Šta je novo?

Vaša mišljenja

Vladimir2101

Poštovan
Učlanjen(a)
01.01.2018
Poena
95
Pozdrav pre svega,
Došlo je vreme da menjam svoj stari telefon (Xperia Z2) i kroz nekih 20ak dana da kupim neki novi. Inače bukvalno zadnjih 2 meseca ,,visim" po YouTube-u i gledam poredjenja telefona i slično,i muka mi je iskreno. Prvo se tu motao S9+ pa ocu/necu uhvatim se za Note 9. Znači veličina,ekran sve sve full. Ali dzabe opet mi je 500€ mnogo. (razumem ja da ne mogu takav fon da uzmem za 300€). Dalje krenem da razgledam i za oko mi zapadne Mi 8 i Poco F1. Eh tu sad dolazi veliki problem. Zaboravio sam i na Note 9 i S9+ i slicno jer mi je to mnogo para. A kako čujem Samsung godinama kako izlaze novi modeli usporava Updateovima ove ostale (opet kažem čujem tako). S toga sam zaboravio na njih. Poco F1 je VEOMA pristupačan telefon,a performanse su mu vanserijske za taj novac. Ima odlicnu kameru sa GCamom ali sto se tice Video zapisa valjda nema Opticku stabilizaciju(ne razumem se bas najbolje) nego neku EIS,koja valjda radi dobro ako je ruka mirna. Telefon može znači da podrži MicroSD karticu,3.5mm jack ali ima i LCD ekran. Baterija mu je odlična,što saznajem od dosta ljudi koje znam,što sa yt praćenja. Tu je i Mi 8,koji je takodje pristupačan (u mom slučaju). Koji poseduje AMOLED ekran,što je za mene veliki +,nema MicroSD slot,nema 3.5mm jack,ali ima OIS video stabilizaciju. Ono što je meni potrebno. U stanju sam da microsd i 3.5mm jack zaboravim. Uzeo bih model od 128gb memorije. Eh sad,za šta je meni telefon potreban i šta je bitno kod telefona
- Da šljaka fino naredne 3 godine (ako je moguce)

- Kamera

-Video zapisi

Pratim već dugo temu oko Xiaomi Mi 8 i vidim stalno se vrte priče oko ROMova (te se spominje neka XEU Rom,pa beta pa stable,magisk,twrp(to znam od prilike šta je) nov sam u tome pa ako bi mogao neko i to malo da pojasni,bio bih mu jako zahvalan.
Ukoliko imate neki drugi sličan mobilni telefon za oko 300€ pišite slobodno.
I ukoliko posedujete Mi 8 napišite neka vaša iskustva,jer na Mi 8 temi se piše većinom oko GCama,nekih sitnih grešaka i oko ROMova.
Hvala puno na pomoći ::)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Jednom amoled uvek amoled. Ne postoji taj ips koji može da parira amoledu ako gledamo mobilnu industriju.

Kada smo već kod burn ina , ekran na s8 mi je bio urezan posle mesec dana, ovde na mi8 za sada ništa (3meseca)..
Druga stvar , na s10+ za koga date 1000e imate odmah urezan ekran , otisak prsta koji se vidi na beloj pozadini na max brajtnes :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ma znam , samo kažem jer je čudno :)
Mada moguće da sam i ja pogrešio kod s8 pošto sam držao tamnu tastaturu :)

Mozda ce ti ova tema pomoci, imao sam slicnu nedoumicu, kod mene su bile prioritet kamere i autonomija:
https://forum.benchmark.rs/showthre...0-eura-Prioritet-kamere-i-baterija&highlight=

Navedi tacne prioritete kod telefona...

Baci pogled na OnePlus 6, u svemu je bolji od mi8, ima cak i 3.5mm prikljucak za sluske, led not. lampicu u boji, bolje stock kamere, fluidniji itd... za nijansu je skuplji.
Ako ti to nije bitno, onda moj glas ide za mi8. Bolji uredjaj od pocophone-a, u puno segmenata. A i kao sto napisa jedan clan ovde, za 40k din, nemas bolji uredjaj od mi8 + validna domaca garancija od 2 godine.
Pratio sam aktivno tu temu. Ne znam kakva je podrska na XDA za njega. Kakve su mu fotke sa GCamom (bolje/losije) od mi8. 3.5mm jack mi mnogo znaci. Pa slicni su nam prioriteti. Fluidnost,kamera,video zapis,manje vise autonomija i da moze nekih 3g priblizno da izgura.

Sa gcamom su mu vidno bolje. Testirao sam uporedo mi8 i op6, stock kamere su na strani op6. Verujem da op6 i sa gcamom izvlaci bolje rezultate. XDA podrska je perfektna i dan danas, sigurno ce i ostati u daljem periodu.
Video zapis je definitivno bolji na op6, jos plus ima neverevotno dobar eis.
Fluidnost (ubeljivo najbrzi android i brzi je cak i od iphonea), 3.5mm jack, not. Led lampica - op6.
Autonomija je ista na oba modela.

Generalno gledano sve su to nijanse.
Najbrzi android, na osnovu testova sa youtube? u realnom radu se tu nista ne primeti.
Kamera, mozda je stock bolja, ali GCam ne verujem jer moze i GCam za OP6 na mi8, a senzori su isti.
Ali dobar predlog je OP6 128GB verzija ima 8GB RAM, i eto taj 3.5mm prikljucak kao i led notifikacije u nekoliko boja.
Sigurno neces pogresiti bilo koji da uzmes Poco/Mi8/OP6

Generalno gledano sve su to nijanse.
Najbrzi android, na osnovu testova sa youtube? u realnom radu se tu nista ne primeti.
Kamera, mozda je stock bolja, ali GCam ne verujem jer moze i GCam za OP6 na mi8, a senzori su isti.
Ali dobar predlog je OP6 128GB verzija ima 8GB RAM, i eto taj 3.5mm prikljucak kao i led notifikacije u nekoliko boja.
Sigurno neces pogresiti bilo koji da uzmes Poco/Mi8/OP6

Pa da, nijanse su u pitanju, ali su ipak te nijanse nekome bitne. Ujedno OP6 ima bolje zvucnike, bolju slusalicu, itd...

Posto je gledao s9+, reci cu ti da je OP6 bolji od njega i u kamerama, i po pitanju autonomije, fluidnosti vec da ne pricam (s9+ za par meseci postaje trom , i unistavaju ga sve gorim apdejtima, kako bi presao na s10/e/+), i sto nema edge ekran (manja je sansa za lom), brze punjenje, itd...

Pusti samo price o brend modelima poput Samsunga, Iphonea itd... to su price za malu decu. Ima azdaja od telefona u svakom pogledu, samo sto na njima ne pise Samsung/iphone, nego pise Oppo, Xiaomi, Oneplus, itd...

Poslednja izmena:
Pa da. Slažem se to oko nijansi sto je navedeno. Ali sa nijansom variraju i cene,primetio sam OnePlus 6 za nekih 340e na KP ali nit garancije nit ista. Sa garancijom je to vec neka veca cifra sto meni ne odgovara,jos je 64GB. O telefonu koliko sam pratio stvarno je azdaja. Znaci istina je to za Updateove i za stare modele...[emoji17] Ne patim ja od marke telefona uopste,bitno mi je da mi radi,da me sluzi ako je moguce 3 godine i nista vise. Samo eto da famouzni Poco F1 ima OIS odma bih ga kupio,ali sta cu... Jos sam u razmatranju.

Ajde da pitam i ovo. Pre nekih par meseci sam koristio i Huawei Mate 10 lite. Snimci su mi za moje potrebe odlicni. Hoce li Poco imati bar slicne video zapise ili bih ipak morao da prelazim na Mi 8.

Poco je u svakom pogledu bolji od Huawei mate 10lite. Neces morati prelaziti na mi8. `uzmi Poco odlican je telefon. Ako ga ne zelis prodavati skorije onda bolje uzmi 128GB iako poco moze da prima sd kartice, ali valjda koristi jedan slot za sim karticu, pa ako budes imao nekad zelju da koristis dve sim kartice, onda ne moze micro sd kartica. Valjda je tako ako se ne varam.

Sve više težim ka Pocu. Jos me ovo interesuje,senzori su svi isti na Mi 8 i F1 (primetio sam valjda da na Mi 8 ima neko 3D otkljucavanje licem,ali to i ne koristim tako da mi ne treba), kako ste zadovoljni FP na Poco F1 (na Mi 8 vidim da ste prezadovoljni). Znam da je vibro motor užasan,kako stojite sa pozivima? Je l funkcioniše sve bez problema? I još me buni ovaj odgovor gore sto se tice isključivo fotografija na F1. Nije valjda da ruka mora da bude apsolutno mirna da bih dobio upotrebljivu fotku.

Da li taj tvoj huawei ima OIS?
Što se tiče poziva na mi8 sve funkcioniše. Za poco ne znam. Čak ni vibro motor nije užasan. U torbici držim telefon, i lepo se oseti vibracija.

Ima nas mnogo ovde na forumu, i svako ima drugačije potreba, pa otuda to da je nekome vibro motor na pocu slab, nekome nije, i tako. Evo mi9 nema OIS pa ga ljudi kupuju. Sve zavisi kako koristiš kameru. Sa blicem bez blica. Čak ni OIS nije svemoguć. Sve zavisi i od toga što fotografišeš. Stavi sve na papir, oduzmi i saberi pa to kupi. Uvek će se neko naći i napisati uzmi ovo , nemoj to. Imaš tri predloga . Dva su tvoja poco i mi8 i oneplus.
Dobio si odgovore . Sviđa ti se poco, uzmi pare i kupuj. [emoji16]

Mislim da Huawei Mate 10 lite nema ois

Poslednja izmena:
Mi 8 i Poco F1. Sto ti kazes na papir da se stavi sve i da se vidi. U jednu ruku bi mi godila jaca baterija,3.5mm jack,LCD da ne razmisljam i slicno. Ali ne mogu da prežalim taj OIS. Gledam fotke i video zapise po ytu stvarno izgleda očajno. Koliko izvlacite SoTa sa Mi 8? Izgleda cu jos malkice da sacekam da mu padne cena i da uzmem. Koliko sam skapirao u Mi radnji ima za 40k sa 2g garancije? I kako ste zadovoljni usbc adapterom na 3.5mm jack. Nasao sam neki na netu 39$ ali ne znam kakav je kvalitet ovog trenutnog.

Šta bre $39? Ja sam moj platio $12, i taj je jedan od skupljih.
SoT zavisi od osobe do osobe, generalno je dobra baterija.
U Mi radnji je 40k, samo pitanje da li ga imaju, moraš da proveriš.
Ima na forumu neko prodaje 128gb za 270e čini mi se, ako ti garancija nije presudna.

Poslednja izmena:
Znači ništa za ovaj od 39$,kakav je kvalitet zvuka na tom tvom? E pa to je problem,sto mi svi pricaju amoled amoled pa postoji mogucnost duhova dza bu,zato sam sad skeptičan i za garanciju...

Izvinjavam se na upadu :).Treba mi mala pomoc, da ne bih otvarao novu temu, sta izabrati od ova 3 modela: S9 +, P30 ili P20 Pro. Cenovno su tu negde. Koji ima najbolji odnos ulozeno/dobijeno? Hvala.

Znači ništa za ovaj od 39$,kakav je kvalitet zvuka na tom tvom? E pa to je problem,sto mi svi pricaju amoled amoled pa postoji mogucnost duhova dza bu,zato sam sad skeptičan i za garanciju...

Dobar za slušalice koje ja imam. Ako imaš eventualno baš neke dobre sluške onda uzmi taj bolji, ali mora i telefon da izgura to. Bacanje para ako mene pitaš.

Što se tiče Amoleda, ne čitaj gluposti koje ljudi pišu i to je to. Ako koristiš telefon normalno i osvetljenje ti nije 80-100% većinu vremena, nikakav burn-in ti se neće pojaviti.

Pa baš zato i pitam je l ste zadovoljni adapterom koji se dobije ili mora da se dokupljuje neki drugi. Sad bas pogledah temu Mi 8,covek 1h i 40m SoTa [emoji848]( znam nesto je ubagovano izgleda )

Nista onda,veceras cu da odem do Usca da ga iscackam malo,je l i za njega 72h treba za bootloader? Citam na netu,zavisi kao iz koje drzave [emoji848]

Ako je samo 72h onda je super. Ja sam na mi8 morao čekati 2 nedelje. A kad sam imao mix2s onda sam odmah mogao otključati

4c00e65e5f545fcc5e5e4b82873c83c5.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno