konfiguraciju.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno