Šta je novo?

"Vas ljubimac - digitalac"!

Canon sx10is

Od 2004. Fuji A205.
ZFRONT.JPG

Od skoro ixus 200 is. Mada, koristim i n86 koji za telefon pravi zaista odlične slike.
Canon-Digital-IXUS-200-IS-fotoaparat-AJ3988B001AA.jpg

Imam pitanje u vezi sa ovim Ixusom. Naime, kada uveče fotografišem u parku kadar obuhvata i ulično osvetljenje. To ulično osvetljenje se na ekranu aparata razliva, i to u vidu dve plave vertikalne linije od izvora svetla. Toga potom na snimku nema.
Probao sam isti postupak sa svim "sijaličastim" izvorima svetla i unutra i spolja, i svuda je isto. Zaista mi to smeta kada u kadru vidim više izvora svetlosti koji se tako rastvaraju u te vertikalne linije, jer ispada da gledam u pet, šest svetlostnih snopova...
Da li je to normalno? Ja mislim da nije, a pošto je aparat u garanciji mogu da ga zamenim...

Pozzz

Poslednja izmena:
To je normalno za aparate sa CCD senzorom. Negde u uputstvu verovatno imas detaljnije objasnjeno (pogledaj pod Troubleshooting).

Pre 5 godina prvi digitalac Samsung Digimax A403,
zatim od pre 4 godine Nikon Coolpix L4,
nakon njega od pre 2 godine Samsung NV24HD,
i od pre mesec dana zverina Canon EOS 7D,)

Prilozi

• samsung-digimax-a403-side.thumbnail.jpg
    samsung-digimax-a403-side.thumbnail.jpg
    8.5 KB · Pregleda: 39
  • nikon-coolpix-l4.jpg
    nikon-coolpix-l4.jpg
    18.7 KB · Pregleda: 41
  • samsung-nv24hd.jpg
    samsung-nv24hd.jpg
    14.6 KB · Pregleda: 55
  • 004_T3_pakovanje.jpg
    004_T3_pakovanje.jpg
    156.6 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Zato što CCD senzor radi na jedan način u liveview modu, a na drugi način kad napravi fotografiju. Ne znam zašto razbijaš glavu oko ovako nebitnih stvari? 🙂

Hehe, možda jesu (i jesu) nebitne stvari, ali kada prvi put primetiš tu pojavu nakon kupovine aparata, a ne znaš šta je, deluje kao da nešto nije u redu... Naravno "smearing" je normalni defekt, odličan primer:

http://www.youtube.com/watch?v=bdTpW2ERcQo

Nikon d60 kit.
nikon-d60.jpg

PANASONIC LUMIX TZ10

Prilozi

• slika-2496569x640.jpg
    slika-2496569x640.jpg
    39.1 KB · Pregleda: 48
Uzeh ovo pre par dana, bombona od objektiva.

pozd.

Olympus TG Tracker

Da dignemo temu iz mrtvih...
Novi ljubimac 🙂 Fenomenalna kamerica.

nr160524tgtrackerj_02.jpg

Nazad
Vrh Dno