danas sam zvachnino zavrshio moj uredjaj
bilo je tu svega, varenja, brushenja, sechenja...
ewo kako je sve pochelo
lep septembarski dan, ja se smorio, otishao na buvljak, i sluchajno vidim grafoskop... odmah se ja setim burazera koji mi je prichao za ovaj projekat, i iscenkam se za grafoskop...
onda je pochela teshka potraga za polovnim TFT 15" monitorom, do 150e max... i tu sam moze se reci imao srece, jer sam sluchajno u oglasima video radnju koja se bavi prodajom monitora, otrchao tamo, i oni mi rekoshe da je monitor prodat, medjutim da je taj lik koji je rekao da mu ostave monitor otishao da zmeni evre i nije se vratio vec 2h tako da je verovatno odustao... onda ja lepo kupim taj monitor [za 135e] i isto veche ga za nekih sat i po rasklopim [nikakva mudrost] btw to je bilo chini mi se polovinom januara
e onda sam do skoro [chini mi se polovine marta] trazio majstora koji ce da mi po iole pristupacnoj ceni produzi one kratke kablove... posle dva puna meseca trazenja, odustanem ja i odem kod ortaka da probamo da zalemimo, pa ako sjebemo neshto nema veze. tek shto smo sav alat izvadili na sto, dolazi njegov sin i kaze nam da ima nekog ortaka koji se bavi tehnikom, a tu blizu je. Zove on njega, ovaj se ne javlja... i tako pola sata, gotovo resili mi da pochenmo da lemimo, kad zvoni telefon ewo ga...
odemo mi kod tog majstora, vidi on shta je... kaze nema problema, to cje biti nekih 10e ja saw hapy [za to su mi trazili 80e] i za 7 dana to meni chovek stvarno korektno uradi i ja mu dam 15e
kada je ovaj produzio kablove, odem ja kod tog ortaka sa kojim sam hteo da lemim monitor, i onda on poshto ima skoro celu radionicu u garazi, mi upakuje projektor, zavari okvir, sa gornje strane upakuje prekidace za podesavanje slike paljenje i gasenje monitora, montira ventilator, sve namesti da se ukljucuje na samo jedan utikach, stavi ukrajsne lajsne...
ewo danas je konachno zavrshio, probao sam i radi perfektno
feeling je ne verovatan
dakle sam rad kao rad je lak, medjutim treba mnogo cimanja i mnooooogoooo srece kod kupovine monitora...
shto se tiche komponenti dosta njih mozete da nadjete na buvljaku u Bubanj potoku i to u onom delu gde su polovne stvari, bitno je samo oticji rano [oko 8.30- 9.00 biti na buvljaku] jer vec od 12 ljudi pocinju da se pakuju, a za 2 sata jako tesko moze da se predje ceo buvljak detaljno
ceo projekat me je kostao 250e sa polovnim komponentama