Šta je novo?

Varijacije CM Hyper TX ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
U Pakomovom cenovniku vidim 3 artikla za Hyper TX pa me interesuje ima li razlike i u cemu(osim u ceni):

Cooler Master S775 Hyper TX - 2 varijante
i
Cooler Master S775 K8 CM Hyper TX2

U principu postoje 3 vrste ... Hyper TX za AMD , Hyper TX za 775 i Hyper TX 2 ... pa ja mislim da su to te tri vrste samo nisu lepo napisane . A sto se tice pakoma ... dugo nisu imali cm coolere ... ni Hyper TX za 775 ni GeminII a bili su u cenovniku . Samo su uz izvinjenje poslali VIP pre paid broj i rekli da ce zvati cim im stignu (Naravno nisu pozvali do danas). Tako da prvo proveri da li uopste imaju a reci ce ti da je to greska na sajtu .

Ja sam u pakomu narucio Hyper TX s775, a dobio onaj za AMD zajedno sa VIP karticom i 1000 dinara kredita. Naravno kuler sam bez problema vratio, a ljubazni prodavac mi je rekao da kuler koji meni treba nemaju i da ga ne ocekuju u narednih 20-ak dana. Ono sto je bitno je da sam zadrzao VIP karticu!:d

Poslednja izmena:
bilo bi bolje da malo azzuriraju podatke na sajtu, a ne da se brukaju i shalju pogresnu robu ;(
a kakve veze ima VIP kartica sa ovim .... nije mi jasno.

A pare ti ne vrate? :zgran:

Pazi vako.... uzno sam tog famoznog TX2, ispolirao bazu, na 3,2Ghz u idle ne prelazi 32C, u full loadu Orthos 52C. (ovo vazi u slucaju kada je napolju temperatura 36C, a kod mene u potkrovlju oko 32, klima mi ne "vata" galeriju).

B.T.W. na max broju obrtaja nije buchan....

Poslednja izmena:
ima li sushtinske razlike izmedju TX i TX2
meni na slici i po karakteristikama deluju isto
ili je razlika samo u kompatibilnosti sa odredjenim socketima ?

Pa ima razlike u ventilatoru, kažu da je ne onom starijem bolji fan (veći protok / tiši)...
Ako možeš, nađi stariji model...
BTW, šta će ti to pored ZALMAN-a?

silom prilika - razmisljam o prelasku na S775.
(pre svega zato sto u Pakomu nemaju nista pametno (graficka) za AGP umesto neispravne X800XT AIW pa cu verovatno preci na S775)

Stigao mi TX2 i zadovoljan sam jer je nečujan i hladi odlično.
Kakav je u odnosu na TX, ne znam, nisam ga probao, ali za uložen novac (1864din)...best buy ;)
Cooler je montiran na konfu sa DFI Infinity Nf4X i Sempron 2800+, clockan na 2.6GHz i CoreTemp pokazuje 35 stepeni.

p.s. Pohvala za Pakom i brzinu dostave coolera :)

mail od Pakoma:

Postovani,

Shaljemo Vam naknadno MTS karticu sa srechkom, poshto je doshlo do greshke prilikom slanja.
S poshtovanjem,
Pakom SHOP Jagodina

A greške nema, naručen TX2....njega i dobio...:D

e stvarno su pogubljeni

Sutra bi trebalo da idem da pokupim Hyper TX za Intel. Ja se iskreno nadam da ce pasovati kod mene tj. da nece biti problema da neka komponenta maticne smeta. Maticna mi je Intel D946GZIS koja je micro atx formata. Evo slike maticne sa originalnim box kulerom, koji je bas prasnjikav:D. Stavio bih da ventilator duva ka straznjem delu kucista, a onaj dart vader sesir bi bio okrenut normalno suprotno kod memorije. Nadam se da nije toliko dugacak da ne bude slucajno da podbija memoriju pa da nista od toga ne bude.

Prilozi

• DSCN6913.jpg
    DSCN6913.jpg
    216.3 KB · Pregleda: 110
Sutra bi trebalo da idem da pokupim Hyper TX za Intel. Ja se iskreno nadam da ce pasovati kod mene tj. da nece biti problema da neka komponenta maticne smeta. Maticna mi je Intel D946GZIS koja je micro atx formata. Evo slike maticne sa originalnim box kulerom, koji je bas prasnjikav:D. Stavio bih da ventilator duva ka straznjem delu kucista, a onaj dart vader sesir bi bio okrenut normalno suprotno kod memorije. Nadam se da nije toliko dugacak da ne bude slucajno da podbija memoriju pa da nista od toga ne bude.

Ne bi trebalo da ti smeta zato sto je on odignut od maticne jedon 15-ak cm-a... ali malo je zeznuto ga postaviti u leziste zbog tog vader sesira... nemoze lepo da se dodje prstima do zabice koja se okrece...

Znam da je visok oko 15 cm, ali je zato slem udaljen oko 4 cm od zabica. Ili mozda gresim? E sad stvarno ne znam koliko je memorija skupa visoka zajedno sa podnozjem.

Poslednja izmena:
ce da stane bez problema, a ako oces da budes siguran premeri kod nekog ko ga ima ili izmeri u prodavnici sigurno ce ti dati da ga otvoris:p

Poslednja izmena:
A što ne doneseš mašinu pa ćemo videti sve na licu mesta :) Da ne bude posle ovo je đunta sa sitnijim nutom :D

Od malopre sam zadovoljan korisnik Hyper TX. U leru je temp oko 48 stepeni pri 1900 obrtaja. Maltene ga ni ne cujem, naspram proslog propelera od 4000+ obrtaja.

Jedino sto mi je cudno je to kad sam stavio regulaciju obrtaja u biosu kuler nece uopste da prebacuje preko 600 obrtaja i pri tom je temp bila oko 57 u leru. Kao da ne reaguje na spoljnu temperaturu nego vec samo kada nesto pokrenem zahtevnije. No, i na maksimumu maltene prede, a sada konacno cujem kuler od graficke:D.

Jos jedno pitanje. Ja sam pre sa otvorenom stranom kucista i otprilike 25 stepeni napolju imao u leru 53 stepena, box cooler se pritom obrtao na 3500 obrtaja, sto je bilo dosta cujno. A sad kad je napolju 30+ stepena, sa zatvorenom stranicom imam istu temperaturu, 1900 obrtaja tj. mnoogo tisi kuler. Ostavio sam originalnu termalnu pastu koja je dosla sa kulerom. Inace, moja je soba najtoplija,a kuciste se nalazi u samom uglu i tu nema bog zna kakve cirkulacije vazduha. Jos da napomenem da nemam nikakve dodatne ventilatore u kucistu. Da li su mi ovo dobre temperature sobzirom na okolnosti drugih faktora? Na nekom forumu mi je jedan rekao da to uopste nisu dobre temperature i da sa mojim kulerom moraju biti nize. Sta vi kazete?

Pa, trebale bi malo biti nize, ali s obzirom na okolnosti koje si naveo prosto je nemoguce da budu nize, plus ti imas CPU koji se jako greje. Za pocetak nabavi neki ventilator na kuciste, stavi jedan da izbacuje, drugi da ubacuje vazduh pa bi to trebalo da ti donese dosta bolje temperature.

Sad sam vrsio neka testiranja. Sa otvorenom stranom od kucista u leru imam 48 stepeni, a sa prime95 opterecenjem sam imao maksimalno 58 nakon pola sata testiranja. Sa zatvorenom stranom kucista imam u leru 53-54, a sa prime95 ide do 66. A sa aktiviranim prednjim ventilatorom od 80 mm koji uvlaci hladan vazduh u leru je 50-51, a sa prime95 62. Ne mogu da verujem koliko taj ventilator znaci, a mogu misliti kako bi bilo da imam jos dve osmice da izvlace topao vazduh iz kucista. Nazalost, prednja osmica je bucna i zuji i nije sigurno kvalitetna posto je samo kuciste placeno oko 2000 din, a vec je imalo u sebi neko napajanje. Sve u svemu vidim da je provetreno kuciste mnogo dobra stvar ako se zeli smanjiti unos prasine.

da li bi neshto znachajnije doprinelo hladjenju ako bi se na HyperTX iza rebara ubacila jedna 92ka ili 80ca, kao neki mini air tunel da se napravi?

Vrh Dno