Šta je novo?

Uticnice za zvucnike?

To pretpojacalo je cak i zanimljiva opcija, samo sto nije najnovijeg datuma. Nema HD decodere, jesi ga ti licno probao pa preporucujes? A ta Crown pojacala jesu snagasi ili integralci, jesi ih cuo? Hocu pogledam taj alcopro shop ali mi izbacuje Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.

Kako mozes da pitas za onaj Crown da li je integralac ili snagas? Na sta tebi lici?

To pretpojacalo je cak i zanimljiva opcija, samo sto nije najnovijeg datuma. Nema HD decodere, jesi ga ti licno probao pa preporucujes? A ta Crown pojacala jesu snagasi ili integralci, jesi ih cuo? Hocu pogledam taj alcopro shop ali mi izbacuje Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration. This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.
And it does do 7.1 PCM over HDMI! (just confirmed it myself with a HD-XA2 and Batman Begins in DD TrueHD) :thumbsup2

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=759616

el ti bas verujes svemu sto procitas od prodavaca na hififorumu?

naravno da su snagasi i rade fantasticno poz

Ne, nego pitam da li si probao ili si samo procitao. Nisam mogao da udjem na sajt pa nisam hteo da pretpostavljam na sta lici vec sta jeste. Izvini adsl sto sam uopste pitao na sta to lici jer ti ocigledno nisi video neke americke integralce koji nemaju na sebi nijedan taster, lice na snagase a opet se likovi odatle kunu u njih.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
E, super onda. Covek ih je probao i siguran je u njih, znaci preporuke ima i moze da se uzme u obzir. Meni licno to deluje kao zanimljiva opcija jer se snagasi nabave i traju.... dok se pretpojacala (procesor zvuka) moze menjati po potrebi. Posto je ovo studijska oprema, koliko kosta rack za ovo cudo?
Ovo je pravi link http://www.crownaudio.com/amp_htm/lps.htm a na papiru mi deluje bas zanimljivo, moram priznati iako ih nisam cuo do sada. Onaj Denon ima xlr tj balansirane izlaze a ovi Crowni takve ulaze. Jedino da se nadje neki trokanalni ili slabiji mono za centar (moze ovo bridge ali ide na 600w).

Poslednja izmena:
Ovaj Arcam u kombinaciji sa Crown ili 2 Crowna za 7.1 ionako je pretpojacalo 7.1.
Ima li Denon daljinski?

Ne, nego pitam da li si probao ili si samo procitao. Nisam mogao da udjem na sajt pa nisam hteo da pretpostavljam na sta lici vec sta jeste. Izvini adsl sto sam uopste pitao na sta to lici jer ti ocigledno nisi video neke americke integralce koji nemaju na sebi nijedan taster, lice na snagase a opet se likovi odatle kunu u njih.

Crown je crown i nema sta da lici na njemu na integralca. Dovoljno je pogledati sliku, bilo spreda ili pozadi. :eyebrows:
Denon i daljinac... hehe, ne mozes da zivis bez njih, pa to ti je.:D

Ne, nego ce covek da pusti film i ako nesto zatreba u toku film on ce da skace preko pola sobe da utisa ili bilo sta.... shvati u 21. veku zivimo komfornije i daljinski nije luksuz vec sasvim normalna stvar. Sto se tice crown nisam bio upoznat sa njima detaljno pa sam pitao. Malo arogantno zvuci to haha pa na sta moze da lici, kada ni sam nisi hifi guru.

Uz duzno postovanje ne bih se slozio sa kolegom. Uvek postepeno sklapanje sistema na kraju vise kosta (posto se na svakom koraku dodatno gube pare). Moj savet je da skupljas pare, a za to vreme da obilazis radnje i pojedince i da naculjis usi. Kroz neko vreme ce ti se iskristalisati sta ti se najvise dopada (kakav zvuk) i prema tome ces poceti da meris. Samo treba na pocetku voditi racuna o odnosu zvucnika i sobe. Nece svaki zvucnik u svaku sobu. Moze se desiti da zvucnici koji ti se najvise dopadnu nece dobro da zvuce u tvom prostoru (bez obzira na elektroniku). Kad to budes resio ostalo je uglavnom lako. Dakle, da ponovim, najbolje je ici odmah na krajnji korak, sistem koji si resio da je najbolji za tebe. Inace je ovo veoma skupa skola da bi se placala iz sopstvenog dzepa.

Nemoj da me postujes, nego mi kupi cipele. :d
Mislim da ti gledas iz svog ugla, a ne iz njegovog. On ce tesko da nesto zakljuci iz mnogo preslusavanja sistema zbog nedostatka iskustva. Moze to da mu neko iskusan odradi, ali ako zeli da mu to bude hobi mora da pocne sam da hvata parametre i izgradjuje svoj slusni sistem. Seti se svoje prve kupovine, (pretpostavljam) da nisi znao sta treba da slusas ili nisi ni mogao da osetis one prave razlike. U svemu tome su neminovne "greske" na kojima se uci, pa zato kazem bolje da pravi greske na manjim ulaganjima, a da sa sacuvanim novcem ih kasnije ispravlja. To je moje vidjenje u vidu postepenog audio "obrazovanja".

@Gedza Ima logike u tvom stavu, samo kako za 60kvm da prodje sa jeftinijom opremom? Uz to kad se kupi komplet dobije se odlican popust dok kupovina deo po deo ne samo sto traje duze nego je i skuplja.

Ne, nego ce covek da pusti film i ako nesto zatreba u toku film on ce da skace preko pola sobe da utisa ili bilo sta.... shvati u 21. veku zivimo komfornije i daljinski nije luksuz vec sasvim normalna stvar. Sto se tice crown nisam bio upoznat sa njima detaljno pa sam pitao. Malo arogantno zvuci to haha pa na sta moze da lici, kada ni sam nisi hifi guru.

Nije poenta da li je luksuz ili ne za 21. vek, vec potenciranje krajnje da kazem nebitne stvari kod uredjaja koja treba da je zadnja rupa na svirali, a ne glavno pitanje u vezi tog Denona. Uostalom, pre bih skakao svaki put na dobrom uredjaju ako mora, nego vitlao daljincem na nekom zvucno losijem. To samo govori o prioritetima, nista vise. Ne kapiram tvoj nadrkani stav prema meni, jer niti sam ti negde uvredio MA, Onkyo, Marantz, Kimber, STX niti sam ti rekao da lupetas zato sto uvek pricas istu pricu o njima u svakoj prilici. Ono sto sam imao da ti kazem o tvom potenciranju tih stvari, rekao sam ti pre na msn-u. Ne vidim razlog za nekakvu ljutnju i prepucavanje na svakoj temi. Ja nisam nista konkretno preporucio zato sto preporuke ni sam nikad nisam shvatao ozbiljno i merodavno, a da odlucujem o necijim vecim parama, ni to ne volim. Vecina prodje ovu skolu na ovaj ili onaj nacin, sa malo ili mnogo gresaka, ali niko jos nije zeznuo univerzum i iz prve kupio sve po PS-u za velike pare i za mnogo godina zahvaljujuci necijoj preporuci. Samim tim, slozim bih se sa Gedzom da se ne kupuje za vek i vekova i da pare treba racionalnije rasporediti kad je pocetnik u pitanju. Svako bi trebao da bude svestan i odmeren, i za ovakve odluke o pocetnickim skupim sistemima treba malo vise od bilo cije preporuke i para na gomili. Das novopecenom vozacu savet da sebi kupi BMW M3 i naravno slupa ga u drugoj krivini. A dotle si mu objasnjavao kako su na primer sparco sedista i brembo diskovi best buy i da bez toga ne vredi da uopste seda u njega jer nece postici najbolje kruzno vreme na stazi. Nadam se da je bar neko ukapirao poentu.

Samo pratim fabulu i nastavljam diskusiju. Moji nisu ni MA, ni Onkyo, ni drugi nego me nervira stav sto vama smeta zato sto ja preporucujem ono sto sam izabrao za sebe. Moj stav ovde (nevezano za brendove) je da ovom liku trebaju dosta jace komponente, koje su skuplje jer treba ispuniti veci prostor. Slazem se da se menjaju delovi sistema dok se nesto ne poklopi, pa licno sam izmenjao pola stvari. Stos je sto on ne moze kupiti jeftiniji AVR ili male frontove za toliki prostor tj moze ali je unapred baceni novac.
Sto se tice daljinskog on treba da se podrazumeva, kao recimo da maticna ploca ima lan port. Kupis ti i dodatni lan ali ti zauzima prostor i dajes vise novca ali nije to to. LJudi u svetu glasom kontrolisu uredjaje a mi se ovde raspravljamo da li je daljinski potreban ili mozemo da skakucemo....

Poslednja izmena:
Samo pratim fabulu i nastavljam diskusiju. Moji nisu ni MA, ni Onkyo, ni drugi nego me nervira stav sto vama smeta zato sto ja preporucujem ono sto sam izabrao za sebe. Moj stav ovde (nevezano za brendove) je da ovom liku trebaju dosta jace komponente, koje su skuplje jer treba ispuniti veci prostor. Slazem se da se menjaju delovi sistema dok se nesto ne poklopi, pa licno sam izmenjao pola stvari. Stos je sto on ne moze kupiti jeftiniji AVR ili male frontove za toliki prostor tj moze ali je unapred baceni novac.
Sto se tice daljinskog on treba da se podrazumeva, kao recimo da maticna ploca ima lan port. Kupis ti i dodatni lan ali ti zauzima prostor i dajes vise novca ali nije to to. LJudi u svetu glasom kontrolisu uredjaje a mi se ovde raspravljamo da li je daljinski potreban ili mozemo da skakucemo....

Mene ne nervira, samo mi se licno ne svidjaju takve slepe favorizacije, jer ako si ti kupio nesto za sebe to ne znaci da se ceo svet vrti oko tebe ili tvojih uredjaja, kao uostalom ni oko bilo koga od nas. Kazes kako mogu da preporucim nesto drugo a ja kupio nesto prvo ili trece? Pa lako, nije tvoj odabir naj odabir u svemiru. Ima i toliko drugih stvari. A i siguran sam da se tvoj ukus ne poklapa sa ukusom i zeljama drugih i obrnuto. Zamisli na sta bi svaki forum licio (uostalom na to su se i sveli nazalost) kad bi svako hvalio svog konja pritom gledajuci slicno kao i taj konj, samo pravo sa samarom i uzengijama i proklamujuci konstantno jedno te isto svaki put.

Ozvuciti 60kvm je isto relativna stvar. Nekome ce i tranzistor napuniti sobu, a neko ce doneti svadbarske kutije od pola KW na svako cose. Ja samo kazem da se ne treba zaletati uvek na mainstream izbor, a sta ce da kupi, to je njegova stvar i zelja, ukus, kako god. Vidis, Crown i Denon ti uopste nisu pali na pamet jer nisu mainstream koji razgledas. A za tu nametu i prostor bi bili daleko odgovarajuci od mainstream risivera i kompleta.

Za daljinac si ti pitao da li ide kao da je u pitanju dodatna oprema, a ne standardna. Verujem da bi ti i najbolji uredjaj na svetu (iako to ne postoji) bez daljinca preskocio, jer ti je konfor na prvom mestu.

Prvo, hvala za poredjenje sa konjem. Ako uporedimo moju sirinu vezanu za HiFI svet i tvoju ti si maltene kiklop. Nikad nisam rekao ovde da je moj izbor best za sve, vec za mene i kao takakv ga preporucujem drugima da probaju pa ako im se dopadne super, ako ne dao sam svoj doprinos. Opet kao za Z-5500, nema nista da ucestvujete korisno nego samo da nesto sto se vama ne svidja unistite. Svako ima svoj stav i ja iznosim svoj a da li ce ga neko prihvatiti ili ne, nije moja stvar.
Taj Denon i Crown nisam uziao u razmatranje jer je studijska oprema i coveku treba i studijski rack za komponente a to bas i nije u skladu sa dnevnim boravkom. Rekao je da mu je i izgled bitan, verovatno ne zivi u ostavi.
Najbolji uredjaji danas (a i svi ostali) imaju daljinski ili mogucnost preko nekog drugog uredjaja iz kompleta, kao sto svaka maticna ploca danas ima lan ili usb.
Naravno, komfor mi jeste na prvom mestu. Uredjaji su tu zbog mene a ne ja zbog njih.

Prvo, hvala za poredjenje sa konjem. Ako uporedimo moju sirinu vezanu za HiFI svet i tvoju ti si maltene kiklop. Nikad nisam rekao ovde da je moj izbor best za sve, vec za mene i kao takakv ga preporucujem drugima da probaju pa ako im se dopadne super, ako ne dao sam svoj doprinos. Opet kao za Z-5500, nema nista da ucestvujete korisno nego samo da nesto sto se vama ne svidja unistite. Svako ima svoj stav i ja iznosim svoj a da li ce ga neko prihvatiti ili ne, nije moja stvar.
Taj Denon i Crown nisam uziao u razmatranje jer je studijska oprema i coveku treba i studijski rack za komponente a to bas i nije u skladu sa dnevnim boravkom. Rekao je da mu je i izgled bitan, verovatno ne zivi u ostavi.
Najbolji uredjaji danas (a i svi ostali) imaju daljinski ili mogucnost preko nekog drugog uredjaja iz kompleta, kao sto svaka maticna ploca danas ima lan ili usb.
Naravno, komfor mi jeste na prvom mestu. Uredjaji su tu zbog mene a ne ja zbog njih.

Nema razloga da se uvredis zbog te metafore sa konjem. Ako si se uvredio zbog toga, izvini. Ja jesam kiklop jer slusam stereo, ako gledas na toj relaciji sa koliko strana mi dolazi zvuk. Z-5500 je vec ispricana prica i ne bih se vracao na nju, svako ko se iole razume, shvatice njenu poentu.
Crown i Denon nisu tipican hi-fi, vec za profi namenu, i kao takvi su mnogo ozbiljniji za ono sto njemu treba. A za rack... pa to je opet pitanje estetike. Sve to moze da se stavi i na obicnu policu, ili gde god hoces, pa da li ziveo u spajzu, vili ili kuci.

Meni je konfor i izgled pod jednim velikim Š. Uredjaj jestu tu radi coveka, a ne obrnuto, ali nije tu da mi sluzi za ukras, vec treba svojim zvukom da opravda sam sebe. Ako to ne moze, dzabe mu i 3 daljinca, 18 HDMI, dekodera i ostalih trica.

Uredjaj jestu tu radi coveka, a ne obrnuto, ali nije tu da mi sluzi za ukras, vec treba svojim zvukom da opravda sam sebe. Ako to ne moze, dzabe mu i 3 daljinca, 18 HDMI, dekodera i ostalih trica.

Sa ovim se apsolutno slazem. U mom slucaju mora biti ok i izgled i funkcionalnost i kvalitet. Ako nesto nedostaje (po mojim merilima jer neko moj sistem smatra za jeftini shit) onda to nije to i ne uzimam ga u obzir.

Nikk podsecas me na Don Kihota (vezano za one vetrenjace). ,)
Sto se tice "glane" stavke, a to ispade daljinac, ja to obozavam, ali me ni ne interesuje ide li uz uredjaj, jer obavezno sa univerzalnim upravljam sa svim uredjajima po kuci, jer ne trpim kada ih ima toliko da zauzmu pola stola, pa ne mogu da se snadjem koji je za sta. Odvojis nekoliko desetina eura (20-50) i nema sklekova. Znaci jedini problem je kod bas starih uredjaja (vise od 30 godina) koji nemaju senzor, mada kada valjaju nije problem ni raditi sklekove. :)

Poslednja izmena:
Auuuuuu, ljudi, kakve bih ja stvari uradio sa onim Arkamom tj. sa vise njih... Jaooooo...:,,:

Sunce li ti zarko, morao bih itison i na zidove da stavljam. Spolja. :d

20 eura komad. Pa sta im Bog da :cigar:

Ako hoces da ti kaze relativno iskusan HiFi-ista, najbitnije je da ti veza bude dobra, da nema klimanja i da se konektori ne razdrmaju nakon 10+ ukljucivanja/iskljucivanja. I jos jedna stvar, ako hoces relativno miran san, stavis pozlacene konektore. U to, koliko pozlaceni kontakti uticu na sam zvuk, ne bih ulazio, ali tu, po automatizmu, dobijas kvalitetniju izradu.

U svakom slucaju, if you're happy, I'm thrilled...:)

Lik je toliko toga uradio i prevrnuo kucu na glavacke, da bi na kraju okacio sub na zid i zatvorio ga namestajem, a plasticne satelite digao nebu pod oblake, i to jos kad sedi, ti zadnji sateliti mu dodju ispred njegove ravni tako da je on iza njih. Ona 3 ispod TV-a su isto posebna prica. Hocu da kazem da se covek mlatio bezveze i prekopao pola kuce kad postavio sve ovo na kraj ovako. Izgleda jos jedan esteta audiofil u pokusaju.:p
P.S Ladno gledao tenis Ivanovic-eve.:D

Poslednja izmena:
Heh, pa psotavio sam link zbog ukopavanja i uticnica a ne rasporeda. :)

U redu je, samo sam prozborio koliko vecina stranih "modernih audiofila" nema pojma sta radi po pitanju postavke i odabira. Ovaj nije jedini koga sam spazio da je kucu prekopao uzduz i popreko zarad malo plastike i sakrivenih kablova.

Nazad
Vrh Dno