Šta je novo?

Uticaj Wi-Fi Signala na zdavlje

Gde si nasao ovu informaciju oko otpada iz nuklearki ?

Informacija iz prve, tj. druge ruke. Moj otac je penzionisani doktor nauka iz oblasti nuklearne fizike, pola radnog veka je proveo u Vinci i dobro je upoznat sa detaljima tih merenja, koja su nedvosmisleno pokazala da se radi o nuklearnoj jalovini, tj. otpadu iz nuklearnih elektrana (u bukvalnom smislu te reci), a ne o osiromasenom uranijumu. Svaka od tih raketa sa "osiromasenim uranijumom koji ne zraci" (kako se ovih dana moglo procitati po novinama) zapravo mozemo da posmatramo kao prljavu nuklearnu bombu, sto ona svakako i jeste. Na mestima gde su padale te rakete izmereno je cetvrt miliona bekerela po kilogramu. Poredjenja radi, u mrtvoj zoni Cernobila izmereno je pola miliona bekerela po kilogramu.

deda je umro osamdeset druge,rođen 1902,baba ga je nadživela za dve godine,umrla sa 82,osamdeset šeste,nije bilo 100+ godina već juče tako reć(ako ćemo merit od kad je veka i sveta)
Moje dede i bake jesu doživeli preko 80 godina, pa i jedan moj pradeda i jedna prababa, ali je zato pradeda bio jedan od 13-oro dece, od kojih je samo 5 doživelo 18 godina.

Prirodna selekcija, oni koji su progurali kroz detinjstvo, progurali su sve...

Prirodna selekcija, oni koji su progurali kroz detinjstvo, progurali su sve...
+1

Plus sto su ti ljudi ziveli fizicki aktivnije jedno 100 puta, daleko zdravije se hranili i plus sto nisu imali azotare u dvoristima ;) (to sto danas svi misle da ce 3 x nedeljno teretane da nadoknadi odrastanje na virslama/pastetama i lebu sava, a sve to u komsiluku industrijske zone uz ogroman stres brzog zivota, to je druga prica) A i pili su i pusili daleko kvalitetnije stvari nego danas ;)

+1

Tačno tako, moj deda popušio hektare duvana za cirka ~35-45 godina, za to vreme popio hektolitre radže (kvalitetnog alkohola), jeste da je prestao kad je već morao (negde sa 65-70) i evo može skoro sve sam sa 83 jes da je gluv malo, sve ga boli, muči ga pušačka noga ali živ je i može da se kreće, dok baba to ništa nije konzumirala i samo loše vidi sa 82 naravno isto kuka :d.
I naravno ne bi doživeli ovoliko da ne cepaju tonu lekova :D, to ih održava u životu.

Naravno žive na selu, rintali od jutra do večeri u mladosti, nisu imali nikakvog nerviranja, nikakvo stresiranja samo zdrav život. A teško se živelo posle 2. svetskog.

Sad kad vidim samo šta se prodaje po super marketima od industriske hrane, šta se loče po kafanama od najkrš alkohola, šta sve guraju u cigare i šta puštaju u vazduh, pitam se kako će neke generacije izgledati sa 40-50 ... ali sve je to genetika.

Poslednja izmena:
..... znaci 300 godine? :D

Informacija iz prve, tj. druge ruke. Moj otac je penzionisani doktor nauka iz oblasti nuklearne fizike, pola radnog veka je proveo u Vinci i dobro je upoznat sa detaljima tih merenja, koja su nedvosmisleno pokazala da se radi o nuklearnoj jalovini, tj. otpadu iz nuklearnih elektrana (u bukvalnom smislu te reci), a ne o osiromasenom uranijumu. Svaka od tih raketa sa "osiromasenim uranijumom koji ne zraci" (kako se ovih dana moglo procitati po novinama) zapravo mozemo da posmatramo kao prljavu nuklearnu bombu, sto ona svakako i jeste. Na mestima gde su padale te rakete izmereno je cetvrt miliona bekerela po kilogramu. Poredjenja radi, u mrtvoj zoni Cernobila izmereno je pola miliona bekerela po kilogramu.
Iz kog razloga je onaj ko je to merio odlučio da pljune na svoju profesiju i da ćuti o tome?

Btw, ćale mog dobrog drugara je učestvovao u merenjima i njegova priča je potpuno suprotna od tvoje.

Neko je tu prljavu bombu trebao da napravi, spakuje na brod, zakači na avion, rizikuje život pilota i mnogo ljudi na teritoriji preko koje preleće, da bi tu prljavu bombu bacio na Srbiju? Malo mi je neverovatno.
Aj da usput pitam poznavaoce materije koji imaju informacije iz prve ruke, kolika je radioaktivnost iz prljavih bombi u odnosu na onu koju smo dobili od Černobila?

Zašto bi bilo neverovatno? Imajući u vidu da je u toku pokušaj revizije istorije svetskih ratova, ne sumnjam da će i sve u vezi 1999. doći na red.

Iz kog razloga je onaj ko je to merio odlučio da pljune na svoju profesiju i da ćuti o tome?

Btw, ćale mog dobrog drugara je učestvovao u merenjima i njegova priča je potpuno suprotna od tvoje.

To ne znam, jedino da pitas nadlezne zasto su takve stvari proglasene vojnom tajnom. Isto mozes da ih pitas i zasto su doneli uredbu kojom se fizickim licima zabranjuje posedovanje gajgerovog brojaca (dok je Kostunica bio na vlasti, koliko se secam), ovo nijedna druga zemlja na svetu nema?

Inace, ako ti nije problem, posalji mi na pm prezime tog oca tvog kolege, zivo me interesuje o kome se radi. Doticna merenja je radila ekipa od 4-5 ljudi i nidam siguran da li je iko od njih jos uvek ziv, a kamoli da neko od njih negira sopstvene izvestaje.

Ubiveni ili ih pojela radijacija?
Ne znam za taj zakon, ali sam gledao kako je jednom liku bilo krivo što je njegov gajgerov brojač ostao nem pored ostataka jedne nato bombe.

Da li uopšte postoji bomba sa glavom sa osiromašenim uranijumom?
Ja znam samo za granate za topove na A-10.

Gađane su lokacije na Kosovu, u okolini Bujanovca, Preševa i planina Pljačkovica kod Vranja, lokacije u Bosni protivtenkovskom munucijom od uranijuma 238 u količini od 200 g do nekoliko kg po projektilu. Radi se o radioaktivnom izotopu uranijuma koji emituje alfa čestice i ima vreme poluraspada oko 4,5 milijardi godina. Zbog toga ima nisku aktivnost (intenzitet zračenja u jedinici vremena), ali s druge strane traje večno. Raspada se na torijum 234 koji je takođe alfa emiter, visoke aktivnosti i kratkog vremena poluraspada.

Prah nastao sagorevanjem ove municije (pali se pri udaru u metu) je raspršen oko mesta dejstva i do sada je već duboko u zemlji i podzemnim vodama, nešto malo i u nadzemnim. U Bosni je nedvosmisleno utvrđeno prisustvo u pijaćoj vodi, ali im rekoše da ne brinu jer se radi o maloj količini.
Inače, uranijum se nalazi prirodno u ljudima u količini od oko 0,1 mg usled unosa kroz hranu i uglavnom je u kostima. Do sada je ovaj uranijum koji su nam bacili razblažen, ali i dalje postoji mogućnost akutnog unosa veće količine pukim slučajem, recimo kroz biljke ili životinje koje su gajene na tim lokacijama i akumulirale veće količine. U vreme bombardovanja udisanjem prašine i direktno kroz kožu nanočestični prah. Tenkovi koji su pogođeni nikada nisu dekontaminirani, samo su sklonjeni u kasarne. A Gajgerov brojač je prilično beskoristan za alfa čestice, zbog njihovog dometa od 1 cm u vazduhu. Detektuje ih, ali ih ne razlikuje od beta zračenja, niti može uraditi spektrometriju (od kog radioaktivnog elementa potiče). Potrebni su poluprovidnicki detektori-spektrometri.

Mereno je nakon bombardovanja više puta, rezultati postoje za lokacije koje su gađane. Bioakumulacija i transfer kroz životnu sredinu nikada nisu ispitivani.

Da li smo u opasnosti, ne znam, verovatno niko ne zna. Čak i da se utvrdi povećano prisustvo u ljudima, neće se moći reći kako će i da li će to imati long term efekte.

Inače, u Iraku koji je najviše gađan ovom municijom stopa leukemije i deformiteta kod novorođenčadi je najveća na svetu, javljaju se nove do sada nepoznate autoimune bolesti.

Sto se nato bombi tice, vas sa severa zemlje molim da se ne sprdate s tom tematikom, jer su ovde napravili katastrofu, ne znam kako drugacije da to nazovem. Znam da je ono istina da sit gladnom ne veruje, ali mi ovde nemamo kurir, blic, ni neki slicni medij ni ljude sa "moodima" da objave podatke.
Alarmantno je blag termin, ali bolnice su prepune ljudi koji se bore za zivot sa najgorom bolesti.
A kod mnogo ljudi iz mog kraja koji su bili '99. na KiM je otkriven rak pluca. U Vranju takodje katastrofa, ali svaki pokusaj iznosenja informacija o tome se zavrsava na isti nacin. Ili zataskavanje ili se izvrce ruglu.
Nemojte bar to ovde da radite.

Da li uopšte postoji bomba sa glavom sa osiromašenim uranijumom?
Ja znam samo za granate za topove na A-10.
Pošto niko ne odgovara, malo sam guglao i definitivno se nigde ne spominje osiromašeni uranijum u bombama, samo u granatama za avionske topove i topove za borbena vozila.

^ ''samo''?!

Ok, nisi mislio nista lose. Ali stvarno ne kapiram ljude koji se sprdaju sa tim stvarima i poistovecuju takve cinjenice sa nekakvom paranojom otupelih masa. Mi smo stvarno prsli, na kraju ce ispasti da su A10 pucali mesavinu zelenog i crnog caja sa medom i cimetom, cisto da se poboljsa imunitet na odredjenim podrucjima. Mozda bi trebala da padne i jedna nacionalna zahvalnica, red je?

Poslednja izmena:
^ ''samo''?!

Ok, nisi mislio nista lose. Ali stvarno ne kapiram ljude koji se sprdaju sa tim stvarima i poistovecuju takve cinjenice sa nekakvom paranojom otupelih masa. Mi smo stvarno prsli, na kraju ce ispasti da su A10 pucali mesavinu zelenog i crnog caja sa medom i cimetom, cisto da se poboljsa imunitet na odredjenim podrucjima. Mozda bi trebala da padne i jedna nacionalna zahvalnica, red je?

Pa? Cak i da je sve tacno sto se pise ovde, sta cemo da uradimo po tom pitanju?

Inace, ako ti nije problem, posalji mi na pm prezime tog oca tvog kolege, zivo me interesuje o kome se radi. Doticna merenja je radila ekipa od 4-5 ljudi i nidam siguran da li je iko od njih jos uvek ziv, a kamoli da neko od njih negira sopstvene izvestaje.

Meni nije problem, ali sam pitao i dobio odgovor da to ne uradim.

Pa? Cak i da je sve tacno sto se pise ovde, sta cemo da uradimo po tom pitanju?

Pogotovo sto je pitanje da li je ista od toga tacno.

Ne, nije tacno. A10 topovi koriste punjenje - med, cimet i zeleni/crni caj. Ma vrh pokloncic od prijatelja ;)

To je ''njihova'' najveca pobeda a nas najveci poraz, vecito se delimo na dve umobolne krajnosti, npr na sledbenike-istomisljenike 2 ovakva ''uma'' http://i.ytimg.com/vi/zx_GuPqwaDI/hqdefault.jpg

Jos malo farmi, dvorova i raznog drugog djubreta u svakom obliku, da se skrenu misli sa konkretnih problema i to je to.

A posto nemam nameru da se raspravljam sa slepim sledbenicima obe ideologije sa slike iznad (posebno ne na benchu), odjava uz https://www.youtube.com/watch?v=EbKvQTXHiIo

Poslednja izmena:
Ako nemate sta da kazete na temu , nemojte vise pisati...
Postoje granice, sami ste krivi kad se tema zakljuca, da ne bi i ova imala istu sudbinu , suzdrsite se od onoga sto nema veze sa temom.

Poslednja izmena:
Meni je zaista tesko da poverujem da jos uvek ima ljudi koj ne veruju da je NATO radio neke "zle stvari", pa zato hajde da krenemo redom. Najveci autoritet iz oblasti nuklearne nauke je svakako gospodja Vujic - profesor sa Berklija, direktor centra za nuklearna istrazivanja, i jos mnogo toga. Na sledecem linku se nalazi jedan njen tekst koji je nedavno objavljen, ali ne i u mainstream medijima:

http://www.nspm.rs/srbija-i-nato/ekoloske-i-zdravstvene-posledice-nato-bombardovanja-1999-s-akcentom-na-osiromaseni-uranijum.html

Ovde je jasno navodi i da su merenja na terenu pokazala prisustvo plutonijuma i drugih materija, a isto tako se navodi i zvanican odgovor institucija iz SAD-a na tu temu. Podsecanja radi, iste te institucije su u pocetku tvrdile da municija sa "osiromasenim uranijumom" uopste nije ni koriscena tokom napada na Republiku Srpsku i KiM i da je sve to deo Miloseviceve propagande. Onda, za one koji ovde tvrdi koje se vrste cestica mogu i ne mogu izmeriti na mestima udara, neka bace pogled na ovaj tekst:

http://www.nin.co.rs/arhiva/2446/5.html

Dalje, za one koji ne zele da poveruju da su i NATO bombe imale nuklearno punjenje, neka pogledaju sledeci link:

http://www.nin.co.rs/arhiva/2535/8.html

Naravno, mnogo toga nikada nece izaci u javnost, ali naucnici su najmanje krivi za to.

Kakva tema od rutera do atomske bombe zakljucno sa Srbijom i radioaktivnim materijalom sta sve moze da nas ubije a da mi mutanti prezivimo hehehe.Nego jel zna neko dal ima jos onih nuklearnih kontenjera da se zakljucam u jedan i ne izlazim bar jedno 40godina pa mozda bude bolje ako jevreji i svede dodju mozda uspostavimo telepatsku vezu pa na taj nacin komuniciramo (nema vise 5inc 6 inc )KO me je preko wifi isprogramirao da procitam temu od prve do zadnje ?Jedno je sigurno ako treba sutra da se umire bolje od wifi nego od sarme :)

Ova tema je otisla predaleko ali da se vratim na temu wifi. Kad radi mikrotalasna meni net potpuno prekine protok. Provereno.

^^Wtf?:)
Koliko ti je rerna udaljena od rutera?

Verovatno je mikrotalasna rerna neispravna.

Nije nikako zdravo, zato vecina ljudi jede iz tanjira, a ne iz mikrotalasne.

No da ne sirimo temu.

Poslednja izmena:
^ ''samo''?!

Samo mi je muka od "bombi sa osiromašenim uranijumom" koje se pominju u svim mogućim kombinacijama, od mainstream medija do baba na pijaci.
Mi smo ovde valjda malo obrazovaniji deo stanovništva i treba da baratamo činjenicama ili eventualno smislenim hipotezama, ne rekla-kazala momentima.
Ako se potrudiš da malo istražiš ono o čemu pričaš, to onda u startu podiže nivo rasprave i zapravo čini da tvoje izjave deluju verodostojno, a ne kao proizvod čiste paranoje neukih.
Dakle, bombe sa osiromašenim uranijumom ne postoje.

To naravno ne znači da na Kosovu nije korišćena topovska municija sa osiromašenim uranijumom, sa svim lošim posledicama koje to za sobom vuče.

Neko pomenu odumiranje biljke pored WiFi rutera, mojoj orhideji izgleda izlaze novi "kancerogeni" listovi od blizine SBB-ovog WiFi rutera.

Off-topic: Nisam bio na Kosovu ali jako je mala verovatnoća da je A-10 dejstvovao. To je avion za podršku jedinicama na zemlji i primarni zadatak je uništavanje oklopnih vozila, dejstvo topom se ostvaruje na udaljenosti ne većoj od 0,8km ili je milja (sada nisam siguran) . Sad po podacima koliko je vojska Jugoslavije imala oklopnih vozila pre dejstava NATO snaga i posle dolazi se do zaključka da smo izgubili negde oko 50tak oklopnih vozila. Ne znam da li je i jedno uništeno topovskom paljbom. Sa čime je NATO gađao po Jugi tada ne znam ali da je osetno povećanje bolesnika sa maligdnim bolestima (posle bombardovanja) je statistički podatak.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno