Šta je novo?

Vanquish

Mnogo bolje to izgleda vec u ovom traileru nego u onom sto su pokazali na GTTV...

U sledecem videu ocekujemo jos veci napredak, dok ne stignemo do dobre igrice. Zasad je i dalje pomalo trula 🙂

Poslednja izmena:
Ne, ali znam osnovnu matematiku, pa znam i da na osnovu prodaje od 100k u Japanu mogu samo da zovu advokata da pise zahtev za bankrot.

Vidi se da ili se pravis lud ili si hejter pa ne vidis da igru radi jedan od najcenjenijih game desingera na svetu.
Nista se ne brini za Vanqish, ocekujem najmanje igru iznad proseka, ako ne i AAA naslov.
Seti se samo igara na kojima je ucestvovao Mikami, svaka je bila veca ili manja revolcija u svoje vreme. Devil May Cry 1,2,3. RE 1,2,3,4, Dino Crysis 1.
Uostalom pogledaj i sam.
http://en.wikipedia.org/wiki/Shinji_Mikami

Ti ne kapiras kako ide prodaja shootera u Japanu. Mogu najjaci game designeri Japana da se skupe, od Mikamija do Nomure i ako je TPS ili FPS igra ce opet propasti.

Sto je jos gore, umesto da pakuju multiplayer i mole se da prodje na Zapadu, oni se cvrsto drze singleplayera. To moze da upali u hack and slash igri poput Bayonette, ali kod jednog shootera jako, jako tesko.

Aj videcemo ko je bio u pravu, spreman sam u gajbu ladnog da se kladim da ce Mikami opet uraditi nesto WOW, novo!
Ko da je ova igra orjantisana ka Japanu ? Zar nisi video da je prica USA vs Rusija ? Ameri ce da brane svoju voljenu zemlju i ima da se proda igra ko besna, kao i MW2.

Nije problem u prici, vec u nedostatku multiplayera, sto je za svaki shooter pogubno. Ja ne mogu uopste ni da se setim koji je bio poslednji shooter bez multiplayer. Bioshock i Uncharted ga nisu imali 2007. ali novi delovi imaju. Bukvalno sve ide na multiplayer, a ovi momci prave shooter sa jako cudnim art styleom i pricom, navodno ciljaju na Zapad, a onda objave da je igra singleplayer iako znaju da multiplayer prodaje ogroman broj kopija u SAD-u i Evropi. Neko se mora zapitati sta to tacno oni pokusavaju da urade.

Kada nastavak remek dela kao sto je Bioshock ima multiplayer tu ti je vec sve jasno.

Kada nastavak remek dela kao sto je Bioshock ima multiplayer tu ti je vec sve jasno.

Bioshock je daleko od remek dela... Jedino za nekog ko se igra zadnjih 5 godina. Isto tako je F3 "remek delo", Invisible War i još mnogo drugih proglašenih od "new game journalism-a" kao nešto najbolje od sečenog hleba.

A ovo za MP, samo pokazuje koliko je loših trendova u industriji. Implementiranje što je više moguće raznih opcija, online, DLC itd. Kao da se sve vrti oko nekakvih feature lista i da je to preuzelo primat od osnovne stvari, a to je dizajn samih igara. Katastrofa...

Poslednja izmena:
Pre bi rekao da je Bioshock doneo jedan sjajan smek i zanimljive RPG elemente.
Meni su oba dela sjajna, odlicna atomsfera, svakako jedne od najboljih igara u danasnje vreme.

Bioshock je daleko od remek dela... Jedino za nekog ko se igra zadnjih 5 godina. Isto tako je F3 "remek delo", Invisible War i još mnogo drugih proglašenih od "new game journalism-a" kao nešto najbolje od sečenog hleba.

Bioshock nema sta da trazi u ovom drustvu.

Bioshock nema sta da trazi u ovom drustvu.

Možda i nema, ali takođe nije ništa posebno. Koliko je to neka igra dobra i posebna zavisi od iskustva i ukusa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pauline_Kael

When you’re young the odds are very good that you’ll find something to enjoy in almost any movie. But as you grow more experienced, the odds change. I saw a picture a few years ago that was the sixth version of material that wasn’t much to start with. Unless you’re feebleminded, the odds get worse and worse. We don’t go on reading the same kind of manufactured novels—pulp Westerns or detective thrillers, say—all of our lives, and we don’t want to go on and on looking at movies about cute heists by comically assorted gangs. The problem with a popular art form is that those who want something more are in a hopeless minority compared with the millions who are always seeing it for the first time, or for the reassurance and gratification of seeing the conventions fulfilled again. Probably a large part of the older audience gives up movies for this reason—simply that they’ve seen it before. And probably this is why so many of the best movie critics quit. They’re wrong when they blame it on the movies going bad; it’s the odds becoming so bad, and they can no longer bear the many tedious movies for the few good moments and the tiny shocks of recognition. Some become too tired, too frozen in fatigue, to respond to what is new. Others who do stay awake may become too demanding for the young who are seeing it all for the first hundred times. The critical task is necessarily comparative, and younger people do not truly know what is new. And despite all the chatter about the media and how smart the young are, they’re incredibly naïve about mass culture—perhaps more naïve than earlier generations (though I don’t know why). Maybe watching all that television hasn’t done so much for them as they seem to think; and when I read a young intellectual’s appreciation of “Rachel, Rachel” and come to “the mother’s passion for chocolate bars is a superb symbol for the second coming of childhood,” I know the writer is still in his first childhood, and I wonder if he’s going to come out of it.

One’s moviegoing tastes and habits change—I still like in movies what I always liked but now, for example, I really want documentaries. After all the years of stale stupid acted-out stories, with less and less for me in them, I am desperate to know something, desperate for facts, for information, for faces of non-actors and for knowledge of how people live—for revelations, not for the little bits of show-business detail worked up for us by show-business minds who got them from the same movies we’re tired of.

But the big change is in our habits. If we make any kind of decent, useful life for ourselves we have less need to run from it to those diminishing pleasures of the movies. When we go to the movies we want something good, something sustained, we don’t want to settle for just a bit of something, because we have other things to do. If life at home is more interesting, why go to the movies? And the theatres frequented by true moviegoers—those perennial displaced persons in each city, the loners and the losers—depress us. Listening to them—and they are often more audible than the sound track—as they cheer the cons and jeer the cops, we may still share their disaffection, but it’s not enough to keep us interested in cops and robbers. A little nose-thumbing isn’t enough. If we’ve grown up at the movies we know that good work is continuous not with the academic, respectable tradition but with the glimpses of something good in trash, but we want the subversive gesture carried to the domain of discovery. Trash has given us an appetite for art.

http://www.paulrossen.com/paulinekael/trashartandthemovies.html

Trebali bi da imamo više standarde, pa se ne bi kojekakav crap prodavao. To bi onda dovelo do boljih igara.

Trebali bi da imamo više standarde, pa se ne bi kojekakav crap prodavao. To bi onda dovelo do boljih igara.

Pa mi na ovom forumu imamo, problem je u ostaloj rulji koja nema pojma o bilo cemu i ne posecuje forume, ne prati gaming scenu a opet kupuje zato sto mu se servira marketing u svim mogucim medijima.

Eh...pre i ovo nije bio jeftin hobi, nisu svakojaki klinci mogli sebi da priuste konzolu. Danas su oni uglavnom glavna ciljna grupa, jer znaju da njih nije tesko pridobiti!

Sve se to vremenom menja...samo sto se uglavnom menja na gore!

A ovo za MP, samo pokazuje koliko je loših trendova u industriji. Implementiranje što je više moguće raznih opcija, online, DLC itd. Kao da se sve vrti oko nekakvih feature lista i da je to preuzelo primat od osnovne stvari, a to je dizajn samih igara. Katastrofa...

Totalno se slazem sa ovim. Gomila igara danas ubacuje MP samo da bi mogli da kazu da imaju i tu komponentu i da bi moglo na gejmerskim sajtovima i casopisima da se kaze da igra sa MP ima potencijalnih 60+ sati zabave. Ali kakve zabave?! Sam kvalitet kao da je u drugom planu...

Ja nemam problem sa tim sto ova igra nece imati MP, iako moram da primetim da je za ovaj zanr to malo cudno... Ali bez obzira na to, ako single player kampanja bude odlicna, za mene ce ovo biti igra vredna kupovine...

Sad kad vidim ovaj gameplay, jedva cekam ovu igru!

Nije samo kao Gears ili druge cover TPS igre gde se uglavnom sve bazira na napucavanju od covera do covera, ovde mnogo vise kretnje ima, mnogo je dinamicnije.

Jos su ova dva videa samo boss battle... a i lik katastrofalno igra...

Poslednja izmena:
Upravo sam presao demo na xbox-u.

Velike sam nade polagao u ovu igru... A dobio sam 100 puta vise nego sto sam ocekivao! 🙂

Najzabavnija pucacina ove generacije konzola.

Kada budete probavali demo, obavezno prvo tutorijal pa onda sam nivo iz demoa. Treba se malo navici na kontrole, daleko je od standardnog TPS-a...

Shinji Mikami - genije!

Kontrole nisu problem, nije to nesto mnogo drugacije, mehanika je jako dobra jedino sto mi sama igra ne prija. Sve vreme imam osecaj da igram neki los anime ili tresh film a boss fajt mi je bio izuzetno smoran i old skul ali ko voli klasicne igre sa bosovima i arkadnim osecajem ovo ce mu se verovatno svideti. Ne svidja mi se ni okruzenje, oni roboti za protivnike, muzika ali ne kazem da je losa igra, izuzetno je zabavno koristiti one poteze i oruzje ali to je sve. Opet se pokazalo da Japanci uvek imaju najbolje modelirane likove u igre (ona riba pogotovo) a igra je pravi light show sa puno transparencija i tih efekata pa se pitam kako ce ps3 to da svari 🙂

Ima li demo za PS3 ?!?!

Sutra valjda izlazi na JPN PSNu ako ne gresim.

Mislim da je ovo najveca inekcija kreativnosti u TPS zanr jos od prvog gearsa i njegovog cover sistema. Igra se uopste ne igra kao TPS-ovi koje smo do sada igrali, koliko je znacajan deo gameplay-a pucanje, toliko je i kretanje. Uz to igra ima pravi oldschool alrkadni smek, nesto sto ja neizmerno cenim...

Sto se tice celog fazona, estetike, znam da nema kod nas puno ljudi koji se loze na ovaj japanski trash robotski fazon. Meni je na primer ovo savrsen setting za pucacku video igru, ali dobro, ja sam u pricipu daleko vise naklonjen japanskom od zapadnog fazona tako da kapiram da nisam dobar primer da objektivno ocenim.. Ja sam na primer JEDVA svario killzone 2 kad sam igrao, bas mi je odvratan onaj americki fazon sa marincima, sve vreme mi je bas SMETAO svaki dijalog i bilo kakav nagovestaj neke price. Kapiram da ce mnogi imati takav utisak za venquish 🙂

Mikami je rekao da mu je cilj bio da ostvari over the top Casshern atmosferu u video igri i u tome je uspeo! Uradio je ono sto je zamislio. Nije uopste zamislio da igru prilagodi zapadnom ukusu. Skroz japanski deluje igra pravljena od 100% japanskog tima. Najnormalnija stvar. Ko voli nek izvoli...

Ja vec vidim sebe kako uzimam platinum na trojci 🙂

Sve je na engleskom. Mozes da izaberes i druge jezike ako hoces.

Sad probao i PS3 verziju. Na xbox-u su boje malo isprane u poredjenju sa PS3. Mozda je i nesto do mene...

Eksplozivna akcija ! Moracu da probam ovo. 🙂

[YOUTUBE]vcVRDusc-fY[/YOUTUBE]

Skida se demo sa UK PSNa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno