Šta je novo?

Varijacije CM Hyper TX ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
U Pakomovom cenovniku vidim 3 artikla za Hyper TX pa me interesuje ima li razlike i u cemu(osim u ceni):

Cooler Master S775 Hyper TX - 2 varijante
i
Cooler Master S775 K8 CM Hyper TX2

ne znam... pretpostavljam da bi, nesto kao... al on vec ima usmerivac vazduha a drugi vent bi samo digao buku a tx treba da je tih

buka mi nije problem, zanima me samo da li bi imalo nekog realnog efekta :)

U sobi ima oko 26 stepeni, ukljucena je klima, radi prednja osmica i idle je 49-50, a prime95 61 max. Bez te osmice bi sigurno islo i do 66 stepeni. Da li neko moze da mi preporuci kvalitetne osmice sa kuglicnim lezajevima da nisu preterano skupe, a relativno tihe?

U sobi ima oko 26 stepeni, ukljucena je klima, radi prednja osmica i idle je 49-50, a prime95 61 max. Bez te osmice bi sigurno islo i do 66 stepeni. Da li neko moze da mi preporuci kvalitetne osmice sa kuglicnim lezajevima da nisu preterano skupe, a relativno tihe?

Uzmi Xilence xpf80.r red wing serija! Gotovo su necujni a imaju solidan protok vazduha. Posjeduju hydro bearing lezaje, vise o njima na http://www.xilence-power.com/

Jedna prepurka za Hyper TX - sklopio sam juče komp iz potpisa, ono je strašno kako se ništa ne čuje :)

Imam 1x 12cm u napajanju koji je apsolutno nečujan, a sad još i ovaj CM - na maksimalnom broju obrtaja radi stalno (~1800rpm) jer nisam još stigao da se igram pa da spuštam, ali neće biti potrebe čini mi se, jer se ovako, čak i sa otvorenom stranicom kućišta - ne čuje!

Ja inače patim za tišinom :) a ovo je najtiše što sam imao do sada - upališ mašinu i kontaš da radi samo po diodi napred... Haos :)

I da, 4000+ Brisbane posle instalacije Viste 31C, sobna prosek, oko 25 da kažemo, uz zatvoreno kućište :) Kasnije kad se malo soba zagrejala skočio je na čak 34C :D

samo nemoj reci da se napajanje (chif) ne cuje ???

Ni malo, apsolutno je tiho.

Verovatno zavisi od modela do modela, možda se oni od 500+W čuju, nisam probao. Ovo, kao i LC550W koji sam imao pre, ne puštaju ni decibel :)

LC6550 si menja za Chifa od 350W ?
Why ?

Nisam... Prošla mašina je imala LC, a prodata je cela, pa sam sad ispočetka sklopio ovo, a za XP 2000+ koji sam imao do juče mi je Chief bio dovoljan... Sad ću verovatno ponovo uzeti LC, ukoliko ne skupim malo više love za nešto "bolje"... Videćemo :)

Elessar mi je preporucio Xilence xpf80.r ventilatore. Vidim da prave protok od skoro 20 cfm. Da li ce biti solidno strujanje vazduha ako uzmem jedan za napred da uvlaci hladan vazduh, a dva nazad da topao izvlace? Naravno sa lepo uredjenim kablovima u kucistu da ne smetaju u promaji:).

Poslednja izmena:
Sigurno zavisi i od opterećenja... Ja ne radim skoro ništa zahtevno, CPU mi je na 33C u proseku, tako da nema velikih opterećenja... Sigurno se zbog toga i ne čuje... Kada stavim ruku iza, jedva mogu da osetim da tek tek nešto duvka, kao... Bukvalno se jedva vrti ventilator :)

Kupio sam jedan xilence ventiltor 80 mm red wing i isprobao ga samo da vidim kako radi. Stvarno se nimalo ne cuje dok radi, a po osecaju vidim da ima solidnu snagu, bas lepo pirka. Ali ne mogu da verujem da su srafovi tipa da se navrcu, a telo za srafove na oklopu ventilatora je skroz ravno sto znaci da ja ne mogu da ga zavrnem. Ne mogu da verujem kako su mogli ovakav propust da naprave.

a gde ima da se pazari TX2??

Evo meni je upravo danas stigao Hyper TX za s775 (narucio od pakom-a)

Sama baza je dosta lose obradjena , pa je ispolirana i stavljena silver pasta.

Buka se smanjila , ali temp i nisu nesto isle dole. 1-2stepena u standby i 2-3 u full load-u.

Proveravao sam 2 puta da li je sve leglo kako treba , i jeste.Izgleda da je to to sto se tice dobitka perfomansi i buke barem u mom pc-u.

e jedno pitanje:
danas mi stigao isti, pa sam hteo da opteretim CPU skroz do maximuma (ovaj iz My Computer-a) koji radi na 1.55v. Sa box-om je temperatura išla preko 45*C a sad je posle sat vremena Prime95 stala na 36 (fan je na maximumu).
Da li ima nešto što će bolje opteretiti od Prime95??

Što se istog tiče ja sam zadovoljan. Koliko sam odokativno gledao podnožje je ravno, ali se vide stringovi, tako da će ovih dana da padne i šmirglanje. Ventilator je na 800rpm nečujan, dok se na maksimumu poprilično čuje (za moj ukus, tj slično kao box, samo je malo prijatniji zvuk).

Poslednja izmena:
Posle sat i po pokrenutog Orthos-a na prioritetu 9 temperatura je došla do 36.5 (mereno SpeedFan-om) i tu je stala i onda je varirala od 35.5 do 36.5.
U odnosu na box sa kojim sa se do danas hladio temperatura je manja za 6*C u idle i 12u full load-u.
Po meni vredi svaki dinar, a nije ni puno para.

Evo meni je upravo danas stigao Hyper TX za s775 (narucio od pakom-a)

Sama baza je dosta lose obradjena , pa je ispolirana i stavljena silver pasta.

Buka se smanjila , ali temp i nisu nesto isle dole. 1-2stepena u standby i 2-3 u full load-u.

Proveravao sam 2 puta da li je sve leglo kako treba , i jeste.Izgleda da je to to sto se tice dobitka perfomansi i buke barem u mom pc-u.

Ja sam narucio doticni HyperTX i to isto odakle i ti
BBas me cudi da su ti temperature samo toliko nize.... Cak si ga i polirao!!!!

Nešto izgleda tu smdi :(
Možda je box cooler za E6600 sličnih karatkeristika kao i HyperTX pošto box isto ima bakarnu osnovu, ali čisto sumljam da je toliko dobar.
Ja danas planiram da poliram mog (ako stignem) pa javljam rezultate. Trenutno je 30*C idle, a 36*C je full load.

Sada sa Box-om pri istim uslovima (upaljena klima, zatvoreno kućište) temperatura je 42*C idle a max nesmem ni da poteram :) mereno sa speedfan-om.
Ovo je Temp1 koju Everes očitava kao CPU temp, dok mi je core sad 56*C (bio je 41*C sa TX-om)

Kod mene je primetna razlika. Sad sam ga išmirglao, samo me mrzi da se njakam da ga opet stavim (imam ćevape od prstiju) a malo kućište pa je malo zayebano ubaciti isti unutra :)

EDIT: Samo se bojem da ću dobiti negativne rezultate :) onda mogu da se besim. To me jedino brine, inače baza je lepo išmirglana, samo su ivice malo više obrađene nego što treba.

Poslednja izmena:
...inače baza je lepo išmirglana, samo su ivice malo više obrađene nego što treba.

Nema veze ako je malo, zna HS procesora da se ulegne malo na sredini ako je jaka štipaljka i onda to dođe taman... :d

Vrh Dno