Šta je novo?

Van life kod nas

Koga interesuje tematika, imam da preporučim dva kanala sa majstorskim pristupom problemu:

Englez kome je struka termoizolacija a hobi van life. Ima korisne tutorijale za samogradnju:

Victor Bart. Čovek je vozač kamiona. Hobi mu je retro pc hardware (ima kanal Victor Bart - RETRO Machines) i modifikacija Unimoga 404 u kampera:

Meni treba stealt varijanta. Da mogu da prespavam ili boravim bilo gde bez privlačenja pažnje. Spolja to treba da ostane da izgleda kao dostavni kombi

Ja sam za te namene jedno vreme sam gledao Volkswagen transporter t4. Nije mnogo skup, a može lepo da se sredi. Posebno ako umeš da radiš sam.

Uostalom, cemu zivot ako ces da zivis kao neki pustinjak, beskucnik? Zasto bi za sebe izabrao takav jadan zivot?

Da odgovorim za sebe. Posle dvadeset i nešto godina rada sa strankama smučili su mi se ljudi. Ovo je odlična stvar da pobegneš negde za vikend. Za toalet uvek možeš da odeš u neki kafić. Ja volim da putujem sa suprugom.

Kontam nešto ovako? :)

Đavoličiću jedan :devilish:

*mali off, gde se može kamperom kroz Srbiju

Nomadska Srbija, Piroški

Nije bas van life, ali zanimljiv video na temu "nesto drugaciji zivot":

^^Koliko znam, sa srpskim pasosem moze da ostane do 3 meseca u Nemackoj, a radna dozvola je potrebna za sve strance, osim EU drzavljana?
Radna dozvola je potrebna svim stranim državljanima koji hoće da rade u Srbiji, bez obzira da li su iz EU ili nisu. Samo EU državljani mogu doći u Srbiju bez vize i ostati 90 dana, dok ja za veliki broj drugih državljana da dobiju prvo vizu da bi mogli da dodju u Srbiju

zanimljiv ovaj kamper a i nije mnogo skup

Dojadi svaki nakon 2 dana, kao i pogled vile na okean ili sta god... sve brzo dojadi

Apsolutno se ne slažem sa takvim stavom. Ovo je tačno samo za ljude koji imaju nakupljeno silno nezadovoljstvo. Ja sam imao jednu svoju basticu i nije mi dojadila ni jedna kafa popijena u njoj, kupio sam auto koji sam zeleo i 15 godina sam uživao u njemu bez potrebe da ga menjam. Sada imam drugi i jednako uživam u njemu. Isto se odnosim i prema sakoima, cipelama, komadima tehnike, putovanjima… Sasvim sam siguran da mi kuca sa pogledom na okean ne bi dojadila nikada.

Nazad
Vrh Dno