Šta je novo?

Vaša mišljenja

Vladimir2101

Poštovan
Učlanjen(a)
01.01.2018
Poena
95
Pozdrav pre svega,
Došlo je vreme da menjam svoj stari telefon (Xperia Z2) i kroz nekih 20ak dana da kupim neki novi. Inače bukvalno zadnjih 2 meseca ,,visim" po YouTube-u i gledam poredjenja telefona i slično,i muka mi je iskreno. Prvo se tu motao S9+ pa ocu/necu uhvatim se za Note 9. Znači veličina,ekran sve sve full. Ali dzabe opet mi je 500€ mnogo. (razumem ja da ne mogu takav fon da uzmem za 300€). Dalje krenem da razgledam i za oko mi zapadne Mi 8 i Poco F1. Eh tu sad dolazi veliki problem. Zaboravio sam i na Note 9 i S9+ i slicno jer mi je to mnogo para. A kako čujem Samsung godinama kako izlaze novi modeli usporava Updateovima ove ostale (opet kažem čujem tako). S toga sam zaboravio na njih. Poco F1 je VEOMA pristupačan telefon,a performanse su mu vanserijske za taj novac. Ima odlicnu kameru sa GCamom ali sto se tice Video zapisa valjda nema Opticku stabilizaciju(ne razumem se bas najbolje) nego neku EIS,koja valjda radi dobro ako je ruka mirna. Telefon može znači da podrži MicroSD karticu,3.5mm jack ali ima i LCD ekran. Baterija mu je odlična,što saznajem od dosta ljudi koje znam,što sa yt praćenja. Tu je i Mi 8,koji je takodje pristupačan (u mom slučaju). Koji poseduje AMOLED ekran,što je za mene veliki +,nema MicroSD slot,nema 3.5mm jack,ali ima OIS video stabilizaciju. Ono što je meni potrebno. U stanju sam da microsd i 3.5mm jack zaboravim. Uzeo bih model od 128gb memorije. Eh sad,za šta je meni telefon potreban i šta je bitno kod telefona
- Da šljaka fino naredne 3 godine (ako je moguce)

- Kamera

-Video zapisi

Pratim već dugo temu oko Xiaomi Mi 8 i vidim stalno se vrte priče oko ROMova (te se spominje neka XEU Rom,pa beta pa stable,magisk,twrp(to znam od prilike šta je) nov sam u tome pa ako bi mogao neko i to malo da pojasni,bio bih mu jako zahvalan.
Ukoliko imate neki drugi sličan mobilni telefon za oko 300€ pišite slobodno.
I ukoliko posedujete Mi 8 napišite neka vaša iskustva,jer na Mi 8 temi se piše većinom oko GCama,nekih sitnih grešaka i oko ROMova.
Hvala puno na pomoći ::)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ništa mi to ne znači. Moram celu tematiku oko toga da pročitam pre nego što krenem da se igram... Ima li nešto što mogu da sj^^^m menjanjem romova?

Hahaha pitanje je da l cu nov [emoji16],tamo idem samo da ga istestiram. Pa cemo da vidimo,video sam i tvoj oglas a ima ih brdo pored

Uff pogledacu kroz narednih par dana. Išao sam da gledam John Wicka 3 deo [emoji4] pa sam svratio da pogledam,medjutim nemaju. Imao sam Mix 3 i Poco u rukama. Verujte mi Mix 3 je stvarno ODLICNO uradjen. Poco je takodje lepo napravljen. Cackao sam takodje malo i jedan i drugi telefon. Ne znam do cega je ali mi je Mix 3 bukvalno secnula 1x na pola sekunde nekih,nesto kao freeze screen dok Poco nista. Sve radi glatko,fluidno. Ocekujem da je takav i Mi 8. Jos sto Vi kazete kad se ubaci neki drugi ROM onda tek tad vidite brzinu

Evo odgovora
1b53575810bc420c6b10682210e356b4.jpg

Ne znam koliko je pouzdana ova prepiska. Kad odeš na sajt pola telefona nema na stanju. Pa šta onda imaju. Skroz su ne ozbiljni.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

To jeste,ali i decko juce koji je radio kaze da ga vise nece dobijati (eh sad da l je to da bi uzimali Mi 9 ne znam) jos me ,,tera" da pogledam najnoviji model Mi serije,odnosno Mi 9

Ma teško da bih išao na Mi 9 SE. Prvo cu da vidim da potrazim negde usput Mi 8 da ga pročačkam. Meni je taj telefon prelep [emoji4]

Da,verovatno cu otići do Logic Shopa i pogledati. Za 335e dobijam i 2 godine garancije. 335e je cena za 128gb sto mislim da je bolje od 64gb (20e razlika). Vidim niko se ne buni oko telefona i slicno. Tako da se iskreno nadam da ce da me posluzi 2 godine,i trecu da nategnem [emoji1]. Inace,sto se tice amoleda,samo ne treba pojacavati osvetljenje preko 50-60% i sve je okej? Inace,dugo vremena provodim gledajuci filmove (netflix,2h prosecno) i yt malo(1,2h)

Ja sam koristio više modela i generacija Amoled ekrana i ni na jednom do sad nisam imao burn in. Osvetljenje možeš da držiš i na maksimumu kad si napolju, ali mislim da za tim nema potrebe jer se i na 80-90% odlično vidi. Možeš i na auto mod da ga staviš pa neka sam podešava. Meni je osvetljenje između 30 i 50% unutra, dok ga napolju podesim između 80 i 90%.

Mrzi me da se ponavljam, ali moram...
Desetak mojih poznanika i prijatelja imaju i imali su Samsung telefone, ja sam imao(15-tak Samsung) i trenutno u kuci imamo 3(J5(2017), S9, S10). Nijedan od tih Samsung telefona nije imao burn in.
Kako su prijatelji drzali/drze osvetljenje, zaista ne mogu uvek da pratim(mada sam im svetovao da ga drze na automatici). Mi u kuci(spuruga, sin i ja takodje drzimo na automatici).

Sa S9 poslato

Mnogi jednostavno ne primecuju burn-in ili cesto menjaju telefone pa displeji nisu ''stigli'' da prikazu tu manu :)
Video sam veliki broj oleda/amoleda sa burn in-om ali je fazon sto se to uglavnom ne primecuje tako lako pri ''obicnoj'' upotrebi i najlakse se primeti u test aplikacijama kao sto je Display Tester ili pri pregledu odredjenih sadrzaja.

E sad, prosecan oled/amoled ni posle 2-3 godine koriscenja nece tako drasticno ''pregoreti'' kao uredjaji koji su izlozeni po poslovnica, prodavnicama itd. Ti displeji su cesto u uzasnom stanju ali to nije merilo.
Imam 9 godina star Samsung Wave koji odavno ima burn-in koji se primecuje ali nije ni priblizno izrazen kao kod tih ''demo'' primeraka.

Slobodno kupi Mi8/Mi9, za 2-3 godine ces verovatno preci na neki noviji telefon, burn-in nije razlog da ne kupis fon sa (am)oledom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno