Šta je novo?

"Vas ljubimac - digitalac"!

Zasad ne menjam:

s6500fddetail.jpg

dsc0126pl.jpg

30dv.jpg

dscf7436h.jpg

Poslednja izmena:
Ауууу

Чиико, чиико.... јели сва ова опрема твоја?:d

ПС. Како си све то лепо спаковао, могао си и тај кревет бар мало да затегнеш:D

jeste, moja je oprema :)

tu je spakovana oprema za landscape fotografiju.... :) mada imaju dole dva blica koja ne sluze bas za tu vrstu fotografije... samo ponekad se doda malo svetla...

a krevet nisam naucio da zatezem :D nisam bio u vojsku :D vesto izbegavam ! ;)

Poslednja izmena:
Nikon D50, verno služi već nekoliko godina

nikon_d50official_7.jpg

i ženin Canon EOS1000D

canon-eos-1000d.jpg

Shto uzeste razlichite sisteme :)

Isto sam se i ja zapitao čim ispod pročitah Canon. Mada, možda je i ovo bolje nego da sve objektive kupuju u dva primerka :d

inače imati dva različita sistema i nije tako loše , ima puno prednosti

nego da pitam, je li istina da canon i nikon imaju različite ccd elemente konstruktivno, da je jedan bolji kad se fotke glede na ekranima, a drugi bolji kad se fotke štampoaju, i koji je koji?????

molim odgovor od baš stručne osobe, a vidim da vas ima

ako je gore navedeno istina evo jedne ogromne prednosti, imati u kući obe opcije

Ni jedan vishe nema CCD, na CMOS su vec neko vreme svi preshli (Canon ga je oduvek imao i to je jedan od razloga shto je ranije takva razlika bila u kvalitetu slike).

Shto se tiche gledanja na ekranu, to iskljuchivo zavisi od samog ekrana i to nema veze sa tim chime je fotografisano.

Sto se tiche stampanja, to si dobro cuo, Nikon je tu losh jer se fotke totalno pogube kada se prebace u CMYK shto je obavezno za shtampanje. Zato se Nikon i ne koristi za shtampu gde je vrhunski kvalitet prioritet. To je jedan od razloga zashto su Canonova FF tela toliko popularna...

Da ga i pokazem :)

dscf40961.jpg

dscf40972.jpg

dscf40983.jpg

dscf41014.jpg

Sa cvetici:

dscf41025.jpg

Shta ce ti bre 17-40 na cropu :) Dobro da nemash i 50/1.4 :)

Meni se djasvi, a dobio sam tako vo komplet ;)

Sto se tiche stampanja, to si dobro cuo, Nikon je tu losh jer se fotke totalno pogube kada se prebace u CMYK shto je obavezno za shtampanje. Zato se Nikon i ne koristi za shtampu gde je vrhunski kvalitet prioritet. To je jedan od razloga zashto su Canonova FF tela toliko popularna...

Ne slazem se. Baratam sa tonama tog materijala, radim u vrhunskom magazinu i kada pregledam strane modne editorijale kao i beauty editorijale i slicna snimanja koja su objavljenja najcesci aparati su:

- Nikon D3 i Nikon D3X
- Canon 5D MKII i Canon 1Ds MKIII

Sa oba sistema i sirovi i obradjeni fajlovi izgledaju perfektno. Ono sto je primetno je ogroman porast Nikonovih fajlova u modnim editorijalima, a pogotovo u beauty editorijalima ili outdoor snimanjima.

Ja se shtampom ne bavim, ali sam na vishe mesta cuo od ljudi koji to profesionalno rade godinama da CMYK zeza kod Nikona. Mozda je to sada sa novim senzorima otklonjeno, ne mogu da tvrdim.

Ono shto sigurno znam je da Nikon ima drugachiju reprodukciju boja od Canona, a ona Canonova je meni prijatnija i prirodnija...

Canon A60 mi je bio prvi digitalac. Pre oko mesec dana sam kupio Canon Ixus 95 Is, odradio oko 400 slika i ne zalim se.

prvi digitlac mi je bio Canon A530,a sada imam SX120 IS,nakon koga uvidjam da mi u stvari treba dslr.evo i kako radi u skoro,minut do 00h.

Prilozi

• IMG_1459 (Large).JPG
    IMG_1459 (Large).JPG
    163.7 KB · Pregleda: 197
odlicna fotka

Zdravo.
Ja sam nov na ovom forumu i nadam se da cete mi pomoci oko jedne dileme ili bolje reci multileme.
Koristim Canon 30D(isto kao kozmo) i ne mogu da se odlucim koji objektiv da uzmem.
Posto kao student i ne mogu sebi da priustim nesto kao 17-40 L :) vec sam skupio jedva nesto vise od 350e zanimaju me vase proporuke oko objektiva koji bu upario sa canonom a koji bi pored 50mm 1.8 II koristio dok ne skupim neke ozbiljnije pare?
Treba mi nesto "wide" ali za manje pare.
Nameravam(osim ako me neko ne ubedi u suprotno) da kupim polovnu Sigmu 24-60 f2.8 za nekih 230e za kou smatram da bi fino odradjivala posao.

Sta da radim?

Ja ti ne bih preporuchio da uzmesh ni jednu sigmu, jer one su tu samo kao neki prelaz na "pravu stvar", svi ih se na kraju otarase, a tu kad budesh hteo da prodash, to cesh vrlo teshko uspeti.

Ako vec nemash za 17-40, ili skupljaj za polovan (ne fali ti josh puno :)), ili uzmi 18-55 IS dok ne skupish. Mnogo je bolji od starog kita i potpuno upotrebljiv i za ozbiljnije stvari, fokus je brz i precizan, i IS radi odlichno, a koshta ispod 100e...

Zdravo.
Ja sam nov na ovom forumu i nadam se da cete mi pomoci oko jedne dileme ili bolje reci multileme.
Koristim Canon 30D(isto kao kozmo) i ne mogu da se odlucim koji objektiv da uzmem.
Posto kao student i ne mogu sebi da priustim nesto kao 17-40 L :) vec sam skupio jedva nesto vise od 350e zanimaju me vase proporuke oko objektiva koji bu upario sa canonom a koji bi pored 50mm 1.8 II koristio dok ne skupim neke ozbiljnije pare?
Treba mi nesto "wide" ali za manje pare.
Nameravam(osim ako me neko ne ubedi u suprotno) da kupim polovnu Sigmu 24-60 f2.8 za nekih 230e za kou smatram da bi fino odradjivala posao.

Sta da radim?

24mm na kropu nije nesto siroko, najbolje poslusaj drivera i kupi 18-55mm IS koji je fantastican odnos cene i kvaliteta.
Takodje, ne vidim neki narociti smisao 17-40mm na krop telu... mislim super je to objektiv ali f4, nema IS i, po meni, njanjav raspon.

Poslednja izmena:
^ Da, to sam zaboravio da pomenem za 17-40 :) Daleko je bolje kupiti 17-55 IS ili 15-85 IS, 17-40 je ultrawide za FF tela..

Evo moje trenutne opreme.

169090IMGP6774.JPG

3266000109_6fb6d73c92.jpg

kenko1.4xdgx.jpg

E sad jedno pitanje jel moze neko da mi nabavi nov i po kojoj ceni Phottix Plato C8 wireless okidac za Canon EOS 40D

A kako fotkash sa stativom i telekonverterom :d

Auto trke odlicno sa stativom dobijam odlican paning. Evo i sample fotosa.

Prilozi

• _MG_9736.jpg
    _MG_9736.jpg
    338.6 KB · Pregleda: 172
Ovo je deo foruma za slike fotoaparata a ne sample fotosa,za to ima drugi deo foruma.:)

Koji će ti stativ za paning, pogotovo ako već imaš telac sa stabilizacijom?

To se tako ne radi. :)

Da zanam da nije obicaj za stativ nego za monopod kad je paning u pitanju ali moj objektiv nema IS tako da i stativ dobro dodje za paning posto se IS koristi onaj vertikalni da bi uspeosno napravio paning.

Vrh Dno