Šta je novo?

uuubrzanje

drljaca

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2002
Poena
619
:wave; kako da ubrzam tualatina na 1,2mhz,radi stabilno na 1,296mhz,i ni makac!ploca je asus tuep 2m,sa zvukom ac97,cd je toshiba 24X.preko te brzine neradi ton a cd brlja!

drljaca je napisao(la):
:wave; kako da ubrzam tualatina na 1,2mhz,radi stabilno na 1,296mhz,i ni makac!ploca je asus tuep 2m,sa zvukom ac97,cd je toshiba 24X.preko te brzine neradi ton a cd brlja!

Kupis ATA33 CD ili DVD... Takodje i novu zvucnu...
Ako opet ne radi bacio si pare...

Alternativno, ako je moguce, smanjis brzinu pci magistrale.

Ako sve to ne pomaze kupis i novu plocu, recimo A-bita.

Ako i to ne pomogne, nema ti pomoci!

a sto bi uopste o/c masinu??? mislim da je 1.2ghz sasvim dovoljno za sve igre...

Procitaj moj post, pa ce ti bidne jasnije.

procitao,hvala!!

Slazem se da nema razloga za OC jer to je prakticno koper+ 🙂
na 1.2 i to je vise nego dovoljno..

pozdrav

Stalin je napisao(la):
a sto bi uopste o/c masinu??? mislim da je 1.2ghz sasvim dovoljno za sve igre...

Ko je uopste pominjao igre 🙂
Ko zna zasto coveku treba...

Pa nove igre su najzahtevniji softver😀

Broz je napisao(la):
Pa nove igre su najzahtevniji softver😀

Bunis me sa onim "😀". BTW, nije tacno, stavis dobru graficku i na svakom celeronu na 100 fsb i 128-256MB rama sve ce da leti isto kao i na naj ploci-procesoru.

Totalna ZABLUDA da nesto leti ako je na 100mhz fsb.
Coppermine na 1000mhz@133fsb je brzi od tualatina 1200@100fsb. Znam to jer imam oba sistema,tacnije copper je 700@1000-143fsb a tualatin je na1608@134fsb.
Fsb ima OGROMNOG uticaja na performanse,pa je tako sada 133fsb vec ispod potrebnog minimuma.Razlike izmedju tualatina 1600 i naprimer 2000 ako bi zadnji postojao i da su na istom fsb-u nebi ni bilo osim u sintetickim testovima koji se ticu samo procesora(sandra cpu i mm cpu)Geforce 3 i 4 bi imale skoro identnicne rezultate jer je ogranicavajuci fakror memorijski transfer a ne cpu.To sto bi 2000 duze cekala na memoriju nego 1600 ne znaci za performanse SISTEMA nista!!!
Video sam po netu nortwoode 1800a clokovane na 2520 -na140(*4)to je efektivno 560 fsb(cisto zlo) ali je i cena cpu-a i dobre 845 ddr ploce(Asus p4b266e)-VELIKO zlo.
Drugar mi ima xp 1600+oc na 1575Mhz-150(*2) i kt266a plocu,graficke su nam identicne-Leadtek Gf3 i ja ne mogu sa tualatinom 1600 da mu se priblizim u q3,3dmark2000 & 2001... i sve samo zbog duplo losije propusne moci 133Mhz sdr fsb
Samo zbog toga-(mem. trensfera) cu biti primoran da prodam plocu, cpu i memoriju i predjem na xp i kt333 a ja sam zagrizeni Intelovac, nikada nisam imao Amd cpu ni via chip-set(blaah, ali sta cu drugo)

Geek_master je napisao(la):
Bunis me sa onim "😀". BTW, nije tacno, stavis dobru graficku i na svakom celeronu na 100 fsb i 128-256MB rama sve ce da leti isto kao i na naj ploci-procesoru.
Dopuna:
128 rama je MALO makar 256

tomvlad je napisao(la):
Drugar mi ima xp 1600+oc na 1575Mhz-150(*2) i kt266a plocu,graficke su nam identicne-Leadtek Gf3 i ja ne mogu sa tualatinom 1600 da mu se priblizim u q3,3dmark2000 & 2001... i

Drugu ne bi mogao da se priblizis u navedenim benchovima ni da ti imas 150 a on 100, to je zato sto AMD jede malu decu za dorucak u takvim stvarima, kao i u Max-u.

tomvlad je napisao(la):
Totalna ZABLUDA da nesto leti ako je na 100mhz fsb ....
Brzina sistemske magistrale je od velikog značaja za performanse računara, ali ima primena u kojima to i ne znači baš mnogo. Evo NPR bilo kakvo kriptovanje, enkodovanje, zipovanje i sve druge intenzivne računarske operacije više profitiraju na brzini procesorskog jezgra.

Celeron 850 ( FSB@100MHz ) će brže komprimovati ili enkodirati DivX nego PIII 667 ( FSB 133MHz ).

Tomvlad molim te pogledaj na xbitu testove celeronaT 1A i 1.2A i videces sledece:
1. nema NI JEDNE discipline u kojoj je koper 1GHz(133fsb) brži od celeronaT 1.2GHz.
2. videces i da je celeron [email protected](dakle 150fsb) u nekim stvarima malo sporiji u nekim isti a u nekim i brži od 1500+.
3. o sramoti p4 neću ni da govorim postoje tabele gde se lepo vidi..i sve to sa sdram-om
4. ovo nema tamo ali ima na drugim testovima - koper 1GHz(100fsb) je sporiji do 5% od istog tog ali sa fsb133...

ovo je sve dobronamerno nemoj sad da skačes u oči🙂

pozdrav🙂

http://www.xbitlabs.com/cpu/celeron-1200/

http://www.xbitlabs.com/cpu/celeron1a-oc/

Broz je napisao(la):
Tomvlad molim te pogledaj na xbitu testove celeronaT 1A i 1.2A i videces sledece:
1. nema NI JEDNE discipline u kojoj je koper 1GHz(133fsb) brži od celeronaT 1.2GHz.
2. videces i da je celeron [email protected](dakle 150fsb) u nekim stvarima malo sporiji u nekim isti a u nekim i brži od 1500+.
3. o sramoti p4 neću ni da govorim postoje tabele gde se lepo vidi..i sve to sa sdram-om
4. ovo nema tamo ali ima na drugim testovima - koper 1GHz(100fsb) je sporiji do 5% od istog tog ali sa fsb133...

pozdrav🙂

Molim vas obavestite me kada neko od vas nabavi 1@1,5 G.
Ako to postoji, a ne kosta, kod nas, vise od 110 Eura, ja cu postanem gori Intelovac od Magicka.

notax je napisao(la):
Molim vas obavestite me kada neko od vas nabavi 1@1,5 G.
Ako to postoji, a ne kosta, kod nas, vise od 110 Eura, ja cu postanem gori Intelovac od Magicka.
Magick je orjentisan na Intel platformu zbog softverske podrške ( drajveri, setovi instrukcija, i.t.d. ) i njegove beskompromisne pouzdanosti, a ne procesorske snage. Opet sve to je predodređeno onim čime se zanimam/bavim.

Ovo sam objašnjavao već 1000 puta i opet vam nekako polazi za rukom da od mene napravite bezočnog lažova i ostrašćenog ekstremistu.

Drugar mi ima xp 1600+oc na 1575Mhz-150(*2) i kt266a plocu,graficke su nam identicne-Leadtek Gf3 i ja ne mogu sa tualatinom 1600 da mu se priblizim u q3,3dmark2000 & 2001... i sve samo zbog duplo losije propusne moci 133Mhz sdr fsb

Za ljudsko oko-mozak je brzo sve sto je preko 25 fps, a sve sto je preko 50 fps nema sanse da se primeti. Ako ti to nesto znaci napravicu ti program koji ce uvek u cosku ekrana da ti pise 300 do 400 pa ces da budes bolji od druga. A 3Dmark je benchmark program a ne igra.

Evo ti moj GeekForce2 MX i bas bih voleo da vidim da na nekoj ploci-procesoru ima vise od 50 fps, koliko ima na svim kompovima pocevsi od celerona 566... naravno ako se ne overklokuje graficka 🙂

Broz je napisao(la):

pozdrav🙂

Broz druze totalno si u pravu da je p4 totalna sramota kao cpu ali je ddr 845 jako brza ploca(jos kada se klokne...),nisam ni na trenutak pomislio 845sdr-katastrofa.Sto se tice coppeminea i tualatina to je SKORO identican cpu ali u q3 i slicnim igrama 1200@100fsb i 1000@133fsb razlika je velika u korist copera,kazem imam oba sistema, Kada se tualatin klokne na 133+fsb jasno je da nema takmicenja. Normalno je da ima i aplikacija gde fsb neznaci toliko. Ja pc koristim 80%samo za igre moja je greska sto u postu to ne naglasim, a tu (q3 itd fsb IMA velike veze)
Znam da je sve dobronamerno jer je i sve sa moje strane dobronamerno
Pozdrav

Misko je napisao(la):
Drugu ne bi mogao da se priblizis u navedenim benchovima ni da ti imas 150 a on 100, to je zato sto AMD jede malu decu za dorucak u takvim stvarima, kao i u Max-u.
Od kada imas pc??Dali si video intela na 150fsb a da je na 1000mhz+???(napr.copper1ghz na 1125@150fsb-masina moga caleta)Amd na 100 fsb da jede intela na150fsb a da je klok isti ili priblizan??????Cak ni u SINTETICKIM cpu testovima(sandra) jer su i tu xp i tualatin slicni kada su na istom kloku.
Imam oko desetak drugara sa kojima idem na mrezenje najslabija masina je Amd 1200 na 1350@150fsb i gf2ti 250 core 480mem ostalo su razlicite kombinacije intel i Amd. Cetvorica imamo gf3 od maja i juna 2001 i bice gf4ti cim se budu mogle nabaviti u madjarskoj.Sve amd masine su na kt266a osim gore navedene koja je na kt133a a za koji dan ce biti i kt333 mislim da smo do sada imali PUNO prilike da experimentisemo sve moguce kombinacije i nismo ni jednom naisli da je masina na 100fsb brza od masine na 150fsb(smesno!!)Jos ce na kraju ispasti da je amd k6 na 6mhz i 3fsb brzi od tualatina 1500@150fsb samo zato sto je k6-amd.U svakom slucaju svako ce kupiti sta zeli i svako radi ili se igra na svojoj masini ali netreba biti bas toliko zaslepljen.
Pozdrav

Geek_master je napisao(la):
Za ljudsko oko-mozak je brzo sve sto je preko 25 fps, a sve sto je preko 50 fps nema sanse da se primeti. Ako ti to nesto znaci napravicu ti program koji ce uvek u cosku ekrana da ti pise 300 do 400 pa ces da budes bolji od druga. A 3Dmark je benchmark program a ne igra.

Evo ti moj GeekForce2 MX i bas bih voleo da vidim da na nekoj ploci-procesoru ima vise od 50 fps, koliko ima na svim kompovima pocevsi od celerona 566... naravno ako se ne overklokuje graficka 🙂
Neznam za tvoje ali moje primeti veliku razliku. filmovi idu na 25fps-pal i 30fps-ntsc ali ja vidim da na tv-u film nekada trza pogotovu trke. 25 fps je dosta za filmove ali za q3 je 50fps JAKO malo, Fps mora biti isti kao refresh na monitoru.Idealna kombinacija za q3 -max fps 85 u configu i 85hz refresh na monitoru. Kada je refresh na primer 75 ili 100 a maxfps nije 75 ili 100 dolazi do neprijatnog seckanja bilo da je v-sync on ili off(valjda zbog q3 engine-a jer se tu to najvise primeti).Ja ne mogu da verujem da neki ljudi to ne vide.
Inace u q3 na caletovoj masini copper+asus mx 400 u 800#600 sve ma max i trilinear i 32 bit 108 fps a kada je anisotropic 91fps,
u1024#768 sve max 32bit trilinear, dinamic lights off 76fps
Pozdrav

tomvlad je napisao(la):
Inace u q3 na caletovoj masini copper+asus mx 400 u 800#600 sve ma max i trilinear i 32 bit 108 fps

Duron 600@910
GF256 150/215
256 Mb 140 Mhz CAS2

102 fps

P.S. Pozdravi caleta.

😉

tomvlad je napisao(la):
Od kada imas pc??Dali si video intela na 150fsb a da je na 1000mhz+???(napr.copper1ghz na 1125@150fsb-masina moga caleta)Amd na 100 fsb da jede intela na150fsb a da je klok isti ili priblizan??????Cak ni u SINTETICKIM cpu testovima(sandra) jer su i tu xp i tualatin slicni kada su na istom kloku.

PC imam od pre nedelju dana, sta ti je sad to 150fsb jel to neki parfem od 150 mililitara 😀.

Stavi Tualatina na 150 drug nek stavi XP-a na 100 na DDR-u, pokrenite 3D studio Max, i merite rezultate, tu ces toliko da puknes da neces znati kako se zoves. Posle pokrenite 3Dmark 2001 i gledaj kako Xp pobedjuje (doduse jedva) Tualatina na 50% jacoj magistrali. Naravno taktovi procesora moraju da su isti.

tomvlad je napisao(la):
Neznam za tvoje ali moje primeti veliku razliku. filmovi idu na 25fps-pal i 30fps-ntsc ali ja vidim da na tv-u film nekada trza pogotovu trke. 25 fps je dosta za filmove ali za q3 je 50fps JAKO malo, Fps mora biti isti kao refresh na monitoru.Idealna kombinacija za q3 -max fps 85 u configu i 85hz refresh na monitoru. Kada je refresh na primer 75 ili 100 a maxfps nije 75 ili 100 dolazi do neprijatnog seckanja bilo da je v-sync on ili off(valjda zbog q3 engine-a jer se tu to najvise primeti).Ja ne mogu da verujem da neki ljudi to ne vide.

Zaboravio sam da napomenem, onih 50 fps na mojoj kartici je za 1024x32 max demo001 i ne moze vise, makar da je stavis na server...

Slazem se da je lepo da fps bude kao i refresh, ali nije mi jasno kakva ti se to seckanja prividjaju, stavi ti lepo vsinc on i uzivaj 🙂

Misko je napisao(la):
PC imam od pre nedelju dana, sta ti je sad to 150fsb jel to neki parfem od 150 mililitara 😀.

Stavi Tualatina na 150 drug nek stavi XP-a na 100 na DDR-u, pokrenite 3D studio Max, i merite rezultate, tu ces toliko da puknes da neces znati kako se zoves. Posle pokrenite 3Dmark 2001 i gledaj kako Xp pobedjuje (doduse jedva) Tualatina na 50% jacoj magistrali. Naravno taktovi procesora moraju da su isti.
Čovek je govorio o igricama, a ne o 3DMAX-u. Šta ste bre zapeli za taj Studio MAX kao da svi samo to i radite.

U igricama je veći takt FSB-a presudan i nema tog procesora koji će sa 100MHz FSB-om, pa makar i DDR, potući bilo koji koji radi na 150MHz.

Jel neko obratio paznju da je taj celeron duplo jeftiniji???? Kosta oko 63$...

pozdrav i dosta vise prepucavanja, bre🙂

Broz je napisao(la):
Jel neko obratio paznju da je taj celeron duplo jeftiniji???? Kosta oko 63$...

pozdrav i dosta vise prepucavanja, bre🙂

Da, zaista, dosta je bre, prepucavanja. FX

P.S. Gore pomenuti Duron je jos duplo jeftiniji - 65 DM.

P.S.S. A sada, zaista. Dosta prepucavanja. 😀😀

magick je napisao(la):
Čovek je govorio o igricama, a ne o 3DMAX-u. Šta ste bre zapeli za taj Studio MAX kao da svi samo to i radite.

U igricama je veći takt FSB-a presudan i nema tog procesora koji će sa 100MHz FSB-om, pa makar i DDR, potući bilo koji koji radi na 150MHz.

Magick da se kladimo, da ce da dobije XP, 3DMark je njegov teren.

Blago svima vama kojima fsb150 treba zbog igrica 🙂

dejandj je napisao(la):
A i meni se nesto cini da je 100MHz ddr == 200MHz... ali mozda gresim?

E sad kako ne razumes to je 200 Mhz-a amdovskih, a onih 150 je intelovskih tako da mora da je intel brzi 😀. Al nema veze ko hoce da se kladi i izgubi neka dodje.

Nazad
Vrh Dno