Gibli
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.01.2005
- Poena
- 645
Odrastao sam u malom stanu, sa ekstra malim kupatilom. Kad sam tražio keramičare, mislili su da ih zezam kad im kažem koja je površina. Posle su oni zezali mene jer gospoda neće da rade tako malu kvadraturu. Navikao sam na mali prostor, tako da to ne bi trebalo da bude problem.Entuzijazam na stranu, ali pogledaj dobro te van-home varijante što se propagiraju na netu. Može da se živi PORED njih i OKO njih. Ne može da se živi U NJIMA. Sve to ima 4-5kvm. Unutra može da se prespava, ode na odmor, pobegne par dana od svakodnevice. Dakle, kamp varijanta, a tada vreme provodiš u prirodi VAN tog kamera a ne u njemu.
Kako planiraš u BG da preživiš u tome npr. od oktobra do kraja aprila?!?
Kod kojih to prijatelja/rodbine ćeš se tuširati svaki dan? Kako ćeš puniti rezervoar za vodu ako su oni na 3 spratu u gradu?
Leti ako ne uhvatiš hladovinu, biće 70C u tom tvom domu. Od solara imaćeš u najboljem slučaju 2-3kvm, a sa time možeš napajati na duže TV računar i muziku. Kada se naoblači i kada je kratak dan, ni toliko. Klimu, nema šanse nikada, ni onu minijaturnu...
Bla.bla. neću dalje, ali vidim jos 100 razloga zbog čega to što imaš u glavi nije moguće. Ne mogu sve da ih nabrajam...
Neću da tražim vodu kod onih koji su po zgradama. Imam njih nekoliko koji imaju kuće sa lako pristupnim česmama u garaži.
Ako nekad vode zafali, uvek mogu da odem na bazen na jutarnje plivanje i tuširanje.
Sam kažeš da je to 4-5 kvm. Ako se dobro izoluje, grejanje na dizel ili gas neće biti problem.
Parkiram tamo gde će biti hladovina. Bar hladovine još uvek ima.
Još uvek nisam krenuo da razmišljam snagama, potrošnjama i koliko čega je potrebno, tako da ne mogu da odgovorim da li jesi ili nisi u pravu.
U Njujorku postoji ulica gde parkiraju ljudi koji žive u kombijima. Beograd i Njujork imaju uporedive klime. Ako ljudi tamo mogu da žive, mogao bih i ja ovde.
Meni treba čitav konzilijum i to na nekoj švajcarskoj klinici@Gibli
Drago mi je da shvatas da nemam lose namere... 🙂
Covek je drustveno bice, makar bio introvert. Pre nego sto potrosis 5.000-10.000e na taj projekat, mozda bi bilo dobro da potrosis bar 200-300e na dobrog psihologa-psihoterapeuta ili psihijatra-psihoterapeuta. Nadam se da nemas standardne predrasude prema psiholozima/psihijatrima/psihoterapeutima kao sto su: onaj ko ide kod njih je lud/glup/slabic itd. Cak dosta ljudi sa IQ140+ ("genius level") imaju psihickih problema, a mnogi psihicki jaki i uspesni ljudi, svejedno idu redovno na savetovanja. Mozda imas neki potisnut problem, kojeg nisi ni svestan, pa ti zato odgovara tolika samoca... U svakom slucaju, bilo bi dobro da odes na savetovanje, pre velike odluke.
Posle toga, ako ipak zelis da budes osamljen, razmisli i o jeftinim kucama na planinskim selima, za relativno sitne pare mozes da kupis kucu, nabavis malo stado ovaca, psa i samujes kao covek. 😁 Sa dovoljno prostora za sve, a ne da vise od pola dana provodis u 2-3m2 na parkingu... Uz redovne drzavne subvencije i prodaju jaganjaca, imao bi dovoljno novca za zivot. Radno vreme bi ti bilo mozda i krace nego u gradu. Planinska sela uopste nisu tako losa, za ljude samotnjake, koji ne zele da stvaraju porodicu. Uz sve to, bio bi sam svoj gazda.
Sad ozbiljno, hvala za savete.