Šta je novo?

Vaš utisak o Rapidshare-u?

Natürlich. Nas dvojica nikad ne grešimo, makar imali oprečne stavove :p

Dugo sam koristio premium, ali otkako su sjebali sa rapidima vise me ne interesuje.....
A ionako se sve redje moci naci neki iole kvalitetan materijal na njihovim linkovima....
Sami su krivi za to....

Ја РШ користим једно 3 године, и увек ми је био екстра, али од последње промене сам приметио драстичан пад у количини расположивих линкова. Кад потрошим тренутне Рапидсе, прелазим на HF, само због тога.

Samo 3 file hostera imaju zvaničnog preprodavca naloga (rapidshare, hotfile i depositfiles) u Srbiji.

A Srbija ima i jednog domaćeg fajl hostera ali neću da ga reklamiram.
Taj domaći fajl hoster je inače relativno nov (mislim da postoje oko godinu dana) a naći njihove linkove je ravno čudu. Cene su im iste kao kod ostalih file hosting servisa.
A za Srbiju postoji opcija plaćanja SMS-om.

Na žalost ne postoji zvanični preprodavac megaupload naloga.

Zvanicnih prodavaca nema, ali moguce je kupiti MU naloge kod nas.

Kome jos treba mrtvi RS pored MU-a?

A torrent, sta je to? Je'l se to maze na hleb? :D
Mislim, torrenti su po meni dinosaurusi danasnjeg doba, i otici ce uskoro u istoriju. (jedino je ok skidati sa private trackera, ali wtf kad treba onda 5 dana da seedujes taj isti torrent)

Wooooot
Seedbox = 5-10e... = obezbedjen upload za narednih 7-8 meseci
znaci koriscenja torrenta mesecno sa private trackera kosta ~1 evro mesecno .....

Pa kolko je oblje od MU i RSa stvarno treba da se maze na hleb :)

Da imam 200$ a da ovde postoji mogućnost da se preko zvaničnog reselera kupi doživotni nalog to bi i uradio.

A kupio bi i IDM, ali pošto se ne prodaje sa doživotnom licencom (po principu platiš i imaš ga zauvek) nego ga prodaju sa licencom od godinu dana onda mi se ne isplati da ga kupujem, tj da kupim licencu koja ističe.

Najbolji file hosting: Megaupload.

Rapidshare Free? S moje tačke gledišta je skroz OK (ne vrh, kao MU). Napakujem linkove, pa se sve samo skida. Ne smetaju mi pauze od 15 min.

Rapidshare Premium? Hvala, ne bih ja to :D Ne pada mi na pamet da plaćam za download :)

Mrtva mi tema :(

Zar nema više niko ništa da kaže? :trust:

Rapidshare je za mene kao free korisnika sasvim ok.
Brzina je uglavnom pristojna, a kada ubacim linkove u JDownloader, znam da će ih skinuti sigurno pre ili kasnije.
Evo recimo meni se ceo dan danas Megaupload vuče 1KB/s, dok RS radi punom brzinom.

Pa normalno kad je neopterecen :d

Ni ja nemam nameru da placam za DL, a posto imam spor net bitna mi je svaka sekunda i svaki KB/s, tako da nemam vremena za cekanje= torrenti. I, BTW, imate i private trackere... e sad tu je problem brzina, ali mislim da na svakom malo boljem torrentu moze da se izvuce pristojna brzina :).

Vi uzivajte u file sharing servisima, a ja cu u torrentima. Imate izbor, birajte :)

Naslov teme bi trebalo promeniti u "vaš utisak o file sharing servisima", a ne konkretno o RS-u.

On topic:
Imam još uvek jedan RS nalog, pa dok ima linkova skidam, kada nestane, možda pređem na hotfile

Poslednja izmena od urednika:
Koristio sam Rapid Premium duze od godinu ipo i onda kad javishe da nece brisati naloge na 15 dana po isteku ja prestao da placam. ;) Inace sam placao na 6 meseci. Razmishljam se da ponovo uplatim ali sve vishe mi se desi da ono sto hocu da skinem bude obrisano ili pukne kad skidam na pola. Tako da torrent zavrshi posao. A inache sam smanjio DL mada i ranije nisam bio neki bash havy dl-der.

Da li je zbog vikenda, ali brzina mi ne prelazi 20K!

Prije sam dosta download-ovao sa Rapidshare-a ali uspostavilo se da nije to to! Od tada samo torrent-e koristim, skinem-podesim-ostavim da se skine-uživam ,)

uzasno mi rade i RS i FS i MU. poludeo sam skroz. nisam skidao nista vec mesec dana, i sada kad skidam 10gb dobijam brzinu 30kbps

Imam premium na RS i HF i jednako dobro rade i jedan i drugi servis (brzina skidanja je nekih 1mbs i retko pada spada ispod 900 kbs), ali samo kad imao linkova. Primecujem da megaupload i fileshare sada preuzimaju vodece mesto sto se tice broja linkova. Ali se premium nalozi mogu kupovati i dopunjavati samo preko paypal-a. A brzina na MU je zaista veoma dobra i bez nekog premiuma, jedini problem je limit skidanja za dan.

Zna li neko sta se desava s RS ?

Pogledah sad na USD, nista nije skinuo vec satima, "Unable to get the link" error.
Ubacih prvi link u FF, i krene odmah da skida fajl. A adresa je http://rsnnn|nn|nn.rapidshare.com. WTF ?

Edit: stigao do 40% i pukao link...

Poslednja izmena:
evo upravo sam video neke ozbiljne promene na rs stranici. to se desilo danas u toku dana jer sam jos sinoc video staru stranicu.

^/^^ u news sekciji je bilo najavljeno da ce danas biti prekida u radu. interne informacije su ukazivale da rade na promeni interfejsa, ako se to moze nazvati "ozbiljnim promenama".

inace, ovakav look je jos jedan (za sada sporedan) korak ka njihovom konacnom cilju - ponudi iskljucivo legalnog sadrzaja (u formi "pay 4 xyz")

Meni sa premiumom nije radilo od juce dok nisam na opcijama ukljucio direct download na rs stranici.

Opet su promenili cene/sistem naplate. Loodaci. Sada se uz pro dobija više protoka, ali je i mnogo skuplji.

ako se dobro secam ranije cene rapida ona se nije promenila. 1000rapida za 10e.

a mesecni protok je bio 30gb downloada za 99 rapida. cena gigabajta je ostala ista, ali je paket sada mnooogo veci. znam da je nekima 150gb malo, ali za prosecnog korisnika ovo je stvarno previse. odnosno kada pogledam cenu (10e za dva meseca) onda i nije skupo. samo ce vecina da kupi vise nego sto trosi.

edit:

evo sad gledam prosle cene i sadasnje. sve je apsolutno identicno sa tim da su paketi veci. stvarno je bezveze. ako predjes mesecni limit za download moras da kupis 100gb za 280 rapida. ranije si mogao da uzmes samo 5 gb za 14.

Poslednja izmena:
^^cene rapidsa su identicne i u tom pogledu nema promene.

otezavajuce je to sto su odlucili da minimalna mesecna nadoknada bude 5e (umesto 1e) i uz to vezali "cak" 150GB (ranije 30GB). slazem se sa subtractor-om da je 150GB mnogo, imajuci u vidu trenutnu ponudu i brzo skidanje fajlova sa njihovog servera.

nisam od onih sto cekaju "happy hours" i skidaju samo probrane fajlove, pa sam opet poslednjih meseci retko prelazio 100GB.

Ja skinem 200MB do 3GB u jednoj sesiji...na svaka dva meseca :d

Sve je manje linkova na rapidshare i možda ga uskoro menjam za neki bolji. Par godina me verno služio...

evo sad nesto preracunavam. 50gb storage i 150gb downloada bi kostalo 20 rapida vise nego ovo sada (515). ukoliko nekome treba samo masivan download, ali ne i storage prostor ispalo bi dosta jeftinije ( za 99rapida se kupi klasican paket i onda za 336 rapida dodatnih 120gb downloada). isto vazi i za one kojima treba samo storage.

na rs kazu da su im ljudi trazili vise sto je meni nejasno. svima kojima ne treba i 50gb storage i 150gb downloada bi se mnogo vise isplatio prethodni sistem. a svi oni kojima treba gube samo 20 rapida mesecno. to je 6 evra na 2 godine. prilicno mizerna suma.

rs ovime nije poboljsao apsolutno nista. samo su pogorsali stanje za sve one koji nisu masovni downloaderi.

takodje mi je gadno kako reklamiraju popust ako neko uplati pro nalog za celu godinu. oni koji plate 12 meseci dobijaju popust i mogu da kupe jos 12 meseci za 5500 rapida u odnosu na 5940. meni je stvarno sramotno da ukoliko neko zeli 2 godine pro naloga dobije 6evra popusta u odnosu na one koji placaju mesecno.

pokusavaju da proture ideju o zaustavljanju piraterije i koriscenju usluga samo za privatne svrhe, a mesecni nalog ukljucuje 150gb downloada na zelju potrosaca. pa zar stvarno misle da je to za bilo sta drugo nego za skidanje piratizovanog sadrzaja.

Vrh Dno