drljaca je napisao(la)::wave; kako da ubrzam tualatina na 1,2mhz,radi stabilno na 1,296mhz,i ni makac!ploca je asus tuep 2m,sa zvukom ac97,cd je toshiba 24X.preko te brzine neradi ton a cd brlja!
Stalin je napisao(la):a sto bi uopste o/c masinu??? mislim da je 1.2ghz sasvim dovoljno za sve igre...
Broz je napisao(la):Pa nove igre su najzahtevniji softver😀
Dopuna:Geek_master je napisao(la):Bunis me sa onim "😀". BTW, nije tacno, stavis dobru graficku i na svakom celeronu na 100 fsb i 128-256MB rama sve ce da leti isto kao i na naj ploci-procesoru.
tomvlad je napisao(la):Drugar mi ima xp 1600+oc na 1575Mhz-150(*2) i kt266a plocu,graficke su nam identicne-Leadtek Gf3 i ja ne mogu sa tualatinom 1600 da mu se priblizim u q3,3dmark2000 & 2001... i
Brzina sistemske magistrale je od velikog značaja za performanse računara, ali ima primena u kojima to i ne znači baš mnogo. Evo NPR bilo kakvo kriptovanje, enkodovanje, zipovanje i sve druge intenzivne računarske operacije više profitiraju na brzini procesorskog jezgra.tomvlad je napisao(la):Totalna ZABLUDA da nesto leti ako je na 100mhz fsb ....
Broz je napisao(la):Tomvlad molim te pogledaj na xbitu testove celeronaT 1A i 1.2A i videces sledece:
1. nema NI JEDNE discipline u kojoj je koper 1GHz(133fsb) brži od celeronaT 1.2GHz.
2. videces i da je celeron [email protected](dakle 150fsb) u nekim stvarima malo sporiji u nekim isti a u nekim i brži od 1500+.
3. o sramoti p4 neću ni da govorim postoje tabele gde se lepo vidi..i sve to sa sdram-om
4. ovo nema tamo ali ima na drugim testovima - koper 1GHz(100fsb) je sporiji do 5% od istog tog ali sa fsb133...
ovo je sve dobronamerno nemoj sad da skačes u oči🙂
pozdrav🙂
http://www.xbitlabs.com/cpu/celeron-1200/
http://www.xbitlabs.com/cpu/celeron1a-oc/
Magick je orjentisan na Intel platformu zbog softverske podrške ( drajveri, setovi instrukcija, i.t.d. ) i njegove beskompromisne pouzdanosti, a ne procesorske snage. Opet sve to je predodređeno onim čime se zanimam/bavim.notax je napisao(la):Molim vas obavestite me kada neko od vas nabavi 1@1,5 G.
Ako to postoji, a ne kosta, kod nas, vise od 110 Eura, ja cu postanem gori Intelovac od Magicka.
Drugar mi ima xp 1600+oc na 1575Mhz-150(*2) i kt266a plocu,graficke su nam identicne-Leadtek Gf3 i ja ne mogu sa tualatinom 1600 da mu se priblizim u q3,3dmark2000 & 2001... i sve samo zbog duplo losije propusne moci 133Mhz sdr fsb
Broz druze totalno si u pravu da je p4 totalna sramota kao cpu ali je ddr 845 jako brza ploca(jos kada se klokne...),nisam ni na trenutak pomislio 845sdr-katastrofa.Sto se tice coppeminea i tualatina to je SKORO identican cpu ali u q3 i slicnim igrama 1200@100fsb i 1000@133fsb razlika je velika u korist copera,kazem imam oba sistema, Kada se tualatin klokne na 133+fsb jasno je da nema takmicenja. Normalno je da ima i aplikacija gde fsb neznaci toliko. Ja pc koristim 80%samo za igre moja je greska sto u postu to ne naglasim, a tu (q3 itd fsb IMA velike veze)Broz je napisao(la):Tomvlad molim te pogledaj na xbitu testove celeronaT 1A i 1.2A i videces sledece:
1. nema NI JEDNE discipline u kojoj je koper 1GHz(133fsb) brži od celeronaT 1.2GHz.
2. videces i da je celeron [email protected](dakle 150fsb) u nekim stvarima malo sporiji u nekim isti a u nekim i brži od 1500+.
3. o sramoti p4 neću ni da govorim postoje tabele gde se lepo vidi..i sve to sa sdram-om
4. ovo nema tamo ali ima na drugim testovima - koper 1GHz(100fsb) je sporiji do 5% od istog tog ali sa fsb133...
ovo je sve dobronamerno nemoj sad da skačes u oči🙂
pozdrav🙂
http://www.xbitlabs.com/cpu/celeron-1200/
http://www.xbitlabs.com/cpu/celeron1a-oc/
Od kada imas pc??Dali si video intela na 150fsb a da je na 1000mhz+???(napr.copper1ghz na 1125@150fsb-masina moga caleta)Amd na 100 fsb da jede intela na150fsb a da je klok isti ili priblizan??????Cak ni u SINTETICKIM cpu testovima(sandra) jer su i tu xp i tualatin slicni kada su na istom kloku.Misko je napisao(la):Drugu ne bi mogao da se priblizis u navedenim benchovima ni da ti imas 150 a on 100, to je zato sto AMD jede malu decu za dorucak u takvim stvarima, kao i u Max-u.
Neznam za tvoje ali moje primeti veliku razliku. filmovi idu na 25fps-pal i 30fps-ntsc ali ja vidim da na tv-u film nekada trza pogotovu trke. 25 fps je dosta za filmove ali za q3 je 50fps JAKO malo, Fps mora biti isti kao refresh na monitoru.Idealna kombinacija za q3 -max fps 85 u configu i 85hz refresh na monitoru. Kada je refresh na primer 75 ili 100 a maxfps nije 75 ili 100 dolazi do neprijatnog seckanja bilo da je v-sync on ili off(valjda zbog q3 engine-a jer se tu to najvise primeti).Ja ne mogu da verujem da neki ljudi to ne vide.Geek_master je napisao(la):Za ljudsko oko-mozak je brzo sve sto je preko 25 fps, a sve sto je preko 50 fps nema sanse da se primeti. Ako ti to nesto znaci napravicu ti program koji ce uvek u cosku ekrana da ti pise 300 do 400 pa ces da budes bolji od druga. A 3Dmark je benchmark program a ne igra.
Evo ti moj GeekForce2 MX i bas bih voleo da vidim da na nekoj ploci-procesoru ima vise od 50 fps, koliko ima na svim kompovima pocevsi od celerona 566... naravno ako se ne overklokuje graficka 🙂
tomvlad je napisao(la):Inace u q3 na caletovoj masini copper+asus mx 400 u 800#600 sve ma max i trilinear i 32 bit 108 fps
tomvlad je napisao(la):Od kada imas pc??Dali si video intela na 150fsb a da je na 1000mhz+???(napr.copper1ghz na 1125@150fsb-masina moga caleta)Amd na 100 fsb da jede intela na150fsb a da je klok isti ili priblizan??????Cak ni u SINTETICKIM cpu testovima(sandra) jer su i tu xp i tualatin slicni kada su na istom kloku.
tomvlad je napisao(la):Neznam za tvoje ali moje primeti veliku razliku. filmovi idu na 25fps-pal i 30fps-ntsc ali ja vidim da na tv-u film nekada trza pogotovu trke. 25 fps je dosta za filmove ali za q3 je 50fps JAKO malo, Fps mora biti isti kao refresh na monitoru.Idealna kombinacija za q3 -max fps 85 u configu i 85hz refresh na monitoru. Kada je refresh na primer 75 ili 100 a maxfps nije 75 ili 100 dolazi do neprijatnog seckanja bilo da je v-sync on ili off(valjda zbog q3 engine-a jer se tu to najvise primeti).Ja ne mogu da verujem da neki ljudi to ne vide.
Čovek je govorio o igricama, a ne o 3DMAX-u. Šta ste bre zapeli za taj Studio MAX kao da svi samo to i radite.Misko je napisao(la):PC imam od pre nedelju dana, sta ti je sad to 150fsb jel to neki parfem od 150 mililitara 😀.
Stavi Tualatina na 150 drug nek stavi XP-a na 100 na DDR-u, pokrenite 3D studio Max, i merite rezultate, tu ces toliko da puknes da neces znati kako se zoves. Posle pokrenite 3Dmark 2001 i gledaj kako Xp pobedjuje (doduse jedva) Tualatina na 50% jacoj magistrali. Naravno taktovi procesora moraju da su isti.
Broz je napisao(la):Jel neko obratio paznju da je taj celeron duplo jeftiniji???? Kosta oko 63$...
pozdrav i dosta vise prepucavanja, bre🙂
magick je napisao(la):Čovek je govorio o igricama, a ne o 3DMAX-u. Šta ste bre zapeli za taj Studio MAX kao da svi samo to i radite.
U igricama je veći takt FSB-a presudan i nema tog procesora koji će sa 100MHz FSB-om, pa makar i DDR, potući bilo koji koji radi na 150MHz.
Misko je napisao(la):Magick da se kladimo, da ce da dobije XP, 3DMark je njegov teren.
dejandj je napisao(la):A i meni se nesto cini da je 100MHz ddr == 200MHz... ali mozda gresim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari