Šta je novo?

Varijacije CM Hyper TX ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
U Pakomovom cenovniku vidim 3 artikla za Hyper TX pa me interesuje ima li razlike i u cemu(osim u ceni):

Cooler Master S775 Hyper TX - 2 varijante
i
Cooler Master S775 K8 CM Hyper TX2

Evo ga. Sad sam monitorao išmirglanog sa AS5, upalio se win, upalio se SpeedFan i pri paljenu pokazao temp 33*C 🙁 Ja se već uplašio, ali sada je temperatura 28*C. Dok ovo kucam pri istoj sobnoj temperaturi (26*C) dok je core 38*C.
Sad palim Orthosa sa prioritetom 9 pa javljam za par sati koji je maks dostigunut.

Pitanje za sve vlasnike HyperTX2: Da li se moze skinuti stipaljkica tj. poluga kojom se kuler fiksira na AMD procesore. Narucio sam HyperTX-a, njega nema, nude mi TX2, meni treba za intel-a, a stvarno ne bih hteo da imam pomenutu polugicu viska, i da mi strci iznad CPU-a!!!

Molim vas da mi odgovorite, jer prilicno je hitno, moram do veceras da javim da bi stigao sutra, inace, nista od coolera, bar jos 7 dana!

Da. Taj sistem za intela i stiže uz TX2 već namontiran, dok se štipaljka za AMD-a kači tako što se prvo skine ovo za intela pa se onda ona provuče ispoji sa drugim delom...

Znaci stize spreman za montiranje na s775, a polugica za AM2, dolazi posebno i moze da se menja... Mozes li tacno da mi kazes kako, i kakav je ventilator....

Polugica je iz 2 dela. Jedan deo je poluga, a drugi deo je klip kroz koji se provuče kraj poluge i onda se zategne.
Ventilator je do 1200rpm skoro bešuman, a sve preko toga se čuje, na 1800rpm se za moj ukus dosta čuje tako da se kod mene ne vrti nikad preko 1000rpm i dobro hladi (min je 28*C a max 35*C na winchesteru na 1.6v pri 2.4ghz)...

Moze li ovaj Cooler da stane u kuciste sirine 16cm ???

Kuciste - usko, a visoko ... (sirina 17cm)

ne vidim zasto nebi stalo posto su dimenzije coolera

Heatsink Dimensions 90 x 44 x 136.5mm
Fan Dimensions 92 x 92 x 25mm

Poslednja izmena:
Aj da najavim jedan test za sve ovde pristne. Radiće se na C2D E2160 mašini i testiraćemo TX i TX2 verziju da se vidi da li je TX bolji od TX2.
Ovo će najverovatnije biti za vikend.
Testiraćemo Orthosom, tako što će mo ga pustiti da se vrti 1h na max rpm na obe varijante TX-a. A idle će mo meriti 20min nakon Orthos-a. Nadam se da je ovo OK??

Samo još da obojica ugrabimo malo vremena (ipak se radi preko nedelje) pa da onda malo istestiramo cooler-e.
Recimo da će to sve biti odrađeno u subotu popodne tako da očekujte test u nedelju.

Ajd' /Neo\ da vidimo rezultate ...
Inace gde ima da se pazari stari TX ?

E to neznam komšija ga je pazario ovde preko oglasa.

I još jednom nije /Neo\ već _/Neo\_ 🙂

Poslednja izmena:
Sorry _/Neo\_

Nazad
Vrh Dno