Šta je novo?

USviravanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@gillette

Ma slazem se ja sa tobom,nego hocu da kazem da mogu tacno da ti kazem kako ce to svirati u tvojoj sobi sem ako se ne radi o nekim sistemima 10k evara kod kojih i najmanja smetnja moze da promeni zvuk...Ako pitas za pojacala i AV risivere sve to sto sam naveo nema preterano uticaja na zvuk.Instalirao sam brdo sistema kako stereo tako i 5.1 u mnogo stanova po Beogradu,iskustvo je cudo,sve sam spreman bilo kada da ti objasnim i pustim da cujes samo izvoli.Igrom slucaja radim u firmi koju si pohvalio pa kad budes imao vremena ti dodji :)

P.S.
Izvinjavam se modovima unapred ako sam rekao nesto sto nisam smeo,ako jesam brisite odmah.

Pozz

Aj da pokusam da razjasnim neke stvari.
Uredjaji koje slusas u radnji su vec usvirani( bar 95% njih ).Oni koji znaju sta hoce,znaju takodje i nacin da dodju do toga.Pravi kupci se prvo informisu na milion nacina pre nego sto dodju u radnju da kupe nesto.Ponece neke diskove koje slusaju svakodneno,neki ce poneti svoje kablove a neki cak i svoja pojacala...Mislim da se tu ne radi o mackama u dzaku,teorijama zavere,CIA,BIA...Ne treba naduvavati stvari bas do te mere.Kako koja soba svira,mislim....daj molim te.Objasni svima nama potanko sta to znaci,koje si uredjaje slusao,koju boju tona ima tvoja soba,kakva je akustika,da li preovladjuje drvo staklo ili beton.Koliko ima kvadrata,imas li parket ili itison na podu.Mozda tepih...koliko on pokriva povrsine poda.koliko vrata imas,da li su ona sa starim debelim stokovima ili nova sa tankim,kojeg je oblika soba,koliko kvadrata,visoki plafon ili standardni,koliko imas zavesa,prozora,koliki su prozori,stan ili kuca ti je pored prometne ulice,kada obicno slusas muziku...struja nije ista ujutru u podne uvece i nocu,kakva je struja u celom stanu,koji su potrosaci vezani na isti osigurac kao i uredjaji koje slusas i jos milion stvari vezanih za tvoj prostor gde slusas muziku.Mislim da ipak treba da se opustis malo i uzivas u muzici.Ja kao prodavac u jednoj od najbolje opremljenih Hi-Fi radnji kod nas u Srbiji uvek cu ti izaci u susret sa nekim predlogom samo ako znas da mi kazes sta hoces,najmanji problem je da ti prikljucim prakticno sve uredjaje koje zelis da cujes,danas, sutra,i bilo koji dan koliko god je to potrebno izrazeno i u mesecima dok ne budes zadovoljan zvukom.Samo mi nemoj otici sa druge strane reke na cijioj su obali ljudi koji vise ne mogu da uzivaju u muzici,ljudi koji vise ne cuju muziku ni note,ljudi koji cuju samo pucketanje i anomalije u zvuku...zaista tuzno :(

Konacno pravi odogovor!
Ljudi slusajmo muziku a ne okolinu!

Kada covek hoce da kupi pravu hi-fi opremu on odlazi u specijalizovanu radnju koja ima gluvu sobu u kojoj moze da poveze sve sto hoce iz te radnje i da cuje muziku koju on hoce.
Zamislite kupce BMW ili Ferrarija koji odlazi u Robnu kucu da kupi auto?

Gluva soba? Mislim da to nije dobar parametar, jer će u gluvoj sobi sve da svira, manje više dobro.

Pre ću izabrati uslove gde postoji "kućna atmosfera", dakle i razgovor i po neki auto koji prolazi ispod prozora i ostali neki zvuci, pa ako u TAKVIM uslovima oprrema zvuči dobro, onda ću tu opremu rado da izaberem.

Ali ovde nije toliko reč o samom usviravanju, koliko o činjenici da MOŽE da se desi da oprema koju kupimo, iz ovih ili onih razloga, se ne pokaže dobrom.

Na kraju krajeva, zamisli situaciju gde ti nedelju dana posle kupovine jedne opreme,na poklon stigne sasvim druga, koja ti više odgovara,a ti sasvim regularno možeš da opremu koju si prvu kupio, VRATIŠ u prodavnicu.

Dakle, ne razgovaramo toliko o kvalitetu zvuka, već o PRAVU kupca da vrati robu.
Mislim da kpucu za njegove novce to pravo treba omogućiti, a ne uskraćivati.

Šta bi sa onim "kupac je uvek u pravu"?
Kupac za svoje novce ima pravo da izvoljeva, jer je prodavac tu zbog njega i u krajnjoj liniji ZAVISI od njega.

i mi ne ovde ne govorimo o novcima koji su sitni, već o situaciji gde bilo koji iole kvalitetan uređaj vredi nekoliko prosečnih plata.

Pa izvinite molim vas, za svoje pare hoću i adekvatnu uslugu. Nadam se i vi.

Šta bi sa onim "kupac je uvek u pravu"?
Kupac za svoje novce ima pravo da izvoljeva,

znaci dosli smo do zakljucka...to je tvoj problem.sto kad udjes u prodavnicu niko ti ne titra da bi se ti osetio "bitnim" i "velikim"...jer ti si u pravu za svoje pare i moze ti se...kao...

jer je prodavac tu zbog njega i u krajnjoj liniji ZAVISI od njega.

s ovim se ne bih slozio 100%...ja sam npr bio u situaciji kad sam kupovao prve dj plejere da nisam mogao da ih kupim a imao sam pare u dzepu (da budem precizan, nisam mogao da kupim za pare koje sam ja imao :D ). mislim da kupac i prodavac zavise jedno od drugog. prodavac da bi mogao da zaradi od kupca a kupac od prodavca da bi "obezbedio" sebi, hmm recimo, neku vrstu "satisfakcije". dzabe ti pare ako ne mozes da kupis ono sto zelis

Pa izvinite molim vas, za svoje pare hoću i adekvatnu uslugu. Nadam se i vi.
ovo mi se ne poklapa sa prvom recenicom

O boze!

Za adekvatne pare ces dobiti i adekvatnu uslugu. Udjes u radnju, ljudi ti se nasmese i kazu dobar dan. Doensu ti uredjaj, povezu sa zvucnicima po izboru i puste da slusas. Verovatno ces dobiti i sok a i savet ako ga zelis. Pustice ti i 2. i 3. uredjaj, objasniti uslove garancije, pokazati sta se i kako povezuje i podesava. Platis, dobijes racun i kusur. Zadovoljni oni a zadovoljan i ti sto si imao prilike da isprobas sve sta ti padne na pamet.

I sta jos treba? Masaza sa zavrsnicom?

Ajde molim te idi do nekog auto salona i pitaj dali mozes da kupis model od 50k evra ali da imas mogucnost da ga vratis i uzmes neki sa drugim motorom posle mesec-dva dana, ali da ti ostane ta mogucnost i sa tim sledecim jer ti se mozda boja enterijera nece uklapati sa kravatom.
Ili nazovi neki salon na tom "savrsenom" zapadu pa pitaj njih ako mislis da ovde prodavci nisu fer.

Paaa, ako naidjes na dovoljno strpljivog prodavca da te saslusa do kraja mozda ces i dobiti takvu ponudu ali tada ce taj model kostati 90k. ***, koliko para toliko i muzike.

Namerno pricam o autu od 50k jer su to jos ozbiljnije pare nego neki Hi-Fi sistem (odlican, a ne ekstravagantan).

mislim da kupac i prodavac zavise jedno od drugog. prodavac da bi mogao da zaradi od kupca a kupac od prodavca da bi "obezbedio" sebi, hmm recimo, neku vrstu "satisfakcije". dzabe ti pare ako ne mozes da kupis ono sto zelis

kupac će, ako mu prodavac ne odgovara, da ode kod drugog.
Prodavac će da izgubi mušteriju, a ako je plus bio i neljubazan, imaće lošu reklamu i teško da će sledeća da mu dođe.

Kupac BIRA, prodavac je na tankom ledu.
Kupac se teže odvaja od svog novca nego prodavac od svoje robe.

Jesi li ti čuo da negde postoje udruženja za zaštitu prodavaca?
Udruženja za zaštitu prava potrošača međutim - postoje. Šta misliš zbog čega i kakva im je to zaštita potrebna?

Dakle ne radi se o tome da neko bud "bitan" i "veliki", već da bude tretiran onako kako se to radi u normalnom svetu.

(savet: pre nego se nešto prokomentariše, pročitati primere koje sam navodio)

Joooj! Pa još niste shvatili. Žilet troluje! :)

kupac će, ako mu prodavac ne odgovara, da ode kod drugog.

Pa idi kod onog ko ce da ti ponudi takve uslove. Sta? Nema? Pa nista onda, ti skoci zacas do Amerike i svaki put kad pozelis nesto da zamenis.

Zasto nema? Slaba konkurencija? Pa naravno kad u toj bari ima malo ribe onda i krokodili odu u drugu baru pa prodaju Aiwu.

Nemas srece, spadas u onu manjinu kojoj ovakvo stanje ne odgovara (videti post #71). Sta ces, sudbina....

Sokole, pa nije poenta da se ode negde drugde, veća da se OVDE stvore pristojni tržišni uslovi.

a da bi se ti sulovi stvorili potrebna je SVEST o prednosti tih uslova.

kladim se da bi vam najiskrenije, svima odgovarali uslovi koje ja zagovaram ovde i da bi rado pristali kada bi vam prodavac ponudio bolje uslove za istu cenu, (ali ne znate kako da dođete do njih pa zato tako lako i odustajete).

NS Happy, ne znam o kakvom trolovanju pričaš.
Ova tema je kao što vidiš prilično živa, ako ti to smeta računaj da imaš neki problem sa sobom, a ne sa mojom temom.

Druze, dobronamerno ti savetujem da prestanes da gubis vreme i energiju. Ne znam dali ti ne mozes da shvatis ili namerno ne zelis, ili pak zivis negde preko pa se malo zezas sa nama. Trziste ima svoje vrlo jednostavne principe i to sam uprosceno pokusao da objasnim u postu #71.

Takve uslove niko i nikada nije ponudio zato sto su kupci to zahtevali, zeleli i bili svesni prednosti. Ne moras ti da brines, svako najvise voli svoj novcanik i zna sta je za njega najbolje.

Prodavca robe ili usluge, svejedno, moze podstaci samo konkurencija ili drzava kada treba nesto da uradi sebi na stetu. U bransi o kojoj ti pricas nema:
1. potraznje, ili je jako mala pa samim tim nema ni
2. ponude ili je vrlo slaba pa tako nema ni
3. konkurencije.

Dakle, krokodil je sam u bari i tu poneku ribu koja naidje proguta bez ikakve muke i truda. Ne mora da se otima sa drugim krokodilima posto su svi otisli u puniju baru kad su videli da ce u ovoj moci samo jedan drugog da pojedu.

Kada i ako se ikada u Srbiji proda toliko uredjaja koliko samo ta jedna radnja koju pominjes proda videces kako ce krokodili pohrliti i mamiti ribe sa svim mogucim mamcima. A dotle, ***, pomiri se sa tim da ovde jako malo ljudi moze/ zeli da odvoji 1-2-3k eura za muziku.

Najbolji primer ti je trziste automobila od pre par godina i danas,koje je neko vec pomenuo. Reci mi jednu kucu u kojoj si mogao da dobijes nov auto na probu od par dana '98 ili barem na probnu voznju i to samo ako se pojavis u salonu i kazes da razmisljas o kupovini auta. A svrati ovih dana negde i malo popricaj sa prodavcem - za minut ce mu se u rukama stvoriti lista da ti bukira probnu voznju. Vidis, stigli krokodili.

I da, posto ne znamo, evo ti nam objasni kako da dodjemo do takvih uslova? ALi ne kopiranjem ponude sa stranih sajtova (na kojim obicno nema onoga sto pise sitnim slovima), vec konkretno, kako da se to silom uvede na srpsko trziste hi-fi opreme.

I da, posto ne znamo, evo ti nam objasni kako da dodjemo do takvih uslova? ALi ne kopiranjem ponude sa stranih sajtova (na kojim obicno nema onoga sto pise sitnim slovima), vec konkretno, kako da se to silom uvede na srpsko trziste hi-fi opreme.

Do tih uslova ćeš doći tako što NEĆEŠ da izdvojiš tih par soma evra kako bi napravio sebi užitak, već ćeš da se SOLIDARIŠEŠ sa ostalim kupcima tako što ćeš da počneš da postavljaš uslove koje važe u tržišno uređenim sistemima.

I kakvi krokodili..? Pa upravo im sada, dok ih je malo, i dok zavise od tih par kupaca koji mogu da izdvoje kintu, treba postaviti uslove. Ako hoće novac-mora roba na probu. Nema roba na probu? - nema kinta. Hoćeš da mi kažeš da ti ne bi voleo da imaš tu opciju?

Dok mi sačekamo da dođu velike kompanije i konkurenicja..ima da prođe još dosta vode.

I ne znam zašto si se uhvatio za sitna slova i sajtove kada sam kopirao ovde neka ISKUSTVA kupaca.

Bio sam juče u novootvorenoj prodavnici tehničke robe na Dorćolu.

da budem precizniji..prodavnica jeste nova, ali roba nije.
Što sam više vremena provodio, sve sam više shvatao da se radi o potpuno istoj robi kao u istovetnoj prodavnici na NBG.

Odeljak za Hi-fi, blagi užas.
Pola zvučnih kutija je prašnjavo, bez cene..kao da je nekome stigao kontejner robe koja je par godina kasnila sa isporukom.

Brendovi koji se nude su u dlaku isti a izbor sužen na "to ti je što ti je".

Nevezano za tu prodavnicu, neretko nailazim na sledeću situaciju:

prodavac prodaje npr pojačalo Cambridge Audio Azur od 40w, a prvo sledeće koje prodaje je od 80w.
Ili npr zvučnici, Inifinity beta 20 (bookshelf) - prva sledeća serija je beta 50 (a ne beta 40, iako i pomenuto pojačalo i pomenuti model zvučnika veoma postoji i veoma se proizvodi)

U oba slučaja (i pojačalo od 60w i zvučnici serije beta 50) novčana razlika je x 2.

Ako bi poželeo da kupiš neku "taman" varijantu, dakle ni premalo, ni previše (60w ili Infinity beta 40) odgovor je kako se to NIKADA nije uvozilo, ( i da citiram prodavca) "niti će".

Dakle, imaš opciju ili najslabije ili najjače, pa izvoli.
Prodavcima se NE isplati da te namire, već da
1.ili budeš uvek malo nezadovoljan onim što si kupio,
2.ili da daš više para nego što si planirao.

Takvih primera je koliko hoćeš.

A kupci? kupci uglavnom gledaju svoje pedu i umesto da malo zastanu, razmisle o tome ko ih i zašto šiša, njima je samo važno da "završe pos'o" i da se više ne gnjave sa time..

I tako i imamo ovo što imamo.

Ako bi poželeo da kupiš neku "taman" varijantu, dakle ni premalo, ni previše (60w ili Infinity beta 40) odgovor je kako se to NIKADA nije uvozilo, ( i da citiram prodavca) "niti će".

...da li ti je sada malo jasniji onaj deo o tome da zavisis od prodavca?...tako da sa tim tvojim parama sa kojim toliko mases mozes da se...da ne lajem

Dakle, imaš opciju ili najslabije ili najjače, pa izvoli.
Prodavcima se NE isplati da te namire, već da
1.ili budeš uvek malo nezadovoljan onim što si kupio,
2.ili da daš više para nego što si planirao.

...da li ti mozes da shvatis neke "zakonitosti" trzista? ili ces dalje terati uzk...ako nema potraznje nema ni ponude? sta sad ti mislis da ce uvesti sve serije i modele za par "potencijalnih" musterija?...ionako se u srbiji uglavnom hifi kupuje NA watt-e i sa sto vise lampica

A kupci? kupci uglavnom gledaju svoje pedu i umesto da malo zastanu, razmisle o tome ko ih i zašto šiša, njima je samo važno da "završe pos'o" i da se više ne gnjave sa time..

prvi put sam cekao plejere mesec ipo dana i kupio sam ih kataloski u sustini.al sta da radim, NIJE bilo druge opcije, ili tako ili nikako. sta sam po tebi trebao da uradim? da kazem j*eb`te se necu da kupim! i da uskratim sebe za to zadovoljstvo da imam dj plejere?...isto je tako bilo kad sam ih menjao...prvo sam cekao mesec dana pioneer-e koji bi na kraju stigli nikad pa sam pazario denon

I tako i imamo ovo što imamo.

vec ti je receno ako imas neke ideje i toliko talenta za biznis, pokreni ga sam umesto da laprdas i filozofiras na forumu. taman ces upropastiti sve krokodile svojom uslugom

Nema roba na probu? - nema kinta.

vec vidim na sta bi se svela prodaja procesora, memorija i vga u prodavnicama. zamenjivanje robe do iznemoglosti kojekakvim frikovima dok ne nabodu "pravi" primerak koji moze da se overklokuje na XY GHz/MHz :d ...jer oni za svoje pare mogu da izvoljevaju...

@gillette
Tako je to kad te kinta neće. Nemaš brate ti neki izbor:
1. Ili obijaj/pljačkaj neku banku/pumpu.
2. Ili vadi pasoš pa put pod noge pa kupi šta ti odgovara i dosađuj prodavcima na trulom Zapadu.

Ovako, smaraš ceo ovaj Forum za medalju. Dok se stvore uslovi da ti pazariš nešto - ode život!

PS
Molim te, ne odgovaraj mi, da ne čitaš nešto mnogo gore.

@gillette
Tako je to kad te kinta neće. Nemaš brate ti neki izbor:
1. Ili obijaj/pljačkaj neku banku/pumpu.
2. Ili vadi pasoš pa put pod noge pa kupi šta ti odgovara i dosađuj prodavcima na trulom Zapadu.

Ovako, smaraš ceo ovaj Forum za medalju. Dok se stvore uslovi da ti pazariš nešto - ode život!

PS
Molim te, ne odgovaraj mi, da ne čitaš nešto mnogo gore.

zormanic, dozvoli da primetim da ti logika nije jača strana. Jer da jeste, ne bi dolazio na forum da se smaraš, al ajde da ti odgovorim, jer si na mojoj temi i verovatno ti treba neka vrsta pažnje, a ja ću ti je kao mom nekakvom "gostu" priuštiti. (inače bi ti sve ovo ignorisao ako ti smeta, jel tako? tako jee..)

Kod mene novac (na primer) nije problem.
Moja je stvar što ne želim da nešto plaćam više nego što to vredi.
Ako ti veruješ da uređaji od 9 soma evra sviraju bolje od onih za 1,5..onda bogami nije samo logika ono što ti nedostaje..

...da li ti mozes da shvatis neke "zakonitosti" trzista? ili ces dalje terati uzk...ako nema potraznje nema ni ponude? sta sad ti mislis da ce uvesti sve serije i modele za par "potencijalnih" musterija?...ionako se u srbiji uglavnom hifi kupuje NA watt-e i sa sto vise lampica

mušterija bi uprvo i bilo više kada bi bio veći izbor, bolji uslovi kupovine isl.
ovako, mušterije jure lampice i to po buvljacima..

Vidi šta si sam rekao: "prvi put sam cekao plejere mesec ipo dana i kupio sam ih kataloski u sustini.al sta da radim, NIJE bilo druge opcije, ili tako ili nikako. sta sam po tebi trebao da uradim? da kazem j*eb`te se necu da kupim! i da uskratim sebe za to zadovoljstvo da imam dj plejere?.."

ti si dakle pristao na njihovu yebadu, samo da bi imao yebeni plejer?
Pristaješ da te ponižava neka šuša koji je do juče prodavao možda krompir, čarape, ili klima uređaje?
Tvoja matematika "puštam da me šuša kara, da bih došao do svog zadovoljstva" nije ok matematika, jer sve to može drugačije.

Kada kažem šuša, tu se ograđujem naravno od onih vrlih prodavaca koji znaju kako se neguje kupac.

gari ti s` *****...

mušterija bi uprvo i bilo više kada bi bio veći izbor, bolji uslovi kupovine isl.
ovako, mušterije jure lampice i to po buvljacima..

sta lupas majke ti???!!! bilo bi ih vise kad bi bio veci izbor....bilo bi ih VISE da ljudi imaju VISE NOVACA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...a ne veci izbor!!!!

Vidi šta si sam rekao: "prvi put sam cekao plejere mesec ipo dana i kupio sam ih kataloski u sustini.al sta da radim, NIJE bilo druge opcije, ili tako ili nikako. sta sam po tebi trebao da uradim? da kazem j*eb`te se necu da kupim! i da uskratim sebe za to zadovoljstvo da imam dj plejere?.."

ti si dakle pristao na njihovu yebadu, samo da bi imao yebeni plejer?

dobro da li si ti normalan??!!*** jel imas ti ideju koliko je razvijeno trzisite i POTRAZNJA DJ opreme u srbiji??????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...a da ne spominjem kakvo je bilo 98/99...cini mi se da je tada bilo...nije bilo velikih firmi i kojekakvih ponuda, mozda sky koji je bio bolesno skup a nije ni da je sada jeftin

Pristaješ da te ponižava neka šuša koji je do juče prodavao možda krompir, čarape, ili klima uređaje?
Tvoja matematika "puštam da me šuša kara, da bih došao do svog zadovoljstva" nije ok matematika, jer sve to može drugačije.

o cemu ti pricas?kakve ti jbne komplekse imas?kakvo ponizenje?kakvo ka*anje????
jel mozes ti da shvatis po 1000ti put...
dobar dan-dobar dan
sta ima u ovom s*pku od univerzuma zvanom SRBIJA od cd plejera?- ima to to i to
hocu/necu hvala do vidjenja

ili bi mozda trebalo
dobar dan ja sam robikica i hocu SPECIJALNO SAMO ZA MENE da uvezete to i to, i da za ovih 100e sto cete zaraditi na meni da se odmah sada nagu*ite i da mi date vazelin!!!!

to sto ti pricas je isto ko kad bi ja sad rekao 'slusajte vi sa bencha ako ne stavite neke slike si*a i pi*aka na sajt, mene dotle nema...necete vi mene zaje*avati sa slikama ploca i procesora'...mada...ovo bi mozda i naislo na odobravanje populacije koja posecuje bench...cisto onako da se malo razbije monotonija :d

a vala ni ja nisam normalan...lepo kaze narodna "nemoj se prepirati sa budalom jer ljudi mozda nece primetiti razliku"

gde ni jedan moderator da stavi lock na ovu budalastinu...

Poslednja izmena:
@robikica, zormancic & ostali zdravog razuma

Dobro bre, jer niste provalili da nas tip ovde sve *****ava. U onome što priča nema trunke logike, više ni ne čitam njegove postove jer je smorio za medalju. Samo sam svratio da vidim da neko drugi nije nešto pametno napisao.

Moderatorima bi bilo najpametnije da ovu temu zaključaju.

@Sale
Ma jok, siguran sam da je ozbiljan.
Bio sam sa njim na PM kontaktu dok nisam ukapirao da ne zna šta hoće.
Sad mene, nаšao da proziva za logiku, a ja to mogu .... ma ne mogu više. Pa ja sam više zaboravio nego što će on ikada znati o HiFi-ju, a više sam uređaja i promenio nego što će ikada čuti.
Mene prevare pa nešto i kupim, kad sam nezadovoljan ja prevarim drugog pa to prodam dalje itd .... i tako .... ima jedno 25 godina bar imam na čemu da slušam i šta da slušam.

Džabe sve, bolest i sirotinja se ne daju sakriti.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno