Šta je novo?

Uzasi velegrada i modernog vremena

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Uzasi velegrada i modernog vremena"??? Ma dajte ljudi ovo sad lici na nakaradu, od upozorenja na lopove koji koriste deciju naivnost ispred osnovnih skola koje nasa deca pohadjaju preslo je u globalnu raspravu o pokvarenosti citavog covecanstva, a pogotovo mi je muka od komentara kako smo najgori od svih i kako nigde to nema. Koreja?? Haha, ma idi

U pravu si sto posto, to se jednostavno desava svuda u svetu i to je cinjenica...nema to veze sa nama. Sto se tice komentara kreatora teme da zna kako policija radi svoj posao, rade oni svoj posao ne brini nista, cak sta vise imaju dosta dobar ucinak kada su ovakve stvari u pitanju...

@mad skillz Heh,prvi se setio stormwatch,ja samo opisao pasminu,sta cu kad volim pse:D Bandog se naziva pas koji je mesavina uglavnom sledecih vrsta:pit bull,amstaff,napuljski mastif,engleski mastif,bulmastif,dogo argentino,tosa-inu,cane corso,dogo canario,bordoska doga,fila brazlieiro,bull terier,americki bulldog...Neprikosnoveni cuvar lica i imovine,bez problema daje zivot za gazdu i porodicu.Ovo nije offtopic,jer ja bih prvo porazmislio o psu cuvaru pa tek onda o ostalim resenjima.Da ne pricam sta bi se desilo manijaku da je usao u kucu a u njoj bandog na strazi...

Edit:Heh nisam video postove pre mog:D
Bandog koji je nastao ukrstanjem pita i napuljskog mastifa se naziva jos Americki Bandog Mastif

Poslednja izmena:
Evo još 1 iskustvo: ujutru oko 6 upala neka narkomanka kod komšinice u kucu i sto je najjace komšinica se tad budila za skolu, i vidi je. I kao ko si ti i sta tražiš ovde, ova kao jao ja promašila kuću, mislila sam da mi ovde živi dečko :zgran: Komšinica onako mamurna, nesvesna sta i kako, isprati je napolje, i tek kasnije izvali da joj nestao fotoaparat... Sve u svemu, panduri je nadju, krene sudjenje, narkomankin advokat naplaši komš. i kevu kao znate vi čija je ovo devojka, znate vi ko je ona, i one odustanu. Inače ta devojka bila poznata od ranije itd. al džaba.

Ko god počne da *ere kako je ovde najgore, neka slobodno otputuje u neki veći grad u USA i prodje širim pojasom istog. Koliko će videti ljudi koji idu tuda pešaka?

Poslednja izmena:
@cipela i ja se nadam!
@rcw aj ja sam je cekao danas i ovih dana cu je ja kupiti iz skole.
@alti veruj mi da nije, to je ipak van granice svih lazi, a i situacija koja je bila nije naivna...

Drago mi je ako sam uticao svojim savetom.

Poslednja izmena:
Ko god počne da *ere kako je ovde najgore, neka slobodno otputuje u neki veći grad u USA i prodje širim pojasom istog. Koliko će videti ljudi koji idu tuda pešaka?

E stvarno, nije da su nasi gradovi sigurni (NS na primer nije) ali nek neko recimo u 11 uvece proseta Compton Estate-om u LA ili oko Place de la fet u Parizu u isto vreme pa da vidimo :D:D:D

Ma to je opsta pojava danas, to da nigde nisi siguran (ili sve manje i manje).
Vratio mi se brat iz okoline Moskve, pre par meseci, i ne moze da se nacudi kako se tamo posle 19-20h sve zatvara i stambene zgrade pod katancima i resetkama, prozori u prizemlju kao u zoo-vrtu ...

Bitno da je mala ok, pare i ostalo mozes i da zaboravis. Samo da se ona malo povrati, to moze da bude ebena trauma...

Evo još 1 iskustvo: ujutru oko 6 upala neka narkomanka kod komšinice u kucu i sto je najjace komšinica se tad budila za skolu, i vidi je.
Pre nekoliko godina izađem ja ujutru iz stana, vidim lift ne radi... Krenem dole pešice, kad imam šta da vidim: polupano nekoliko vrata od lifta, polupan svetlarnik, zidovi izbušeni kao da ih je neko rešetao mašinkom...

Raspitam se šta je bilo... Kažu, kasno uveče neki poludeli Rumun, građevinski radnik, hteo da ubije (siluje, šta li...) neku devojku u liftu (inače moju školsku drugaricu), ona uspela da pobegne, zvonila kod najbližeg komšije koji je u gaćama izašao na stepenište sa pištoljem, ali je i on pobegao od Rumuna i pozvao policiju. Rumun poludeo i počeo sve da lupa pajserom po zgradi (zanimljivo, nije udarao ni po jednim vratima od stana).

Došla policija, on policajcu pajserom razbio glavu... Nisu mogli da ga savladaju, pozvali specijalce i ovi bacili suzavac i tako ga skleptali. Kao u filmu.

Pa setite se onog Kineza koji je sa mačetom nedavno vitlao po Knezu... Nekom tipu odsekao prste, drugom nos...

Ne kapiram komsiju,sto je pobegao kad je imao pistolj,jedino da nije bio napunjen?Daleko bilo ja za takve situacije imam Ljubicu(sekiru),bejzbolku,baklju,psa i buraza...Treba biti spreman na svakave situacije

Bitno da je mala ok, pare i ostalo mozes i da zaboravis. Samo da se ona malo povrati, to moze da bude ebena trauma...

u pravu si, to je najbitnije, malo je potresena sutra cemo je voditi do psihologa cisto ono da psiholog proveri kakvo joj je stanje, jer ona je ok ali ipak mozda to krije u sebi a to ne bi bilo dobro.
A inace neko me je prozvao(necu da imenujem) kako ja nisam strucan da dam komentar o tome kako nasa policija radi... Ja bih i voleo da oni njega odmah uhapse jer dok je on na slobodi niko nije siguran, Sutra ce upasti kod prvih koga vidi priliku; no da ne ispadne da pricam neargumentovano... STA reci sem da to se desilo juce popodne i danas smo zvali muriju a znate sta oni kazu u stanici "mi smo tek danas oko pet dobili izvestaj".
Pa jel moguce da za jedan smrdljivi izvestaj treba vise od 24h?????????:mad:

Ne kapiram komsiju,sto je pobegao kad je imao pistolj,jedino da nije bio napunjen?
Pa video je da ludaka jedino može da ubije ako hoće da ga smiri, nije lud da zbog ludog Rumuna guli robiju. Inače čovek je poznati hirurg, nije policajac ili tako nešto.

P.S. I ja držim sekirče pored vrata, zlu ne trebalo. :p

Poslednja izmena:
STA reci sem da to se desilo juce popodne i danas smo zvali muriju a znate sta oni kazu u stanici "mi smo tek danas oko pet dobili izvestaj".
Pa jel moguce da za jedan smrdljivi izvestaj treba vise od 24h?????????:mad:

E boli policiju ona stvar za posao koji je placen od nasih para, vazno da se oni voze pezoima dok obavljaju svoje poslove, u ovoj zemlji apsolutno nisi siguran.

Mnogo paranoje i straha, nemoj da se ljutis panto nisam na tebe mislio.
Ali drzati sekiru pored vrata, pistolj ili pitbula samo zbog zastite, a obican ste gradjanin to nije cisto.
Postoje civilizovaniji nacini da se zastitite, a sigurniji po vas, kao sto ste videli iz primera pistolja koji ne znaci mnogo. Jos gore da pucate ili secete sekirom u strahu, pa posle zatvor.

Moj predlog, video nadzor zgrade, sa jasno istaknutim natpisima da je zgrada pod nadzorom i zastitom. Boja vrata i brava. To ce oterati primitivni oblik sljama koji se bavi sitnim kriminalom.
Bolje spreciti, nego sekirom leciti.;)
Iz iskustva.

p.s. e sada ako ste iz nekog razloga vrlo primamljiva meta za kriminalce onda vam treba ozbiljnija zastita

Poslednja izmena:
Pa pantelejmonova sestricina je obican gradjanin isto kao i devojka koja je napadnuta pa sta se desilo?Sekira,baklja,bejzbolka...mogu da posluze ako situacija zatrazi,a takva situacija moze da se desi svima,bez obzira da li pripadas krugu ljudi koji treba da se plase za svoju bezbednost ili si sasvim obican gradjanin.

P.S nemam pit bulla,imam aljaskog malamuta:)

off: zakuni se cipela! M ili Z ? i ja ga imam, poras'o je mnogo, pa mi greota da ga drzim u stanu, sad zivi sa babom u ostruznici ... :( tamo baba ima 8 ari placa!

kad smo kod ker odbrane - aljaski malamut ja tvrdim - dobija pitbull-a, bull terijera, rotvajlera, boksere, i to zajedno, ako mu je frka!

Off:
Muzjak,11 meseci,Avaks se zove:DNije njima frka u stanu uopste,ali najbolje kad imaju tako veliki otvoren prostor.A za ovo drugo,treba videti malamuta u akciji:D

Ne bih nikada drzao pit bula ili nekog agresivnog psa u stanu zajedno sa decom. mi smo u zgradi resili problem na onaj nacin.

off: da te pitam koliko ti je poslusan Ajax, 2 druga mi imaju malamute, muzjake, jedan se ne odaziva ni na rodjeno ime, potpuno svojeglav i ovaj drugi je jako neposlusan. Stekao sam utisak da su vise divlji nego pitomi. AL oba su miroljubiva.

Poslednja izmena:
Čisto da znate da ne bi temu nikad zatvorili, samo da znate da pričate ko ljudi.

Što se tiče pasa. Nema agresivnih pasa po prirodi, pa tako ni pit nije agresivan pas, postoje samo agresivni vlasnici.

-zaključano-

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno